Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikolojik olarak askerlik görevimi yapamıyorum! Ne yapabilirim?

Onursonmez54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhabalar iyi geceler ben 1998/2 2 aylık askerim Aksaray’da Ve acemi birliğine başladım başlayalı sıkıntıdayım yapamıyorım askerliğimi ne umutlarla geldiğim yerde dayanamıyorum gücüm taakatim kalmadı
hiçbir zaman ne ailemden ne nişanlımdan nede çevremde ki sevdiklerimden ayrı kalmadım hiçbir zaman 1 aylık acemi birliği bana 10 yol gibi geldi zulüm oldu adeta
usta birliğine geldiğimde ise kendi kendime az sık dişini Onur dayan ha gayret vs gibi teselli ederken artık tamamen bittim ne yemek yiyebiliyorum ne uyuşabiliyorum uyuduğumda ise kötü kötü kabuslar rüyalar görüyorum aklım hep dışarda sevdiklerimde bir türlü adapte olup odaklanamıyorum buraya aklımdan hiç çıkmıyor başım ağrıyor düşünmekten stresten artık sigarayı artırdım kendimi hiç iyi hissetmiyorum

bugün rdm ile görüştüm anlattım heeşeyi ve cuma günü beni psikiyatri ye sevk edecekler rdm ile görüşürken sabah ağlamaya başladım dakikalarca bi anda dinledi sabret dedi vs vs çıktım görüştükten sonra baya bi birkaç saat sonra tekrar gittim firar edicem dayanamıyorum yapamıyorum gitmek istiyorum vs vs dedim ve yine ağlamaya başladım istemsizce
kendimi çok karamsar kötü yalnız hissediyorum mutsuzum sürekli çok kilo verdim ve buna benzer anlatmakla yazmakla bitmeyecek birçok şey

lütfen yardımcı olumn bana akıbetim durumum ne olur

Onur geçmişte bir sıkıntı yaşadın mı? Psikiyatrik olarak eğer yaşadıysan ailenle görüş gerekli evrakları toplasınlar. Eğer hayır yaşamadım diyorsan bu iş biraz meşakkatli. Yani doktorlar sende bir sıkıntı olduğunu anlayana kadar dayanman gerekecek. Tüm sıkıntılarını anlat. Hiçbir ayrıntıyı kaçırmadan! Belli bir süre sonra sana yol göstermek zorunda kalacaklar. Eğer yol göstermez sen orada ciddi bir durum yaşarsan onlar sorumlu olacaklardır. Yani sana seve seve yardım edeceklerdir. Sen sıkıntılarını anlat, dediğim gibi hiçbir ayrıntıyı kaçırma. Sonra zaman geçmesini bekle muaf diyeceklerdir. Ergenlik çıkışında birçok insan bu durumu yaşayabiliyor. Olumlu düşünmeye çalış. Kafanı dağıtmaya çalış beklerken, çarşı izninde git bitki fidanı al onları ek ve onlarla ilgilen. Sonra muaf olunca hayatına kaldığın yerden devam edersin. Bir sıkıntın olunca yaz. Buradan sana anca böyle yardım edebilirim. Kal sağlıcakla...

tysharp yazdığın yazı için çok teşekkür ederim öncelikle aslında evet geçmişte lise yollarında psikaytri tedavisi görmüştüm bundan yaklaşık 8 yıl önce kadar ilaçlar vs ler de kullanmıştım ama evrakları kalmış Mıdır bilmiyorum yazdıklarım özet gibi birşeydi seve seve gelip yapmak istedim askerliğimi askerlik sonrası nişanlımla evlenme planı için ama artık cidden dayanma gücüm kalmadı kendimi çok yalnız hissediyorum korkularım baro endişelerim var 7/24 onları düşünüyorum yemek yiyemiyorum çok zayıfladım durgunum çok mutsuzum hayattan bıkmış bitkin bir vaziyetteyim sürekli sevdiğim insanları düşünüyorum ya sürekli kafayı yeniğini düşünüyorum yerli yersiz ağlıyorum kafamı bir türlü şuan bulunduğum bu birlik içine veremiyorum kendimi RDM İle görüştüm dediğim gibi dün 2 kez ve bana sabret cumaya kadar seni psikiyatriyimize sevk edicez şuan izinde gelmesini beklemelisin dayan vs gibi konuştular ama İnan’ın dayanacak gücüm yok artık bi an önce burdan çıkıp evime gitmek istiyorum çünkü daralıyorum boğuluyorum hapisteymişim gibi hissediyorum ve daha birçok etken lütfen beni yanlış anlamayın askerlikten kaçmak için neler yapıyor gibisinden sağlıklı bir insan neden kaçsın bu vatan borcundan kendime çevremdekilere böyle yaparak çok büyük zararlar veriyorum arkadaşlarım bile senin durumunu hiç iyi görmüyoruz diyorlar lütfen yardımcı olun bana çünkü sağlığım elden gidiyor ne yapmam gerekiyor bana inanamazlarsa diye de çok korkuyorum doktorla görüşmeye gittiğim zaman neye bakar ya beni aşağılayıp azarlarsa yalan söylüyorsun vs derse diye burda ki komutanlarında farkında durumun hatta takım komutanımız dün senin sıkıntını biliyorum ben kendine ya çeki düzen ver yada bu askerlik bitmez gibisinden konuştu benimle çarşı izinime henüz çıkmadık atış yapmadığımız için burası çok farklı bir yer değer birliklere göre disiplin hatsafada rütbeli çokça bunlarla birlikte nişanlımın ailesi ile ailevi sıkıntılar yaşadığımızda dike getirmiştim ama İnan’ın dayanamıyorum yapamıyorım firar etmekten başka bir çare gelmiyor elimden şuan cuma günü olsun istiyorum bi an önce askerliği sağlıklı bir şekilde yapamıyorum yapmak istemiyorum böyle olduğum içinde :(((

Askerlikte ayrıntılara takılma sittir et o ne demiş bu demiş. Sen ailenle iletişime geç. Hemen tedavi gördüğün hastanelere gitsinler epikriz alsınlar. Güncel tarihli olsun.Sonra eczaneye gitsinler Medula sisteminden ilaç dökümünü alsınlar. E-devlet'e girsinler varsa ilaç raporlarını çıkartsınlar oradan. Resmi evrakları topla sonra ailen doktorlara versin onlar gerekli işlemleri yapacaklar. Sana ne diyorum seve seve yapacaklar. Küfürlü şeklini biliyorsundur :) Ama askerlikte geçmişini söylememen senin hatan. Neyse takılma şimdi bu evrakları toplasın ailen acilen sonra işlemler başlasın ve muaf olursun merak etme. Ben ilk başta söyledim rahatsızlığımı almadılar yani. Neyse sen mücadeleyi bırakma. Eski ilaçlarını söyle psikiyatri doktoruna tekrar kullan ve ömür boyu kullanman gerekiyor derlerse asla bırakmadan kullan. Sıkıntı yaşamak istiyorsan tedaviyi bırak. Bu kadar net konuşuyorum sana. İlişkin düzelir merak etme. Eğer sağlam karakterliyse çevrende kalan kalır seninle. Hiçbir şeyi sıkıntı yapma. Çarşı izninde fidanları unutma :) Gelişmeleri de buraya yaz tamam mı?

Kafana takılan olursa yaz ben buralardayım. Senin için gireceğim siteye. Ama hemen cevap veremezsem korkma. İşinde gücünde ama yazacak diye düşün.

tysharp çok teşekkür ederim usta yazacağım bursan sürekli gelişmeleri merak etme ilk rdm görüşmemde söyledim daha önce lise yollarında psikiyatri tedavisi gördüğümü kullandığım hatırladığım ilacı falan ama dediğim gibi olmazsa olmaz mı o sonuçta aradan 8 yıl gibi bir süre geçmişi var çarşı iznine çıkana kadar hastaneye Sevkim olacak zaten usta bu gidişle ama yazdıklarımın hepsinde çok ciddiyim çok ciddi sıkıntılar problemler çekiyorum durmak istemiyorum burda doktorun kanaati ne olur nasıl karşılar beni bilemiyorum onunla ne şekilde iletişim kurmalıyım nasıl yaklaşmalıyım hiçbirşey bilmiyorum sonuçta yapmak için geldim askerliğimi ama 60 günlük askerim şimdiden bittim yapamıyorum kaldıramıyorum duygularım kafam çok karışık bulanık çok duygusal ve takıntılı oldum geldiğimden beri sivildeysen böyle değildim ama başladım başlayalı kendimde bu tür çok değişiklikler gördüm doktorla görüştüğümde ilk cuma günü yapacağı ilk şey ne olur ne yapar 😞 yani demem şu ki burdan kurtulmak evime dönüp eski sağlığıma kavuşmak istiyorum bu şartlar altında önümde ki uzun süreyi tamamlayamam siz daha iyi bilirsiniz bu durumu

Geçer bu zor dönem. Bu tür hastaların yaşadığı ortak belirtiler vardır. Sen gerekirse askeriyede kullandığın eski ilaçları söyle,diyorum ya ailenle konuş araştırsınlar bir zahmet, orada kullanmaya başla zaten etkisi 2 hafta ile 1 ayda başlar. Geçecek az sabırlı ol.

Önce hava değişimi derler sonra muafiyet için devlet prosedürünü uygularlar. Ama dediğim gibi zaman alır böyle şeyler. Sen sıkıntılarını söyle ama abartmadan. Konuş derdini anlat. Aklından kötü düşünceleri çıkartmaya çalış. İlaç yazarlarsa kesinlikle kullan. Hiçbir tedaviye karşı çıkma. Seni iyileştirmek için ilaç verirler. Sende zihinsel olarak yani kendi çabanla düzelirsin. Kafanı türlü şeylerle meşgul et, fiziksel aktivite yap. Uğraş aklına gelen şeylerle. Mesela pc başında fırsat bulursan bu konuları araştır. Yönetmeliklere bak, youtube a gir güzel videolar izlemeye çalış. Kedi, köpek vs. Ama düşüncelerinin yoğunlaşmasına izin verme. Mantıklı düşünmeye kontrolü kaybetmemeye çalış. Ben buralardayım.

Önce askeri doktorlar ilgilenecek, sana bilgi verecekler. Sonra sağlık heyeti senin hakkında karar verecek. Ama seni orada tutmazlar. Hava değişimi verirler. Senin aklından geçen sorunları biliyorum. Ben de farklı türden yaşadım. Geçiyor ama, insanlarla konuş,sohbet etmeye çalış, kendini dışlama, arkadaşların ne yapıyorsa aynısını yap, uyum sağlamak için gerekirse taklit yap. Tamam mı?

tysharp çok sağol ustam doktor gibisin vallahi çok güzel şeyler söylüyorsun burda ki rdm komutanlarıda öyle diyordu senin dediklerin gibi ama anlık değişen psikoloji içindeyim kendimi bir türlü bu düşüncelerden çıkaramıyorum içimi bir türlü rahat ettiremiyorum sigarayı artırdım başım hergün ağrıyor böyle stresten ne olacağım ne yapacağım nasıl kurtulacağım düşüncesinden daha buraya teslim olalı 22 gün oldu ama o 22 gün ü anlatamam size inşallah dediğiniz gibi olur hava değişimi ve sonrasında muaf için bakarlar bilmiyorum kıta anket formu isterler mi o nasıl oluyor sistem nasıl ilerliyor ama bu şekilde tutacaklarını zannetmiyorum beni burda gerekirse hergün komutana çıkarım rdm ye hastaneye sevkimi isterim elimden olmayan birşey çünkü kendimi düzeltip toparlayamıyorum ve burda olduğum sürece de daha kötüye gidiyorum yani bu işin sonunda ya kafayı tam yemiş olacağım daha kötü şeyler olacak yada kurtulacak bilmiyorum muafiyet e gider mi dediğinize göre görünen o bu aşamalarda ama zamanla sanırım 😞

kolay gele kardeşim olabilecek bi şey aileden pek fazla uzak kalmamışsın insalık halidir hava değişimi alabilirsen o bile işe yarayabilir bence 6 aya kadar verdiklerini hatırlıyorum bide o yolu deneyebilirsin hastane işlerini sivildede halledebilirsin o şekilde

ec_ank Aynen öyle usta üniversiteyi bile Kocaeli’de okudum servisle gidip geldim Pendik’te ikamet ediyordum yapamıyorum dayanamıyorum çünkü korkuyorum daha kötü olmaktan inşallah uğraştırmazlar fazla

Yok kötü düşünmemeye çalış. Ne olacak sanki? Verecekler muafiyet merak etme. Askerden muaf olursan da sıkıntı yapma. İlerde iş ararken çok zayıftım dersin özel sektöre. Önce oradan çık sonrasında yardımcı olurlar buradakiler.

tysharp çok sağol ustam Allah razı olsun inşallah dediğin gibi olur evet iş konusunuda kafama takıyorum ister istemez sıkıntı yaşar mıyım bu durumdan muaf olduktan sonra iş bulmakta yada böyle bir muaf sonrası hastalığım iyileşince tamamen ona göre bir rapor vs almam gerekir mi iş yerine vermem için bu arada sen nasıl almıştım tam olarak tanı neydi bahseder misin özel olmazsa senin içinde usta

Onursonmez54

Yok kardeşim ben çekinmem. Benim hastalığım Atipik Psikoz. Psikiyatri hastasıyım. Ancak tedavinin ciddiyetini bildiğimden hayatıma çok kalın çizgilerle kurallar koydum. Mesela ömür boyu ilaç kullanacaksın dediler 6.5 senedir hiç aksatmadım, uyku düzenini koruyacaksın dediler hiç bozmadım, düşüncelerimi sürekli takip etmeye çalıştım. Bir yanlış gördüğümde uzmanlardan destek aldım. Ancak doktorların sözünden asla çıkmadım :) Sen de öyle olursan hayatın düzene girer yuvanı kurarsın Allah'ın izniyle.

Merak etme senin de bu ülkede yasal olarak hakların olacak. Hiçbir şeyi düşünme. Ben askerlikten muaf oldum. İlaçlarla kilo aldım. İşe girerken de hem kilo var hem boy uzun olduğundan obezite dedim. Sen de çok zayıftım dersin. Sana askerliğe elverişli değildir yazacaklar. Hiçbir hastalık açığa çıkartılamaz. Özel hayatın gizliliği var. Zaten sen işini iyi yaparsan kimse sesini çıkarmaz. Sen iyi olmaya bak! Umutlu ol, olumlu düşün insanlarla iyi geçin,uyumlu ol. Sosyal çevrenden asla kopma. Bütün bu bildiklerimi ben doktorlardan öğrendim. Tek bir doktor değil tabi ki :) Sen gittiğin uzmanlardan bu konularla ilgili tavsiyeleri al üzerine kendin de bir şeyler ekle, çünkü kendini daha iyi tanırsın. Sonra düzelmeye bak, hayat mücadelene kaldığın yerden devam et. Ben atlattım demiyorum. Ama kontrol etmesini öğrendim diyorum.

Tabi ki tek başıma değil, önce doktorlar, ailem, arkadaşlarım yani sosyal çevrem çok büyük destek oldu. Asla kopma kendini 4 duvar arasına kapatma. Fırsatın olduğu zamanlarda sürekli kız arkadaşınla gez,toz kafa dağıt;ama hayatta yapman gerekenlerden de kopmadan. Yani dengeli olmaya çalış. Yorucu, hareketli bir hayatın olduğunda, zihnin geceleyin yorulmuş olduğunda rahat uyursun, hem ilaçta destek verir zaten :)

Şimdi yapman gereken tedaviye başlamak, sonra zamanla ordudan ayrılıp kendini geliştirmek ve hayatına kaldığın yerden devam etmek. Bakma hastalık isimlerine,elalem ne demiş takma bir yerine. Çok düşündüğün için oluyor böyle şeyler :) Ben 2 defa hastanede yattım. Her şeyi kafama takardım, bir gün patladı işte boş ver beni :) Gene anlatırım ama merak edersen. Bu arada mesleğimin de hayata tutunmam da etkisi büyük. Yani derler ya altın bileziğin olmalı diye. Öyle bir güvencem var. Elektrik-Elektronik Mühendisiyim. Lisede kendime değer verdiğimden şimdi meyvelerini topluyorum geleceğin :) Sen de başarılı olursun. Bu tür hastalar bir dönem kötü geçirir.

Ancak tedaviyle ömür boyu kontrol altında kalırsan sorun yaşamaz kaliteli yaşamaya devam edersin. Doktorların söyledikleri kulağına küpe olsun. Onlar senin için en doğru şeyi söyleyeceklerdir. Hafta içi akşamları yazabilirim haberin olsun ;)

@tysharp çok sağol kardeşim yaptığın açıklamalar ve desteğin için dediklerini uygulayacağım doktorlarında dediğini aynı şekilde düşünmeme takmama konusuna gelincede onu şuan burda yapmaya becermeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum yapamıyorum sanırsam ait olduğum yere gidersem döndüğümde ancak bu düşüncelerden arınabileceğim zamanla bu yüzden cuma günün iple çekiyorum sadece bi an önce doktorun karşısına çıkıp ona herşeyi anlatmak için burda okuduğum birkaç forumda ki yazılar da bazıları doktorların onları terslediğini numara yaptığını inanmadığını ve ilaç yazıp birliğe gönderdiğini yazmış yani baya süründürüp hem komutanlar hemde doktorlar cepe almışlar gibi şeyler inşallah bende böyle birşeyle karşılaşmam korktuğum gibi olmaz çünkü bu tür şeylerde muaf tutulması biraz zor oluyormuş ince eleyip sık dokuyorlarmış ama bunun uzmanı olan doktor herşeyi anlaması farkına varmasını temenni ediyorum sonuçta bu şekilde askerliğimi bitiremeyeceğim ben

@tysharp usta yazdım ama görmedin hala sanırım 😞 bugün rdm komutanı ile karşılaştık az önce nasılsın nasıl oldun diye sordu bende aynı olduğumu cuma günü mü gideceğiz diye sordum o da bana evet evraklarını dosyanı hazırladık cuma günü gidicez konuşuruz zaten seninle yine dedi

@tysharp Usta yeni bir gelişme daha var e nabzı diye bir uygulamadan daha önce ki hastane dökümanına bakabildim 2012. Yılına ait Erenköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine ait tedavi randevu kaydım var ve yaklaşık 1 ay önce ki dağıtım izninde devlet hastanesi psikiyatri randevumda ki görüşmemde doktor f.43.2 uyum bozuklukları teşhisi koymuş şimdi gördüm onuda ve bana usta birliğine teslim olduğunda orda Sevkini işte demişti beni aydınlatabilir misin cuma günü için bunlar işr yarar mı ve o zaman ki sürece göre şuan daha kötüyüm köyü hissediyorum kendimi

Onursonmez54

Usta birliğine gittiğinde sorunlarının aynen devam ettiğini görürsen, orada da hasteneye çık ve durumu anlat. muhtemelen bir-iki kere istirahat raporu verirler, sorunların devam ediyorsa muafiyet verirler...

OturanBoğa abi usta birliğindeyim şuan geleli 25 gün oldu ve hala devam ediyor toplamda 2 aylık askerim ve artık me gücüm kaldı ne takatim hergün ağlıyorum herkesten kaçıyorum uyku uyuyamıyorum cuma günü ilk kez burada psikoloğa doktora götürecekler beni şimdi gitmek istiyorum dayanamıyorum artık içimde ki stres sıkıntı kaygı korku endişe mutsuzluk geçmiyor günden güne çoğalıyor ve az önce rdm komutanı işe görüştüm cumaya kadar sabret cuma günü 10 gibi doktora çıkacaksın böyle yaparak bi sonuca varamayız diyorlar anlat diyorlar hala bana tek bunlardan dolayı böyle bu durumda olamazdı diyorlar sanki alay eder gibi abi ne yapacağımı bilmiyorum artık kafayı yiyeceğim gitmek istiyorum ne yapmalıyım doktorda beni anlamazsa ne yapmam lazım abi benim acemi birliğinden sonra dağıtım izninde doktora gittiğimde uyum bozukluğu teşhisi koymuşlardı ve sıkıntın devam ederse orda gerekli kişilere söyle hastaneye sevk ederler demişlerdi bende onu yaptım lütfen yardımcı olun kendimi tuvalete attım şuan burdan yazıyorum

tysharp , OturanBoğa önce ki yıllarda görmüş olduğum hastane bilgisi ve kullandığım ilaçların da dökümanına ulaştım şuan ilaçlarım şunlar ; Selectra , Risperdal ve Nootropil acil cevap verin abilerim cuma günü 10.00 da Sevkim var

Az önce takım komutan her zaman her gördüğünde dediği gibi şimdi yine konuştu benimle sıkıntılarıdır sorunları bilmiyorum adapta olmaya çalış artık buraya askerlik yapmak istemiyor musun şöyle böyle vs konuştu benimle yine birşey diyemedim yarın 10 da doktora çıkıcam lütfen yardımcı olun bana

Onursonmez54

Durumunu doktora iyice anlat. Ya istirahat verir ya da ağır görürse kurula sevk eder

OturanBoğa Çok sağol abim içimde ki stres sıkıntı korku kaygı düşünceler bir türlü geçmiyor atlatamıyorum bunun yanı sıra birçok etken daha var ilk başta yazdıklarım gibi hergün ağlayıp sonumu düşünmekten deliricem tam anlamıyla artık

Herkese iyi akşamlar abilerim bugün doktora çıktım saat 15.00 gibi ve şuan birliğimden de çıkıp otogara geldim 10 gün hava değişimi ve ilaç verdi doktor bana komutanım bana iznimi imzalatırken niye ilk başta söylemedin doktora askere gelmeden gelmeseydin çürük alsaydın dedi bende komutanım yapmak istediğim için geldim böyle olabileceğini bilmiyordum düşünemedim tahmin edemediğimi beyan ettim bakalım 10 günlük süreç sonucu ne olacak komutanıma evime gittiğimizde arayıp birkaç gün duruma bakıp yapamıyorsam askerliğimi yapmak istemiyorsam söyleyeceğim açık açık sizinde fikriniz çok önemli abilerim hava değişimi kağıdında ise

ICD KODU VE TANILAR ;
F43.2 UYUM BOZUKLUKLARI

KARAR :
HASTALIĞI NEDENİYLE HASTANIN 06,07.18 TARİHİNDEN İTİBAREN 10 GÜN İSTİRAHATİNİ VE İSTİRAHATİNİ̇ AİLESİNİN YANINDA GEÇİRMESİNİN SIHHİ YÖNDEN UYGUN OLDUĞUNU BİLDİRİ RAPORUDUR

Lütfen acil yardım edin bundan sonra ki süreç nasıl olur nasıl ilerler

Abim çok sağol içime su serptin yemin ederim düşünmekten artık sonumu kafayı yiyeceğim komutanımı evime varınca birkaç gün sonra arayıp bu durumu söylemem daha iyi olur yani dimi abim OturanBoğa

Geldim kardeşim geldim :) Çok yoğun bir hafta geçirdim yazamadım. Süper bak çözüme yaklaşıyorsun. Aynen böyle devam. Sıkıntılarını anlat doktorlara,ilaçlarını düzgün kullan, her şey düzelecek. Yazamazsam korkma bak Bülent Ağabey yazmış sağolsun. OturanBoğa Saygılar Efenim :)

Bu arada hastalığını, geçmişini iyice anlat muafiyetini al çık oradan. Başka da bir şey demiyorum bu konu hakkında. Gene yazmaya devam. Sıkıntı olursa yaz tamam mı?

