Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Renault’dan otomatik vites dizel yeni araç seçenekleri: Fluence, Megan HB, Clio HB

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,384
Malum, engelliler için 1,6 motor sınırı ile otomatik ve dizel seçenekleri baya az. Renault 3 yeni seçenekle engellilerin ÖTV'siz araç alımı için önemli bir hamle yaptı gibime geliyor:
Renault’tan Engellilere 1.5 dCi Dizel Otomatik Vitesli Araç Seçeneği

Engellilere hem kaçan hem az yakan hem de 1.6 motor hacmini geçmeyen dizel otomatik vites seçeneği sunan bir marka var artık Türkiye’de. Renault’un yeni 1.5 motorlu EDC teknolojisi ile Türkiye’de satışa sunduğu Fluence, Megan HB, Clio HB otomatik vites dizel araçları ile yakıt tasarrufu ile artık engelliler de daha özgür.

Yeni_Megan_HB.jpg

1.6 motor hacmi ile dizel otomatik vites seçeneği fazla olmadığı için engelliler Türkiye’de istedikleri her aracı alamamanın sıkıntısını yaşıyordu. İşte bu nokta da Renault’un 1.5 dCi motor hacminde geliştirdiği (dizel otomatik vitesli) yeni teknolojisi ile satışa sunduğu araçları dışında 2011 yılında diğer modellerini de değerlendirme şansı veriyor.

Eğer siz de çok geziyorum ama otomatik benzinli aracımdan bezdim diyorsanız zaman kaybetmeden Renault’un satış sonrası hem yaygın servis ağı avantajları hem de maksimum konforlu araçlarını çok daha ekonomik (ÖTV’siz) fiyatlara alabilirsiniz.

Ne dizel motorun ekonomikliğinden, ne de otomatik vitesin konforundan vazgeçmek istemeyenlere, 110 bg EDC dizel otomatik vites seçeneği Renault’da! Ekonomi ve performansa aynı anda ulaşmak isteyenler Renault Yetkili Satıcılarına gidebilir.

Türkiye’de her beş kişiden 4 kişi bayilere öncelikli olarak dizel araç almak için gidiyor. Engelliler de motor hacmi sınırı (1.6) nedeniyle dilediği markanın dilediği aracına ne yazık ki sahip olamıyor. Renault, maksimum güvenlik ve sürüş keyfi verdiği konforlu araçları çok ekonomik ve cazip fiyatlarla uygun olanaklar sunduğu için öncelikli tercih edilen bir marka. Renault’un özellikle satış sonrası en yaygın servis ve yol yardımı ile engelliler kendini yollarda daha güvende hissediyor.

Araç aldıktan sonra en çok dikkat edilmesi gereken konu servis. Bir araç engellilerin eli ayağı ve özgürlüğü olduğu için aracının bakımı ya da tamiri sürecinde sıra gün ya da haftalar beklemeden hatta yollarda saatlerce mahsur kalmadan anında ve hızlı hizmet alması çok önemli. Türkiye’de Renault hem en hızlı yol yardımı hizmeti veren hem de her bölgede servis olanağı bulduran bir marka.

İki yıl sınırsız kilometre ya da ''3 yıl veya 100 bin kilometre'' garantisi uygulayan Renault'ta, yüzde ''0'' faiz avantajı, 16 bin TL ve 12 ay vade için 31 Aralık'a kadar geçerli. 3 aylık ödeme erteleme ise tüm vadelerde uygulanıyor.
Yaptığımız araştırmalarda engellilerin en çok tercih ettiği markanın Renault olduğunu ve satış sırasında engellilere en hızlı teslimi yapan marka Renault.

Ayrıntılı bilgi almak için yetkili satıcılara başvurabilirsiniz.
EDC 1.5 dCi seçenekli araçları hemen görmek için www.renault.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: www.yasadikca.com

aparatlarıda taksinlarda.herçeşidinden .engelli vatandaş başka birşeyle ugraşmadan alsin arabasını.

Satış şartları açısından renault cazip görüntüsüyle ilgi çekici. Şöyle bir durum da söz konusu Fluence ler görüntü olarak hoş araçlar tabiki yakıt olarakta teknik kataloga bakıldıgında az yakıt tüketen araçlar. Ama bazı şeyler göründüğü gibi değil.
Fluence yeni kasa araç olması sebebiyle bazı eksiklikleri mevcut. Ben de ilk etapta fluence almak niyetindeyken kesinlikle vazgeçtim.
Fluence almayi düşünen arkadaşlar tavsiyem Fluence ten uzak durmanızdır .karar sizlerin.
Örnek vermek gerekirse yine Renault un ticari araclarından Yeni master aldık araç şu anda 9000 km de ve Yetkili serviste şanzuman beklemekte. Aracın kasasında sorunlar mevcut, yine aracın ön takım sistemi komple değişti halen sorun devam ediyor. Kapılar problemli rüzgar sesi halen kesilmedi. Uzun lafın kısası yeni kasa araç almayın....

