Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik kanal daralması ameliyatı ile ilgili tecrübesi olan var mı?

8 haziran 2019 tarihinde omir ilik daralmasından ameliyat oldum aralara 5 ad yanlardan 8 tane platin takıldi yasşım 43 arada hala kasılmalar oluyor doktorum normal diyor zamanla geçer dedi genel olarak iyiyim

Buraya durumumla ilgili güncel bilgi yazmak istedim çünkü okurken hep keşke sonrasında nasıl olmuşlar ağrıları geçmiş mi belirtselerdi diyordum. Herkesin bünyesi omurga yapısı ameliyat derecesi ve daralmanın hangi omurlarda olduğu farklı tabi, benim birde ekstra ard arda iki kez ameliyat durumum vardı ve en fazla ağrım o değişen vida bölümümdeydi. Şuan 5,5 ay oldu ağrılarım baya baya azaldı artık rahatça oturabiliyorum hareketlerim daha da düzeldi. Benim 3,5 ay oluncaya kadar hiçbir şekilde ağrı azalması olmadı çok şiddetli ağrılar yaşadım ama sonrasında yavaş yavaş azaldı ağrı. İnşallah zamanla hiç kalmaz. Herkese çok ama çok geçmiş olsun bu durumu yaşamayan asla anlayamaz onun için bi nebze de olsa içinizi rahatlatmak için yazdım 😊

Merhabalar

babam 70 yaşında yaklaşık 6 ay önce başladı herşey hareketlerde azalma iştahsızlık kilo kaybı kemik erimesine bağlı olarak babamın omurgası çöktü. takip eden aylar içerisinde başka sıkıntılar çıktığı için ertelemeler oldu tedaviyle alakalı 5 ay yarı felçli olarak kaldı. babam 3. 5 ay önce çöken omurga çimentolama yöntemiyle dolduruldu omurga kaldırıldı ama gelişi güzel dolduruldu söylendi
başka doktorlara gösterdiğimiz malesef yine yürüyemedi röntgen değil de emar çekilmiş olsaydı omirilik kanalının tamamen kapanmış olduğunu görmüş olacaklardı geç kalınmış emar istendi ve omirilik kanalının tamamen kapandığı söylendi
gitmediğimiz doktor kalmadı ve ben Bi tanıdığımız doktor tavsiyesiyle çok iyi bir beyin sinir cerrahı bulduk Micro cerrahi yöntemiyle kapalı olan omirilik kanalını açabileceğini söyledi doktor çok mutlu olmuştuk ama olmadı tamamen kapandığı için ve yaşı dolayısıyla 2 ay önce vidalama ameliyatı oldu çöken omurga ya 4 adet vida takıldı

babam çok şükür yürüyebiliyo rabbim bin kere razı olsun doktorumuzdan sadece tuvalet olayı düzelmedi onu da araştırıyoruz bu tür ameliyatlarda Micro cerrahi yöntemi de çok iyi sonuç verdiğini duydum ama çok ilerlemiş yaşlarda sıkıntı oluyor
sakın korkmayın derim geciktirmesin tamamen felç kalma ya kadar gidiyormuş rabbim şifa bekleyen herkesin şifasını versin kemiklerini iyi bakın sağlıklı beslenin derim bu türü ameliyatlarda vida takılacaksa eğer kemik yapınozın çok sağlam olması önemli vidaları oynama olasılığı kemik yapısıyla alakalı kolay kolay oynamazmış

Selamlar kardeşlerim bu kanal darlığı ameliyatlarında felç olma riski ne kadar??bilen varsa yada tecrübeleri olan birileri varsa makbule geçer. Bende bu ameliyatı boyun omurlarından c2 c3 olmak zorunda kalıcam. Ayriyetten Ankılozan Spondilit hastasıyım.İnsanlarımız tücrübelerini yazmaya devam etsin çok faydası var.birde bu konuda iyi bir doktoru nasıl bulucağız meselesi var.

Kayınvalidem 71 yaşında, şeker ve tansiyon hastası, ayrıca obez. Sağ ayakta biraz kontrol sıkıntısı, belden kalçalara yayılan şiddetli ağrı, yürüme mesafesinin kısalması, vb. şikayetleri vardı. Mr çekildi. Dar kanal olduğu söylendi ve ameliyat oldu. Vida platin vb. takılmadı. Ameliyat sonrası hemen ertesi gün yürümeye başladı. Sonra yara yerine iyi bakmamış, pansumanlarını ihmal etmiş, iltihap yaptı ve tekrar açıp temizlediler. İkinci ameliyattan sonra enfeksiyon tedavisi için hastanede kaldı. Şimdi üzerinden 2 ay geçmesine rağmen "dikişlerim açılır" deyip yürümüyor. Bu arada dikiş falan kalmadı hepsi kapandı. Bize doktorun söylediği eğer ameliyat olmazsa yatalak olur dedi. Kilo vermesi ve ameliyat sonrası hareket etmesi gerekiyordu. Hicbirsey yapmadı. Şu an durumu eskisinden biraz daha iyi en azından ağrıları daha az. Darliğın olduğu yerle alakalı olarak idrar ve dışkı kontrolünü de etkileyebiliyormuş. Böyle bir durum oluşursa ameliyatla düzelmeme ihtimali de olabilir dedi. 4 yerde darlık varmış, ikisini açtılar, ikisini acmadılar. Küçük bir yer keserek ameliyat ettiler.

vaktiyle bana da bu tanı koydu olmazsam motor ve hisde kayıplar olacak dendi. 12 yıl geçti hiçbirsey yok.
elindeki butun mrlarla (eskiler mr lar sart) uzman 2 nerosirujist goster. sonra karar ver.

Üst Alt