Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak polio, özel donanım olmazsa vergi muafiyetli araç alamam mı?

casper1979

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar selamlar herkese adım selcuk.
şişli etfalden rapor aldım ehlıyet için, raporda "tertibatlı araba kullanabılir" yazıyordu. sınava gırdım kazandım. direksıyon sınavında da otomatık araba kullandım.
sağ ayagımda polio var. bu hafta sonu alacagım ehlıyetımı kursa sordum. ehlıyetımde otomatik vites kullanabılır yazacak dedi.
durum bu. şimdi sorum şu ben şimdi hem otomatık kullanmak istiyorum hem de otv mtv odemek ıstemıyorum. anlattıgım duruma göre olur mu?

Otomatik vitesli araç kullanıp Özel tertibata ihtiyaç duymayacağından ÖTV ve MTV yi ödemek zorundasınız.

raman kardeş ama roporda tertıbatlı araba kullanabılır ıbaresi var. bu bana yetmez mi yanı alamazmıyım vegı odemeden ÖTV VE MTV ehlıyetımde sadece otomatık kullanır yazacak.

yanı problemım sag bacagımda oldundan dolayı sola aldıracagım pedalları bu tertıbat sayılmaz mı otomatık kullanıyosam odeyecekmıyım gene yardım edın arkadaslar ogrenmek ıstıyorum bunu

Tertibattan sayılır.Ancak aldığın ehliyetindeki ibare ile raporun arasında neden fark var?

evet benimde sağ ayağımda var.H sınıfı ehliyet aldıktan sonra 2.el normal bir araç alıp sol tarafa ilava gaz pedalı taktırarak sakat statüsünde tescil ettirdim.Bu şekilde MTV den muaf oldum.

Sende 2.el için MTV , sıfır araçlar içinde MTV + ÖTV den muafsın.

hakan bu gerçekten benı cok rahatlattı ya emınsın demı kardeş yanı oyle olması gerekır otomatık kullanıyorum dıye neden vergılerı odeyeyım ki hakkımı kullanmak en dogal hakkımızdır. ama ılave gaz nasıl oluyo onu anlamadım fren ve gazı ıkısını bırden hafıf sola aldırmadın mı yanı ilave derken nasıl oluyo o ? ve masrafı ne kadara patladı sana

neden fark oldugu cok kesın bır dılle cevap vereyım cunku bu sıstem yanlış hastanenın rapor vermemesı lazım roporu ehlıyet surucu kursu ozel doktorları olmalı bence ama bu boyle olması benım ıcın cok ıdeal olur otomatk kullanmak ıstıyorum zaten vergılerdenden muaf olmak hakkım

Aracın otomatik olup olması önemli değil, önemli (ve şart) olan şey, üzerinde özel donanım olması.
Ya Hakan'ın dediği gibi fazladan pedal taktıracaksın ya da elle kumanda aparatı. Aksi halde "özel donanımlı araç kullanır" raporunla alacağın H sınıfı ehliyetle araç kullanamazsın.
Ve özel donanımlı araç olunca da ÖTV'siz araç satın alabilirsin.

Ya şu anda hayretler içerisinde bu yazışmayı okudum gözlerime inanamadım
Biz engelliler malesef biyerlere gelemiyoruz, gelemiycezde yav kardeşim daha kendi içimizde birbirimizle çelişki içerisindeyiz,yetkililere ne kalmış.
Hele hele raman kardeş senin yazmış olduğun yazıya inanamadım ,hadi biz sol ayak engelli olduğumuz için otamatik vites alamıyoruz (ötv ve mtv muafiyeti için) gerçi hiç birimizin kabul etmediği ve sürekli tartıştığımız bir konu sol ayak engelliye otamatık vites seçeneğinin olmayışı ( hadi onu anladım aparat gerekmediğinden alamıyoruz)
Ya ALLAH aşkına nerde görülmüş sağ ayaklı engellinin sadece otamatik vites kullanıp aparat ihtiyaç olmaması varmı böle birşey, mecburen hem otamatik olacak hemde gaz pedalını sola aldıracak bi aparat takacak . böylelikle hem mtv hemde ötv den muaf olacak bukadar basit ,yeter artık ya bari kendi aramızda çelişkilere düşmeyelim hemde bu kadar bariz bi konuda .
Casper kardeş sana bi diyeceğim var sen hem mtv hemde ötv den muafsın ama yinede işim garantı olsun diyorsan çok basit bir yol tarif edecem . enyakın bir araba bayine git araba alacağını söyle ama raporunun uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorum de, onlar bu konuyu gerekli maliye memurlarına fakslayıp öğreniyorlar ve sana durumu izah ediyorlar en garanti yol budur.

