Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranını düşürürlerse, eski raporla MEB'e başvuru yapabilir miyim?

fatma çalışkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben son yasa çıkmadan önce yüzde kırkbeşlik rapor aldım. fakat çalışabilir çalışamaz ifadesi ayağına gittim yeniden rapor aldım raporumu %18e düşürdüler...
ben baya şaşırdım amacım memurluk sınavına girmekti elimdeki haklardanda oldum.
ama orada çalışanlar eğer yeni raporu biyere göstermezsen eğer eski raporunla başvurucağın yerlere başvurursan o geçerli olur yeni rapora bilgisayar vs ulaşamıyorlar senin gösterdiğin rapora göre işlemleri yaparlar senin gösterdiğin eski rapor geçerli olur dediler.

sizce nedir bu durum lütfen bilen birileri acele cevap yazın

Aynen öyle korkacak bir durum yok başvurucağın her yere eski raporunla başvur online bir sistem olmadığı için kimse yeni raporunu göremez ve sorun teşkil etmez...

teşekkür ederim melih cevabın için peki ama nerden biliyorsun bunu onuda yazarsan dahada rahatlıyacağım bir haftadır uyuyamıyorum elimdeki haklardan oldum diye..bide birşey daha sorcam raporu biz meb sınav için verdiğimizde onlar geri hastaneye dönüp ordanda bu belgenin doğruluğuyla ilgili bi belge istemiyorlarmı?son bir soru daha bu son aldığım raporu hastanede iptal ettirebilirmiyim.şimdiden teşekkürler

raporu iptal etme durumu söz konusu değil meb sitesinde eski raporlarla başvuru yapılacağını açıklamış fakat atandıktan sonra güncel tarihli rapor isteme olasılığı da var kazanılmış haklar elinizden alınmaz eski raporunuz sürekliyse tabi artı meb hastaneyi arayıp raporun gerçekliğini teyit etmez bu sadece sınav başvurusu ama atandıktan sonra rapor isteme durumunda 40 ve üzeri almanız gerekli aksi halde atanmanız yapılmaz

Arkadaşlar benzeri bir durumu bende yaşadım.
Hastalığım sürekli olmasına dailr 2004 yılında %40 aldığım raporda sürekli belirtilmemiş. Meb sürekli yazısını görmek istiyormuş. Bu maksatla tekrar rapor alayım dedim %15 gibi bir orana düşürmüşler. Gözlerimdeki rahatsızlığım artmasına rağmen ama sürekli ibaresinide işaretlemişler .
Tabi bir anlamı kalmıyor benim için acaba tekrar MEB gitsem olayı bu şekilde izah etsem sınav başvurusunu kabul edebilirler mi? nasıl bir yöntem belirlemem gerekir?

Teşekkürler saygılarımla....

meb açıklamanıza bakmaz belgeye göre hareket ederler raporunuza itiraz edip 40 seviyesine çektirmenizi tavsiye ederim

iki arkadaş içinde yalnızca şunu söylyorum artık rapor oranlarınız düştüğü için kaansaız bile atamanız olmadan önce veya atamanızdan önce farkedildiğinde direk atama iptal olur. bunun üstüne birde raporu gizlediğiniz için size dava açılır yanlış beyanda bulunduğunuz için. Artı artık hastane sistemleri İl sağlık müdürlüklerinin sistemlerinden de gözüküyor. velevki genel bir kontrol yapılmaya kalksalar farkedeceklerinden başınıza iş alabilirsiniz.

