Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Suan sgk dan geliyorum emekli olavili tazimi aldim kaldi sirketime vermekte

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bugün ve dün defalarca aradım ancak hiç ulaşamadım.

Djkirpi

Öncelikle hayırlı olsun kardeşim , evrakın ankaraya nezaman varmıştı ve şirkete tebligatın gelmesi nekadar sürdü
bilgilendirirsen sevinirim

Djkirpi

Hayırlı olsun dostum.
Ben çalışmıyorum kendimi sigortalı gösterip evrakları verdikten sonra sigortadan çıkartatacam. Evrak işyerine geldiğinde çalışmıyor olacam sgk ya evraklarımı verirken yani çalışmıyor olacam sıkıntı olurmu acaba. Çünkü sigortayı geçici yaptıracam. Emeklilik için başvuru yaptığımda sıkıntı olurmu?

Boşuna aramak la uğraşmayın 4. Ay dolsun çalıştığınız yere yazı geliyor

Shaky34

Dostum onu bence bir danisman lazim ama bence sirkete gelmesi onemli degil gelen evragi vergi dairesindende alabiliyorsun vergi indirimini aldiktan sonra gerisi kolay ama sormakta yarar var

Djkirpi

Kardeşim öncelikle hayırlı olsun.
Verdiğin bilgide vergi indirim belgen geldiğinde vergi dairesinden de alabiliyorsun demişsin.
Benimde benzer bir ihtiyacım olacağı için sana tekrar emin misin? Diye sormak istiyorum.
Çünkü vergi indirim belgesi tüzel bir evrak ve muhatap işyeri vergi dairesi kişiye vermiyor
Diye biliyorum bu nedenle çevrende bu şekilde işlem yapan bir kişi tanıyor musun?
Eğer ki böyle birşey söz konusuysa bende talebimi vergi dairesinden yapayım
Çünkü bende şuanda başvuru yaptığım iş yerinde çalışmıyorum.

Strabon

Kardesim dun sirketim nerden geldigini bilmedigi ve bulamadigi icin vergi dairesini aradim cok sorun degil gelin bizdende kopyasini alabilirsiniz dihe soylediler alt tarafi scan edilmis bir evrak

Djkirpi
Kardeşim bunu söylediğin çok iyi oldu bende şirketten olası alamama durumunda bu şekilde alırım.
Bunu söylemen herkes için çok faydalı oldu bununla ilgili çok sorun yaşayan vardı, vergi indirim raporunu alamayanlar için
Peki sen şirketten mi aldın vergi dairesinden mi?
Ayrıca yanılmıyorsan senin mesajlarını takip ettiğim kadarıyla sen ankaradan durumunu
Öğrendikten çok kısa bir sürede sana e-tebligat yapıldı yanılıyor muyum?

Strabon

Aynen kardesim sikinti yapmayin gelen tebligati ok rahat seklinde gidip alabiliyorsunuz vergi dairesi iyilik olsun diye sirketten alin diyorlar buraya bosuna gelmeyin diye. Benim sirketim bu konulardan bi haber oldugundan ben yardim ederek e tebligati kendim sirket sisteminden aldirdim ama alamasaydim verdindairesi verecekti. Onemli noktalar.
Ben ankaradan raporumun onayi ogrendikten 10 gun sonra raporum vergi dairesine geldi eviate halen gorunmuyor sozlu olarak telefonda sordum geldigi ve o gun icinde sirkete teblig gidecegibi soyledi. Bu arafa sirkete oyle maille felanda gitmiyor sirketiniz veya isyeriniz vergo dairesininn sitesinden kendi accouta login pluyor vergo borclarini baktigi gibi orda e bildirge bolumune geliyor pdf olarak. Onu aldiktan sonra sirketin bagli oldugu sgk merkezine godip emekli olabilir yazisi alacaksiniz

1bc66531859b151387508713ee57c2eb.jpg

Djkirpi

Hayırlı uğurlu olsun inşallah bizde bu evrağı alabileceğiz hayırlısıyla bakalım şimdi bekleme süreci bizde. Darısı biz bekleyenlerin başına

Allah herkese sabır versin ben geçen hafta perşembe günü onaylandığı nı öğrendim iş yerime gelsin diye bekliyorum önümüzdeki hafta gelir herhalde herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar...

