Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüsün şoförü beleşçi diye hakaret etti. Kartı iade etmeyi düşünüyorum..?

Ahh orda ben olacaktım ki ben olacaktıımm:mad:

mb21;

Eposta ile değil yazılı olarak gidip şikayet dilekçesini vereceksin ki bu olaylar tekrarlanmaması için toplu taşıma yapan yontulmamış kalas şoförleri yontup adam etsinler. Verilen bu haktan vazgeçmek hata olur.

<<ömür>>;

antep diyorsun maraş diyorsun antep maraştan cok daha ii burda nerde yontulmamış adam var otobuse vermişler ama iyi bozdum adamı ve indim otobusten

Dün kullanmadım demiştim ama bugün bir işim dolayısı ile bindim ve hem giderken hem gelirken kullandım... Biraz bakışları tuhaf geldi ama (ya ben daha önce kullanmadığım öyle hissettim bilemiyorum ) hakkımı kullandım ve bundan sonrada rast geldiğinde kullanacağım.

Ömür sende kaçakçı de o zaman vergi kaçırmıyorlar mı bunlar???
İzmit-Gölcük hattında 65 yaş bedava bindirmedi diye Koperatif başkanı polisten dayak yedi haberlere çıktı hakkınızı kullanın sonuna kadar + o hatların hepsi 2011-2012-2013 yıllarında zarar gösterdiler bu iş nasıl oluyor diye kimsede sorgulamıyor.bende buna gıcık oluyorum.

rahatsız edici sekilde bakıyolar hele birde fiziksel engel yoksa

özellikle bunu para doymayan halk otobüsler yapıyor aynısı banada olmştu ağzının payını okadar kişinin içinde bağırarak söyledim bizi eşşek gibi götürmek zorunda para için araba dolu olduğu halde durmadan yolcu alıyolar insanları pestil gibi yapıyorlar hele hele birde istanbulsa

Aynısını bir çok defa yaşadım.O Muavinin ve şogörün bakışları kartı alırkenki tripleri, gerek yok basma basma demeleri.Özel Halk otobüslerinde resmen itin g... ne sokuyorlar seni.İkinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor.

İstanbuldayken metrobüs ya da iett de hiç böyle sorun yaşamadım.Rahatsızlığım dolayısıyla ilçeye taşınınca ve orada iett olmadığından bu sorunları yaşadım.Çatalcadayım.Bi arada yenibosnadan silivriye bindim çekmeceye gitmek için.Hele onlar daha da beter.Resmen mafya.Gözümün önünde kadına demediğini bırakmadı.Yapılacak belli aslında bu tarz kişilere...

aslında hata sistemde butun illerin otobuslerine tek sistem getireceksin kartlı sistem engellilerin kartlarına ise ücretsiz yükleme yapacaksın sınırsız olarak hani okullarda yemek bursu verirken karta yükleme yapıyolar ya aynı o sistemden boylelikle o engelli kartını cebinden cıkartıp göstermek zorunda kalmazsın ve o kadar insanın icinde rencide edilmezsin

Nasıl bakarlarsa baksınlar kullanacağım ben..

bende kullanıyorum umrumda bile degil onlar degil mi her turda ceblerine araba sahibinden gizli on tl atıyolar muavinide söforu de calacakları para azalıyor ya ondan butun kaygıları

Böyle dangalaklar çıktığında hemen 155 i arayın ekip isteyin. Onlar sizi yolda bulur ve karakola götürür sizde şikayet tutanağı yaptırır. Hakaret, Anayasamızın ayrımcılık ilkesini ihlal, T.C. Kanunlarını bilerek isteyerek tanımama ve uygulamama gibi maddelerden başlayarak dava açtırırsınız.
İade etmekle pısmakla olmaz. Hiç münakaşaya gerek yok yerinize oturun hemen 155 i arayın yada 155 SMS acil mesajlaşma hattına tüm bilgileri girerek ulaşabilirsin. SUSMAYINIZ.

aslında hata sistemde butun illerin otobuslerine tek sistem getireceksin kartlı sistem engellilerin kartlarına ise ücretsiz yükleme yapacaksın sınırsız olarak hani okullarda yemek bursu verirken karta yükleme yapıyolar ya aynı o sistemden boylelikle o engelli kartını cebinden cıkartıp göstermek zorunda kalmazsın ve o kadar insanın icinde rencide edilmezsin

Arkadaşımızın söylediklerine katılmıyor değilim. Bende kart almayı düşünüyorum yazıları okuduktan sonra biraz kararsız kaldım açıkçası ama en son ferit arkadaşımızın yazdığını okuduktan sonra almaya karar verdim. Hayatımızda bir aksiyon eksikti oda olacak galiba.