Meraktan ölücülerim abi yazmayınca kusura bakma iki adet ilaç verdi ağlamaktan tam ilk etapta anlatamasamda detaylı anladılar yine de ilaçlarım ise lustral ve zestat abim tysharp inşallah abicim muaf verirler özgürlük gibisi yok dün çıktım bugün evimdeyim kendimi daha daha iyi hissediyorum

Abi çok güzel yazmışsın ama allah şahidim numara yapmıyorum askerden kaçmak kurtulmak afedersin .......... zora geldi diye de yapmıyorum bunu sıkıntılarım var ciddi anlamda forumun başından bu yana okuduysan anlarsın 15 temmuz gecesi bende babamla Sabiha Gökçen havalimanında 1 tankı bizde esir almıştık söz konusu vatansa gerisi teferruattır bugün bu ülkede savaş çıksa gitmeyen şerefsiz evladıdır konu buda değil sen çok yanlış yerden olaya el attın yanlış anlaşılma olmuş ama dediğim gibi abi

Anlıyorum iyi güzel diyorsun da abi olmuyor işte bazı şeyler konuşulduğu yazıldığı gibi olmuyor tinerde saygı duyarım görüşüne

Onursonmez54

Onur Sen kendi hayatını düşün karıştırma aklını! Herkes işine baksın. Hasta olan adamı devlet alamaz! Yasası var! 5 Milyon kişi birikmiş bedelli bekliyor bir de böyle düşün. Hadi kal sağlıcakla...

Yazamazsam korkma ilaçlarını kullanmaya devam et. Vatan'ı biraz da zenginler düşünsün. Sen kendi hayatını kurtar takma kafana! Sonra git hayatını kur evlen,düzene gir. Bana olumsuz yorumlar yapılır ve sen desteklersen sorularına cevap vermem ve olumsuz konuşanı da uzaklaştırmak için elimden geleni yaparım.

Önce gidin yasaları okuyun. Hayret bir şey yahu. Bu tür hastalar dayanamıyor işte ne diye uzatırlar anlamam ki!

Sen Doktorlardan iyi biliyorsan gönder bu çocuğu askere! Doktor tavsiye etmiyor. Neyin ne olduğunu iyi biliyor! Engelli bu çocuk.Aklını karıştırma! Sataşma olursa bu konuya yazmayı bırakırım. Başka konulardan devam ederim açık açık söyleyeyim!
Saygılar...

Onursonmez54

Özür dileyerek reddeceğim. Ben bu sitede insanlara yardımcı olmak için varım. Ancak kimseyle özelden sohbet etmiyorum. Numaranı kaldır ben buradan yazarım gene. Bak öncelikle şunu anlayalım: Kimse doktor değil. Sadece yasaları bileceksin, doktorlarının dediklerini yapacaksın. Bu konularla ilgili her şeyi onlar daha iyi bilirler. Ben biliyorsam eğer doktorları iyi dinlemem ve saygı duymamdan ötürüdür. Sende öğrenirsin her şeyi merak etme.

Çok gizli bilgiler değil sonuçta :) İnternet'te çok araştırma yapma hastalıklarla ilgili. Bu sitede takıl, tecrübelerini paylaş ki ileride aynı durumda olan kişiler rahatlıkla haklarını öğrenebilsin. Yönetmelikler karışık biraz. Oradan daha iyi takip edilir aslında. Yani şunu demek istiyorum. Elimden gelebilecek olan sadece tavsiye olabilir. Burada ya da başka bir yerde konuşmak bir şeyi değiştirmez. En iyisi buraya yazalım ki diğer insanlarda yararlansın. Tamam mı Onur?

tysharp çok sağol abi tamamdır kaldırdım bu arada abi diyorum ki komutanımı arayıp yarın telefonda ona durumu açıkça iza etsem mi ? Çünkü hiç tekrar geri gidesim yok çünkü buradayken kendimi iyi hissediyorum şuan geldiğimden beri ilaçlar beni sersemleştirip halsizleştirsede iyi hissediyorum ama oraya tekrar gittiğimde aynı şeyleri yaşamayacağımın garantisi yok ve yine aynı şeyleri yaşayacağım biliyorum o yüzden böyle birşey yapıp bi yol göstermesini istesem nasıl olur

Üst Alt