Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlığım nedeniyle bölüm değişikliği talep ettim..?

burak_1986

Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
3
Merhaba bir kamu kurumunda şef olarak çalışıyorum çalıştığım bölüm dolayısıyla devamlı güzergah gezmem ve yalnız il dışında seminerlere gitmem gerekiyor,
yaklaşık 3 ay önce kurumuma serebeller ataksi hastası olduğumu raporumda yürüyüşümün düz zeminlerle sınırlı olduğunu kırsal kesimde güzergah gezemeyeceğimi ve ellerimde ince beceri olmadığı için 5-6 gün süren seminerlerde yemek taşıyamadığımı bildirmeme rağmen değerlendirileceği cevabını verdiler ama atama döneminde birçok memur gelmesine rağmen bölüm değişikliği yapmadılar.
Bununla ilgili nasıl bir yol haritası izlemeliyim 4 senedir bu bölümdeyim ve artık panik atak geçiriyorum.

@burak_1986,

Selam,

Hocam geçmiş olsun, zor bir durum.

Sendikanız varsa onlardan yardım istenebilir.

İkinci bir seçenek de kurum müdürünüzle görüşüp burada aktardığınız bilgileri ona da aktarıp yardım istemek olabilir.

Üçüncü bir seçenek bu siteden: https://www.ombudsman.gov.tr/ başvuru yapıp beklemek olabilir.
Aklıma başka yol gelmedi ama belki tavsiye verecek arkadaşlar da olur.

Bol şanslar.

Bir amca dayı bulmak lazım gibi duruyor.
Belki yeni bir çalıştırılamayacağı alanlar dolu olan engelli raporu alıp kuruma sunmak da işe yarayabilir. Belki.
Ya da sizinle yer değişikliği yapacak bir başka memur bulmak da olabilir. Karşılıklı görev değişirsiniz.
İnşallah çözersiniz.

seminer oluyorsa senin yerin kotu yerdir o yuzden kimse yerine gecmek istemiyordur. sendikanla konusup yol haritani onlarin sozlerine gore belirlemen gerekiyor.

@burak_1986, Öncelikle geçmiş olsun

Durumunu belirtir bir dilekçe yazıp evrak kayıta ver, gelecek resmi cevaba göre diğer işlemlere yönelirsin ( rahatsızlığından dolayı o sorumluluğu alamazlar, engelli raporunda çalışamayacağı alanlar bölümü boş ise yeni rapor çıkarmaya bak ve yazdır. hangi bakanlıkta çaışıyorsun)

Kamu kurumunda yetkili olarak çalıştığına göre eminim ki naçizane olarak benim yazacaklarımı sen de düşünmüşsündür.

Ben yine de tekrar edeyim.

Her şeyini yazılı olarak yap kardeşim. Bütün taleplerin yazılı olsun, sözlü şekilde bir ricada dahi bulunma.

Verecekleri cevaba göre de hareket edersin.

Gerekiyorsa yapamayacağın veya yaparken zorlanacağın işlerin açık şekilde belirtildiği bir sağlık raporu alman icap edebilir. Mesela benim sağlık raporumda “uzun süreli ayakta iş yapamaz” yazmakta olduğu gibi.

Şimdi bir başka hususa geleyim.

Çalışanın amiri pozisyonundaki kişinin tutumu çok önemlidir. Amir anlayışlı birisi ise engelli kişi rahat eder, huzurlu bir iş hayatı sürdürür. Ancak amir anlayışsız öküzün birisi ise, engelli olsun veya olmasın, astın çalışma hayatı zehir olur.

O nedenle amirin ile aran nasıldır bilemem ama amir ile arayı iyi tutmak bizler için avantaj teşkil eder.

Allah yardımcın olsun inşallah.

@serh@t,

meb ama değerlendirilecektir diye net olmayan bir cevap verildi sadece oyalıyorlar sanırım çünkü çalıştığım bölümü kimse istemiyor

@levent yzc,

beni engelli olarak istihdam ettiler kardeşim yapamıyyorlarsa almayacaklar engelli memur ayrıca ben şeflik sınavına da engelli olarak girdim ve işaretleyici yardımı aldım, maaş yükselme konusuna gelince sınava girdim kazandım hakkımı alıyorum bu kimseyi ilgilendirmez, o zaman sen ekpss ye girip memur olaarak atanan memura da aynı sözü söylersin yazık engelli olmana rağmen böyle davranıyorsun Allah sana iyilik versin

Son düzenleme:
@burak_1986,
Takma kafana herşeyi boşver herkes kendine bakar,

engelli raporunu yenile istersen , oranların düşmeyecekse. Çalışamayacağın alanları doktorlardan talep et yazsınlar. Rahatsızlığın ne tam olarak (örnek: kan hastalıkların varsa ve tansiyon,şeker kolestrol varsayalım dilekçene sağlık durumumu daha kötüleşmektedir psikolojik ve sitres altında olduğumdan kan değerlerim yükselmektedir olası bi rahatsızlık durumunda sizlerin sorumlu olduğu tarzında dilekçe yaz )

@burak_1986,

Şikayet etme senın yerınde olmak isteyen bisürü engelli var işine gelmiyosa bırak bari başka bi ihtiyacı olan engelli girer belki ama bırakmazsın dımı tabi umurunda mı millet

@levent yzc,

Senin görme engelivar sanirim sana küçücük yazılar okutsalar yada yapmakta zorlanacağı şeyleri ýapmak zorunda bıraksalar sesetmeyecen yani anayasaya bile aykırı bu dediğin milletle ne alakası var ben başkasını n hakkına mi giriyorum lütfen yazma daha

@serh@t,
Milli eğitim bakanlığında çalışıyorum bir dilekçe verdim 3 ay önce kurumda görev yerlerinin değişikliği yapılacak o zaman değerlendirilecek dediler ama şu ana kadar yapılması henüz

@burak_1986,

Dogru söylüyorsunuz hizmetliyim engel arttırıcı işler yaptırıyorlar anayasaya yönetmenlige aykırı engelliler engel arttırıcı işlerde çaliştirilamaz diye yazıyor 657 de 657 aykiri
Engelli engelli in kuyusunu kaziyor

@burak_1986,

Selam,

Evet hocam Kamu denetçiliğini son çare olarak yazdım, amirlerinizin yüzü düşecektir haberleri olduğunda.

Milli Eğitimde çalıştığınızı söylemiştiniz, bizim bakanlık İnsan Kaynağı açısından en zengin bakanlıktır.
Aslında sizin yaptığınız işi başkasına verebilecek durumdadırlar sanırım. Bence kendi amirleriniz sorununuzu çözmeye yanaşmıyorsa sendikanız üzerinden yürüyün, sendikanıza durumu aksettirip onlardan yardım isteyin?

Üst Alt