şu an yeni çıkan jetta da güzel 1.6 dizel otomatik vitesli araç hem çok güzel hem sağlam hemde 2.el çok hızlı

Kia ceed sw hayalimdeki araba. Hem dizel hem otomatik hem 1.6 motor ve steyşın vagon...

bu soylediğiniz aracların fiyatı nedir? bize ne kadara mal oluyor asagı yukarı?

yeni kasa araçlar her zaman özürlüler için idealdir tabi markasına göre alman ve japon marka bir araçla fransız ve italyan bir aracı bir arada tutarak bir genelleme yapmak yanlış ben japon marka yeni kasa bir araç aldım sadece tek sorunu 25000 km de sol uzun farının kesmesi oldu otodan otoya fark var bir aracın laf olsun diye piyasaya sürülmeside yanlış test etmeden herhalde bir araç piyasaya sürülmez

Renault un kalite politikasını ben size söyleyeyim.... Kesinlikle yaramaz. 9000 km deki arac şu anda ÇETAŞ renault servisinde yatmakta. Sebep Şanzıman arızalı değişim için şanzıman gelmesi bekleniyor.
Aynı aracın amortisör sistemi arızalı onlar değişti ama halen problem var. Problemin çözümüde malesef yok. Yeni üretilen araçlarda üretim aşamasında çözülebilecek.

selam reno konusunda detaylı araştırmak gerektiğini düşünüyorum. 2008 yılında grand scenik
aldım 20000 km de kapı içi kollarının boyası döküldü .bakım masrafları emsallerine göre yüksek genel olarak çok sattığı için burnundan kıl aldırmayan bir tutum sergiliyor.yeni modellerin durumunu bilmiyorum ama çekinceli yaklaşmak lazım biliyorsunuz 5 yıl satamıyoruz. jettayı inceliyorum.bakım masraflarını karşılaştıralım.

buzmavisi; araç ötv indirimli sana kaça maloldu. ayrıca araç dizel mi? teşekkürler...

toyota dan şaşmayın hem masrafsız hemde sorunsuz kokmuş fransız mallarını boşverin.

şimdi aklıma geldi renault malına sahip çıkmıyor renaultun arabasını bilmem ama servisi adam seçer herkese aynı hizmet yok tecrübemize gelince bir kaç sene önce dedemde 2005 meganın full modeli vardı servise soktu hava filtresi triger kayışının bağlı olduğu başlığın bilyesi değişti bir kaç küçük işlem daha yapıldı 1300 tl masraf çıkartıldı bu konuyu muhitte tanınan başka bir tanıdığa anlattık o telefon açtı aynı işlemleri söyledi 350 tl masraf söylediler ben o zaman renaulttan tiksindim organize sanayideki en ufak tamirci ondan iyidir biraz fazla satış yaptıkları için burunları kalkmış ben ısrar ediyorum yeni kasa araba özürlüler için iyidir çünkü yeni çıkan bir arabanın kasa ömrü ortalama beş senedir beş sene sonra az zarara satarsın üzerine biraz daha katıp yenisini alırsın bırakın şu renoyu şimdi bir önceki yazımı düzeltmiş oldum

Renault mu aman diyim . . Tamam motor seçenekleri otomatik özellikleri (EDC Sistemi Yeni Kullanıyorlar) fiyatı vs vs engellilere cazip gelebilir ama ince eleyip sık dokumak gerek. Bizler kolay kolay araç değiştirme lüksüne sahip değiliz en az 5 yıl veya daha fazla kullanmak zorundayız. Renault modellerinin en büyük handikapı hafif olmaları artık çamurlukların dışında neredeyse kapılarıda plastikten yapacaklar, 100 Km hızdan sonra titremeye yolda gezinmeye başlar vs vs bunlar bilindik sorunları birde dediğim gibi EDC dedikleri bir otomatik şanjıman kullanmaya başladılarki buda ne kadar sağlıklı tartışılır.

Otomatik vites araç almak isteyen arkadaşlar bence otomatik şanjımanı iyi araştırmaları gerekiyo. Otomatikleştirilmiş manuel şanjımanlar mevcut veya tam otomatik çift motor desteği ile çalışan şanjımanlar bunları iyi araştırmak gerek.

