Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mistik delizyonlar yaşayan var mı?

[NirvaNa]

Üye
Konular
131
Reaksiyonlar
167
Arkadaşlar mistik düşünceler geçiyor mu aklınızdan

Üst boyuttaki varlıklarla etkileşim halindeyim ama ben buna hezeyan demem.

Gerçek mistik deneyimlerle patolojik delizyonlar arasında fark vardır. Gerçek mistik deneyimler genellikle kişinin ruhsal gelişimine katkı sağlar, içgörüyle değerlendirilebilir ve işlevsellik kaybı yaratmaz. Patolojik olan ise genellikle işlevselliği bozar, eleştirel değerlendirme içermez ve tedavi gerektirir.

@[NirvaNa], işlevsellik kaybı yok. Okula gidiyorum, ödev yapıyorum. Hasta olduğum dönemdeki gibi dünyayı kurtarmaya çalışmıyorum.

Otobüsteyim. Tam önümdeki kızın çantası benimkiyle aynı, süsüne kadar. Onun önündekinin kulaklığı benimkiyle rengine kadar aynı. Ben bu tarz olaylara tesadüf demenin evreni anlayamamak olduğunu düşünüyorum.

arkadaşlar yiğenimin çocuğu oldu olduğu günün akşamı çocuğu görmeden engelli olacağına dair düşünceler gelmeye başladı aklıma ama ben çocuğu görmemiştim yani buna benzer bir olay daha oldu bunlar tesadüf mü ben anlam veremedim

Nasıl yani, ondan başka bir engelli çocuk mu var

yok parmağının yanında bir parmak daha varmış çok küçük ama doktor düşer demiş

diğer olay başka bir şey ama bilgi almadan ben düşünmeye başlıyorum

Bende anlık olarak gelecekten kesitler görme oluyor ama doktoruma söylediğimde geleceği (gaybı) Allahtan başka bilen olamayacağını söyledi ve bencede doğru. Yaşadıklarımı araştırdığımda sağ beyin lobuyla sol beyin lobunun tam eşlenik zamanda çalışmadan yaşadığım için bu his yaşadığımı öğrendim. Bana kalsa keşif kapısı bana açıldı

İç sesimi Freud'un ruhu ele geçirdiğini ve benle konuştuğuna inanıyordum. Bir iç ses daha vardı o da beni takip eden doktordu. İkisi çatışıyorlardı birbirleri ile değil benle iç ses olarak konuşuyorlardı. Freud'un ruhunu bana musallat eden bir medyumun olduğuna inanıyordum. Doktorum ise zaten bu teknikleri biliyor diye düşünüyordum.

2023 yılında spiritüalizme sarmıştım. İnternetten bu konuyla ilgilenen kişilerden yardım alıyordum. Büyü yapmaya başlamaya karar verdim. Danıştığım kişi "delirebilirsin ama delirmezsen çok güçlü olursun" demişti. Yavaş yavaş mistik deneyimler artmaya başladı. En sonunda cinlerin dünyasında buldum kendimi ve psikozum başladı.

@Pickle,

Bu tür cinler, büyüler, sihirler, Hoca peşinde kendini kaptırmalar psikiyatrik rahatsızlığı olan kişiler için en dibi garanti eder. Aman, mümkünse, kendinize mukayyet olabiliyorsanız uzak durun bunlardan. Okudukça, yanaştıkça, bulaştıkça dibe çeker insanı...

Büyü binlerce yıldır olan ve yapılan bir şeydir islama görede vardır ayetle sabittir.
felak nas sureleri "düğümlere üfleyen kadınların şerrinden" gibi ve peygamberimiz s.a.v yapılmıştır Allahın şifa vermesi ile kurtulmuştur.

Ama yapan ve yaptıranda ağır şekilde lanetlenmiştir bu işlerle uğraşanlar ahirette çok ağır cezaya çarptırılacaklardır hatta imanları tehlikededir ve dünyalarıda mahvolmaktadır.

Bu iş çok ince ilimdir ortalıkta bu işlerle uğraşanlatın neredeyse tamamına yakını sahtekardır para peşindedir okuduğu duyduğu iki tane yalan yanlış bilgiyle uğraşanlar hem ahiretlerini yakmakta hemde sağlıklarından hatta canlarından olmaktadır cahilliğinden bu işlere bulaşanlar hemen tövbe edip Allahtan af dilemelidirler bu işlerin şakası yok merak ettim derseniz belanızı bulursunuz ya bağlamalı akıl hastası olur veya avuç avuç ilaç içersiniz oda faydası olursa.

@osmangazi, Bu dediğin ölülerinizin arkasından konuşmayın onları hayırla yaad edin yani müslüman olarak ölenler kast ediliyor.

