Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el dirsek altı ampute halinde özel tertibatlı araç alımı..?

akrepyusuf

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
s.a

en son raporum olan "H sınıfı sürücü belgesi alır, Özel tertibatlı araç kullanabilir" raporumu aldım (çok şükür) (http://www.engelliler.biz/forum/oze...m-ama-ozel-donanim-icin-rapor-alamiyorum.html)
özürüm sağ kol dirsek altı amputasyon %56

kafama takılan ben otomatik vitesli araç kullanmak istiyorum bu raporla aldığım araç otomatik vites olabilir mi ayrıca tertibatı da olacak

düşündüğüm tertibat ;
* el fireninin sol tarafa alınması
* silecek kolunun sol tarafa alınması

bu iki değişiklik tertibat için yeterli olur mu
bir de tertibatı ve projeyi nereye yaptırabilirim? yardımcı olur musunuz. ü

teşekkürler

benden sana tavsiye tertibat konusunda çok kişiler çok farklı fiyatlar söylüyorlar interneten araştır bençe göreçeksidir ben bu konuda çok fazla para harcamıştım sen bari harcama bulamasan ama istbulda aksaray daki sakatlar derneyine git ordaki arkadaşlardan bilgi örenirsin kesin bilgin olsun.

E fark etmez ki :) Vites kolunu daha uzun yapacaksın o kadar :)

ya mübarek insan şuan miyo (4 hareketli) protez kullanıyorum o protezlede düz vites araç kullanıyorum benim vites konusunda tertibata ihtiyacım yok sizin dediğiniz gibi olursa ben arabaya binince protezi çıkaracam araçtan inince protezi takacam bu ne perhiz bune lahana turşusu:D

sonuç ; otomatik vites araç kullanabilirmiyim?

Otomatik vitesli araç olması fark etmez diye düşünüyorum. Yeter ki vites kolu yükseltilsin.

Yüksek vites kolu olunca miyo protez ile kullanılamaz mı ki? Yani neden kullanamayasın, protezi çıkarasın ki?

benim yazdıklarınızdan anladığım vites kolu uzun olsun bu yeterli yani benim tertibatım sadece vites kolunun uzatılması ile ilgili o kadar başka işlem yok

vites kolu uzun olsun 10cm uzatalım uzatmak mesele değil zaten benim şuanki protezim orjinal kolum olan sol tarafımla aynı uzunlukta 1cm bile kısalık yok yani vites kolu uzun olsada vitese elim yetişebiliyor orjinal botutta olsada elim yetişebiliyor yani uzamasının yararlı olacağını sanmıyorum zararı olurmu onuda bilmiyorum

herşey için teşekkürler ben birazdaha araştırma yapayım bu konuda

Sağ kol ampute için özel tertibat.

Arkadaşım Selamlar
El frenini sola aldırmayı 2. plana bırakmalısın.Zaten otomatik şanzımanda P tuşu konumunda kilit dolayısı ile el freni vazifesi görür.Vites kolu da yerinde dursun sol el ile vitesi değiştirebilirsin sanıyorum. Bir tek silecekleri sola almalısın,zaten kullanacağın sol el için vites topuzunun yanına elektronik uzaktan kumanda tuşlarını direksiyon üzerine yerleştirelim, dokunmatik olarak sol elle çok rahat kumanda edebilirsin. Önce aracını bu şekilde kullanarak kendini denemelisin, daha sonra gerek gördüğün değişiklikleri ve tadilatı yapmalısın diyorum.
İyi günler dilerim.

Cengiz Döker
www.merkezoto.com.tr

vala arkadaşlar bende sağ koldan özürlüyüm, donanımsız biniyorum,sadece direksiyona topuz taktırdım proje çizildi vergidende muafım,çokta memnunum

dün honda bayisine gittim raporun (noter onaylısıyla beraber) ötv mühafiyetli sıfır araç alacaktım dedim baktı rapora raporun sadece ortopedi kısmında yazan ibare "H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vites araç kullanabilir" arka yüzündeki rapor amaçları tablosunun içindeki "Özel tertibatlı araç kullanabilir" EVET yazıyor dedi raporunuzun fotokopisini alacağım ve maliyeye fax çekicem onlar bana sizin ötv muhafiyetli araç alıp alamayacağınızı söyliyecekler dedi bende sizi cuma günü yani yarın arayıp neticeyi bildiririm dedi bakalım ne olcak hayırlısı diyorum

valla bülent bey ikinci el 1600 cc araç aldım,sigortacı sadece direksiyona topuz projesi çizdirdim araç düz plakadan özürlü plakalı oldu araç ve vergidende muafım,ve ayrıca istediğim zaman satabiliyorum aracı 5 sene beklemiyorum satmak için

akrep yusuf honda bayiinin cevabı noldu.yazsana be kardeşim..