vallah haklısınız ya bırı dıyo muafsın bırı dıyo degılsın kafam karıştı ya kım dogru kım yanlış sana katılıyorum mehmet bence bılmeyenler bu formda cevap vermemesı en guzelı olsa gerek adı ustunde ben soru sordum sorunun yanıtı olmalı ben bılmedıgım ıcın aydınlanmak ıcın sordum ama bırı olur bırı olmaz derse nasıl olacak bu iş ama cogunluk evet muatsın dedi. biraz olsun rahatladım. tesekkur ederım.

sevgılı oturanboga soyledıgınız gıbı ek bır pedal nasıl oluyo yanı gaz ve frenden ayrı bır pedalmı olacak benım dusuncende ise sadece gaz ve fren pedalını sola kaydırmak olacaktı boyle bır sey de tertıbatlı olmaz mı sızınle paylaşılacak sızlerden ogrenek cok seyım var yazılanları okudum bıraz olsun vallah bılgınıze saglık arastırıp ogrenmıssınız emek ıster bunlar kendı ve bılgılendırılen ınsanlar adına tesekkur ederım herkese.

pedalın yerini değiştirmek yeterli. Hakan'In dediği gibi...

casper,polıo sekelının kısalığı çokmu az benım de sağda polıo sekelı ben nasıl senın sadece otomatık araba kullanabıleceğını anlamadım? hakanın dedığı gıbı oluyosa super hiçdurma sola ılave yaptır otv ve mtv den yırtarsın sadece damgalıplaka kullanırsın okadar. benımde aynı ama raporumda elden gazlı frenlı ve otomatık dıyor hakana sormak ısterım bu raporlada sadece sola ılave gazyaptırsam olurmu. ınşallah olur oburturlu hem elden gazlı frenlı, hemde sola ılave bıraz zor olacak sankı.
hakan bunu cevaplarsan sevınırım.......

Ya şu anda hayretler içerisinde bu yazışmayı okudum gözlerime inanamadım

Hele hele raman kardeş senin yazmış olduğun yazıya inanamadım ,

Mehmetyilmaz:Yazılarımı takip ediyorsan,bu konularda ne kadar hassas olduğumu bilirsin.Arkadaşa yukarda yazdığım diğer mesajda araç üzerinde gerekli değişikliğin yapıldıktan sonra tertibattan yazılacağını yazdım.Benim burdaki asıl amacım; ehliyette yazılan ibare.Bu ibarenin ilerde trafik kontrollerinde sıkıntı yaratmayacağını garanti edebilirmisiniz.Nice engelli arkadaş Ehliyetine otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresini yazdırmak için trafiğe yeniden başvuruyor.Neden?Çünkü otomatik vitesli araç aldığınızda kardeşiniz,ağbeniz,yeğeniniz aracı kullanabiliyor.Bizim burdaki amacımız doğruları bulmak.Bundan dolayı aracımızda çelişkilerde ortaya çıkabilir.
Örneğin konunun daha net anlaşılabilmesi için sitedeki arkadaşlara şu soruyu sorabiliriz.Aracında özel tertibat olupta ehliyetinizde otomatik vitesli araç kullanabilir.İbaresi olan kaç kişi var.
NOT:Amacımız arkadaşımıza sorun çıkarmak değil,ilerde alacağı araçta sorun yaşamaması, rahat etmesi.

Ben de sağ ayak engelliyim.Benim raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir raporu verdiler, ama otomatik vitesli araç alıp,sol tarafa gaz pedalı eklettim, özel tertibatlı oldu.Ben ne ÖTV ne de MTV ödemedim...Önemli olan özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alabilmek...

Sehribanu:Raporunda değil,ehliyetinde hangi ibare yazılı.