Freud müslüman değildi herhalde onun için bu konuyu paranoya yapma bence.

işyerinde sabah molası kuşun yanına gidip elimi kaldırdığımda kuş oradan hemen uzaklaşıverdi uçuverdi öğle namazını kıldıktan sonra aynı mola yerindeki kuşa tekrar elimi uzattığımda kuş bana tepki vermedi şimdi bazı inançsızlar kuş farklıdır diyip konuyu geçecek ama baktığı herşeyde allahı bilen gören sayan mümin abi ve kardeşlerime selam olsun

@Pickle,

Büyü yapmak helal DEĞİLDİR bildiğim kadarı ile hatta Sihir/Büyü yapmak büyük günahlardan kabul edilmektedir.

Son düzenleme:
@osmangazi,
Abi seninki en kötüsü olmuş.Ben kanuni sultan süleymanım şah ismailim diyenler gibi çok anlamsız bir hastalanma biçimi.Bir insan niye kanuni olduğunu düşünür mantığıma oturmuyor.Bu duruma benziyor.Freud veya takip eden doktor ne zarar verebilir?
@Pickle,
Doğru söylemiş.
@anonymous,
Bende de oluyordu gelecekten kesit görme.İyi şeylerle birlikte kötü şeyleri de görüyordum.Kötülerden kaçamıyordum.Gayp ı allahın diledikleri hariç bilemez diye ayet olduğundan bir olasılık doğru olabilir diye düşünüyorum.Türkçesinden okuduğumdan veya diğer ayetlerden bağımsız baktığımdan da olabilir.

@Pickle,
aslında ben " büyü yapmak helal DEĞİLDİR " yazmıştım sonra internette direkt aradığım şekilde bir ayet bulmaya çalıştım fakat bulamadım. bende revize ettim yorumumu.
benim düşüncem: büyü yapmak bir nevi yalancılıktır, arka planını sadece tahmin edebiliyorum ve bu tahmin ettiğim arka planda da sapkınlık gibi şeyler var. yani hem yalancılık hem sapkınlık (benim düşüncem).

Allah'a sığınırım.

@[NirvaNa], ben de İsa Mesih'e imanımı güçlendirmeye çalışırken bazen aklımda bir soru oluyor ve İncil'i açtığımda o sorunun cevabını buluyorum.
Buna yorumunuz nedir?

Bir müslüman olarak @[NirvaNa] sana bir soru sorabilirmiyim?
İncil ilk kaleme alınalı ve Hz. Muhammet e peygamberlik verileli arasında 5 yüzyıl var. Değiştiğini nereden biliyorsun?
Tevrat, zebur, incil el ile yazılmışken kuran nasıl oluyorda bu durumun dışında kalıyor?

@anonymous,
Onlardan bir grup, kitabı okurken dillerini eğip bükerler ki siz onu kitaptan sanasınız; oysa kitaptan değildir...” (Âl-i İmrân 78)
Artık o sözleri yerlerinden değiştirirler...” (Maide 13)
.a Ezber kültürü (Hıfz):
Kur’an, ilk günden itibaren hem yazılı hem ezberlenerek korunmuştur.
Bugün bile milyonlarca “hafız”, Kur’an’ı baştan sona ezbere bilir. Bu, başka hiçbir kutsal kitapta bu ölçüde görülmemiştir.

b. Yazılı kayıt ve çoğaltma:
Peygamber hayattayken vahiy kâtipleri ayetleri yazıya geçirmiştir.
Hz. Ebubekir döneminde Kur’an tek mushaf hâline getirildi, Hz. Osman döneminde ise çoğaltılarak çeşitli bölgelere gönderildi.
Bu sayede farklı varyantların oluşması önlenmiştir.

c. İlahi koruma vaadi:
Kur’an’da Allah bu konuda açık bir söz verir:
“Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik, onun koruyucusu da elbette biziz.” (Hicr 9)

Bu ayet, Müslümanlarca Kur’an’ın Allah tarafından bizzat korunduğunun teminatı olarak kabul edilir.

@[NirvaNa], evet yazdıklarına katılıyorum fakat incil in değiştirildiğine dair bir bilgi paylaşmamışsın. Nasıl oluyorda 500yıl boyunca ilahi dinlerden olan hristiyanlık kutsal kitabı inanılıyorken birden değiştirildiğini söyleyebiliniyor?

@anonymous,
hristiyanlıktan sonra gelen kurani kerim bu yüzden geldi yani hristiyanlıktan sonra kurani kerim vardı bunu zaten hristiyanlarda biliyor isa peygamber gelmeden önce hz muhammedin geleceğini müjdelemişti peki kurani kerimde allahın ayetlerinde yazan bu deişime şaşırmamız lazım

şunuda söylemek iserim hepsi bizim peygamberimiz ama bizim tek peygamberimiz hz.muhammed

Üst Alt