Size tavsiyem hastaneye itiraz edip tekrardan heyete girmeniz. oranlar düşürüldü biliyorum ama bundan başka çare yok..

arkadaşlar ben yalnış yönlendirme sonucu salak gibi gittim yeniden rapor aldım benim raporum sürekliydi aldığım haklarımdan da olcam diye çok korkuyorum.keşke durumumda bir iyileşme olsada sevinsem ama durumum ilerlememe rahmen oranımı düşürdüler...şimdi şunu sorucam ben bir yerde okudum sürekli raporu olanlar yeniden rapor verilmez diye ama bana verdiler buna itiraz edebilirmiyim.bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.şimdiden teşekkürler...

arkadaşlar iş kanunun 13. maddesinde sürekli raporlarde evvelce özürlü sağlık raporu verilmiş olduğu tespitinde yeniden rapor verilmez yazıyor.şimdi bana yeniden rapor verdiler onu nasıl iptal edebilirim..yardımlarınızı bekliyorum..

fatma hanım raporunuz yani eski rapor 2006 ve sonrasıysa o güncel rapordur verilen yeni raporu kullanmasanız bir sorun olmaz sürekli ibareli raporlar ömürlüktür dediğiniz olay doğru itiraz etmek istiyosanız il sağlık müdürlüğüne itiraz edin sürekli raporu olanlara yeni rapor verilmez bunu ii biliyorum sordum çünkü öyle dediler kanundada böle bulsam yönetmeliği size veririm

ticet77 cevapın için teşekkürler ama raporum2005 ama sürekli yinede eski raporum geçerli olmuyomu?itiraz edersem ne kadar süre uğraşırım?bide birşey sorcam benim yeni aldığım rapor şu an herhangi bir veri tabanında(ulusal özürlü veri tabanında) hastane tarafından kayıda alınıyomu ve buna kimler ulaşabiliyor?bilen arkadaşlar cvp verirse tşk ederim

raporun 2006 öncesi olduğu için başvursan bile kazandıktan sonra senden yeni rapor isteyecekler

7- ATAMA İŞLEMLERİ
7.1- ÖĞRETMEN, MEMUR VE HİZMETLİ KADROLARINA ATAMA ESNASINDA
ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER:

c) 16 Temmuz 2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özür
durumlarına ilişkin Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu
13
Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarından alınan Resmi
Sağlık Kurulu Raporu

itiraz edersen bu iş uzun sürecektir. sana tavsiyem 2005 raporunla git başvurunu yap. sonrasında da bu işle uğraş. İtirazın bşr sonuç verirse ne ala ama vermesse ozaman biraz işin zor. Allah yardımcın olsun

teşekkür ederim ama benim anlamadığım şey ben eğer yeni rapor almasaydım bilemi benden yeniden rapor isteyeceklerdi...ben iki yıl önce özürlü kontenjanından işe girdim 2005 yılında aldığım raporla girebildim.bu devlet dairesi olduğu için mi kabul etmiyor

peki arkadaşlar eski raporuyla giren ve sınavı kazanan arkadaşlar yeni rapor al dedikleri zaman %40 bulamasalar yerlerine başkasınımı atayacaklar yoksa o kadro haybeden boşama gidecek.. çünkü tanıdıgımm bir çok insan eski raporuyla giriş yaptırıyor ellerinde yeni rapor oldukları halde?? çünkü yeni raporları çok düşük oranlarda

hakkında dava açılması ve atanıp aldığında alacağın maaşı faiziyle geri istemeleri senin için önemli değilse başvur göze alabiliyosan bunları sen bilirsin

yeni rapor falan isteme yok arkadaşlar kendi kendinize kural çıkarmayın

baran arkadaşım dediğin doğruysa biçok arkadaşın öyle giriyosa sınava muhakkak araştırma yapacaklardır yeni rapor eski rapor araştırması

evet ben şimdi yönetmeliği okudum..2006dan önce alınmıuş raporlar geçerli fakat ben gittim salak gibi yeniden rapor aldım..şimdi benimle ilgili giricekleri bir veri tabanı varsa(hastanedekiler yok dedi ama bilemiyorum)yeni raporum görünecek büyük ihtimal ve dava falan açılıcak ondan başvuru yapmaya korkuyorum.hastanedeki görevliler eski raporun süresiz yenisini vermezsen eskisini verirsen o geçerli olucaktır dedi.ben emin olamıyorum böyle bir veri tabanı varmı?

