Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS sonucu MEB'de işe başlama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beni saat 3de arayıp ne istediklerini söylediler. Yarın gelin işlemlerini başlatalım dediler.Aşağıya istedikleri belgeleri yazdım.
1- Nufus cüsdanı fotokopisi (aslı ibraz edilecek)
2- Diploma fotokopisi (aslı ibraz edilecek)
3- Askerlik ilişik kağıdı
4- Adli sicil raporu (sabıka kaydı olarakda geciyor)
5- 3 vesikalık fotoğraf
6- Özürlü raporunuzun fotokopisi (aslı ibraz edilecek)

Evet arkadaşlar hayırlısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerine isimler e-maillerle ulaştı. Unutmayın. evrakları götürdüğünüzde mutlaka şube müdürüne (atamadan sorumlu) durumunuzu söyleyin ve ona göre atama isteyin. kararname cıktıktan sonra yer değiştirmeniz cok zor olur.

Darısı atanamayan ve ya tercih yapmayan öğretmen adaylarına.

sevgidostu

hocam istanbul il milli eğitimde bir memur var bizi deli etti kadına konya ya ankaraya isimler evraklar ulaşmış diyorum git oradan öğren ben bilmiyorum diyor üstelik bu bayan personel alım bölümünde çalışıyor [FONT=Arial](0212) 455 04 00 burayı arayıp 6 ya tuşlayıp 213 e bağlanınca maalesef karşımıza bu bayan çıkıyor senden ricam bir de kendisini sen arar mısın? kadın nuh diyor peygamber demiyor mübarek günde sinir etti bizi[/FONT]

Sizin görüştüğünüz bayan ile değilde müdür yardımcısı ahmet MOLAK beyle görüş. Sekretere müdür yardımcısı ahmet MOLAK beyle görüşebilirmiyim de. derdini ona anlat.

0212) 455 04 00 cevir ve danışmana bağlan.

hocam sekreter dahil bir Allahın kulu telefona bakmıyor nasıl iş anlamadım. Ankarada atanan arkadaşları il milli eğitimden arayıp tebrik ediyorlar evraklarınızı getirin diyorlar bizimkileri biz arıyoruz ben bir şey bilmiyorum git konyadan öğren diyor suratıma kapatıyor

-) allah yardımcın olsun. ama artık mesai bittiği için acmamış olabilirler. Yarın siz arayın. bir yanıt alamazsanız ben ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak ararım.

sevgidostu

sağ olasın hocam yarın 9-10 gibi arayıp buraya bilgi veririm ne olur sen de bize yardımcı ol

ben ıspartadayım ısparta çıktı. yarın herseyi götürelim bakalım ısparta merkez olması için ricada bulunacağım inş. yardımcı olurlar.istek konusunda ne diyeceklerini merak ediyorum

sevgi dostu bizi aramadılar ararlarmı yoksa biz gidelim mi milli eğitim bakanlığına

mehmet111;
Milli eğitimde her il farklı davranır. atama kararnamen cıktıkan sonra diğer belgeler de isterler.

bghns;
Hocam genelde isteklerin coğunu yerine getiriyorlar. yanlız memura değil de atama şube müdürüne söyleyin mutlaka söyleyin.

lodos;
Milli eğitim bakanlığına gitmene gerek yok. Hangi ile atandıysan o ilin il milli eğitim müdürlüğüne telefon ac sor.

birde benim merak ettiğim konu var. ben önlisans mezunuyum.memur olarak atandım. beni okullardamı calıstırırlar yoksa il yada ilçe memlerdemi?

Teknik öğretmenlik mezunuyum haliyle atamamız yok Trabzon MEB memur olarak atandım.Şimdi aradım sitede yayınlanacaklarını ve belgeyi postayla göndermemi istediler gelmenize gerek yok dediler.Şimdi bu durumda şube müdürünü tel.den aramamın bir faydası olur muDiger soru ise MEB de çalışan öğretmen arkadaslar kurum ici yer değiştirme yaparak öğretmenliğe geçemiyorlar mı ki tekrar sınava girip atamayı bekliyorlar

Aklıma gelen bir soru dahaBen postayla diploma ve raporun aslınıda yollamam gerekecek Postayla yollanmasi ne kadar dogru olurHadi yolladık diyelim bu durumda asılları kurumda mı kalacak ben goreve başlayana kadar

sevgidostu

Hocam İstanbul İl Milli Eğitimi yine aradım yine aynı bayan bilgim yok diyor rica ediyorum siz arayın yoksa bu kadın bizi deli edecek. Santrale bağlandıktan sonra önce 6'ya sonra 213'e tuşluyoruz

[FONT=Verdana]istanbul milli eğitimle şimdi görüştüm istenen evraklar:[/FONT]
[FONT=Verdana]rapor[/FONT]
[FONT=Verdana]diploma[/FONT]
[FONT=Verdana]denklik belgesi ( yurt dışında okuyanlar için)[/FONT]
[FONT=Verdana]3fotoğraf[/FONT]
[FONT=Verdana]mal durum beyannamesi[/FONT]
[FONT=Verdana]askerlik durum belgesi[/FONT]
[FONT=Verdana]diğerlerinden farklı olarak sabıka kaydı istemediler özellikle sordum gerek yok dediler[/FONT]

sevgidostu;
10.11.1994 tarihinde memuriyete aday olarak başlayan bir memur, ancak bir yıllık süreyi doldurduğu 10.11.1995 tarihinde ve 1995 yılı iznine hak kazanacaktır. demişsin yalnız bu yanlış.
bende bir meb çalışanı olarak 10.11.1994 tarihinde memuriyete başlamış bir aday memurun 10.11.1995 tarihinde hem 1994 yılının hem de 1995 yılının izinlerini kullanma hakkına sahip olur diyorum çünkü ben kullandım insan kaynakları ve özlük atama bölümü çalışanları bunu biliyolar ama pek bilinmesinide istemiyolar.Ben kullandım o zaman bana hatalımı izin verdiler mebbis yıllık izin kayıtlarındada gözükmektedir.

memurun her yıl için 20 gün izni vardır fakat aday olduğu için kullanamaz adaylığı kalktığı anda kullanır

bghns;
Büyün ihtimalle okullara verirler. Ama hiç belli olmaz.

ASIM YILDIZ;
Hocam kurum içi öğretmen atamaları hizmet süresine göre yapılıyor. Yani mesela ben en az 7-8 yıl çalışmam gerekiyor.gecen sene fizik öğretmenliğine 1900 gün gibi atandı. Yaş olarakta 40 yaşını gecmemen gerek. ama bazı branşlarda 2-3 yıl çalışman yetiyor. Birde genelde kurum içi atama doğu ve ya yaşam şartları ağır yerler oluyor.

ASIM YILDIZ;
İl arşivinde özlük dosyanda saklanır. Biz asıllarının fotokopisini çekip asıllarını geri veriyoruz.

fatih76;
1. 27.12.2010 tarihinde adaylığa başladığınız için 2011 ve 2012 yıllarının izinlerini kullanabilirsiniz. yani 2012 yılı sonuna kadar 40 günlük izin hakkınız var. Demiştim.aslında 2010 - 2011 - 2012 terihleri için 20 şer gündür ama memur en fazla 1 yıl geriden izin kullanabilir. onun için 2010 yılı izni yanar. yani 2011 ve 2012 yıllarını kullanabilir. yani toplam 40 gün. Diğeride eksik çümle kurmuşum 2012 de 2011 yılı için 20 gün izin hakkını kullanabilir. Sizin de dediğiniz gibi toplam 40 gün izin kullanabilir.(2011 + 2012).

sevgidostu özlük bölümündesin ama yıllık izinleri daha bilmiyosun nasıl kullanılacağını

ilginç değil mi

hayır hemen yıllık izne çıkarsa adaylık dolduğu anda 27.12 de çıkarsa yanmadan kullanır arkadaşım

ben öyle yaptım 1 aralıkta başaldım göreve 2011 in 1 aralığında 2010 iznimi kullandım

40 günde önümde kaldı onlarıda 2012 de kullandım

dilektuba;

Vermeyebilirler ama rahatlıkla dava acıp kazanabilirsin. Verdiğin dilekçenin cevabı gelsin. Size gönderdiğim mahkeme kararına ilgi tutup tekrar dilekçe yazarsın. Yine vermezlerse artık idare mahkemesine gidersin. Ama vermeyeceklerini sanmam.

muhasebe sertifikası alacağım ama 4ay sürüyo 2.terchler ekimde ataqma falan kasımı bulur ben sertifikayı aralıkta alırım bu ddurumda muhasebe sertif,ikası isteyen kadroya başvurabilirmiyim gerçi muhasebe sertifikası isteyen kadddro yok ama 2.tercihlerde olurmu:confused::confused::confused:

sevgidostu;
01.12.2010 da memur olan kişi 01.12.2011 tarihinde adaylığı kalktığı anda 40 gün izne sahip olur 2010 un ve 2011 in izinleri fakat 2012 yılına girildiği anda bu 2010 yılı izni yanar.Kişi 2012 ye girmeden 2010 yılı iznini izin isteğiyle kullanabilir.

halbuki 2010 yılında 30 günlük hizmeti vardır ilginçtir ama memura verilmiştir bu hak

fatih76;
Sadece bu gün saat 8.00 dan itibaren özel mesaj, forumlar ( 4 sitede sayfam var) ve telefonlardan 154 tane soruyu cevaplandırmışım. EEE insan hızlı yazmaya calışınca eksik bilgi verebilir. Bende 13.09.2010 da başladım ve aynı izin olarak kullandım. Siz okulda calışıyorsunuz değilmi. Genelde okulda çalışan memurlar öğretmenlere dediklerini yaptıramadıkları için öğretmenin bir açığını bulunca tepelerine cıkar. Siz öğretmensiniz ama bak ben sizden daha iyiyim gibi. İlginç değilmi. Ben soruya cevap yazdığımda kanundaki maddeyide yazdım. o maddeden anlarsınız diye cok ayrıntıyada girmedim ama sağolasın kendine yontan bir memur arkadaş bilmişlik taşlıyor. tamam hergün en az 10 defa yaptığım işi bilmiyorum. adresini verde kursa geleyim. Öğretirsin.

fatih76;
Tamam 2011 yılında kullanabilir ama bana 2012 tarihinde soruyor. bir yıl geriye gitte 2011 de kullanmı diyeyim. artık 2010 izni yanmış.

özlükte çalışıyorsun ama bölümlerine iyi çalış eksik bilgi vermektesin

sevgidosu;
Devlet memurları izin kullanım usul ve esasları yönetmeliğinde
1.5. Aday Memurların İzinleriBir yıllık hizmetini doldurmayan aday memurlara yıllık izin kullandırılmayacak, bir yıllık hizmetini dolduran aday memurlara ise yalnızca bir yılın doldurulduğu yılın izni olan 20 gün izin verilebilecektir.Örneğin, 10.11.1994 tarihinde memuriyete aday olarak başlayan bir memur, ancak bir yıllık süreyi doldurduğu 10.11.1995 tarihinde ve 1995 yılı iznine hak kazanacaktır.3065 sayılı Kanunun Geçici 5 nci maddesi uyarınca sözleşmeli olarak çalışmakta iken, memuriyet kadrosuna aday olarak atanan personel hakkında da yukarıdaki şekilde işlem yapılacak, bu personele aday memur olarak bir yılı doldurdukları tarihten sonra yıllık izin verilebilecektir.

o zaman 1994 yılınamı gidiyoruz 2012 yılındayız
burada 1994 yılını kullanamaz sadece 1995 yılını kullanır diye okudum ben mi yanlış okuyorum yoksa ben mi yanlış biliyorum özlükdostu

yukarıda yazmışsın 1995 yılı iznine hak kazanacaktır diye 1994 yılı izni nerde neden yanlış bilgi vermektesin buna da ses mi çıkartmayalım..

adaylığını doldurduğu 1995 yılında hem 1994 hem de 1995 yılı iznine hak kazanacaktır.2 yıl da şefinden gerekli bilgileri öğrenememişsin.. özlükdostu .)

Hocam olabilir. olmasa bile düz memurluğa atansan bile muhasebe sertifikan varsa ataman ona göre oluyor. Mesela ilçe MEM de sertifika sahibi muhasebeye bakacak arkadaş arıyoruz. Muhasebe, Halkla ilişkiler, Bilgisayar işletmenliği, Ehliyet vs. belgeleri atandıktan sonra lezım olabiliyor. Birde eylülden sonrada ocağa kadar bir atama daha düşünülüyor. Sertifikalar cok büyük avantaj sağlar.

özlükte çalışıyorsun ama bölümlerine iyi çalış eksik bilgi vermektesin

sevgidosu;
Devlet memurları izin kullanım usul ve esasları yönetmeliğinde
1.5. Aday Memurların İzinleriBir yıllık hizmetini doldurmayan aday memurlara yıllık izin kullandırılmayacak, bir yıllık hizmetini dolduran aday memurlara ise yalnızca bir yılın doldurulduğu yılın izni olan 20 gün izin verilebilecektir.Örneğin, 10.11.1994 tarihinde memuriyete aday olarak başlayan bir memur, ancak bir yıllık süreyi doldurduğu 10.11.1995 tarihinde ve 1995 yılı iznine hak kazanacaktır.3065 sayılı Kanunun Geçici 5 nci maddesi uyarınca sözleşmeli olarak çalışmakta iken, memuriyet kadrosuna aday olarak atanan personel hakkında da yukarıdaki şekilde işlem yapılacak, bu personele aday memur olarak bir yılı doldurdukları tarihten sonra yıllık izin verilebilecektir.

o zaman 1994 yılınamı gidiyoruz 2012 yılındayız
burada 1994 yılını kullanamaz sadece 1995 yılını kullanır diye okudum ben mi yanlış okuyorum yoksa ben mi yanlış biliyorum özlükdostu

yukarıda yazmışsın 1995 yılı iznine hak kazanacaktır diye 1994 yılı izni nerde neden yanlış bilgi vermektesin buna da ses mi çıkartmayalım..

adaylığını doldurduğu 1995 yılında hem 1994 hem de 1995 yılı iznine hak kazanacaktır.2 yıl da şefinden gerekli bilgileri öğrenememişsin.. özlükdostu .)
SALAK herif o genelge maddesi. Genelgenin aynısı.o maddesinden alıntı yaptım. Kırmızı yazı ile yazılan yer benim yorumum değil.anla diyede kırmızıya boyadım. Genelgenin içinde yazan resmi yazı. Tepesinede kos koca yazdım. Genelgelerde ve ya yönetmeliklerde örneklerle anlatılır. Git kendi çöplüğünde öt. Senin yorum yaptığın madde bakanlıktan gelen örnek. Şikayetin varsa bakanlığa yaz. Bakanlıktan iyi bilmiş arkadaş. U yönetmelik 1994 tarihinde cıktığı için 1994 tarihi kullanılmış.

Bugun gittim basvurumu yaptım.basvuru sonucunda bayramdan sonra sizi ararız en geç 28 ağustos tarihinde işbaşı yaparsınız yanıtını aldım.atama bölümünde benmle ilgilenen memura sıkı sıkı tembih ettim. ısparta merkez olması için onlada bize büyük ihtimalle ısparta içine verceklerini sölediler.basvuru yapan varsa ne gibi muamele gördüklerini buraya yazarlarsa herkez faydalanmıs olur.

bghns;

Artık kararnamenin cıkmasını bekleyeceksiniz. Ne güzel. Artık MEMUR olacaksınız. Hadi hayırlısı.

slm sevgi dostu, benden meb okulda çalışan memurum. bu sitede merak edilen ve yapılması gerekenleri , memur olarak atanacak olan arkadaşlara gerçekten aydınlatıcı bilgiler veriyorsun.yardımların için tebrik ediyorum.bazı kendini bilmezler ise yorumlarını ve yazılarını dikkatli okumadıklarından sana laf olsun torba dolsun seni meşgül ediyorlar. benimde sorum olacak , benden 09/2010 yılında lisans mezunu olarak memuriyete başladım. maaş derecem 9 ama kadro derecem 7, bu durum normal çalışanlara göre farklı bu sadece bizim için verilen bir hakmı , ama maaş olarak yada ileride ne faydası olacak bilmiyorum. ikinci sorum ise 4 yıl memur olanların otamatikmen vhki kadrosuna alacağını yazmıssın yada öyle okudum. geçenlerde sınavsız vhki kadrosu açıldı ama hizmet puana göre yanı derece ödül,hizmet yılı, tahsil durumuna göre hesaplanıp puan çıkartıyorlar tabi ben iki yıllık memur olduğum için en fazla 9 puan çıktı ve ilçede 3 kadro çıkarttıklarından bende müracaatta bulunmadım.( bu mu sizin 4 yılı tamamlayanladın vhki kadrosu alabildiğini) bahsettiniz. bide okulda mı çalışmak merkez de mi çalışmak konusunda ise ben okulda çok rahatım, kendimi ilk başta ezdirmedim, kimse bana karışmıyor bütün işleri duruma göre yapıyorum. ilçe mem geçmeye çalıştım sonra vazgeçtim çünkü orada işler daha fazla, okuldaki çalışmaya göre daha disiplinli ve rahat değil,bu gördüğüm ve düşüncelerim. yeni başlayacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun , başarıların devamını dilerim.

ALİALİ;

Hocam Bende 09.2010 tarihinde atandim. sizin dedğiğiniz sınavsız VHKİ kadrosuna başvuramadım.Çünki 3 yıl hizmet süresi aranmakta. onun için atandıktan sonra en az 3 yıl beklemeli . 2 yılda bir yapılır.Birdahaki alım 2014 ocakta.(Sizin Bahsettiğiniz.) Çanakkalede toplam 119 kadro acıldı. sadece 23 kişi başvurdu. onun için rahatlıkla VHKİ ye gecebilirsiniz. siz 9.Derecede olduğunuz için 2014 yılında 8. Dereceye düşersiniz. VHKİ kadrolarında 3 derece alttan yazabilirsiniz. Yani 2014 yılında 5.derece,6.Derece ve 7.Derece yazabilirsiniz. Bu dereceler senin şu anda sahip olduğun 7.kadro derecesi gibi. Yani 2014 te VHKİ alımı olduğunda tabloda kadro dereceleri yazar. Kadro derecesi ( senin 7. derecen) maddi olarak hiç bir hak getirmez. ancak çalıştığın kurumda sana özlük hakkı verir. Mesela 7.dereceden düşük kadro derecelerin mesleklerine görevlendirme yapılamaz. Mesela ben fizik öğretmeniyim. Bir okulda aşırı fizik öğretmeni ihtiyacı var. ben oraya gecici görevlendirmeyle gidebilirim.(ek ders olarak herkez gider.) Veya muhasebeciyim. kadro derecen 7. derece olduğu için vekaleten ve ya görevlendirme ile görevlendirilebilirsin. (Maaşın öğretmen maaşı ve ya muhasebeci maaşı olur.).Bu derece sistemi bütün memurlarda vardır. Her memurun 3 tane derecesi var.
1.Aylığa esas (maaş)derecen: Benim 9.derece. Maaş ve bütün alacaklar bu dereceye göre hesaplanır.
2. Emeklilik derecesi.: Emeklilik işlemleri, emeklilik maaşı buna göre hesaplanır. Mesela benim 6. derece.(Çünki SSK yı da işlettim).
3. Kadro derecesi: Çalıştığın kadroları gösterir. Hiç bir maddi faydası yoktur. aylığa esas derecenden En fazla 3 derece fark olabilir. (sende VHKİ kadrosuna başvururken bu kadroyu göz önünde tutabilirsin.)
Mesela şube müdürü sınavına gireceksin. şube müdürlüğü 4. 3.2.1 kadrolarda. yani bu sınava girebilmen için aylığa esas derecen (Şu anda 9. derecen)7. dereceye gelmesi gerekir.3 düşürürsen (7.Dereceye gelirsen 7-3= 4) 4. kadrolu şube müdürlüğü yazabilirsin. Evet okul cok rahat ama benim kişiliğime uygun değil. Öğretmenlerin tavırları hoşuma gitmedi.

filmet;
Hayır bir süresi yok. (kanunen tebliğ edildikten sonra 15 gündür.) Hocam kararname cıktıktan sonra çalışacağın kuruma kararname ile ile gittiğinde (Bazen kararname sistemden gönderilir ve si gitmeniz söylenir.) göreve başlama yazısı il/ilçe milli eğitime gönderilir. ozaman istifa et. göreve başladı yazısı yazıldığı zaman maaş almaya hak kazanırsın.

sanırım uzun bir süreç olmayacak.beni arayana kadar bilgilerimizi kontrol edcekler.beni cağırıncada herhalde son işleri yaptıracaklarını sanıyorum. maaş hesabı gibi işleri yapmamı isteyecekler.bu arada teşekkür etmeyi unutmusum.teşekkürler.siz burada bize bir yol cizmeseydiniz önümüzü göremeyecektik. her kafadan bir ses cıkıyordu

Bugün başvuruyu yaptım. Şube müdürü tanıdıktı, istediğin yeri seç dedi, evime en yakın okulu seçtim. Müdür yanındaki memura belgeyi komisyondaki herkese hemen imzalattır süreci hemen başlatalım dedi, memur bayram girecek araya bayramdan sonraya kalır dedi. Bu arada diplomanında raporunda aslını aldılar, uyardım ama bir şey olmaz dediler burada dosyanda olacak istediğin zaman alıp kullanırsın dediler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt