Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otto Bock Harmony Sistem protez kullanan var mı?

merdoli

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
49
Öncelikle merhabalar dogustan beri (16 yildir) moduler sistem soft soket diz alti protez kullaniyorum Gecen sene bir proje yarismasi sayesinde yuksek teknoloji protezler hakkinda daha iyi bilgi sahibi oldum hele bir de turkiye sampiyonu olup amerikada dunya sampiyonasina katilinca protezlerle ilgili neredeyse herseyi ogrendim simdi ya silikon liner sistem yada harmony sistem protez yaptiracagim istanbulda yasiyorum bu protezlerden yaptiran veya kullanan varsa tecrubelerini ve ne kadara yaptirdiklarini merak ediyorum Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.

merhabalar;soldizaltı amputeyim ottobock silikon linerr'da kullandım ve şu an da harmony kullanıyorum.Çok memnunum ve tavsiye ederim.Bende İstanbul'da yaşıyorum ama İzmir Karşıyaka'da Duru Ortopedi de yaptırdım.
Mecidiyeköy'de Ottobock'un distribütörlüğü var orada protez yapılmıyor ama herşey için çok yardımcı oluyorlar ben sık sık gidiyorum.Merak ettiğiniz,yeni çıkan ürünlerve ya size en uygunu hakkında bilgi alabilirsiniz.Tabi birde oradan ottobocktan eğitim almış protez firmalarını öğrenip kime yaptıracağınızın kararını verebilirsiniz.Kolay gelsin elimden geldiği kadar yardımcı olabilirim...

Peki bu harmony sistemi ne kadara yaptirdiniz? Devlet ne kadarini karsiladi?

Hazır emerikaya gitmişken keşke orda yaptırıp gelseydin.
Burdaki fiyatla ordaki fiyat arasında dağlar var.

Ordada insanlar bacağını kendi cebindenmi yaptırıyordu?

Amerikada cok kisa bir sure kaldim zaten sadece sampiyona icin gitmistik. Soruna gelecek olursam bildigim kadariyla orada daha cok ozel saglik sigortasi yaygin buyuk ihtimalle ozel sigortadan karsilaniyordur. Fakat protez yaptirmaya gidecek olsam Almanyaya Otto Bock genel merkezine ya da Heinz Biller'a giderdim

Devlet harmony protezi ödemiyor;ortalama 20bin civarı harmony protez (bu seçtiğiniz ayak,dizlik,silikon,vs gibi parçalarına göre fiyat değişir).
Katıldığınız dünya şampiyonası nedir?

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim benim icin rahatlatici oldu. Katildigimiz sampiyona FIRST dernegi ve Lego firmasinin ortaklasa duzenledigi FIRST Lego Ligi(FLL) diye isimlendiriliyor. Yarisma iceriginden kisaca bahsedersem yarismanin iki dali var robot ve proje . Proje daha cok onem tasiyor. Bu alanda her sene degisen bir temayla ilgili bir soruna cozum bulmaniz cozumun gecerliligini arastirmaniz uzmanlara danismaniz ve en onemlisi bunu etkili bir sekilde yarisma jurisine sunmaniz gerekiyor. Gecen sene konu saglikti. Biz de kendi kendini uzatabilen bir protez tasarladik ve İstanbul ve Turkiye sampiyonu olduk Amerikada ise en ilhan verici ucuncu yakim secildik . Robotta ise Lego parcalarindan olusan bir robotla yine her sene degisen bir masa uzerindeki gorevleri programliyarak ikibucuk dakika icerisinde yapmaniz bekleniyor. Biraz uzun oldu ama en kisa sekilde boyle anlatabilirim :)

Peki istanbul ve türkiye de birinci olduğunuzda maddi manevi ne kazancınız oldu acaba ?
sorma sebebim;bana İstanbul Büyükşehir Belediyesinde lisanslı yüzücülük(ampute) teklif edildi fakat ben şuan çalışmıyorum ve özellikle sosyal güvence ve azda olsa bir maaş isterdim.Bana yarışmalarda ilk üçe girersem eğer; kazanacağım ödüller dışında birde tv de geçen haberin dışında bişey yapılmadığı sylendi.Bende sosyal güvencem olmadığından kabul etmedim:))

Bir yuzucu olarak sizi cok iyi anliyorum(bir donem engelli yuzme milli takimina secildim fakat sonra birakmak zorunda kaldim) Sorunuza gelecek olursam hala ogrenci ve 18 yasin altinda oldugum icin bir sigortaya ihtiyacim yok emekli cocugu olarak geciyorum. İkinci olarak yarisma devletin duzenledigi bir yarisma degil ozel bir yarisma bu nedenle maddi bir odul kazanmadik. Fakat yurtdisindaki universitelere basvurmakta kullanabilecegim ve cv'me koyabilecegim parayla satin alinamayacak belgeler kazandim ve bir daha unutamayacagim muthis anilarim oldu :)

Peki demet hanim harmony sistemde soketin kac yilda sistemin kac yilda bir degismesi gerekiyor?

Müsade ederseniz sizi Harmony sistemi hakkında bilgilendirmek isterim

Aktif vakum sistemi olan Harmonyi iyi yapan güdükğün yükü tek bir noktasından taşımamasıdır. Buda özel soket yapısından ve sistemden gelmektedir. Protezin ağırlığını bu sayede çok daha az hissetmektesiniz - bastığınız zemine hakimiyetiz çok daha fazla - araba kullanırken freni ve gazı çok daha rahat hissetmektesiniz. Soketin ne zaman değişmesi gerektiği kullanıma - kilo almanıza veya vermenize göre değişir. Aşırı volüm değişiklikleri sorun yasatır. 3-5 kilo balki tolere edilebilinir fakat bu kişiye görede farklı olabilir. Evet fiyatı oldukça pahallı özellikle kendi imkanlarını kullanarak bu protezi yaptırmak isteyenler için. Fakat sizin gibi aktif kişilerde mutlaka olması gerekendir bence. Ödemesi olmaması büyük eksiklik. Belki bir avukata danışarak ödeme hakkında bilgi alabilirsiniz. İmkanlarınız eyer bu sisteme müsade etmiyorsa pasif vakum sistemli protezi öneririm. Aktif her adımda vakumu kontrolü bir şekilde 7.2 paskal sağlar. Pasif ise 2.1 paskal sağlar.

teknik-gözü-ile;

cevabınız için teşekkür ederim harmony sistem siparişini verdim inşallah hayırlısı olur

Harmony Sistem Protez Kullanmanın İpuçları?

Merhabalar harmony sistem kullanan arkadaslar varsa onların tecrubelerini, ilk zamanlarda çektikleri sıkıntıları vs. anlatabilirlerse çok memnun olurum. Harmony sistemi yeni kullanmaya başladım ve yardımlarınızı bekliyorum?????

benim sorum; bende bir ortapetikçiyle konuştum(bugün). bana kağıta bişyler karaladı. (engelimle ilgili). raporda onlar yazılcakmış.doktora gidince benim dediğimi yazıcak mı harfiyen. böyle bişey var mı? ya yazmasa ne olcak? artı uçuk bir mebla söyledi 145 bin euro felan sadece 12.5 bin euroyu karşılıyormuş devlet.bunu yaptırmam imkansz bişey. nasıl bir yol izlemeliyim? bilen arkadaşlardan tecrübelerine dayanarak bana yardımcı olurlarsa sevinirim.

145 bin mi?

Dizaltı değilmi bu?
Kafamı yapıyor ortepedici?

silikon linear kullanıyorum kullanımı rahat özellikle modülere göre fakat kesinlikle işin ehli bi yere git kesinlikle ben çok çektim

Ben 10000 € ya yaptırdım ayrıca devlet yaklaşık 10000 lirayı karşılıyor fakat piyasada daha geri ödemesini alan yok bildigim kadarıyla ayrıca raporda yazması gereken cümle su " Aktivite seviyesi T3 T4 oldugundan dolayı aktif vakum sistemli dizalti modüler protez kullanması gerekmektedir."