TahaAY;

ben maraşta bindim halk otobüsüne sorun olmadı aile ve sosyal politikilardan aldığım kart ile bindim dışardan bakılınca benim e bir engelim yokmuş gibi görünüyor

mb21;

Arkadaşım bir haddini bilmez yüzünden neden hakkını kullanmaktan vaz geçesin ki.Aksine gözüne baka baka bin.Bu senin hakkın.bak sana bir olay anlatayım.Bir arkadaşım vardı ayağının dizden aşağısı protezdi.Senin başına gelen olay gibi aynı.Beraberce otobüse bindik kartımızı bastık fakat şöför mırıldandı.Ama bizim arkadaş bunu farkedince o kadar milletin içinde çıkardı protezi şöförün kucağına koydu.Adam neye uğradığını şaşırdı.Al bununla sen yürü.Vantandaşlar da hazırmış zaten alkışladı.Düşünsene bu şöför acaba birdaha birine aynı şeyi yapar mı.?Bazı arkadaşların da sana yazdığı gibi sende ona gerekeni yaparsın.Biz böyle sessiz kaldıkça haklarımız daha çok ihlal edilmiyor mu.?

Bu sizin hakkınız tabi ki kullanacaksınız. Ben bu yüzden otobüs şoförüyle kavga ettim. Engelli bi kadının ardından laf etti hem bedava biniyorlar hemde laf ediyorlar dedi. "Kapa çeneni bu yasal bi hak söylenmeye devam edersen seni işinden ederim dedim. Engeli Allah vermiş hakkı da yasalar vermiş sana laf etmek düşmez. Bunu Allah verdi kimse isteyerek almıyor engel senin olsun sende bedava bin millet meraklı mı engeliyle yaşamaya, kapa çeneni ve yoluna bak" dedim. Bütün otobüs buz kesti. Sıkıyorsa cevap versin :) yolarım onu :)

Meral Hanım ağzınıza sağlık payını çok güzel vermişsiniz.

Kart için başvuru'yu yaptım 20 gün sonra alabilirsiniz dediler bakalım neler olacak.

Maral;
Hakkınız aramak için verdiğiniz mücadeleyi takdirle karşılıyorum. Ve en önemliside "Banane" demeyerek bir başkasının hakkı içinde müdahil olmanı takdire şayan bir davranış olarak görüyorum.

Eshat;

Teşekkür ederim. Bugün başkasının arkasından laf eden yarın bizlerin arkasından da laf eder. O yüzden birbirimizi savunmalıyız kimseye laf ettirmemeliyiz. Kimse kendinde bizi ezme yada aşağılama hakkını görmemeli.

bende kartıma bu hafta kavuşacağım eğer şöfer bir densizlik yaparsa karşılığını fazlasıyla alır

Bence hiç canını sıkma . Onlar nasıl ki hakları olmadıkları halde kendileri eşlerine yakınlarına ücretsiz ulaşım imkanı sunuyorsa biz de hakkımız olanı en doğal şekilde kullanıyoruz.

Direk gidip plakasını yazıp şikayet dilekçeni ilet derim. Saygısızlığa geçit verme.

Bir kaç gün önce bende kart çıkartmak için müracat ettim. İşleri ordaki güvenliğe yaptırıyorlar kendileri içerde oturuyorlardı. Güvenlikteki çocuk bana dediki raporun aslını getirmemişsin işleme alamam. Benim götürdüğüm raporda aslına uygundur kaşe ve imza vardı gösterdim. Yine aynı şeyi söyledi. Ben de dedim ki şimdi gidiyorum ve raporun aslının getireceğim sana peki tüm evraklarıma baktın başka eksik birşey var mı gitmişken onu da getiriyim. Bana hayır yok hepsi tamam dedi

eve gidip aslını aldım tekrar gittim ve bu sefer de dediki niye 1 tane daha fotograf getirmedin. Bende doğal olarak ben sana sordum sen de bana böyle böyle dedin. Sonra tamam dedi hallederiz.

Orda şikayet kutusunu gördüm ve hemen çantamdan kalem kağıdımı çıkartıp şikayetimi yazıyorken arkadan bir bayan yazdıklarımı okumaya başladı sonra gitti içerdeki bir adamla konuştu. Ben yazmaya devam ettim. Daha sonra içerdeki adam geldi kusura bakmayın ben sizi görmedim ben görseydim böyle olmazdı özür dileriz vs vs. Ben de dedim ki bakın sizin yüzünüzden hem eve gittim tekrar geldim babamla tartıştım. Az yol değil nerden baksanız özel arabayla 30 dk sürüyor. kendim gitmeye kalksam tabiki 2 saat . İsteseniz bir kimlik numarama bakıp engelli olup olmadığımı öğrenirsiniz vs vs derken ben şikayet ettiğim kağıdı kutuya attım.

Akşam saat 5 gibi telefon çaldı . Oranın müdürüymüş . Ben 15 gündür burda yoktum yeni geldim tatilden kusura bakmayın özür dilerim vs vs.

Yani bundan sonra ben de susmayacağım artık maden saygıdan anlamıyorlar direk herşeyi böyle yapmaya karar verdim.

Bu senin yaşadığın olay belki yarın bir gün benim de başıma gelecek . Ve ben yine hakkımı savunacağım.

Unutma bu ülkede saygı olmasa da biriktirilmiş şikayetler yerini bulur.

Arkadaslar o belediyenin mail adresini yollasin buraya hekes bu konu hakkinda o yavsak hakkinda sikayetde bulunsun ve aracin plakasi ve olay tarihinide yazsin..anasi zamaninda basim agriyo deseydi keske o pcde dunyaya gelmezdi. Israf bunun gibileri.

Hukuki olarak o otobüsü şikayet edersen 50 bilet en az ceza kesilir diyor kanunu

hakaret ve rencidenin şahitli cezası ise o herifi duman eder.

Aracın plakasını ve o anki görev saatini not alsaydın keşke şikayet ederdin belediyeye en azından adam yaptıgından söylediginden utanırdı belki elbet birileri cıkar gerekli cezayı verirdi.. Bu arada Anayasa da engellilere hakaret küçümseyici ve aşağılayıcı söz ve davranışlarla ilgili bir kanun varmı arkadaşlar ?

Bakın;

Engelli ; askerde oldugu anda karakolu 9 şehid vermiş ve askerde son 6 günü Psikolojik Çöküntüye girmiş biri olarak ; görev anında Teror sebebli bir sürü sorunlar yaşayan insanlar var benim gibi.

Asil bir görevden kaynaklanan engellilik her yerde saygıyı hak etmelidir.

Haklarınızı Araştırın bilmiyorsanız sorun. biliyorsanız okuyun ve Allah rızası için cevaplayın.

Bazı Aptallar engelliyi dilenci gibi görmekte.(bu suçtur)

Tamam sakat numarası yapıp öte sokağa gidince bacağını aradan cıkaranlar istismarcılar var.

Belki Engelini istismar aracı yapanlar bile olabilir. bu %0.00001 kişidir anca.

Ben haklarımı hiç bilmiyordum

Ağır engelli %80 Belgem oldugu halde belgeden 5 sene sonra estranvayda hakkınız var demişlerdi çekinerek gittim belge ile bir kart verdiler Tranvay a binebiliyorum. Büyükerşen ve başbakan ve sebeb olan aile bakanına teşekkür ederim.

Son düzenleme:
bizzat dilekçe yaz.belediye başkanlığı yazı işlerine veya sekreterliğine elden bırak.

belediye başkanlığı ile ne alakası var. devlete ait iett otobüs toplasan 3 yada 4 tane var. iett özel bir şirket artık ona devlet karışsaydı bu şöförler böyle artist gibi hallere kapılmazdı. nese kardeşim iett genel müdürlüğüne git oraya şikayet et. tabi otobüslerde C14 gibi kodlu numaralar var. hatta bu kodlu numaraların yanına artık şöförlerin personel numaralarıda yazılacak sebebiyet şikayetleri daha uygun bir şekilde belirtebilmek için. otobüslerin arkasında yazar c14 c04 gibi numaralar o numarayı al şikayetini ilet. olmadı kaymakamlığa bağlı heyet avukatlar var onlara başvur.

şuan tum TÜRKİYE'DE şikayetler var fakat onlem almıyor engelliler diger ucretsizler şöförlerle kavgalı bimere şikayet edin

Yapacagınız şey çok basit.tekrar o şoförle konuşup sesini telefon ile kayıt etmek sonra mahkemeye vermek

Üst Alt