Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü memur sınavı artık merkezi oluyor

anestezi18

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Kamuya Daha Fazla Özürlü vatandaşımız girecek

Başbakanlık kaynaklarından elde ettiğimiz bilgiye göre

Kuruluş kanunlarına ve bütçe türlerine bakılmaksızın tüm kamu kurum ve kuruluşları, toplam dolu memur kadrosu ve dolu sözleşmeli personel pozisyonu sayısının % 5"i oranında özürlü personel çalıştırmak zorunda olacak
Yürütülmekte olan hizmetin ve görevin veya unvanın zorunlu kıldığı hallerde; ilgili kurumların önerileri, özürlüler İdaresi Başkanlığının görüşü ve Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca birinci fıkrada belirtilen oranı aşmamak üzere farklı oran tespit edilebiliecek
özürlü personel çalıştırma yükümlülüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetiminden Devlet Personel Başkanlığı sorumlu olacak .
Özürlü alımında merkezi sınav geliyor.
özürlüler, Devlet Personel Başkanlığınca özel durumları dikkate alınarak yapılacak veya yaptırılacak merkezi sınav sonuçlarına göre memur veya sözleşmeli personel olarak istihdam edilirler.
Özürlü çalıştırmayan kuruma idari ceza geliyor.
.
Özürlü personel istihdamı yükümlülüğünü yerine getirmeyenkamu kurum ve kuruluşları yükümlülüklerini yerine getirmeleri konusunda öncelikle uyarılacak. Mücbir sebepler hariç olmak üzere, yapılan uyarıya rağmen, özürlü personel çalıştırma yükümlülüklerini yerine getirmeyen kamu kurum ve kuruluşlarının üst yöneticilerine Devlet Personel Başkanlığınca uyarıda belirtilen süreyi takip eden ay başında tahsil edilmek üzere, her türlü ödemeler dahil almakta oldukları aylıklarının üçte ikisi tutarında idari para cezası verilecek .

Arkadaşlar merkezi sınav işinin tam olarak gerçekleşmesi için basbakanlik@gov.tr internet adresine mail atalımki merkezi sistem olayı dikkate alınıp kararlarından vazgeçmesinler.

sözleşmeli alim olursa engelliler için tehlikeli çanlar çalar

Hayırlısı bakalım.Temennimiz 657 li olmak.4/b li gibi sözleşmeli olmak istemem doğrusu.Maaş ve özlük hakları konusunda 657 ye göre kötü.Bir yandanda işsiz olmaktan iyi..:confused:

4/b kadrosunu 4/c ye aktarıyolar sanmıyorum 4/b'li memur alacaklarını. Sınava girecek olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.

Bir işe girilsin de detayı sonra düşünülür...

benım bı arkadasım sözlesmelı hemsıre..ama dıgerlerınden cok maas alıo..fakat tayın ısteyemıo..gercı engellıler raporları ıtıbarıyle tayın ısteyebılırler..ama elınde raporu olan adamıda sozlesmelı alıpta basına bela etmes bence..kadrolu alır..en ıyısıde bu zaten..

hayırlısı olsun ama.
bunların ne yapacakaları belli değil ya

Kamuya Engelli İstihdamında Merkesi Sınav uygulaması çok güzel olur,zira kurumların açtığı sınavlarda şaibe olma ihtimali çok fazla oluyor.

Sözleşmeli denilen 4/B konusunda şu bilgiyi paylaşmak isterim.

Çalıştığım kurumda yeni göreve başlayan bir Memurla,4/B li arkadaşlar aynı düzeyde maaş alıyorlar.İzin hakları aynı 10 yıla kadar 20,10 yıl sonrası 30 gün,10 gün mazeret izin hakları var.Tek farkları her yıl kurumla yeni sözleşme imzalamaları ve SSK'lı olmaları,tani SSK da kalmadı ortada.

