Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Satılık 2011 model renault fluence dizel otomatik

bros

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelli aracımı satıyorum ilgilenmek isteyenler varsa mesajlarınızı bekliyorum
2011 model renault fluence privalage dci edc otomatik vites full+full (şu anda sıfırının fiyatı 105.450.00 tl) ötv muafitiyle sıfırını şu anda almak isterseniz 72.229.00 tl + aparat ve proje muayene bedeli
ben aracımı 53.000.00 tl ye satıyorum 5 yılı doldu (gaz ve fren tertibatı var)

48'e full egea alırım valla o fiyata 2. el almam :) alan hayrını görsün. hayırlı kazançlar.

bros

bros bence aracını normale çevir ve sahibinden arabamcom gibi yerlerde satman daha mantıklı istediğin miktarlara bizim gibi ötv muafiyeti olan arkadaşlar sıfır alır mantıklı olarak sen dediğim gibi normale çevir aracını istediğine sat hayırlı satışlar.

normale nasıl çeviririm neler yapmam lazım ?

egea nın yanında fluence mercedes s 350 kalır egeanın vites topuzu bile tarih öncesinden kalma
ayrıca fluence kaldırılmadı elektrikli fluence ze kaldırıldı

egea 48 mii yeni otomatiği dizel 56 tl dıye bılıyom ötv ıle 36-37 olmalıııı

mehmetselcuk

full otomatik 68 bin tl şuan oda yaklaşık tertibat dahil 50 bine denk geliyor. pazarlıkla 45-48 arasına alınır gibi :D
bros

otomatik arabada vites topuzuyla ne işim olacaktı ki Pardon ? :D

Stepway 1.5 dCi 90 bg Easy-R yarı otomatik. 2016 fiyatı 54. 150 tl. ötv indirimli kaç paraya gelir. fikri olan var mı?

Son düzenleme:
37,350 tl ye gelir artı pazarlık payı en az 1000 tl ekle.

normale nasıl çeviririm neler yapmam lazım ?

egea nın yanında fluence mercedes s 350 kalır egeanın vites topuzu bile tarih öncesinden kalma
ayrıca fluence kaldırılmadı elektrikli fluence ze kaldırıldı
Tertibat yapan birisine(makine mühendiside olur) proje çizdir o proje ile aracı muayeneye sok ruhsatı emniyetten değiştir al sana normal araç babanın oğluna sata bilirsin artık.

Stepway 1.5 dCi 90 bg Easy-R yarı otomatik. 2016 fiyatı 54. 150 tl. ötv indirimli kaç paraya gelir. fikri olan var mı?
[FONT=sans-serif]37,350 tl ye gelir artı pazarlık payı en az 1000 tl ekle.[/FONT]

evet anladım. teşekkürler. peki sandero stepway önerir misiniz. ya da başka araç öneriniz var mı?

@skaradeniz burada önce sizin kullanım amacınız önemli tekerlekli sandalye kullanıyor musunuz aile tarzı mı? sedan mı? hb mi? ve bütçe olmazsa olmaz.
ben her zaman yeni çıkan araçların 1 yıl sonra alınması taraftarım şanzuman sorunlu mu değil mi belli olması için?

Bros; 5 yıl doldurduğunda aracını normal noterden satışını yapabilirsin hiç engelli aracından çıkartacağım diye ugraşma, ben yeni sattım noterden devrini yaptım, yeni aracımı aldım kolay gelsin.

karizmatikmen

Arkadaşım çok güzel söylüyorsunuz peki aracı alan kişi muayeneye gittiği zaman araç üzerinde tertibat göründüğü için muayeneden geçemez.
Alan kişi maliyet parasını senden isterse ne yapacaksınız?

Sağ ön kol kırığı ortopedik engelliyim. Yani sağ kolumu ve elimi kısıtlı kullanabiliyorum. hacback ve yüksek araba istiyorum. Ben de yıl sonu düşünüyorum ama şimdiden araştırıyorum. en fazla 30- 35 binlik bir bütçe olabilir. Onun için en uygununu araştırmayı yeğliyorum.

bros, aracını engelli olmayan birisine satarsan istediğin fiyat normal ancak engelliler ötv indirimli aldıkları için fiyatı düşürmen lazım.
Tavsiyem engelli olmayan birisini bul sende kazan satın alanda kazansın.