Göreve başlamada istenecek belgeler
MADDE 16-(1) Ataması yapılanların başvurularında belirttikleri adreslerine 11/2/1952 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebligat yapılır. Tebligatı alan adaylar yasal süre içinde;
a) Diploma veya mezuniyet belgesi, yurt dışı mezunlarından diploma denklik belgesi,
b)Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi, Pedagojik Formasyon, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası,
c)Yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü hastanelerden son altı ay içinde alınacak Sağlık Kurulu Raporu, bedensel engelli öğretmen adayları bakımından ise durumunu bildirir Sağlık Kurulu Raporu,
ç) Cumhuriyet Savcılığından son altı ay içinde alınmış sabıka kayıt belgesi,
d) İlk defa atanacaklardan Kamu Personel Seçme Sınavı sonuç belgesi,
e) Erkek adaylardan askerlik durumunu gösterir belge,
f) Bakanlık kadrolarına ilk defa öğretmen olarak atanacakların öğrenimleri sürecinde en az üç kredilik bilgisayar eğitimi almış olduğuna veya Bakanlık onaylı bilgisayar kullanım belgesine sahip olduğuna dair belge,
g) Nüfus cüzdanı örneği,
ğ) Vesikalık fotoğraf,
h) Mal bildirimi,
ı) Öğretmenlikten veya memuriyetten ayrılanlardan hizmet belgesi,

aslı veya tasdikli örneği ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüğüne başvuruda bulunurlar.
(2) Belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmaz. Bedensel engeli bulunduğu görülen, adlî sicil kaydı bulunan veya öğretmenlik/memurluk görevine son verilenler ile diğer yönlerden öğretmenlik görevine başlatılması uygun görülmeyenlerin durumu belgeleriyle birlikte Sicil Kaydı İnceleme ve Bedensel Engeli Değerlendirme Komisyonlarında değerlendirilmek üzere Bakanlığa bildirilir.
(3) Ancak, atamasının yapıldığını herhangi bir iletişim aracı vasıtasıyla öğrenenler, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüğüne göreve başlamak üzere başvurduklarında görev yerlerinin belirli olması hâlinde tebligat beklemeksizin göreve başlatılırlar.
Göreve başlamama hâlinde yapılacak işlemler
MADDE 17-(1) Ataması yapılanlardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 ve 63 üncü maddelerinde belirtilen süre içinde göreve başlamayanların atamaları iptal edilmek üzere valiliklerce Bakanlığa bildirilir. Bakanlıkça ataması iptal edilenler, atama tarihi itibarıyla bir yıl süreyle yeniden öğretmenliğe atanmazlar.
Bakanlık merkez veya taşra teşkilâtında çalışanların atamaları
MADDE 18-(1) Bakanlık merkez veya taşra teşkilâtı kadrolarında görevli olup, öğretmenliğe atanacakların atamaları zamana bağlı değildir.
(2) Ancak, daha önce eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli iken Bakanlık merkez ve taşra teşkilâtında diğer görevlere atananlardan yeniden öğretmenliğe atanmak isteyenlerde, başvuru tarihi itibarıyla bu görevlerde en az üç yıl süreyle çalışmış olmaları şartı aranır. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanların atamaları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen il veya ilçelere yapılır.

Memurlar.Net (MEB Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği)

bu dediğin sadece öğretmenlik için arkadaşım hizmetli ve memurluk için yok öle bişey varsada alamayacaklar düşünsün

böyle forum başında boş boş otururlarsa daha çok haklar elden gider sınav ücreti ve eski raporların kabulu konusunda birlik olununca nasılda geri adım attırabileceğimizi gördük ama burada ağlama sızlanmayla olmuyor yeter ki birlik olalım herşey istediğimiz gb olur hele bide seçim yakınken :)

eski rapor şu durumda kabul oluyormu yani benim yeni raporumda var ama onda oranım düştü ondan başvuru yapamadım...yani şimdi eski raporumu versem onamı bakcaklar...

