Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacak kısıtlılığında sıradan otomatik vitesli araç için ehliyet alabilir miyim?

turan1977 raporunu maliyeye sor özelge iste. o engel ile ötv li araç alabilirsin diye cevap gelirse. o zaman engelli b sınıfı ehliyet alıp ötv den faydalanabilirsin. rapora olmaz derlerse ehliyetini riske atma normal devam et. öteki türlü hem ötv den faydalamazsın hem de ticari araç kısıtlaması alırsın. her polio sekeli rahatsızlığı birbirinin aynısı değil çünkü.

fatih_123

kardeş maliyeye sor derken vergi indirimi aldığım ivdb ye mi yoksa eve yakın olan İstanbul kartal vergi dairesine mi tam olarak yapılacakları yazarmısın ehliyeti değiştirmenin avantajları sadece ötv den muaf olup indirimli araç mı almak

crissangel hadi gözün aydın çok şanslısın bu kadar çabuk sonuca ulaşmışsın bu yazınında çıktısını al diğer raporlarınla beraber sakla araba alma kararı verdiğin an herşeyin hazır anında aracını alırsın inşallah hayırlısıyla tez zamanda

kartanem2 cok teşekkür ederim oldu işde 1haftada sonucu aldım özelge den Allah herkezin işini rast getirsin...

Benimde sağ bacağımda ince kemik yok bileğim donuk kurula basvurcam önerebileceğiniz herhangi bir şey var mı.
Ekstra olarak soracağım bir kaç soru var
her otomatik aracı kullanabilecek miyim
tertibat olursa ötv indiriminden yararlanabilecek miyim
5yıl sonra arabayı piyasa satış fiyatından satabilir miyim
Dışarıdan engelim çok belli değil kurula hiç gitmeden sağlık ocağından sağlık raporu alıp b sınıfı manuel almamı önerir misiniz(eğer olabiliyorsa)

Merhaba benimde sağ ayak bileğim hareket etmiyor normal ehliyet alabilme şansım var mı?
Eğer normal ehliyet alamazsam şuan halihazırda arabaya tertibat ekletirsem kasko sıkıntı çıkarır mı ve arabayı kullanıcak kişiler kimlerdir yardımcı olursanız sevinirim

Icardi

Öncelikle sağ ayak bileği hareket etmediği için tertibat gerekiyor size, bırakın ötv yi falan kendi can güvenliğiniz için gerekiyor. Çünkü fren ve gaza sağ ayak ile basılıyor. Tertibat olacakki onlar sol tarafa alınsın.

Ötv muafiyeti olur sizde, aracı sizden başkası kullanamaz.

5 yıl sonra aracın o günkü fiyatı neyse ona satarsınız.

Kaskoda nasıl bir sorun çıkar ehliyetinizde kısıtlama kodu yazarlarsa ve siz o kısıtlama koduna uygun tertibatı yaptırmassanız olası bir kazada sigorta şirketi bunu tespit ederse kasko karşılamayacaktır uygun tertibatda araç kullanmadığınız için.

Icardi

Öncelikle sağ ayak bileği hareket etmediği için tertibat gerekiyor size, bırakın ötv yi falan kendi can güvenliğiniz için gerekiyor. Çünkü fren ve gaza sağ ayak ile basılıyor. Tertibat olacakki onlar sol tarafa alınsın.

Ötv muafiyeti olur sizde, aracı sizden başkası kullanamaz.

5 yıl sonra aracın o günkü fiyatı neyse ona satarsınız.

Kaskoda nasıl bir sorun çıkar ehliyetinizde kısıtlama kodu yazarlarsa ve siz o kısıtlama koduna uygun tertibatı yaptırmassanız olası bir kazada sigorta şirketi bunu tespit ederse kasko karşılamayacaktır uygun tertibatda araç kullanmadığınız için.

Hocam aktif olarakta manuel araba kullandigim icin normal ehliyet alabilir miyim diye sordum.
Otv muafiyeti olmadan şuan kullandığımız arabaya tertibat eklettirsek herkes kullanabilir mi?

Icardi sağ ayak bileği hareket etmeden manuel araba nasıl oluyor firen, gaz, debriyaj hepsinimi sol ayakla yapıyorsun

ötv muafiyeti ayrı bir şey ehliyetteki kısıtlama koduna göre tertibat yaptırmak ayı bir şey. Ruhsata yazıyor noter başkası kullanamaz diye.

ahmedduman60
Hayır sol ayakla devriyaj sağ ayağımla gaz freni kullanıyorum ve gayet sorunsuz kullanıyordum

Yani ben şuan ötvsi ödenmiş arabamıza tertibat ekletince herkes kullanamıyor doğru mu anladım?

Icardi ehliyetine kısıtlama kodu eklerlerse ve o tertibatı yaptırırsan aracın özel tertibatlı oluyor ve ruhsata noter tarafından sadece sahibi kullanır yazıyorlar.

Üst Alt