Hımmmm sınavlar ne zaman galıba

evet arkadaşlar bişeyler yapmamız lazım çünkü merkezi sistem olmadığı sürece hiçbirimiz hakkımızı düzgün bi şekilde alamiyacağız

Ümit ederim ki uygulamada da bu adil karar yerini bulur ve hak eden engelli arkadaşlarımızda hakettikleri işlerine girerler.

Evet artık olmalı merkezi bir sınav, bizimle dalga geçer gibi, şehirden şehire bizi gezdirip, her kurum kafasına göre soru sormaktan vaz geçmeli ve buradaki puan sırasına göre kurumlar işkurdan taleplerini yayınlamalı...
Valla arkadaşlar bi alımlar başlasında sözleşmeliymiş, kadroluymuş çok uçuk fark yok arasında bırakın alsınlarda sözleşmeli alsınlar...

arkadaşlar kesin haber mi yoksa kulaktan duymamı

Eide arkadaşalr merkezı sınav ne zaman olucak peki hep bole diolar ama bellı bi tarıh de yok sonra ekmesınler bizi

haber doğruysa super olur. site resmimi memurum.com burdan başkada hiç bir yerde yok.

memrular.net de ana sayfada yer verildi bu iş ciddi arkadaşlar bide medya haber yapsa tamamdir

bende göremedim memurlar.nette ama merkezi sınav olmalı.

Merkezi Sınav olursa Hakeden işegirer ve daha Adaletli olur
bende çokkez Sınavlara girdim 82 aldığım halde atanamadım 70 alan adamlar atandı Merkezi olduğunda Enyüksek puan alandan başlanarak Atama yapılır

Merkezi sınav olursa torpil söylentileri de son bulur %90 bence...

imren;
sözleşmeliler ağliyorlar kurumunda ki arkadaşlari tarafindan 2.ci sinif insan muhamelesi görüyorlar ve bir çok hakkı kısıtlı kaliyor ayrica sözleşmeliler kadroya geçmek için 5bin takla atmaya razilar siz diyorsunuz ki sözleşmeli olsun ne fark var v.s önçe bir konu hakkinda bilgi sahibi olun sonra yorum yapiniz lütfen.

Prens MickeyMouse;

yav kardeş boş kalmaktansa sözleşmeli olsun işsiz kalmaktan iyidir hariçten gazel okumayalım birader

arkadaşlar ben belediyede kadrolu olarak çalışıyorum.(engelli kadrosunda) ama maaşlar ödenmiyor yaklaşık 3 aydır maaş alamıyorum. Ben tayin istesem yardım ederler mi? bu konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirseniz sevinirim

3 ay maaşlar ödenmezse noterden kuruma bir avukat aracılığıyla tebigatta bulunabilirsiniz. tayin isteme konusnda sizi haklı duruma sokacaktır.

Prens MickeyMouse;

Baya bir bilgim var arkadaşım sen tasalanma,
Asgari Ücretle sabah 8 akşam 8, haftanın 6 günü çalışan Engelli biri olarak sözleşmelilerin beğenmedikleri yere ben talibim:) Ben anlamıyorum madem memnun değiller çıksınlar, Sözleşmeli Katiplik alımlarında gördük kötülenen sözleşmeli olayını, konuşmaya gelince herkes yok sözleşmeli kötü, yok işçilik kötü, kamu kurumundasınız işte bir sürü sosyal hakkınız var, resmi tatilleriniz, çalıştığınız saatler belli daha ne yaygara yapıyorsunuz anlamıyorum:))

Bu memnuniyetsiz olan kişileri Özel sektörde süründürüp öyle işe tekrar çağırmak gerek ki bilsinler değerin...

arkadaşlar engelli memur alım sınavı haziran yada temmuzda olacakmış :) bu bilgiyi 1. ağız olan Başbakanlık özürlüler idaresi başkanı sayın Abdullah Beyden öğrendim çarşamba günü yanındaydım :) sizlerede bu bilgileri vereyim dedim :)

Üst Alt