Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik kanal daralması ameliyatı ile ilgili tecrübesi olan var mı?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Omurilik kanal daralması ameliyatı olan dostlarımız var mı?

Beyin cerrahının da katıldığı ve riski olan bir ameliyatmış bu. Fizik tedaviyle durdurulabilen bir şey mi omurilik kanal daralması yoksa ameliyat mı gerekiyor?
Ayrıca ameliyat kesin bir çözüm sunuyor mu yoksa ilerlemeyi mi durduruyor?
Ameliyat dışı çözümler mümkünse, fizik tedavi gibi, deneyimler paylaşılırsa sevinirim...

Merhaba, Öncelıkle geçmış olsun. Omurılık kanal darlığı amelıyatı olan var mı dıye sormuşsunuz.Bu tanıyı beyın cerrahı mı koydu. Çünkü bu amelıyat, öncelıkle beyın cerrahlarının/nöroşirurşi dalı/ işi oluyor.Tabiki rıskli ,ama işin uzmanı olması lazım.Bende de hafıf derecede L4_L5 te bel kayması var.Dolayısıyle kaymayla kanalda da darlık oluşuyor.Şimdılık dıkkat edıyorum.Bu kanal darlığında yürüme mesafelerı kısalıyormuş bayağı.Sızınkı hangı derecede ve omurganın neresınde. ağrılarınız vs. var mı? Bana fızık tedavı ve suda yüzme ile su içinde egzersız verdı.Bel,bacak kaslarını kuvvetlı tutmak için. Bu konuda Uzman TV'DE dr Aybars Akkor vıdeoda gayet güzel anlatıyor.Yenı teknolojılerle rısk azaldı dıyor.Ama yaptığı işi ,yanı hastasını görmek gerekır.Sız de amelıyat olacak durumdaysanız muhakkak kıme gıdersenız gıdın,yaptığı işi yani hastalarla dıalog kurup öğrenın. Allah işinizi rast getırsınve bıran önce sağlığınıza kavuşun.

Bende omurilik daralması değilde, tümöre bağlı kanalda bası vardı, beyin cerrahisinde ameliyat oldum.Omurilik daralması kişiye göre değişir, darlık doğumsalda olabilir.Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ağrıya mütekip ayaklarda kuvvetsizlik ve uyuşmaların yaşanması.Oluşan kuvvet kayıplarının büyük bir bölümünün geri dönüşümü yoktur.Özellikle ayak bileklerinde oluşan paraparaziler (düşük ayak ve benzeri durumlar )İdrarda ve dışkıda zorlanma diğer oluşan sebeblerdir.bu saydığım belirtiler başgösterdiyse acil ameliyat öneririm .Bu işin uzmanı beyin cerrahisidir, bir kaç tane dalında uzman beyin cerrahının görüşünü al, ilaçlı mr filmide çektir herşeyden önce doğru teşhis, fizikle falan oyalanma geç kalırsın benim gibi.Şimdiki ameliyatlar eskiye göre daha basit.

5 gün önce annem omurilik kanal daralmasından dolayı Adana, özel ortopedia hastanesinde ameliyat oldu ve bugün taburcu ettiler...

Ameliyattan önce 2 ay gibi bir süreye kadar yürüyemez duruma gelmişti ama ameliyattan sonra yani bugün bastonsuz 15-20 metre yürüdü.. Doktorunun deyimine göre, 1 buçuk ay sonra hastaneye kendi ayaklarının üzerinde yardımsız bir şekilde gelecekmiş...
Bir şey demem için çok erken, gelişme olduğu zaman buraya yazıp bilgilendireceğim sizi.... Ameliyat hakkında bilgi isterseniz sorabilirsiniz...Geçmiş olsun...

Şunu da belirtmek isterim,bu güne kadar yapmış olduğu hiçbir fizik tedavi işe yaramadı,doktoru ameliyat olmasının şart olduğunu, yoksa felç kalacağını söylemişti.....

umut;

mrblar .. benim annemde omurilik daralmasından dolayı ameliyat olucak ama tek korkumuz etraftan duyulan yargılar aman sakın olma yoksa felç kalırsın diolar ki bu ister istemez annemi korkutuyor ama doktoru ameliyat olması gerektigini sölemiş.. sizin anneniz ameliyattan sora nasıl bir gelişme gösterdi eger cvp verirseniz çok mennun olurum.. çok geçmiş olsun annenize..

Ben bu konuyu unutmuşum kusuruma bakmayın:)

Annem ameliyattan önce ayağa bile zor kalkıyordu,şu an eskiye göre daha iyi..Örnek:Kendi evini temizleyebiliyor,yemeğini yapabiliyor...
Ameliyattan sakın korkmayın!Annem şeker hastası 60 yaşında ameliyat oldu bir sorun olmadı,doktorunuza güvenin...
Aynısını anneme de söylediler 'felç kalırsın'dediler ama bir sorun olmadı....Ameliyat esnasında bir tane vida taktılar anneme, biraz o'nun ağrısından yakınıyor..Ha! bir de yere oturmasını yasakladılar...Başka sorularınız olursa çekinmeden yazabilirsiniz....Size de geçmiş olsun..

çok tsk ederim beni birazda olsa rahatlattınız.. anneme doktoru platin takılıcak demiş.. annem daa 46 yaşında eger şimdi ameliyat olmazsanız ilerki yaşlarda ameliyat daa riskli demiş doktoru.. yani kısacası annem ameliyattan daa çok ameliyatın sonrasıyla ilgili endişeleri var ve internette hiç bir yorum bulamadım sizinkisi dışında.. felç kalma riski galiba çok düşük bir ihtimal artık çagımızda yada sans demeliyiz galiba.. tekrar tsk ederim size..

Anneniz daha çok genç,bu sorunu aşabilir...Gelişmeleri buraya yazarsanız,bu sorunu yaşayan yüzlerce, belki binlerce insana yararımızın dokunacağı unutmayın!Şimdiden acil şifalar...

Böyle bir ameliyat olmadan önce mutlaka fizik tedavi uygulanması gerekir.Ameliyat kararı verilmesi için birçok kriterin aynı anda olması gerekir.Yürüme mesafesi-idrar kontrolü-kas gücü kaybı-fizik tedaviye cevap vermemesi....Ancak bildiğiniz gibi türkiyede cerrahi müdahalelere daha kolay karar verilmekte.Özellikle manuel terapi alanında uzmanlaşmış bir fizyoterapiste görünmenizi tavsiye ederim.Eğer bir sonuç alamazsanız tabiki son çare cerrahi müdahaledir.Son çare(!)

Herkese iyi günler bir sorum olacak arkadaşlar
bir arkadaşıma omurilik kanal daralması teşisi koyulmuş,fizik tedavi hareketleri vermiş doktor öğrenmek istediğim arkadaşım askere gidecek eylül ayında. bu hastalık neticesinde askerden muaf olma durumu olurmu bilgisi olan varmı ?

benim annem kanal daralmasından 5 kere ameliyat oldu.4.ameliyatında 12 platin takıldı.ama ameliyattan 1.5 yıl olmadan tamamen yürüyemez oldu.hatta ayakta bile duramıyo.dktr kanal daralmasının ameliyat olduğu yerin üstünde oluştuğunu ameliyat olması gerektiğini söyledi.yaptırdık. hala yüreyemiyo fizik tedavisi olması gerekiyo ameliyat olalı 2 hafta oldu dikişlerinin alınmasını bekliyoruz. benm sorum sizin annenizin ilk ameliyatımı?o ameliyattan önce ayaklarının üzerinde durabilyomuydu?

Merve hanım sorunuzun üzerinden bayağı bir zaman geçmiş ama cevabı yukarıda yazmıştım..annem ameliyattan önce 2-3 ay gibi bir zaman yatağa bağımlı kalmıştı,yürüyemiyordu,bütün gün sadece sırt üstü yatıyordu. 2. sorunuza gelince;Evet ilk ameliyatıydı ama geç kalınmış bir ameliyattı bu.Annem yaklaşık 15 yıldır belinden rahatsızlık yaşıyordu,bir çok doktora göründü hemen hemen hepside "ameliyat olacaksın" dedi.Bunca yıldır ameliyat olmamasının sebebi; "panik atak" olduğu için ameliyat masasında kalırım korkusu yaşadığındandır.Sonunda ikna ettik ameliyatını oldu ve bu sayede sigarayı da bıraktı.Şimdi ise, "ben yıllardır boşuna çekmişim bu rahatsızlığı"deyip kendi kendine kızıyor.. Sizin annenizin son durumu nasıl? Umarım gelişme vardır.. Geçmiş olsun!

arkadaşlar lütfen bilgilendirin omur daralmasında kesin amaliyat denildi olursak karşılaşabileceğimiz sorunlar neler memnun olan yada olmayanlar yorumlarını yazarsa çook sevinirim

omurulik daralması

benim adım mustafa bende 3m omurulik daralması var ve hangi doktora gittiysem ameliyat dediler ama riskli olduğunu söylediler bende riskli diye ameliyat olmadım kayseride bir doktora gittim ve bana bu daralmanın 8 sene gideceğini söyledi benim mesleğim boyacılık. Ben 1 sene sonra kayseriye kontrole gittim ve bunun 2 seneye düştügünü söyledi doktorum ve ondan sonra da daha hiç gidemedim ve bu hastalık gerçekten çok riskli ve bundan nasıl bi tedavi ile kurtulabilirim şu anda çok şidetli ağrılarım olmaya başladı yavaş yavaş güç kaybetiğimi hissediyorum bana bilgi yazarsanız çok memnun olurum annenizede geçmiş olsun

annem amaliyat olmadı zaman zaman ağrıları oluyor fakat riski göze almadı sağlıklı günler dilerm acil şifalar inş

selamlar...geçmiş olsun.. benimde annemin omurgasında 2 noktada daralma var aynen 10 metre yürüyor ayakları ya kasılıyor yada oturma ihtiyacı duyuyor yardımsız yüreyemiyoruz65 yaşında tansiyon kalp yetmezliği ve demir anemisi mevcut ve aynen benim annemde korkuyor masada kalırım diye bende çok ısrar edemiyorum allah korusun bişey olursa sonrasında vicdan azabı çekmek istemiyorum.ama o halide beni çok üzüyor.bende internetten buldğum bir fizyoterapıstle görüştüm emarlarımı göstercam bir çare olurmu diye.. olmadı ameliyat konusunda annemin şartları gibi diğer hastalıkları olupta bunu atlatan arkadaşlar varmı. izmirde önerebilecek doktor bilgisi olan varmı. şimdiden tşk ler acil şifalara herkezlere

ümit bey doktorun ismini hatırlıyormusunuz acaba hala o hastanedemi.teşekkürler

arkadaşlar 3 ay önce omurilik kanal daralması amilyatı oldum,gerçekten 50 mertre yürüyemiyordum.
ayakta bile 2 dakka duramıyordum,şuan 10 km bile rahat rahat yürüyebiliyorum,çok şükür şansıma gerçek bir uzman doktor düştü herkese kesinlikle tavsiye edebileceiğim bir doktor:
avcılar murat kölük devlet hastanesi Uzm. Dr. Erdoğan MERİH eğer bu hastaneye giderseniz mutlaka erdoğan beyi isteyin hiç
pişman olmazsınız.

Arkadaşlar,

Bu konuda deneyimlerinizi paylaşmanız çok kıymetli. Lütfen yaşadıklarınızı bu başlıpa aktarır mısınız?

öncelikle bu amilyatlar çok pahalı eğer sigortalı değilseniz çok para gider.sigortalısanız herşey ücretsiz benim amilyat 5,6 saat sürdü 3,4 günde hastanede kaldım 1.ve hafta yürümeye başladım 2. ay ise işe başladım.ama en önemlisi doktor eğer doktoru iyi seçemeseniz belkide bir kaç defa amilyat olursunuz benim doktor gerçekten harika bir uzman tek seferde beni iğleştirdi 3 ile 6 ay arası ağır iş tavsiye etmem iyice iğleşmeniz gerek. burdan okuyan herkese söylemek isterim geç kalmadan ameilyat olun eğer ileri derecede hastalık luks ederse kalıcı hasarlar olur amilyatta vayda etmez.yukarda yorumda yazdığım doktora mutlaka gidin

@umut

cok geçmiş olsun,,,annenize vida-platin gibi aparatlar takıldı mı? ameliyat süreci hakkında bilgi verebilirmisniz? bende de L5 seviyesinde stenoz kanal darlığı tespit edildi,,,sinilere bası yapıyormuş,,,sanırım ameliyat olmak zorundayım,,,6 ekimde belli olucak:(:((,,,lütfen acil bilgi,,,anneniz kaç yaşındaydı bir de

@edicune

merhaba geçmiş olsun,,,doktoru not ettim..maalesef Bursadayım da:((,,,ameliyat sürecinizi anlatırmısnız lütfen? vida-metal platin aparat gibi bişiyler koydularmı omurgaya,,,yada nasıl bir operasyon geçirdiniz? detay lütfen,,,teşekkrler....sanırım benim için de ameliyat kapıda,,,6 ekimde belli olucak....L5 düzeyinde stenoz kök basısı yapıyormuş çekilen EMG sonucu:(

sonrasında fizik tedavi ne akdar gördünüz acaba?

bu önerdiğiniz doktor beyin ve sinir cerrahı değil,,nasıl yapabildi ki operasyonunuzu acaba?

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun aynı tanı bende var ama medikal park beyin cerahisi fil ve yaglı emar çektirdikten sonra az ilerlem yada orta ise killu ise hasta öncelikle beli desteklemek adına öncelikle kilolardan kurtulmam neticesinde 15 yıl bana ugramazsın dedi bu sizin için geceli bir durum ise oncelikle kilo vermelisin

10 ay önce ameliyat oldum .. belimde 6 tane vida mevcut .. merak ettiğiniz herşeyi elimden geldiğince ve yaşadığım kadarıyla anlatabilirim ..

@enging76

yok diil,,,kilo sorunum yok,,,sanırım ben ileri bir vakayım,,,6 ekimde ameliyat yada değil belli olacak...

gülsüm ruhişen orbay
Gülsüm Hnm,slm,,,,ameliyat oldunuz mu acaba?

stenoz ameliyatı olmuş veya henüz olmamış fakat ağır belirtileri olan arkadaşlar dm den mesaj atabilirsiniz,tel no bırakabilirsiniz....ben ararım sıkıntı yok.....mümkün olan her bilgiyi toplamaya çalışıyorum...özellikle vida-platin gibi aparatlar kullanılmadan çeşitli yöntemlerle ameliyat şansı bulanlarınız varsa lütfen lütfen irtibata geçin benimle...hastane olabilir,doktor olabilir,ameliyat tekniği olabilir,,aklınıza gelen her konu ve detay stenezlo ilgili olarak....lomber yada herhangi bir düzeyde stenoz( omurilik kanalı daralması)--teşekkür ederim peşinen herkese....

nofear39

bu ameliyatın ilerde platinlerin,vidaların sorun çıkarmasından dolayı tekrarlanma riski varmdır? teşekkürler

pazartesi istanbula geliyorum....op.dr.Gökhan Özçınar'dan rendavu aldım...ne olacaksa olsun artık,yaşamak işkenceye dönüştü oturmak kalkmak yatmak eziyet....yeni bir MR çekileceğim orda...ameliyat demezlerse hayal kırıklıklarının en büyüğü benim için,,,bir an önce ameliyat olup bu eziyetten kurtulmak istiyorum..korkmuyorum bile artık sanırım,,,o kadar şok korkuyu bile paralize ediyor(bahsettiğim doktor bel cerrahisinde oldukça iddialı bir doktor...inşallh şansım yaver gider sevgili dostlar...bu forumda ilgilendiğim konularda bana bilgi saglayan ve tecrübelerini paylaşan herkese binlerce kez teşekkürler....hakkınızı helal ediniz,nolur....ne de olsa ameliyat ufukta var gbi....ne olur olmaz belli olmaz,narkoza toleransım düşük,,,10 yıl öncesinden biliyorum....hayatta kalırsam ve iyileşirsem ben de tecrübemi yazarım ki dostlar faydalansın....herkese acil şifalar diliyorum...Allah bana da ya şifamı versin ya ölümü....başka dileğim yok artık....dayanma gücümün sonuna geldim 2 aydır...

Arkadaşlar omirilik ameliyatları için mümkünse fakultelerde onerebiliceginiz iyi bir cerrah varmı ozeller ev parası istiyorlar ayıptır ya insan sağlığı bu kadar ucuz olamaz

arkadaşlar timörün resminide atım. daha iyi anlasılsın ve yorum yapılması için bilğisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun. 5 ay içerisinde bir operasyon olucak. çoğu profosor iyi şeyler söylemediği için böyle bir konu açtım. timör aslında amaliyatı olmayan beyin sapından omurilik yoluna sarkma yapıyor. herkeze şimdiden geçmiş olsun...

B204Zj.jpg

@edicune
Arkadaşım çok geçmiş olsun. Sana platin takıldı mı? Rahatsız ediyor mu ameliyat sonrası ve seneler sonra.

@nofear39
Geçmiş olsun arkadaşım. Ameliyatta takılan vidalar rahatsız ediyor mu? Son durumunuz Nasıl? Yeni teknikle vidasız ameliyat yapan da var . Ama bazı Pr Dr lar vidasız yapılan ameliyatlarda, destek olmadığı için , başka üst ya da alt bi bölümde tekrar dar kanal olacağını iddia ediyorlar. Kafalar karışık yani..
Bu gün 18 Ekim 2016 itibarıyla yaklaşık 2 sene geçmiş ameliyatınızdan, vidalarda bir sorun oldumu, Ağrı ve sıkıntı yaptı mı size? Titanyum rot ve visa mı takıldı? Özelde mi oldunuz? Ameliyat sonrası sıkıntı çektiniz mi? Normal yürümelerinize ne Zaman başladınız? Biraz çok soru oldu ama, herkese faydası olacak sanırım.

Herkese çok geçmiş olsun Dar kanal ameliyatını bazı Pr Dr lar vidasız Microcerrahi ile küçük bir delikten girip. kanalın içini temizleyip siniri rahat ettirip ameliyat ediyor. Bazı isim yapmış Pr Dr lar da , platin takılmadan yapılan bu ameliyatın ilk etapta bele destek veremeyeceğini ve kısa sürede başka bir yerden omuriliğin tekrar dar kanal olacağını, şikayetlerin tekrar oluşacağını söyleyip, Titanyum Platinli ve vidalı ameliyatı öneriyorlar. YANİİ KISACASI KAFAMIZ KARIŞIK. Birisi açılarak yapılan PLATİNLİ ameliyat ki haklı olarak insanı daha büyük açıklığı olan ve üzerimizde taşıyacağımız platinlet tedirgin ediyor. (Ama platinin omurgaya destek olmazı açısından mantıklı,ama ürkütücü) Öbür küçük bir delikten platinsiz, konforlu gibi geliyor,ama omurga desteksiz????? BU HER İKİ YÜR AMELİYATTAN OLAN ARKADAŞLAR YORUM YAPALİRKER Mİ?

erdenbay bende aynı sıkıntıları yaşıyordum ve her yöntemi denedim yanı fizik tedavi sonra spor hatta 15 kilo verdim sonra spinal enjeksiyon sonra yüzme daha sonra sujeti denilen bir yöntem fıtığın arkasını boşaltan yöntem ama tabiki yine olmadı kanal darlığı olan hastanın fıtığı alınsa bile ilerleyen zamanlarda yürüyemez tabi zzman kestirilemez ben kendimde sağlıkçı olduğum için bunları iyi biliyorum tabi ama nasıl en hafif şekilde atlatırım derdindeydim tabiki olmadı çünkü ne yaptırsam iki ay sonra tekrar sıkıntı çekiyordum tavsiye üzerine dr gittim bana fıtık önemli değil kanal daralması daha sıkıntılı platin şart dedi benim artık hayır diyecek güçüm kalmadığı için kabul ettim ameliyat oldum iki platin yani 4 tane takıldı iki hafta oldu süperim diyebilirim hatta iyiki olmuşum sinirlerim morarmaya başlamış buda bana ilerleyen zamanlarda bayabi sıkıntı yaşataçaktı tabi benim ameliyetım güzzel geçti diye sizinki güzel oluçak yada tamamen geçiçek bilmem çünkü bu işlem sonuçu herşeyi göze almak lazım dr çok önemli teçrübe açısından yani basit bir örnek benim ameliyetımda hiç sıkıntı olmadı platinler takıldı bacakalrım cok iyi ama anesteziye bağlı yada bağlı omayan çözemedik akçiger ödemi oldu az daha ölüyodum ama şimdi iyiyim bilinmez her hastanın kendine öz yapısı vardır buna bağlı iyileşir ilaç etti eder ameliyat olmak sizin durumunuza ve ne istediğinize bağlı pozitif olmak olursam iyi oluçam dedim inş..oldum ve herkez karşı çıktı ama oldum .....

Sorununuz için en iyi dr seçmişsiniz gökhan bey de 30-32 yaşında iki kez fıtık ameliyatı oldum don ameliyatım 18 ekimdeydi Gökhan beyden çok memnunum memnun olmayan Yok zaten beyin ve sinir cerrahı ama sadece omurga problemleri ile ilgileniyormuş başka hastalığa bakmıyor beyine bakmıyor baksa birini gönderecektik ama olmadı

Üst Alt