Bu maddeler önemli; “d) Özürlü sağlık kurulu raporu: Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış sağlık kurulu raporunu,”
MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;
“d) Özürlü sağlık kurulu raporunun,”
Burdan anlaşılacağı gibi önceden "özürlü sağlık kurulu raporu "denilmekte idi şimdi "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine" göre alınmış olmasında söz ediliyor. Şuan ki yönetmelik 16.12.2010/27787 mükerrer sayısında belirtilmiştir.
Yalnız birde 16.12.2010 tarih 27787 sayılı yönetmelikte kazanılmış haklar belirtiliyor.
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
Birde Geçici madde 1 önemli, burdan kendiniz ne anladıysanız artık. Ben şunu anlıyorum bu yönetmelik 3 Eylül 2010 CUMA günü yayınlanmış. Bu tarihten önce özürlü memurların sınava girip ve sona eren işlemleri hakkında, işlemlerin başlatıldığı
.......
GEÇİCİ MADDE 1- Bu maddenin yayımı tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından başlatılan özürlü memur alımlarından sınav başvuru süresi sona erenlerin işlemleri hakkında, işlemlerin başlatıldığı tarihte yürürlükte bulunan hükümlerin uygulanmasına devam edilir.”