Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüsün şoförü beleşçi diye hakaret etti. Kartı iade etmeyi düşünüyorum..?

mb21

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.dün bindiğim bir otobüsün şoförü beleşçi diye hakaret etti.bize verilen bu ücretsiz halk otobüsü kartını hakaret yememek için iade edeyimmi?bana yol gösterin.ne yapayım.bazen kartım olduğu halde ücret ödüyorum hakaret yememek için.bu akşam olduğu gibi.

bulunduğun ilin belediye başkanlığına şikayet edin ve kartı iade etmeyin ücretsiz ulaşım kartı sizin hakkınız

e-posta attım ama cevap geleceğini sanmıyorum

orda o adama azının payını vermezsen daha çookkk kişiye der senin gibi bana diyecek ki o zaman görecem bidaha diyebiliyormu :D

hukuki dava başlatacaksınız

1 size hakaret
2 engelli bireyi engelinden kaynaklanan pozisyonda rencide etmek
3 anayasa pozitif ayrımcılık ilkesine aykırı eylemde bulunma

saygılar sunarım

not : bizim toplumumuz laftan anlamaz o kişiye agzının payını vermek sorunu çözmez .

zaten siyah plaka dışında sivile binmezdim.ogün işim acele idi.olan oldu.

Çıkar böyle dangalaklar. Böyle sığırlarla karşılaştığında bir şahitle beraber hem belediyenin ilgili birimine şikayette bulunun hem de savcılığa suç duyurusunda...

arkadasım o hak sana belediye tarafından veriliyor o söförün haddine degil sana laf soylemesi once belediye gidiyorsun ulasım müdürlügü var sonucta özel otobüslerde belediye baglı belediye isterse o aracı zabıta gözetiminde 1 hafta baglıyor yani hatta calısmıyor zabıta müdürüde çözer ben burda zabıta mudurlugunde calısıyordum banada aynısı oldu plasakası verdım 1 hafta baglandı aracı sonra gelip özür diledi araç sahibi yani belediye çözer olmadı sahitle beraber dava acaqrsın ...

mb21;

Yeni yasa ile birlikte davacı olursanız 6 ay hapisten başlıyor bu aşağılamanın cezası...

Geçenlerde bu konuda bir gazetede bir makale yayınlandı. Aklımda kaldığı kadarıyla -olay saatini, -araç plâkasını, -hadisenin net bir anlatımını içeren bir dilekçe ve bulabiliyorsan bir şahit ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunup ilgili belediyeye de durumu şikayet edeceksin. Çekebilirsen şoförün resmini de çekip belgelere ekleyeceksin. Belediye şoföre araç kullanma yasağı getiriyor, savcılık da kanununun ilgili maddesine göre mahkemeye sevk ediyor. Ancak delillerin sağlam ve yeterli olmalı ki adama maddi ve manevi ceza verdirtebilesin. Aksi halde sonuç sıfır.

Bimere şikayet et diyecğim ama diyarbakır ayrıştırılan ve artık farklı bir cumhuriyet bir cacık çıkmaz . ama sen canını sıkma kartını kullanmaya devam et...

bencede canını sıkma hiç üzülme gül geç o senin hakkın çünkü agzının payını ver altta kalma bide seni şikayet edicem de korkut

Sana beleşçi diyen ş......refsiz acaba kaç kez elektrik faturası ödemiş ya da kaç lira devlete vergi ödemiş. Ya da toplum yararına şimdiye kadar ne yapmış. Sana beleşçi diyor da peki kendisi ne? Kömürü, elektriği her bir şeyi bedava kullanıyorlar. Bence kartını asla ama asla iade etme. O hakkı sana devlet verdi. Kimsenin de söz söylemeye hakkı yok.

Orada ağzına s....caksın şer...sizin görecek beleşçi kimmiş Neden kuzu kuzu dinliyosun Ağzın yokmu hakaret edemedinmi böyle aşağılık asalaklar bu dilden anlar

ben beykozda oturuyorum adam karta bakım dedı dalga gecerms gıbı verdım kartı attı cebıne abı ver dıyroum hayır vermem dedı snra ındım arabadan aldım numarasını gıttım amırlıge köpek gıbı geri verdi ve beykoz hattından alındı karşı tarafa sürüldü amir dedi eger böyle yapan varsa mail falan atmayın pek cvp gelmez gelın amirlige söyleyin eger amirlikten cvp gelmezse iett genel mdürülügüne gıdın orda yanlıs anlamayında köpek gıbı sırtında taşır o hakaret eden senı..

arkadaşlar,
Bende daha önce foruma böyle bir konu ile ilgili başlık açmışıtım.Bazı arkadaşlar ağzının payını verseydin falan demiş ama bende cok sert tepki gösterememiştim. Normaldir insan çok farklı bir pisk. bürünüyor. Tüm otobüsteki insanların gözleri üzerinizde şöför abuk sabuk konusuyor vs vs
Ben kent kart müdürlüğüne sanırım mail atmıştım onlarda beyaz masa diye bir yer var oraya müracat edin demişlerdi. İşlerden gidemedim daha sonra da Allaha Şükür böyle bir olayla karşılaşmadım.
Seni çok iyi anlyıorum arkadaşım bende 3 gün sinirimden uyuyamamıştım. Geçmiş olsun