skaradeniz otomatik zorunluluğun yok anladığım kadarıyla!
datcia
skoda(yeti)
ilk aklıma bunlar geldi yüksek olarak ama bütçeyi bence biraz daha yükseltme imkanın varsa daha iyi bir araç baka bilirsin.

cabbarehlinamus

Ben noterden satış yaptıktan sonar zaten araç üzerimden düşüyor, o sorunda alan kişi düşünsün beni bağlamıyor aynen dediğim gibi yaptım noterden satışını yaptım bir daha araçla ilgili bir işlem yapmadım bundan sonrası alan kişiye ait

karizmatikmen
Arkadaşım sen bu yaptığının çok doğru olduğuna inandırmışsın kendini.
Hayattın ne getireceği hiç belli olmaz günün birinde aynı yada benzer bir duruma düştüğünde sakın serzenişte bulunma.
Not: Alan kişi yasal olarak haklı çıkar sen haksız eksik beyanda bulunduğun için.
bros
Arkadaşım inşallah bu bilgilendiğin konuyu başkalarını mağdur ve ah alacak şekilde başkaları gibi değerlendirmez sin.

Son düzenleme:
Arkadaşım 5 yılını doldurduktan sonra araç zaten normal araç status kazanıyor kimseyi kandırmıyorum, haksız eksik beyan etmiyorum, alan adama engelli aracı olduğunu 5 yılını doldurdugundan dolayı normal araçmış gibi satabiliceğini kaldı ki alan adamı bilgilendiriyorsun nerden çıkartın ah aldığımı falan, bak tekrar söylüyorum, satıcı ile alıcı anlaştıktan sonra kimse ah almaz yanlış beyanda bulunma diye bir şey yok, anlaşmana bağlı ister alıcı yapar ister satıcı, aracı noterden sattıktan sonra alan adam engelli aracından normal araca dönüştürür. var mı anlaşılmayan bir taraf CABBAREHLİNAMUS?

arkadaşım tamam iyi söylüyosun da biz engelliler bu işlerin nasıl olduğunu biliyoruz; yani en az beş yılda bir araç alıp satıyoruz ama normal vatandaş hiç bir şeyden habersiz sen başta söylüyorsan bak abicim bu araç engelli aracı bunu aldığın zaman satıştan sonra tertibatı sökülecek şu para muayeneye gidecek şu para araç normale döndüğü için ister ilk altı ay ister ikinci altı ay mtv vergisi çıkar bunlarda tahmini şu kadar tutar (ben yaptırdım 400 aparat söktürme proje parası+374 altı aylık mtv +200 muayene parası) pazarlıkta uyardıysan alan vatandaşta razı olduysa sorun yok ama bunlar konuşulmadıysa kul hakkı olmazmı @cebbarehlinamus arkadaş bence bunu demek istemiş

@karizmatikmen arkadaşım şu yazdıklarını baştan itibaren okur musun sonrada enson yazdığın mesajı oku ve haştan beri insanları yanlış bilgilendirdiğinin farkına varacaksın umarım en başta yazman gerekeni yazmıyor insanları yanlış yönlendiriyorsun.
@karizmatikmen senin anlamadığın yerler olursa sor her zaman doğru bilgiyi paylaşalım.

@ottobock siz doğru olanı yapmışsınız tebrik ederim.
Tertibatı sökme ile araç normale ve beş yıl bitincede araç normal arac olmuyor tertibatı söktürüp muayeneden geçirdikten sonra ve maliye ye bildirdikten sonra normal araç durumuna geldiğini biz engelliler bir türlü işimize gelmediği için kabul etmiyoruz malesef.
şunu yaparsa iki taraf konuyu anlatır masrafı şu kadar arkadaş ben uğraşamıyorum o miktarı fiyattan düşerim sen git işlemleri yap dersin alıcı da tamam derse sıkıntı yok ama demediğimiz sürece haksız biz oluyoruz.

başkaları neden mağdur olsun onu anlıyamadım yada neden ah alayım...birde geçenlerde bir otomobil bayisine gittim adam bana dobra
dobra söyledi senden 45000 tl ye alırım işlemleri yaptıktan sonra 53000 gibi bir rakama da satarım dedi....fiyat belli her şey belli isteyen alır istemeyen almaz

@cabbarehlinamus

Arkadaşım sen ne ima etmeye çalışıyorsun herkes anlamak istediği gibi anlıyor, yazdıklarım açık ve net sen anlamadıysan benim suçum ne de hemen karalama yapıyorsun, fikrin varsa yaz yoksa karalama, konuyu açan arkadaş yazdıklarım karşısında tşk ederken sen nasıl anladın pek de önemli değil benim açımdan ben başıma geldiği için yaşadıklarımı anlattım

Kaldı ki aracın ruhsatında engelli aracı olduğu 5 yıl doldurmadan ötv ödenmeden satılamayacağı ibaresi yer aldığı için alıcıyı kandırma falan hikaye söz konusu bile olamaz, alacak adam enayimi? CABBAREHLİNAMUS nickli arkadaşım bir şey soracam sana (sorda söyliyeyim demişsin ya) senin araban varmı? veya böyle bir durum yaşadın mı? onu öğrenmek istiyorum arkadaşlar araç satarken kendinizi aparatı söktürecem muayeneye sokacam falan hiç uğraşmayın, süresi dolduktan sonra engelli aracı olduğunu ama normal araba gibi satılmasında sorun olmadığını izah edin alıcıyı bulduktan sonra noterden devrini yaptıktan sonra sizinle bir alakası kalmıyor.

Senin bu foruma üye olduğun tarihlerde ben 4. aracımı alıyordum.
Tecrübe farklı bir olay tecrübesizlik ap ayrı bilğin olsun.
Siz bildiğiniz gibi satmaya devam edin ben burada insanlar madur olmasın diye yazdım ama bu formun amacını anlamak istemeyenlerede sözüm yok.

Son düzenleme:
cabbarehlinamus

TEMEL BİLGİKLER

YAŞ 31
cabbarehlinamus Tanıtımı
Gerçek Adı:
Ümit
Sakatlık veya Hastalık?:
ortopedik

Yaşın 31 tecrübesizliğin burada ortaya çıkıyor, bir adamın yazdığıyla yaşadığı farklılık gösteriyorsa dikkat edeceksin, 4. aracımı satıyordum derken üç tekerli çocuk arabasından mı bahsediyorsun, araç alım satımı minimum 5 yıl olsa 20 yıl yapar, 11 yaşında da ancak üç tekerli çocuk arabası alınıp satılabilirsin. Ayrıca yaşım ve tecrübem ile senin bu sitenin amacını tartışmaya yetmezsin

Karizmatikmen ;

alışverişte karşı tarafa şu kadar artı masrafı var demek ve ona göre anlaşmak gerekir

bros
Arabanın yılı doldu, ben öyle hemen satarım falan olmuyor.
Noterde satış yapıldıktan sonra eğer arabada tertibat benzeri bi şey varsa, onların sökülüp arabanın tekrar muayene girmesi gerekiyor.
Eğer siz bu arabayı satarken bunları söylemezseniz, karşı tarafı kandırmış olursunuz. Tıpkı, kazalı arabayı kazasız göstermek gibi bi şey.
Arkadaşın (@cabbarehlinamus) magdurluktan kastı bu, arabanın engelli statusunden çıkması gerekiyor kısaca. ottobock; Çok güzel açıklamış zaten.

karizmatikmen

Bak kardeş burada da senin CAHİLLİĞİN ortaya çıkıyor %90 rapor diye bir şey var türkiye de bilmiyorsan bir araştır çocuğun 1 yaşında bile olsa araç ala biliyorsun, ayrıca benim profilimde ki bilgilerin gerçek olduğunu nereden biliyorsun nüfus müdürlüğünden teyit ettirdin mi? ben buraya yaşımı 18 de yazarın 70 de az akıllı düşünmeni öneririm.
sen git aracını istediğine istediğin gibi sat benim umrumda değil ama burada insanları YANLIŞ bilgilendiriyorsun az aklını kullan tüv türk'e git oradaki yetkililere bir sor bakalım engelli aracını noterden sattım üzerindeki tertibatı geçerli mi geçersiz mi diye verdikleri cevabı da lütfen video ya çekip burada paylaşırsan çok memnun olurum.

NOT: Engelli arkadaşlar bu kişinin yaptığı gibi yaptığınız sürece doğacak yasal sıkıntılardan sizler sorumlu oluyorsunuz unutmayın alıcı her zararını faizi ile çatır çatır tanzim eder mahkeme yoluyla 200/300 tl verip tertibatı araçtan çıkarttırmak varken bu riski almaya deymez.

Üst Alt