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shaky34

Sunu unutmayin ama elime kagidimi almama ragmen eviss hala rapor bekleniyor diyor. Eviss cokta guncel degil

Son düzenleme:
hocam her şeyi anladım da şu ankara yı nasıl düsürcez senin eline evrak geçmiş ama evis te hala işlenmemiş diyorsun benim rapor 18.09.2018 359073 Maliye Bakanlığı'na yazı gönderildi, cevap bekleniyor. diyor bugün 3 ay doldu 4 de giriyor yaklaşık 2 aydır ankarayı düşüremiyorum varmıdır bunun yolu birde ankaraya varış tarihi nerede yazıyor engel oranıma yüzde 20 de rapor kaygı hastalığı eklenmesi lazım sizin içinde hayırlısı olsun

metyu

Valla elimde telefon 3 hat var aradigim surekli bikmadan aradim ve 3 defa dusurdim 03124153217-03124153204 numaralarindan dusurdum genelde sabah 9 dan sonra dusuyor

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayir Cevap gelmedi daha

@Aykuttb yok Kardesim Cevap gelmedi ,gecen arkadasin biri daha yazmisti bu hafta sonuclanir diyordu ayni donemde gondermisiz ankarayi Aramis kurulun toplanacagini soylemisler bakalim bu hafta cikacakmi Bi haber

Vergi İndirimi'ni almak için şirkete gelmesini beklemeye gerek olmadığını vergi dairesindeki engelli vergi indirimi biriminde çalışan arkadaştan öğrendim. Eğer yazı şirkete gönderildi ise https://ivd.gib.gov.tr adresinde yer alan gelen evraklar içinde yer alıyormuş, oradan bastırılıp kullanılabilirmişiz. Bilginize

Knopfler

Dostum benim vergi indirimim geldi hatta 29 kasımda işyerimin bağlı olduğu vergi dairesine yollamış fakat bu linkte girdiğimde evrak bulunmamaktadır diyor valla şuan şaşmış vaziyetteyim.

Kendi şifreniz ile giriyorsunuz değil mi? Görevli bana öyle söyledi, ben de bilemiyorum. Belki de vergi dairesi henüz yazmamıştır işyerine ve size.

Knopfler

Tamamdır an itibari ile %59 ve sürekli olarak işyerine ulaştı.

Ocak 28 te başvurumu yapacağım. Allah tüm evrak bekleyenlerin yardımcısı olsun gerçekten sabır isteyen bi süreç..

Son düzenleme:
HakanEs26
Hakan gözün aydın kardeşim sonunda oldu çok sevindin senin için en azından içindeki hasvet kalkmıştır.
Bu arada şirketin hedabına mı düştü? Yoksa senin hesabına mı?

Strabon

Öncelikle çok sağol. İnan bir kağıt parçası için çektiğimiz çileye bakar mısın :) Bu Arada ben zaten İnsan Kaynaklarında çalışıyorum. İdari mali işlere yollamış vergi dairesi onlarda bana mail olarak yolladılar :)

HakanEs26

Yani evrak sana normalde beklediğinden etken geldi sadece departmanlar arası Buda nedir? Diye sorgulayan olmadığı için kendi çabanla ulaştın anladığım kadarıyla. Peki kaç gün önce gelmiş evrak?
Olsun sonunda bir koşuşturma olsada hayırlısıyla bitti.

Ankara dam bilgi alan varmi ekim 23ankaraya ulasma tarihi
Bu tarihlere baslanmis mi
Bilgisi olan yazarsa sevinirim

Strabon

Yok bundan 10 gün onca Özük sorumlusuna bildirim yaptım sağolsun o da ilgilendi. yani 29 Kasımda Eskişehir Vergi Dairesi Yolladıysa bugün geldiğini farzedersek 20 gün kadar bi süreçte ulaşıyor.

Bugün 18'le biten numaradan ulaştım.Koca gün aradım kayıtlı 100 arama ve anca vardiya bitimi insafa geliyorlar herhalde 16:45de ulaştım.Zaten telefonları açan birtane bey var belli ...Çok efendi ve sabırlı ...Ondan başkada kimse açmıyor .
6 eylül ( İst.Fatihden )evisde gönderildiği yazan raporum 26 eylülde ulaştı ankaraya ve hala kurulda ... Haftaya pazartesi ara sen tekrar o zamançıkmış olur dedi...Allah hepimize sabır versin gerçekden ... Hepimizin işini kolaylaştırsın ...

Arkadaşlar ,
vrgi indirimi onaylandı ama işyerine gönderilmedi ama ben çıkışımı almıştım ,
vergi indirim belgesini almadan emekliliğe müracat edebilirmiyim.

arkadaşlar ilk ve son olarak ankara yı 16.45 de düşürdüm 18 eylül ankara raporum gittiği gibi yüzde 48 süresiz onaylanmış 15 güne izmir vergi dairesinden alabilir siniz dendi telefonu 1aydır hergün aramama rağmen hiç düşüremedim telefon birden açılınca şok oldum baya heyacanlandım telefona çikan bey çok şanslısınız dedi bugün kuruldan çıkmış ben aramışım bugün tam 3ay bitti 4cü aya girdik herkese haklarında hayırlısı diliyorum

nihayet sonuçlandı darısı bekleyenlerin başına

BAŞVURU DURUMUNUZ
21.12.2018 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
06.09.2018 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
17.07.2018 Hastaneden rapor bekleniyor
13.07.2018 Raporunuz eksik bulundu tekrar Başkanlığımıza müracat etmeniz gerekiyor
10.05.2018 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Üst Alt