Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik olarak çok zorlanıyorum, sağlıklı yaşayamıyorum, emekli olmalı mıyım?

Ş!zofren

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
251
Tip2 diyabetim, Şeker seviyem yüksek, kontrol edemiyorum, çok dikkatsiz ve düzensiz besleniyorum
Şizofreniyim aynı zamanda, sabahları çok zor uyanıyorum engelli memurum, doğru düzgün çalışamıyorum kaçıyorum işten, önceki kurumumdan aday memurken başka bir kuruma gönderildim
Bağımlılık derecesinde hergün çok yeşil reçeteli ilaç kullanıyorum

61bin tl maaş alıyorum
Malulen emekli olursam 20bin tl alıcam
Yaşım 35, birikimim var evim var kira gelirim var, evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum

Siz olsanız napardınız
Yüksek Şeker kolesterol trigliserid
Ve şizofreni,
Bu hastalıklarım var.
günde 2-3 paket sigara içiyorum

Sanki kendime böyle bakmamaya devam edersem yakında ölecekmişim gibi hissediyorum, emekli olup sağlıklı olmak için tüm zamanımı harcasam olur mu çünkü çalışırken bunu başaramadım

Emekli ol rahat yaşa psikolojik olarak. Zaten evin ve gelirin varmış rahat yaşarsın

Emekli ol hayatını yaşa. Maddi durumun iyiyse tabi. İşten kaçıyorsan ve artık sarmıyorsa iş kendi hobilerini edin hayatına bak. Birazda birikimin varsa ben senin yerinde olsam öyle yapardım ama maddi durum önemli yarın ne olacağı belli olmaz sağlama al her şeyi

Malulen emeklilik riskli ileride iptal edilme riski var o yüzden 15-16 yılını tamamlayıp erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olmaya bak. Malulen emeklilik normal emeklilik gibi değil herhangi bir işte çalışamazsın ileride iyi olsan bile bence mücadeleye devam et bir süre daha...

20 bin ile sigaraya zor para yetirirsin.
3 paket 100₺'den günde 300 ayda 9.000 ₺
Psikolojik boyutu da var bunun sürekli evde kalmaya mahkum olursun 20 000 maaş ile ayrıca evde de kafayı yersin.

ÖRNEĞİN ben emekliliği hakettim ama sisteme güvenemiyorum doğrusu.
(5434 SK tabi ve 5.760 gün primle hakettim)

Üst Alt