Eğer imkanın varsa ve %40 ın üzerinde bi rapor alabileceksen yeni bi rapor almayı dene. Bunun için önünde 2 ay var. Ayrıca bildiğim kadarı ile tüm raporların görüldüğü ve tüm hastaneleri içerek ortak bir veritabanı yok her hastane yalnızca kendi bilgilerini görebiliyor. Eskisi ile sınava girebilirsin fakat atama olunca yeni rapor isterlerse sıkıntı yaşarsın yalnızç

battusay, atama olduktan sonra son 6 aylık rapor isteneceğini nerden öğrendin.Onunla ilgili bi bilgi göremedim ben hiç.

o altı aylık olan sabıka kaydı atanmada 2006 ve sonrası raporu olanlarda sorun yok öncesi için yeni istenecek

sürekli raporlarda yeniden atama olduğunda atamada yeni tarihli rapor istemiyorlar arkadaşım...ama benim merak ettiğim şey emin olan varsa yazsın yeni aldığım sağlık kurulu raporunu değilde eskisiyle başvursam yeni aldığım raporu kayıtlarda çıkarmı..hastane çıkmaz dedi bi memur ama başka bir memurda bunları özürlü idaresi başkanlığına mail olarak atıyoruz onlarda tc kimlik no larına göre bulabiliyorlar dedi.ki bende böyledir diye düşünüyorum öyle olmasa o zman herkes sahte evrak düzenler.bence mutlaka kontrollerin yapılığı bir veri tabanı olmalı....varmı böyle bir şey arkadaşlar bilenlerden cevap bekliyorum

Soykankaan'a katılıyorum yoktur öyle bir veritabanı. Şimdilerde yeni yeni oluşturmaya çalışıyorlar. Eski raporun geçerliliği halen devam ediyorsa yani "sürekli" ibaresi varsa başvurunuzu yapın.

kesin yoktur böyle bir veri tabanı. nekadar emin konuşuyorsunuz aradaşlar :) daha önce dediğim gibi er yada geç bir şekilde öğrenilirse başın çok ağrır.

Sana bir yakınımın başına gelen bir olayı anlatayım kısaca. Lisans mezunu olduğu halde lise kpss sınavına girerek atandı. yaklaşık 2 yıl sonrada bir şekilde öğrenildi. biri şikayet etmeden öğreneceklerini sanmıyorum ama şuan devlet memuru değil ve birdaha memur olamıyacak. buda yetmiyormuş gibi dava açıldı. halada davası devam ediyor. buradan kendine pay biç ve yapman gerekeni yap.

ikisindede kasten yalan beyanda bulunuluyor nasıl çok farklı?

dese ki benim eski raporum %40 üzeri şuanda aldığım raporda %18 sence ne yapılır?

ben sadece yalan beyanda bulunmanın getirdiklerini anlatmaya çalıştım. kendi bilir tabiki..

Aynen soykankaan'ın dediğini yapın.
bylutanic size de şunu diyebilirim ki sizin verdiğiniz örnekte yalan beyan var. Ama arkadaşın öyle bir durumu yok. Eski bir raporunun olması yalan bir beyan değildir. Böyle başvuru yapan çok kişi var.

Yeni almış oldugunuz raporunuz hastanenin medula servisinden çıkış verildiği için eskisinin herhangi bir özelliği kalmamıştır.

kalmamaılı da zaten.hataneden yenı ozurlululuk olcutune gore rapor alabılıyorsa bır ınsan engellı olarak degerlendırlmelıdır zaten.o zman gercek hak sahiplerinin hakkının yenmesidir bu bi nevi. 2006 yönetmeliğini kaldırsınlar kardeşim herkes buna göre derecelendirilsin madem ya da herkes yeni ölçütlere göre rapor alsın..olur mu öle şey.

Üst Alt