Ramazan72,ehliyetimde:"Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir" ibaresi yazılı...

Raman72;

sınıfı:H
kullandığı cihaz ve protezler : gözlük lens yazıyor.

casper1979 ;

sol tarafa bir pedal yapılıyor ve bu pedal sağdaki gaz pedalına bağlanıyor.Yani soldakine bassanda sağdakine basmış oluyorsun.

2,5 sene önce 180 tl ye yaptırdım.

casper kardeşim ,hiç bu yazılanlara bakma doğrucana git bir otomobil bayine sana dediğim gibi satış işlemlerini yapan elemana deki ben sizden ötv muafiyetli araba alacam ama raporum geçerlimi diye onaylatmak istiyorum de zaten onlar ilk önce senden raporu istiyorlar işlemler sırasında bir aksilik çıkmasın diye eğer olumsuz bir cevap gelirse en fazla yapman gereken tekrar rapor çıkarmak içn hastaneye başvurursun özel tertibatlı araç kullanabilir raporu yazdırırsın ortepedi doktorunada muhakkak durumu izah et ona göre raporunu al yoksa sende bu mtv ve ötv den yararlanamıyacaksan kimse yararlanmasın ozaman hele hele biz sol ayak engelliler sabunluk olsun daha iyi.
Bu arada senin rapor zaten özel tertibatlıymış ya yeni gördüm bence bi sorun çıkmaz muhakkak bayiye git ve onaylat raporunu. ben öyle yaptım çünkü,şimdide arabamı satıyorum yerine inşallah yenisini alacam

Mehmet sorun raporda değil.Sorun ehliyetteki ibare.

Sehribanu;

benım raporumda elden frenlı gazlı ve otomatık vıtes kullanır yazıyo benımde sola ılave gaz yaptırmam yeterlı olurmu:confused::confused::confused::confused:

Musty35 ,sizin engel durumunuza bağlı bu.Benim sol ayağımda engelim yok ve tek ayağımla hem freni hem de gazı kontrol edebiliyorum...Doktor sol ayağınızla arabayı kullanamayacağını düşünerek elden ibaresini kullanmış sanırım...Elle kontrol izin için daha kolay ve sağlıklı olur...

benım solumdada hıç bışey yok sadece sağ bu bana verılen raporda zaten özel tertıbatlı anlamına gelmıyormu projeyı sadece sola ılave olarak çızdırsem olmazmı?

arkadaslar tartısma ortamı yaratmadım ya lutfen barı bız yapmayalım sonuc olarak kullanabılırmısım galıba ama ehlıyetımde yazan yazı otomatıkse roporda terbıbatlıysa kullanabılırım ben oyle anladım cogu arkadas kullanabılırsın demıs ama bır arkadas ıllahda ehlıyette de tertıbatlı arıyo yok yazmıyo roporda tertıbat ehlıyette otomatık yazıyo rahat etmemı ıstıyosun pekı soyle dıyelım dıyelım mı cevırdıler ehlıyete bakacak otomatık arabaya bakacak otomatık terbıbatı gorecek oda raporda yazıyo sen neyın pesındesın raman 72 butun herkes soyluyo kullanırsın otm mtv yararlanırsın dıyo cogunluk ne derse ona ınanırım ben saygılar herkese

cok gusel kullanabılıyom demekkı bence de oyle olmalı raman 72 neyın pesınde anlamadım hala ehlıyetım de otomatık yazıyo ıste daha ne olsun ıllah terbatatlımı yazacak oda raporda yazıyo zaten

mehmet kardes senın dedıgın gıbı yapacagım sana da raman sunu soyluyecem ehlıyette sorun nedır soylermısın otomatık yazmasımı polıs cevırdı dıyelım ok bakacak araba otomatık ehlıyet otomatık bakacak aha dıyecek tertıbatlı al kardesım sana rapor dıyecem raporda tertıbat yazıyo sen neden bu ınadı yaptın anlamadım

Eminim Bu da değişecektir.Çünkü sağ ayağı sağlam kişiye otomatik araca tertibat yaptırmakta saçma idi.ÖTV muafiyeti araca değil özürlüye yapılımıyormu ?

Üst Alt