Rapor kabul edildi sorun yok özel tertibatlı araç alabiliyorum ötv ve mtv den muhaf olarak

ehliyetimide aldım H sınıfı parayı toparlar toparlamaz aracı alacağım inş

tek sorun tertibat meselesi kafama takıldı onuda hallederiz inş direksiyona bi topuz vites kolunu uzat yeter inş

vites kolu uzatılıca vergi muafiyeti oluyor. ben geçen ay aldım. sanayide bir torna ustasına git apartı yaptır ama yanında dur ustanın sana göre ayarlamaları yapsın. o zaman daha rahat edersin(ben öyle yaptım)kolay gelsin....

düz vitesi protezli elinle değiştirmesi zor olmuyormu kardeş.benim ehliyette otomatik vites yazıo.ben normal vites alıp vites kolunu uzattıramam herhalde.ee otomatik vitesteki tse den geçebilecek tertibatım nasıl olacak bilen yazsın lütfen.

karayağız bu sorunun cevabını bende merak ediyorum bana göre düz viteste olsa otomatikte olsa aynı, yönetmelikte belirtilen vites kolunun uzatılması değilmi bizde uzatırız ötv ve mtv muhafiyetli aracımızı alırız olur biter sonrasında nasıl rahatına geliyorsa öyle kullan

ya bilader kimse bişey bilmiyo.bir araba alıcaz burnumuzdan geldi.yok kontak sola alıncak yok vites topuzu uzatılcak.
ne biçim iş bu anlamadım.

bende protez yok sadece sağ kolda kısalık var. onun için vites konusunda sorun yaşamıyorum. önemli olan sadece vites kolunun rahatsızlığınıza göre uzatılması. düz otomatik farketmez. yönetmelikte böyloe bir durumdan bahstemiyor hiç. hatta bana tse 'deki müdür otomatik alsaydın keşke dedi. ikisi de olur yani.bu konuyla ilgili sitede bir mukteza var. onu al yanına tse ve maliyle konuş işin olurunu anlatsınlar.şimdiden kolay gelsin.

adzvup.gif

ben projemi kendim çizdim makine mühendisi bir abim var ona onaylatıyorum ve yarın arabamı almaya gidiyorum inş bi aksilik çıkmaz

rabbim herkezin gönlüne göre verir inş

Not: bülent abi bu projede kusur bulup geri çevirirlermi?

Bence bulmazlar. Sonucu buraya yazar mısın lütfen?

haftaya kadar bu iş biter bende sonucu buraya yazarım abi

selam akrepyusuf raporunu nerden aldın acaba ?

aleykümselam şişli etfal hastanesinden aldım kardeşim

1 hafta uraştım ama raporumu aldım ortopedi kısmında
ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ (OTOMATİK VİTES) kullanır H sınıfı sürücü belgesi alır yazıyor
arka sayfadaysa H sınıfı ehliyet alabilir Evet özel tertibatlı araç kullanabilir Evet yazıyor
ehliyetimde ne yazacak ve nasıl bi araç kullanmam gerekcek :(

mutlu59, bence elindeki araçla yukarıda resimde anlatılan, özel donanım olarak vites kolu yükseltilmiş otomatik vitese sahip otomobili vergi istisnası ile satın alıp kullanabilirsin.

aracı yarın yada diğer gün teslim edecekler henüz teslim almadım

bayi benim çizdiğim projeyi kabul etmezler deyip geri çevirdi. şehreminide bu işi yapanlar varmış tamamen onlar ilgileniyormuş detaylara girmedim kabul ettim
proje ve aparat ne takıldı onu da sormadım 500 tl para ödedim maliyeden memur gelecek onu bekliyoruz heralde son olarak o işlem kaldı
bu süreç 10 günü buldu benden sonra araç alacak arkadaşlara kolaylık olsun diye bu konuyu böyle devam ettiriyorum

Üst Alt