Devletin karşıladığı haricinde senin cebinden çıkan tam olarak ne kadar arkadaşım bende geçmeyi düşünüyorum

Benden istanbulda proklinik ücret almayacakti ama ben başka bir yerle coktan anlaşmıştım proklinigi bir dene derim

Teşekkür ettim arkadaşım bide silikon lineardan harmony' e geçen arkadaşlar varsa ciddi bir fark varmı aralarında yoksa yakın mı birbirine kullanım açısından

silikon linerr'da kullandım şuan harmony kullanıyorum ve aralarında dağlar kadar fark var derim...

merdoli;nerde yaptırdın protezini?

Nişantaşı'nda Formed'de yaptırdım ben yaptirirken parayı gözden çıkarmıştım SUT ben siparişi verdikten sonra değişti ve proklinikten aradılar gelin bedelsiz yapalım diye ama siparişi vermiştim artık fakat formedin SGK ile anlaşması yok o yüzden parayı kendim geri almak durumundayim

güle güle kullanın ;bende sgk dan ödeme almaya çalışıyorum sizede kolay gelsin..

doğann;
kesinlikle büyük bir fark var birinde ayağınız pimli sistemle kilitlenirken ki bu hareket özgürlüğünün kısıtlanması demek harmonyde vakum sistemiyle sanki kendi ayaginizmis gibi rahatsiniz

özçiçek;
Siz de güle güle kullanın bende SGK fan almaya çalışacağım ama su heyet ısı biraz uğraştiracak gibi hayırlısı bakalim

Arkadaşlar bana kesinlikle sgk ödemiyor dediler ve firma 20 bin dolar gibi bi fiyat biçti geri ödeme konusundan eminmisiniz bide tavsiye edebileceğiniz işin ehli bi firma var mı?

doğann;

Ben adresleri otto bock genel merkezdeki bir fizyoterapistten aldım umarım ısınızı görür ayrıca SGK kesinlikle ödeme kapsamına aldı aktif vakum sistemli dizalti modüler protezlerin yaklaşık on bin lira geri ödemesi var ama henüz parasını geri alan yok uygulama yeni başladığı için. Formed SağlıkVali Konağı cad. Bina Pasajı No:73 K:3Nişantaşı0.212.246 30 70Proklinik SağlıkHocaüveyz mah. Vatan cad. No:40Aksaray0.212.621 50 60Ormed OrtopediŞirinevler mah.Adnan Kahveci Bulvarı No:83/BBahçelievler0.212.441 40 00

hayr,kol protezi 4 kanalı elektronik protez... ama gerçekten uçuk bir fiyat.. nasıl olucak biimiyorum:) hayırlısıı

sayın melisa ; malesef artık rapor ve reçeleştirme olayları okadar elzem bir durum aldıki açıkcası yıpratmakta engelli arkadaşı ve firmayı. engelli arkadaş rapor tam anlamıyla çıkmazsa protez yada ortezini firmadan temin edemiyro , raporda eksiklik söz konusu olduğunda firma vkaletle takip ettiği için geri dönmesi gelmesi gitmesi derken zamanın aaşımı sıkıntıya sokmaktadır. dr. gittiğinizde atıyorum diz altı protezi kullanması uygundur der rapor ve reçete eder. lakin bunun karşılığı sut da bulunmamaktadır. yazması gereken hastanın sağ diz altı modüler mekanik protez kullanması gerekir. hastanın modüler protezinin eskimesinde hastanın kastı kusuru yoktur gibi... elinize aldığınız kağıt buna istinaden olabilir.
145 bin euuro olan fiyatı gelince sizin diz altı amputellimi yoksa diz üstümü veya kol mu olduğunu bilmediğim için ona şuan yorum yapamıyacağım. ama şuan terörle mücadele gazilerinden başka herhangi bir engelliye bu fiyatlar ödenmediğini bilmekteyim. saygılarımla.

yarın harmony protezi ilk kez giyeceğim bakalım çok heyecanlıyım nasıl olacak diye!....:confused:

İlknur hanım ilk başlarda alışma süreci ama sonrasında süper olacak emin olun :) 3 yıldır kullnıyorum çok çok rahatım..

Üst Alt