Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikoz teşhisim var. Askerlikten muafiyet alır mıyım?

tumay22

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar merhaba askeri heyete çıkacağım muaf olmak için
F28 organik olmayan psikotik bozukluk
F29 organik olmayan psikoz
F32 f34 f38 f39 unipolar depresyon
Ve yaygın anksiyete bozukluğu
Tanılarım var sizce ne olur

cezayı ehliyet varmı peki bu tanrılara 46 raporu olana ceza yoktu önceden

Cezai ehliyet yoks diye biliyorum

Muafiyet verirlermi askerden onu sorucaktım

Verirler cezai ehliyet yoksa kesin muafsın ama cezai ehliyet varsa doktor elinde askari ek hastalık durumuna bakılır

@tumay22, Eğer uzun süreli ve kesintisiz takipli tedavi gören hasta iseniz ve doktor sizin pisikoz türü bir rahatsızlığa sahip olduğunuza kanaat getirirse muaf alabilirsiniz.

Ama depresyon ve anksiyete için aynı şeyi söyleyemeyeceğim onlardan muaf almanız için hastalığınızın çok ileri seviyede olması lazım.

Yani doktorun sizi hangi rahatsızlık üzerinden değerlendireceği çok önemli.

Muayeneye giderken tedavinizle alakalı olan bütün belgelerinizi yanınızda götürün doktor ilave olarak tedavi gördüğünüz hastahaneden yazı isteyebilir umarım düzenli olarak aynı hastahaneye gitmişsinizdir o zaman daha kolay olur işler.

Özelden sormuşsunuz buradan cevaplayalım.

F28 organik olmayan psikotik bozukluk
F29 organik olmayan psikoz.

Bu tanlarla Tedavin devam ediyormu?

Çok büyük olasılıkla Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir..belki 1 yıl erteleme sonrası muafiyet verilebilir.

@tumay22,

Bayağı ilacın var..ilaç konusunu doktorunla bir değerlendirin.

Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir 🙋

@tumay22,

Askerlik beni heyete sevk etti ve iki baş parmağıma damga vurdu yarın sonucu gel al dediler 2 baş parmak muaf mı oluyor atipik psikoz hastasıyım

Organik olmayan psikoz tanısını referans alıp ona göre yorum yapıyorum.
Çok nadir eğer erteleme verilmemiş ise Yarın ki sonuç Askerliğe elverişli değildir olacaktır.. sonucu paylaşırsınız🙋

@tumay22,

Son düzenleme:
Ertesi yıla bırakma ve gelecek sene yada sonraki sene muaf olucağımı söylediler

Arkadaşlar merhaba askerlik için geçen sefer gittiğimde 1 yıl erteleme aldım şimdi diğer kontrolüm yaklaşırken biraz heyecan bastı e devlette şu tanılarım var
Atipik psikoz
Bipolar bozukluk
Unipolar depresyon
Yaygın anksiyete
7 yıldır tedavi görüyorum
Kullandığım ilaçlar
Solian 400 mg
Lamictal 200 mg
Efexor 200 mg
Buspon 20 mg
Doktorum ayriyetten lityuma geçmek istediğini söyledi
Sizce askerlik için 2.muayenede ne olur

Arkadaşlar merhaba ilk muayenede erteleme aldım atipik psikoz unipolar depresyon bipolar bozukluk raporlarım var kullandığım ilaçlar solian 800 mg abilfly 10 mg effexor 300 mg lamictal 200 mg 1 ay sonra ikinci muayene gidicem ne gibi Bir süreç bekliyor beni yine aynımı yoksa dahamı hızlı gelişiyor herşey

@OğuzHan112,

Hocam selam bugün heyete girdim önce psikiyatriye gittim ama dikkatimi bir şey çekti engelli raporum yok ama ismimim yanında ağır engelliler yazıyordu bu arada heyette doktor dinledi 3 defa girdim muafiyet verdim ama kurulda son söz biter dedi şimdi muaf olursam ne yapmam gerekiyor. Atipik psikoz ve depresyon raporum var ilaç raporu

Birşey yapmana gerek yok,ön muayenede elverişli değildir notu düşülmüş sanırım? Heyetteki diğer üyeler onaylar merak etmeyin..muaf kararı çıkınca geriye kalan şlemler sistanitik olarak ilerler.

@Operadaki Hayalet,

İlkine göre diğer muayeneler kısa mı sürüyor bide her seferinde kurula çıkıyor musun

@tumay22,

Normal kalabalık ise uzun sürer. Benim gittiğim gün çok kalabalıktı baya bekledim ama psikiyatri doktor hanım bekletmedi dinledi babamı ve beni

Arkadaşlar hayırlı günler atipik psikoz unipolar depresyon bipolar bozukluk anksiyete raporlarım var devlet Hastanesi 1 yıl erteleme vermişti şimdi 2.muayane ye giriyorum sizce ne olur Allah aşkına bilen yorum yapsın heyecanı yaptım yine kullandığım ilaçlar solian 1200 mg lamictal 200 mg lustral 200 mg hayırlı günler

@OğuzHan112

Bir yıl erteleme derken "askerlik" muafiyet içinmi soruyorsunuz?

Anladığım kadar tedaviniz devam ediyor, psikotik grupta yer alan tanılarınız da var.

Bipolar,Psikoz,bu tanılarda erteleme çok sık görülmüyor olsada erteleme belki tekrar edebilir, sonrasında elverişli değildir raporu verilecektir.

@tumay22,

Son düzenleme:
@OğuzHan112, evet hocam çok tanım var yoklama döneminin başlamasına 6 gün var aile hekimliği erken gel erkenden sevk edeyim dedi böyle birşey yapabilir mi

Yapar erkenden gidin, stres yapmayın elverişli değildir raporu verilecektir/Geçmiş olsun.

@tumay22,

Üst Alt