Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otto Bock Harmony Sistem protez kullanan var mı?

inşallah arkadaşım... 4 gündür provaya gidiyorum tuhaf geliyor biraz ağır geliyor çok kasıyo gibi geliyor sanırım vakuma alışmak biraz zaman alacak...

daha önce pasif vakumlu olanını kullanıyordum. 6 aydır da aktif vakumlu olanını kullanıyorum.
aktif vakumlu protez çok ağır diğerine göre. slikon malzeme ve dizlik her ikisinde de var. sadece vakum etkisi biraz düşük pasif olanda. vakum etkisi bacağınıza daha iyi tutunmasına yardımcı oluyor, ağırlığını hissetmiyorsunuz lakin aktif vakumlu olan ile uzun yürüyüşler sonucunda bacakta ve belde ağrılar yaşıyorum. şu anda çoğunlukla pasif olanı kullanıyorum. slikon ve dizlik yüzünden dizin katlanma sorunu da cabası. bu konuda ossur marka protez dizliksiz bir modelini gördüm. aktif vakumlu sistemi yaptırdığıma pişman olduğumu söyleyebilirim.

össür firmasının dizliksiz olanını bende inceledim ama pahalı
kendimde harmoni aktif vakumlu kullanıyorum
p3

össur firmasının protezi pahalı dediniz, ne kadar olduğunu belirtebilirmisiniz ?

kesin olmamakla beraber söylüyorum 8000 Euro diye medikalçim söylemişti
birisine yapmış kaça yaptın dediğimde 20 bine dedi indirim yapmış
aslında fazla yapılmış üretimi çoğalmış olsa
fiyat kesinlikle düşerde işte kullananın çoğalması lazım
örnek ottobok harmonideki gibi eskiden pahalıydı ama şimdi değil

ottobock da o civarlada olması lazım. bu arada siz harmony kaça yaptırdınız ?
20 bin lira iyi para. gerçi 5 yıl içinde dizlik fiyatlarını eklersek aynı kapıya çıkar. bir dizlik 300 euro x 10 (6 ayda bir tane gidiyor) = 3000 euro
3000 euro + 10000 lira aktif vakumlu protez (sgk verdiği) ile yaklaşık aynı fiyat oluyor.

Sgk aktif vakumlu için 9,800tl ödüyor bunun içinden 600 küsür kesinti yapıyor çift silikon ve dizlik vekarbon ayak
şimdi össür dizliksiz aslında daha ucuz olması gerek ama üretim az olunca istek ister istemez pahalı oluyor am kullanan
çoğaldığı zaman üretim vetüketim de çoğalaçağından ucuzlar
ottobok sgk ödemesine girmeden önce çok farklı bi firma bana 14 bine yapabileçeğini demişti
ozaman yaptırmadım sgk ödemesine girdi kullanan çoğalınca fiyat aşağı geldi
ottobok da protezi takım olarak alırsan uygun tek alırsan pahalı

Üst Alt