Kaza geçirmeden önce izmir de çalışırken görevimiz ile ilgili bizlere isimleri aynı ise esot ve izulaş a ücretsiz biteceğimiz kartlar verilmişti bir seferinde şoför bilet atmam gerektiğini söyledi bende atmayacagim dedim otobüs tıka basa dolu adam otobüsü hareket ettirmiyecegini söyledi millet konuşmalara başladı ben şoföre paraya ihtiyacın varsa vereyim fakat otobüs ücreti odemiyecem dedim adam gitmek zorunda kaldı. Belediyeye gidip şikayetçi olmuştum o zaman şoföre uyarı da bulundular. Bir dahada karşılaşmadım.

sıkma cnını kardeşim piyasada dangalak cok..

Bayram günü karşıya gideceğiz.Şehitlik durağında bekliyoruz otobus geldi.Bindim benden önceki bayan kartı bastı geçti bende bastım.Geçtim arkaya doğru ilerlerken adam aha bir tane beleşçi daha demiş duymamısım. Hemen arkamdan gelen kızkardeşim sinir krizi geçirdi ne demek bir tane daha.Babanın arabası mı bu hayrına mı kullanıyorsun. Beğenmiyorsan bırak git bu işi yapacak bir sürü adam var Şerefsiz dedi. Adam gıkını çıkarmadı inelim dedi yok dedim.Gözünün önünde otobusun kapı numarasını aldım. Plakasını da ne yapacaksın dedi belediyeye vereceğiz şikayet edeceğim dedim.
Kız kardeşimi sakinleştirmeye çalıştık bayram zehir oldu. Eve dönüş yolunda kullanma bu kartı artık sinirim bozuk dedi.Bu benim hakkım dedim.Öyle dangalaklar kusura bakmasın dedim.Şikayet ettik mail yoluyla.Haftasında cevap geldi.Uyarılmış...
Tekararında gerekli işlem yapılacakmış.Arada karşıya gidince denk geliyorum gözünün içine baka baka kartı okutup geçiyorum.Birşey diyemiyor.O sinir ona yeter:)

Ben şahit olmadım ama annem şahit olmuş böyle bir duruma.. Otobüsün içindeki bi kaç insan diyormuş bedava biniyorlarmış şuraya bak ne ala filan.. annem çok sinir olmuş Allah büyük başlarına gelmeden öldürmez onları umarım..

Osman bey sağa sola laf yetiştireceğine boş zamanlarında biraz belediyecilik yapsa iyi olur...

İT ürür kervan yürür aga sıkıntı yapmayacaksın gözüne baka baka okutacaksın oturacaksın

bi benzeri benim başıma geldi kahramanmaraşta cumartesi gunu engelli kartı gösterdim muavin aldı kartı baktı baktı nerden aldın bu kartı ne engelin var senin diye beni sorgulamaya kalktı terbiyesizlik yapma bana dedim doktor musun lan sen dedim sana mı soylicem lan hastalıgımı dedim engelli demek ortapetik yada görme demek degildir sizofrenide bir engeldir

Antalya'nın taşını toprağını insanını seveyim. Değil otobüs bindiğim taksi bile bazen ücret almıyor.

halk otobüsünün söförü cogunun ehliyeti bile yok hepsini bir araya toplayip ..................... ;)

ben bındım kartına bakabılırmıyım dedı gösterdım afedersınız beyefendı dedı heralde daha önce adamı şikayet etmısler:D

iett otobus söförleri hic sormaz bende araban servisdeydi kadiköyden bostanciye gectim iett bindim karti okutdum gectim söför kendi ekranina bakdi bana merhabaabi dedi bende merhaba kolay gelsin dedim gectim oturdum dönüsde halk otobusu bindim karti okutdum söför demezmi seninmi bu evet dedim bakdi ya nerden aliyorsunuz bunu herkezde bundan var bende dedimki ben bakkaldan alim eger ala bilirsen sende al dedim mord oldu dandalak sesi solugu kesildi düdük makarnasi ben gercekten saait oldun cogunun ehliyeti bile yok adam okul bile ukumamis köyde koyun davar satmis gelmis otobüs almis calisiyor isde kardesim önce eyitim sart yolcular allaha emanet gidiyor halk otobüsü benim tercigim degil en iyisi iett

Gaziantep'de kullandım hiç sorun yaşamadım... Ama Kahramanmaraş'da sorun olacağını düşünüyorum... Şu ana kadar otobüsle pek bir işim olmadı... Olduğu anda kullanacağım... Nasıl tepki verecekleri umrum da bile değil...

Üst Alt