Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı sınavında çıkan sorular ve cevapları?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sss

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
izmir'den sınavdan yeni döndüm...
sınav sorularından akılda kalan cevaplar:
kurmay yüzbaşı ünvanı m.kemal: şam'mış doğru cevap, sofya yaptım ben.... peah... (-)
kafkasya cephesi bitiren antlşm: brestk litowski,
imleçin başa gelmesi: shift + home, ben shift page up yaptım... (-)
3üzeri6+3üzeri6+3üzeri6 matematik sorusu: 3üzeri7 olacak bir matematik-fen mezunu olarak bunu nasıl gözü kapalı 3üzeri 12 yaparım hala şaşıyorum kendi lanet kafama..... (-)
bakanlığın geçici olarak alacağı memurlar: geçici personel,
karstik şekiller sorusu vardı toros dağları ceevabı sanırım coğrafyacı arkadaşlar daha iyi bilirler...
3 yanlışım var şu an için umarım başka çıkmaz....:confused:

hatırladıklarımızı yazalım

lisans bolumunde ilginç bir soru vardı toplu mail yollamada gonderılen maıllerın gizli tek olarak gorunmesınde için maıller nereye yazılır
şıklar da cc vardı konu vardı bbc vardı cc olan şıkkı işaretledım

geriye kalan sorular kolaydı meb tarzı çıkmıştı zaten ole <klıma gelen başka ılgınç bır soru yoktu

gazi unvanı alan şehir antep

entnografya müzesi

abdulhamit kimdir? diyede bır soru vard:))

vs vs

toplu mail sorusu bcc olucak.
abdulhamit değil de abdulmecid di sanırım o :)

sss
3üzeri6+3üzeri6+3üzeri6 matematik sorusunda 3 üzeri 7 şıkkı yoktur

bir baba ile kızının yaşlarının toplamı 45 tir.
babanın yaşı kızın yaşının 4 katı old.göre baba kaçyaşındadır.cvp:36

Bir matematik sorusunda da abc-cba= 396 ise a-c= ? demiş... Cevap : 100a+10b+c - (100c+10b+c) = 100a+10b+c - 100c-10b-a =396 ise b'ler birbirini götürür. 99a-99c= 396 olduğuna göre 99 (a-c)=396
a-c =396/99 ise a-c=4 olur.

sevgili sss arkadaşım mustafa kemale kurmay yüzbaşı ünvanı trablusgarb savaşında verilmedimi

O sorunun doğrusu Kurmay Yüzbaşı rütbesi ile göreve başladığı yer di. Benim araştırdığıma göre ŞAM'dı doğru cevap...:) 3 yanlış şimdilik inşallah başka çıkmaz :)

peki kök 25 + derce 3 kök 64 sorusunun yanıtını bilen varmı arkadaşlar

lisans mezunu olarak sınav girenler cıkan soruları hatırlıyorlarsa yazarlarsa sevinirim.

canaslan kardeşim Mustafa Kemal Atatürk - Vikipedi buradan baktığımızda şam gözüküyor... bilemiyorum tabi doğrusunu Allah bilir :D
köklü sorunun cevabı ise 9 dur.. 25 dışarı 5 olarak çıkar.. kök içinde 64 ise hoooopp 8 olarak dışarı çıkmaz... aldanmamışsınızdır umarım.. 4 olarak çıkar çünkü kuvvet 3 tür 4 ün 3.kuvveti 64 eder..kuvvetler götürür birbirini... 4 kalır....
yani sonuç 5+4= 9 olur
Hakkımızda hayırlısı olsun... Meb in bir önceki izmir sınavında daha kolay sorulmuştu... biraz daha zorlaştırılmış sorular...

lise;
1-Atatürk'ün doğduğu şehir selanik şimdi hangi ülke sınırları içerisindedir: Yunanistan
2-türkçede noktalama işaretleri ile ilgili soru vardı; (-) (?) (-) (.) buydu yanılmıyorsam
3-merdivenli bi soru vardı matematikte 1/2 olacak
4-yaş problemi baba 36 yaşında
5- a-c=4
6-yıldızlı bi soru vardı 2*1 diye o 6 yanılmıyorsam 10 da olabilir. şıkları hatırlamıyorum ama doğru yaptım :)
7-Atatürkün ilke ve inkılaplarından değildir diye bi soru vardı; ümmetçilik :b
8-lozanamı londrayamı giden heyette kim vardı diye bi soru vardı soruları tamda hatırlamıyorum :D ; ismet inönü yaptım
9-resmi yazşmalarda boşluk kaç cm olmalı: 2,5
10-ortak çıkarları birbirine bağlı olan diye bi soru vardı;halk yaptım :)
11- kişiye yönetecek kişiyi belirleme hakkının verilmesi gibi bi soru vardı ;seçme olacak
12-shift+page up yaptım ben onu ama doğrumu bilmiyorum.
13-aday memurluk süresi enfazla kaç yıldır ; 1 yıl dedim ama emin değilim
14-toplum düzenini ayarlayan yazılı kurallar diye bi soru vardı; hukuk kuralları
15-yasama organının görevleri falan diye bi soru vardı; yasa koyma değiştirme diye bi şık vardı yanılmıyorsam o olacak
16-Atatürkün görev yeri vardı; Şam
17-Boğazlarla ilgili bi soru vardı; montrö an.
18- ki nin yazılışı; senin ki.... olacak tam hatırlamıyorum :)
19-romanla hikaye arasında ki fark; romanda detaya yer verilir detaylı bi anlatım vardır

aklıma gelçikçe yazarım :)

benim kitapçığımda ortopedik,görme,diğer yazıyordu A kitapçığıydı :)

lisans soruları;ortaöretimden kolaymış bi kaç arkadaş daha öyle söyledi.matematik berbattı ben ortaöğretimden girdim.karstik bölge neresiydi?
kareköklü bi soru vardı cvp neydi.bilgisayar kullanmayla ilgili shift li bi soru vardı?resmi yazışmalarda kenar bozluklarını 1,5 cm yaptım.yanlışmış 2,5 cm olacakmış.

varmı bilmiyorum. matematik soruları her zamanki gibi yapamadığımı düşünürsem bu sınavda nanay bakalım

kıymet bendede aynıydı bende senin gibi cevapladım aynı mantıkla yola cıkmısız :))) o yıldızlı soruda 6 secenegi yoktu sanırım -7 5 ve 10 vardı digerini hatırlamıyorum ben 5 yaptım.. Dogru yanlıs bilemiyecegim
bide aynı toplumda olan dıye bi soru vardı ben Halk yaptım..

haa son soruda kısa yol tuşları vardı onu ne yaptınız lise dengi olanlar

lisansdan sorular hatırlayan var mı arkadaşlar varsa paylaşabilirmisiniz

lise düzeyi bu cevaplar;
evet onu bende halk yaptım :)
ha birde kişiye yönetecek kişiyi belirleme hakkının verilmesi gibi bi soru vardı ;seçme olacak
yıldızlı soruda tek şık veriyordu cevabı canım yıldıza bi çok değer verdim 1 tek o değeri çıkardı :)
shift+page up yaptım ben onu ama doğrumu bilmiyorum.
aday memurluk süresi enfazla kaç yıldır ; 1 yıl dedim ama emin değilim
toplum düzenini ayarlayan yazılı kurallar diye bi soru vardı; hukuk kuralları
yasama organının görevleri falan diye bi soru vardı; yasa koyma değiştirme diye bi şık vardı yanılmıyorsam o olacak

arkadaşlar londra konferansına tbmm hükümetini temsilen dışişleri bakanı bekir Sami bey katılmıştır. Türkçede ki nin yazımı ile ilgili sorunun cevabı neydi bilen var mı, Birde bir paraf sorusu vardı hikaye ile roman arasındaki fark nedir şeklinde o neydi acaba. bir de kurmay yüzbaşı sorusun da soru n asıldı acaba: benim bildiğim kaadrıyla kurmay yüzbaşı olarak atatürk nerede görev almışmıdır. yoksa kurmay yüzbaşı görevini neerde mi almıştır. eğer kurmay yüzbaşı olarak nerede görev aldığı şeklindeyse trablusgarb daha sonra bin başılığa terfi etmiştir.

40 netım var kesın :d qerisini bilemıyorum:D

ÖNLİSANS HATİRLADİGIM SORULAR
Osmanliın müttefiklerine yardim ettigi cepe makedonya
31 mart ayaklanmasini bastiran komutan
mhmut şevket paşa
uşi antlaşmasi italya osmanlı
sakarya savaşi baş komutani M.kemal ATATÜRK
MUdafi hukuk cemiyetlerinin birleştirildigi kongre Sivas
Balkan Paktı İtalya Ve almanya tehlikesina Karşı Kurulmuştur
Çanakkale Savaşinda düşmanin nereye çıkacaği Mustafa Kemal Atatürkün ileri Görüş özelliğidir
Göller Yöresine Ait olmayan Göl Çıldırdır

exel Sorusu ekle Tuşudur
Sosyal hak dilekçe hakkıdır
Yaz ayıyla Kış ayi Sıcaklık Degeri en az olan kastamonudur
Seracılık antalyada daha fazladir
Ormanların yok olmasi erezyona neden olur
657 tabi Olan memurdur
Memurlara Yasak olmayan Sendika kurmaktır

Sorular kolaydi matematik full onu biliyorum Tarihden göçtüm biraz :)

slm

slm arkadaşlar benım bir sorum olacak yardımcı olkursanız çok sevinirim ben 4 temuzdakı sınavdan 82 puan aldım ama atanamadım duyduğuma göre ilk atamaları 100-90 arası olanları atamışlar 2 atama yapılacakmı bu konu hakkında benı bilgilenrirsenız çok seviniriim

hayir ayni puanlarla ikinci atama yapilmayacak ancak eksik giren olursa belki bir ihtimal çagırırlar oda açıklanmadi yedeklik durumu ama meb puaniyla ikinci bir atama olmayacak şuan için kesin olan bu

bu sorularda full yapan zannetmıyorum amma illaki cıkar ben fazla çalişmamıştım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun.. Nasipse olur..

lisans sorularından hatırladıklarım

takrir-i sükün kanunu hangi oalydan sonra cıkmıstır. ben şeyh sati isyanı yaptım.

inkilabın anlamı (köklü değişim ve yenilikler yaptım)

nufus mubadelesi (yunanistan )

abdülmecid ( son halife)

mail sorusu vardı o bcc olacak.

sorular acıklanır bir kaç gun sonra benım hatırladıklarım bunlar şimdilik.

Arkadaşlar M Kemal Kurmay yüz başı olarak ilk görevini 31 Mart olayında almıştır.
Doğru cevap ist. olacak. Bu olay rezime karşı ilk ayaklanma idi osm. lılarda. (Meşrutiyet) ,
Şunu anlamadım bitirdiği okul yazmış bir arkadaş onu sormuyordu ki
Kurmay yüzbaşı olarak ilk nerede görev yaptı. 31 Mart olayında yapmıştır. oda İSTANBUL OLACAKTI.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt