Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nasıl bir yürüme cihazı kullanıyorsunuz? Tecrübelerinizi yazar mısınız?

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
Hangi kuruma bağlısınız:
Nasıl temin ettiniz:
Kurumunuz ne kadarını ödedi:
Ne kadar kullanama süresi var:
Tavsiye eder misiniz:
Engel durumunuz:

sayın site üyeleri nasıl bir yürüme cihazı kullanıyorsunuz

Hangi kuruma bağlısınız:ssk
nasıl temin ettiniz:ssk yolula medikldena
kurumunuz ne kadarını ödedi:%70 ile toplam 1062 tl
ne kadar kullanama süresi var:bilmiyorum
tavsiye edebilirmisiniz:hayır kesinlikle hantal ve ağır
engel durumunuz: yürüme engelli (omrl.felç t9-t11)

resim koyamadım

İlk omurilik felci olduğumda (t5), uzun bacak yürüme cihazı kullanmam konusunda gaza getirilmiştim. O zaman kendi cebimden 1000-1500 tl arasında bi para ödeyerek almıştım. Sirk göstericileri gibi yürüme denemeleri yaptım 2 sene. Sonra hadi canım diyerek attım onlardan ve kurtuldum :) Tekerlekli sandayemden memnunum :)

SSK vasıtası ile 7 yıl önce bir uzun bacak yürüme cihazı yaptırmıştım. Facia derecesinde berbat bir cihazdı. Ayrıca uzun formalitesi canımı çok sıkmıştı. O cihaz yapıldıktan bir ay sonra isveç kilitli patikli bir uzun bacak yürüme cihazını parasını cepten vererek yaptırdım. Ancak patiğine alışamadığım gibi isveç kilidin açılmasını sağlayan arkadaki yarım çember yüzünden hiçbir pantalonum olmaz olmuştu.
Neyse yüzük kilitli cihaza geri döndüm , yüzük kilit açılıp ayağımın kırılmasına neden olana kadar devam ettim kullanmaya. Yattığım 15 ay boyunca çok sık sövdüm sebep olanlara.:eek:
15 ayın sonunda ayağa kalktığımda yeniden isveç kilitli patikli uzun bacak yürüme cihazımla devam ettim bir süre. Bu arada yüzük kilidini güvenli hale getirebilmenin yollarını arıyordum. Makina mühendisi bir arkadaşımın tasarımı ile kilidi güvenli hale getirecek mekanizmayı yaptırdım. Yeni uzun bacak cihazı yeni kilit sistemi ile parasını cepten vererek yaptırdım. 650 Tl ye maloldu. Yanlız kullanılan demirleri çekme demir olduğu için az biraz ağır gibi ama bir süre sonra bacak alışıyor.
Yaptırdığım yer Çapa'da ki Şehremini Ortopedi

bende yürüme engelliyim sandalye kullanıyorum bu cihaz nasıl ve nasıl kullanılıyo açıklarmısınız

posterior shell tavsiye ederim uzun yürüme cihazından ziyade kullanımı daha kolay ve hafif

bende 5 sene boyunca gece gündüz demeden uzun yürüme kulandım halada kulanıyom ama işin tuhaf tarafı ne için kulandığımıda bilmiyom

çalışanın kendisiyim ssk lıyım uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum istanbulda yaptırdım bi arkadaşımın tavsiye ettiği medikalcide isveç kilitli ottobock markası çoookkk memnunummmm rapor alarak almıştım tek kuruş ödememiştim 2 yıl geçerli idi 2006 yaptırdım geçen yıl yeniledim bi yedek bulunsun diyereekten tavsiye ederim

Uzun yürüme cihazları ile yürüyebilmek için aylarca bakaklarıma germe tedavisi uygulandı ve cihazlara girmeyide başardım ama bundan karlı çıkan medikalciler ve beni denek olarak kulanan dr lar çıktı bana ise sadece aylarca çektiğim acı ve hala kırıklığı kaldı, yürüme eğitimi vereceğiz diyen sayın hocalarım cihazlar yapıldıkdan sonra sadece ayakda duracaksın güle güle vahide dediler o hayal kırıklığı içinde gittiğim profosör dr aslında bu cihazların avrupada çokdan rafa kaldırıldığını ve robokop gibi bu demir yığınlarına neden girmek istediğinizi anlamıyorum dedi ve sordu bu cihazlar ile tuvalete kaç dk da gidersin yardımsız gidebilirmisin '' uzun sürer ve yardıma ihtiyacım olur '' dedim sandalyen ile kaç dk yardıma ihtiyacın varmı '' 4 dk yardıma ihtiyacım yok '' o zaman kes ağlamayı git yüzünü yıka dedi ve beni o lanet tedavi pskolojisinden dr umun destekleri çıkardı ....

----------

MUR37;
arkadaşım bu sanki bir medikalci sorgulaması gibi geldi bana sakın yanlış anlama beni ama kimin hangi kuruma bağlı olduğu ile neden ilgilendiniz? tamam cihaz kullanımı ile ilgili fikir alışverişi doğruda kurumları araştırmanız tuhaf geldi bana yabancı olmadığım sorular çünkü bir yıl medikal reprezantlığı yaptımm :)

Değerli hemşerim merhaba...

ben 2002 den beri engelliyim t.sandalyeye mahküm kaldık biliyosun bu süre zarfında kaç defa kalktın kac defa yürüdün de :) bilmiyorum he hastanede çok iyi oluyo böyle hareketler filan iyi gidiyo ama eve gectiğin an yok olmuyo orda bitiyo neyse uzatmayalım benim cihazım çok ağırdı umarım sen hafifini yaptırır ve kullanırsın...

günün güzel gecmesi dileğiyle MİSTİK87

Bende 2 yasımdan beri sol polio sekelı yım ve uzun yurume cıhazı kullanıyorum ve galıba alıştıgım için ıçın hıc zor gelmıyor artık bana taşımak tek degısen sey 2006 yılına kdar hıc ayagımdan cıkartamadığım bır bot vardı (hantal gıbı)ve şimdi ona da ıhtıyacım kalmadı cok sukr artık istedıgım ayakkabıyı gıyebılıyorum ssk aracılığıyla yaptırıyrum ve kendımı bıldım bılelı hep aynı ortapedıye yaptırıyorum cihazı mı cok memmunum cok sukr bır sorun olmadı olsa bıle hemen gerekenı yapıyorlar sağolsunlar (kadiköy de yeri) tavsıye ederım.....

Buna da cok sukür......

herkese slm ve geçmiş olsun
vahide ben medikal felan değilim sormaktaki amacım cihaz var 1000tl cihaz var 4000tl
kurum var hepsini ödüyor kurum var %70 ödüyor
soruma gelince ben kastamonuda oturuyorum ve maalesef burada senin gibi fazla imkan ve olanak yok ben burada şerefsiz bir medikale yaptırdım ve bana o hantal ilkel şeyleri kakaladı bunları giymesi bir dert yürümesi bir dert
ankarada yatarken bir hastada gördüm çok hafif geldi kendisi memur imiş ve cebinden para çıkmadan 3500tl almış hoşuma gitti ondan sordum belki yeni yaptırırsam nasıl olsun diye fikir edinmek için yazmıştım hatta resimde ekleyemedim
yani uzun lafın kısası kullanan arkadaşlar varsa resmini ve özelliklerini istemiştim benimkiler köpek bağlar gibi
tekrar herkese geçmiş olsun

Isveç kilitli karbon sistemli uzun yürüme cihazı kullanıyorum

dizlerdeki kilitler açılıyosa kilidi aşagı doğru çktiren yay yada lastik eskimiştir onu değiştir yada sağlamlaştır..bi iplede bağlaya bilirsin sanırım

Hepinize saygılar sunuyorum yardım amacıyla yazıyorum amacım reklam degıl cihaz konusunda ne sorun olursa olsun www.proted.com.tr iletişim adresinden bilgi alın raporunuzu götürün kalmak için yer tahsisi dahil her konuda ismimi verin yardım garantisi veriyorum (%95 ortopedik engelliyim ve amatör ankara büyükşehir belediye engeliler spor klübünde 2003 yılına kadar futbol oynadım yaşım 33) ben protezlerimi bu firmada yaptırıyorum 365 gün tamir desteği alıyorum bütün ortez protez ve cihaz kullanan arkadaslarıma tavsiye ediyorum.

diğer konularda dile getirmiştim.arkadaşlar şimdi her engelli farklı bir çalışmadır.kulakdan dolma bilgilerle donanımlı zannedip kendi engelinizi göz önünde bulundurmadığınız için karşı tarafdan duydklarınızı istediğiniz takdirde ne cihazınızdan ne protezinizden mutlu kalırsınız.siz sizin rahat edebilceğiniz bir cihaz isteyin rahat olasıya kadar.

ben yaklasık bı 15 senedır cihaz kullanıyorum... bende uzun bacak yurume chazı kullandım ama bana fayda etmedıgı ıcın bırakıp kısa bacak yurume chazı kullanmaya basladım bana faydası soyle normalden daha rahat yurumemı fazla olmasada dengemı saglamama yardımcı oluyo...babam ssk emeklısı altı ayda bır ayakkabıyı ıkı yılda bır de chazları degıstırıyorum bunları hemen hemen tum medıkaller yapıyo ama ne kadar duzgun oldugu tartısılır yaptıracagınız yerı ıı secmelısınız dıycem ama hıcbırı sızın ıstedıgınız gıbı yapamıyo malesefff.......

----------

zuleyha abla bence yapman gereken ayakkabıyı yaptırdıgın yere hemen chazı alıp gıtmen cok tehlıkelı olabılır senın ıcın dusme konusunda....

hastanemı yaptı yoksa hastane medıkalemı yaptırdıııı varya bu ayakkabıyı yapanların hepsını bı guzelllll dovmek gerekıyo adam akıllı yapmıyorlar sonra sorun oluyo hıcbırı ısını duzgun yapmıyo onlardan cektıgım ahhh ahhhhh ara bı guzel ver odunu onlara kız kı bı daha bastan savurma yapmasınlar

haklısın ablaaa yanı oradada bu sorun olduguna ınanamıyorummmm..kendı basında olmayan anlamıyor senı o yuzden bastan savurma yapıyorlar kahretsınnnn......

ya nerden bılcen boyle olacagını benım omrum ayakkabıcılarla kavgayla gectııııı

tsk ederım yuremede zorluk ne bılım daha cok yanları varda sipida bifida da denıyo belkı duymussundur

hayatı gercekten cok zorlastıran bı rahatsızlık desemmmm

kübra hanım siz uzun yürüme cihazı kullanırken kısa yürüme ortezine düşmeniz ilginç...
artı şunu söylemek isteirm cihaz ve protezlerde sizin istedikleriniz eğer cihazı ve protezi amacından uzaklaştırırsa sizin istekdiklerinizi yapmamak yada yapıldığında size doğuracağı sıkıntıları aktarmakda fayda var diye düşünüyorum.

1 çift kısa yürüme cihazı ve 1 çift ortopedik bot yaptıracağım. Şimdikiler eskidi. Raporda ne yazması lazım? Neler yapmam lazım?

Bir de bir forumda bunların ödeme karşılığının yazdığı bir liste vardı. Nerede bulamadım.

kübraa;
Ah burada bir mesaj varmış. Benim de Spina Bifida'ya bağlı Paraparezi'm var. Benim de yeniletmem lazım. Babam Emekli Sandığı emeklisi. Gerçi SGK'ya geçince hepsi aynı olmuş sanırım. Nasıl olacak bunun raporu? Raporda ne yazmalı? Herhangi bir hastaneden aldığım rapor yeterli mi?

Spartacus;

ben de de paraparazi var genelde devlet hastanesınde cıkarıyorum raporu fark etmıyo dıye bılıyorum ... raporda bır cift kısa bacak yurume chazı yazıyo sanırım tam emın degılım zaten doktoruna ayakkabını gosterdıgınde o ne yazacagını bılıyo ve yazıyo hasteneden cıkaracagın rapor ve ayakkabıyı yazdıgı bı recete olması lazım... yınede sızde ayakkabıyı yaptıracagınız yere sorun

kübraa;
Peki raporda yenilenmesi gerekir diye özellikle belirtiliyor mu? Yoksa normal bir rapor mu çıkıyor.

Bir de ne kadar ödeme yapılıyor?

spartacus:
oncelıkle rapor ıcın para ondenmıyor en azından ben odemedım gıdıp ortopedi doktoruna ben chaz yazdırmak ıstıyorum dedıgın zaman yazıyo ama gormesı gerekıyo chazı ve ayakkabıyı eger raporun yoksa raporu da yazmasını sıtıyorsun bas.hekıme falan ımzalattırıyorsun bıldıgın prosödur yanı... bırsey sormak ıstıyorum daha once kullandıgını sanıyorum chazı oncekı almanda rapor ıstemedılermı sızden nasıl hallettınız

Üst Alt