Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nasıl bir yürüme cihazı kullanıyorsunuz? Tecrübelerinizi yazar mısınız?

slm 2 yıldır isveç kilitli yürüme çihazı kullanıyorum seviyem t12 . Cihazdan memnunum 9 eylül üniversitesi protez ortez tarafından hiç bir bedel ödemeden yaptırdım.cihazdan memnunum hafif ,giymesi kolay şimdi koltuk deynegi ve cihazla rahat yürüyebiliyorum hepinize geçmiş olsun.

bende yeni cihaz isveç kilitli yaptırdım medikale 2500tl 1500tl devletten 1000tl benden yanlız çeşmeprensi koltuk değneğine nasıl geçtin tecrübelerini veya nasıl başardığını anlatırmısın

kübraa;

Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim.

Önceden 2004 yılının sonunda Başkent Üniversitesi İzmir hastanesinden rapor aldım. Ancak rapor Emekli Sandığı'ndan kabul edilmeyip geri döndü. Gerekçe de raporda "kullanabilir" yerine "yenilenmesi gerekmektedir" yazması gerekiyormuş. Aynı hastaneden raporu yeniletip öyle yazdırınca kabul edildi ve ödeme yapıldı. Reçete falan da istenmemişti.

Aradan 5 yıl geçti. Emekli Sandığı gitti SGK geldi. Mevzuat bir hayli değişmiş. Bu nedenle tekrar uğraşmamak için bilgi toplamaya çalışıyorum. Bir de ücretten kastım rapor ücreti değildi. Emekli Sandığı veya SGK cihaz bedelinin ne kadarını geri ödüyor? Bunu sormuştum.

bende uzun tıop yurume cıhazı kullanıyorum ısvec kılıtlı otto bock marka . alt kısmında afo var hemen hemen her ayakkabıya oluyor. ve cok pratık bana gore tek dez avantajı. dız kısmındakı cekıp katlanmaya yarayan demır pantolonlarda sıkıntı yaratıyor. genıs kesımlerde sorun yok.
ankarada artı medıkale yaptırdım cebımden para odemedım 3 sene once ve tum sılemelrı kendılerı yaptırdı.

arkadaşlar mümkünse kullandığımız cihazların resimlerini koyabilirmiyiz
AMACIM ZORLUK YAŞAYAN ARKADAŞLARA VE BANA ALTARNETİF OLMASI İÇİN
bu arada neyle yürüdüğünüzüde yazarsanız daha iyi olur çünkü ben wolkerla yürüyorum ama değnek veya kenedyen veya baston denemek istiyorum saygılar

spartacus:chazın bır kısmını devlet bır kısmını bız oduyoruz ama ne kadarı bıze aıt bılmıyorum arkadasım... bunu ayakkabıyı yaptıracagın fırmadam ogrenebılırsın... soylekı her yerın ayrı bı sıstemı oluyo sanıyorum bı kac kez bununla karsılastım o yuzden ne desem yalan olur.. yardımcı olabıldıysem ne guzel

Merhaba mur 37 'ye cevaptır sizin gördüğünüz cihazın bedelleri artık ödenmiyor yeni 2010 ortez protez listesinin açıklanmasını hep birlikte bekliyoruz,önceki listelere göre iyileştirme yapıldığı söyleniyor.

Sizce dünyada uzun bacak yürütme cihazını en iyi yapan ülke firma hangisi ?

Sayın mutineer 901 posterior shell ile uzun yürüme cihazı arasında fonksiyon anlamında oldukça çok fark var.Polio sekeli kişilerde uzun yürüme cihazının yerini doldurabilecek başka bir atel olabileceğini düşünemiyorum.

konuyu güncelliyelim yıllar sonra:)

omurilik felçli olup uzunbacak yürüme cihazı kulanan varmı? hangi seviyelerde olup cihaz kullanan? ben t2 seviyesindeyim benim gibi olup uzunbacak yürüme cihazı kullanan varmı?

1)uzunbacak yürüme cihazı ve kanedyen
2)uzunbacak yürüme cihazı ve paralel bar
3)uzunbacak yürüme cihazı ve kanedyen

hangilerini kullanıyorsunuz?

c7 arkadaşım maşallah yürüyo paralel barda o cihazla...nette c3 c4 bile var hatta cihazsız.yani olay hangi omurdan çok bel kontrolü varmı yokmu durumu

MUR37 kardeşim walker yürürken düşerim diye korkanların tercihi. eğer ayağa kalkıp walker ile yürüyebiliyorsan çift koltuk değneği ile çok rahat yürürsün demektir. tamam ilk başta dengede zorlayacak ama vücut buna alışacaktır emin ol.Koltuk altı olan koltuk değneği değilde dirseği destekleyen değneklerden kullan dengene faydası olacaktır.önceleri bende walker kullandım koltuk değneğine geçiş zor olmuştu ama biraz cesaretle başladım şimdi tek koltuk değneği ile rahat geziyorum. biraz cesaretle ayağa kalkınca bacaklar seni taşıyacak güce kavuşuyor buna emin ol. herkese geçmiş olsun

konu biraz eskiymiş ama :)) sonradan farkettim neyse en azından deneyimlerimi yazmış oldum :))

okan01;

okan çok tşk ederim haklısınız koltuk değneği ile zor oluyor ama kenedyenle bencede mantıklı geldi denemesini yapacam inşallah başarılı olurum
peki sizin durum nedir sizdemi uzun bacak yürüme cihazı kullanıp tek koltuk değneği-kenedyenden destek alıyorsunuz ayrıca gündelik hayattada aktif kullanabiliyormusunuz ev dışında eğer böyle bir başarınız varsa mümkünse sizide yormayacaksa anlatırmısınız

mur37
sana öncelikle şunu söylüyeyim evde ayağa kalktığında uzun bacak falan kullanma duvara destek alarak yürümeye çalış. önceliğin bacağın seni taşıyacak güce ulaşmasını sağlaman bunu sağladığında uzun bacağa falan gerek kalmıyor pafo yeterli geliyor. ben şu an tek kenedyen ve pafo ile çok rahatım. bu seviyeye gelmek için çok ağırlıklar çalıştım ayak bileğime kum torbaları aldım onlarla sporumu ihmal etmedim. sende yılmadan devam edersen allahın izni ile çok iyi seviyelere gelirsin. can çıkmayandan ümit kesilmez sen walker ile yürüyorsan bacaklarında o can var demektir önemli olan o bacaklarını senin vücudunu taşıyacak seviyeye getirebilmen. moralini inancını ve dualarını eksik etmediğin müddetçe bunları seninde ve bir çok arkadaşımında başaracağına inanıyorum. hepimize geçmiş olsun Allah(cc) şifalar nasib etsin inşallah.

ah be kardeşim benim bacaklarda can yok uzun bacak yürüme cıhazından destek alarak yürüyebilyorum

Allah şifalar nasib etsin kardeşim o zaman önce yatakta bacakları güçlendirici spor hareketlerini ihmal etme sonra Kum torbaları na geçersin kendini bırakma kendine acıma kardeşim. Hareket senden bereket Allah'tan inşallah. Günde 3 defadan az yapma sporunu

Üst Alt