Ford'da ASM , Opelde EASYTRONİC, Mitsubishi'de AMT, FİAT'TA Dualogic ,RENAULT'DA QUICKSHIFT,Toyota'da MMT, Citroen'de Sensodrive ve MCP, Alfa'da Selessspeed, Honda'da i-shift şanjımanları dikkatli kullanmak gerek bunlar otomatikleştirilmiş manıel şanjımanlardır.

Otomatik olarak tavsiye edilen ve otomatikler arasında en çok tutulan Honda CVT ve Wolksvagen DSG şanjımanlardır. Otomatik araç alacaklara benim önerim DSG şanjımandır. DSG şanjıman robotlik denen bir sistemle çift motorlu çalışır ve bundan dolayı vites geçişleri daha seri ve hızlıdır.

Engelliler için dizel otomatik otomobil alternatifleri hakikaten arttı;

VW Polo 1.6 TDI DSG
VW Golf 1.6 TDI DSG
VW Jetta 1.6 TDI DSG
AUDI A3 1.6 TDI Stronic
SKODA Octavia 1.6 TDI DSG
SEAT Leon 1.6 TDI DSG
SEAT Altea XL 1.6 TDI DSG
KIA Ceed 1.6 Crdi Otomatik
HYUNDAI i30 1.6 Crdi Otomatik
HYUNDAI Accent Era 1.5 Crdi Otomatik
RENAULT Megane 1.5 Dci EDC
RENAULT Fluence 1.5 Dci EDC
PEUGEOT 308 1.6 Hdi Auto6R
PEUGEOT 3008 1.6 Hdi Auto6R
PEUGEOT 5008 1.6 Hdi AutoR
CITROEN C4 1.6 Hdi MCP
CITROEN C5 1.6 Hdi MCP
TOYOTA Corolla 1.4 D4D MultiMode
TOYOTA Auris 1.4 D4D MultiMode
TOYOTA Yaris 1.4 D4D MultiMode
FIAT Bravo 1.6 Multijet Dualogic
FIAT Linea 1.3 Multijet Dualogic

Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Bana göre bir çok açıdan değerlendirdiğimde şu araçlar dezavantajları dikkate alınarak değerlendirmeye alınabilir;

Golf 1.6 TDI DSG (Pahalı)
Jetta 1.6 TDI DSG (Pahalı)
A3 1.6 TDI S-Tronic (Pahalı)
Kia Ceed 1.6 Crdi Otm. (Marka değeri dolayısıyla ikinci el değeri düşük)
Hyundai i30 1.6 Crdi Otm.(Marka değeri dolayısıyla-Ceed kadar olmasada- ikinci el değeri düşük +Ceed ile aynı ama Ceed'den pahalı)
Polo 1.6 TDI DSG (Pahalı)

Bu araçların listeye almama sebep olan bir çok avantajını buraya yazmadım. Genel durum olarak diğerlerinden çok daha iyi araçlar...

BaY_Cin;

Mekaniğine ve çalışma prensibine göre Renault'un EDC, Ford'un Powershift kod adlı çift kavramalı şanzımanları VW'nin DSG kod adlı şanzımanı ile aynıdır. Yani prensipte bunlar aynı model şanzımanlar diyebiliriz. Çalışma mantığı klasik otomatik şanzımanlardan ziyade bildiğimiz düz şanzımanların otomatikleştirilmişi gibidir ancak en büyük farkı çift kavrama sistemi kullanılır. 1-3-5-7 vitesleri ile 2-4-6 viteslerini iki ayrı kavrama sistemi kullanır ve bu şanzımana seri çalışma kabiliyeti kazandırır.

CVT (Countinously Variable Transmission- Sürekli Değişken Oranlı Şanzıman) Kod adlı şanzıman ise mantık olarak diğerlerinden tamamen farklı bir prensiple çalışır. Merak edenler çalışma prensibini 3D olarak netten araştırabilirler. (Bu arada bende sürekli değişken oranlı şanzımana sahip bir Ford Fiesta kullanıyorum :) )

Volkswage'nin 1.6 motorları otomatik yerine triptroniktir (Yarı otmatik) ve DSG şanjıman değildir. vw'nin 1.4 TSI motorlarda otomatik DSG şanjıman bulunmaktadır.

Az yaksın, vites geçişleri sorunsuz ve hissedilmez olsun aynı zamanda da genel bir sorun yaşatmasın diye düşünen arkadaşlar, Honda CVT (nette yaptığım araştırmaya göre en çok tavsiye edilen modeli Jazz) veya 1.4 TSI herhangi bir volkswagen . .

DSG Şanjıman Şeması
vwdsgnh1.jpg

dsg edc aynı ailenin ürünüdür, mmt ve easytronic gibi değildir. zaman zaman sorun çıkarsada genel itibariyla sorunsuz denebilir. sakın ola mmt ve easytroniclerden almayın.

Geçenlerde bir arkdaşım dizel/otomatik toyota yaris'i önermişti,bu konudaki düşünceniz nedir, bu aracı kullanan var mı ?

Toyotanın otomatiklerinden uzak dur, çok şikayet alınıyor. Hele ki engelli biri için problem olabilir. Çünkü dur kalklarda manuele almak gerekebiliyomuş yani dikkat etmek gerekiyomuş. Bence başka modellere yönel.

arkadaşlar 10 tl lik araç bakıyorum megan,hunday acsent,skoda fabya, varsa satan msj atsın

Skoda YETİ var 1.2 DSG FİYATIDA CAZİP ne dersiniz?

rıza-29;

Peuguot 106 düşünebilirsiniz, sahibinden.com'dan arayabilirsiniz...

arkadaşlar marka ve modelleri kaç tl ye alabileceğimizi içeren bir liste şeklinde verirseniz daha iyi olur. mesela alabileceğimiz en ucuz araba kaç tl den başlıyor ? veya fiyat performansı en yüksek araç hangisi gibi karşılaştırmalar daha iyi olur kanısındayım. :confused:

bu arada bi not belirtmek isterim otomatik vites alacak olan arkadaşlar küçük motorlu yüksek torka sahip 6 vites dizel otomobiller seçerseler çok iyi olur neden diyelim

küçük motor şehiriçi az yakar torku yüksek olduğu için (beygir demiyorum özellikle tork yüksek olsun ) fazla gaz vermeden aracı motor taşıyabildiği için yakıtta avantajı olur

uzun yolda hepimizin bildiği bi gerçek araçlar en az yakıtı 90 kmde tüketirler sebebide çok basit aslında o 90 km falan değil şöyle düzeltelim 5. viteste 2bin devirde en az yakıt tüketir diyelim ve 5 vitesli araçlar 2 bin devirde 87 - 92 km arası bi hızda giderler (isteyen denesin) ortalama bi dizel araç 5. viteste 2 bin devirde sabit gittiğinde bir saatte 5 litre yakıt harcamış olur yani 5 litreyle 90 km yol yapmış olurlar

6. vitesin avantajıda burda ortaya çıkıyo aynı araç 6. viteste 2 bin devirde 105- 110 km arası hız yapar buda demek oluyo bir saat sonra 5 litre yakıtı harcayan araç aynı yakıtla 110 km yol almış olur buda birim km ye bölündüğünde daha az yakıt değeri verir

Tamam da arkadaşlar en ucuz dizel araç 45-50 tl nasıl alacak insanlar ötv düşdükten sonra bile 30-35 bin tl den satılıyor. Bu rakamlar gerçekten fazla. Benzinli araçla arasında nerden baksanız 10 bin tl var. 10 tl lik benzini kaç yılda yakarsınız bunun da hesabını yapın derim. Ayrıca dizel aracın bakımı da cabası.

site yönetimi reklam yapma hakkını kullanmış anlaşılan:) fakat arkadaşlar izin vermemiş;);)

E.S.A
Merhabalar arkadaşlar güzel seçenekler var +ve - konuşuldumu daha iyi oluyor.Ama bir yandanda insan ne alacağına karar veremiyor.
Bu durumda tabiki tecrübeli ve usta arkadaşların bilgilerine başvurmak lazım.Birazda nasip işi galiba araştırma noktasın her bilgi var ama kullanmadan insan anlamıyor.
Tecrübeler???

Ben Hyundai i30 HB yada CW düşünüyorum.
Artıları;
5 yıl veya 100 Bin Km Garanti,
Düşük yedek parça ve servis hizmeti (Diğer Markalarla Kıyaslayın),
Dizel yada benzinli otomatik vites seçeneğini sunması,(LPG dönüşümü de Garanti Bozmuyor)
2. el satış kolaylığı,
Türkiyede Üretiliyor Olması ve Kendini Kanıtlamış Oluşu.

Eksileri;
Piyasaya ilk girdiği zamanlardaki kalitesiz arabalarının yarattığı güvensizlik duygusu,
İkinci eli değer kaybediyor olması,
i30 serisinin kasa ağırlığının fazla oluşu.

hayati_islam;

A.s..
Sen nasıl , ne amaçlı kullanacağını ve engel durumunu, bütçeni söyle sana bi kaç öneri sunabilirim. ?

Mami_Junior Teşrkkürler Sorum genel olarak bilgi paylaşımı
Şuan kullandığım bir aracım var zaten 0 almaya karar verdiğim zaman veya ihtiyac olduğundan burdaki bilgilerle haretket ederiz :))

hayati_islam;

Anladım :)
Araba almak isteyen olursa bu konuda bilgilerimi herzaman paylaşırım ;)

Üst Alt