Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavında yaşadıklarınız..?

dilekçe yerine erken seçim diye bastıralım o daha etkili olur :))

arkadaslar oncelıkle sunu soylemek ıstıyorum bu sınavda sole bı adaletsızlık vardı .. tabı basarızızlıgımı buna baglamak ıstemıyorum fakat yınede solımek ıstıyorum.. sınavda 40 sozel 10 sayısal var..bende sayısalcıyım.malesefkı sozelım hıc yoktu .. bu kısa zaman aralıgında sozele calıstım ama gel geler
lım tarıh ve gorevın gerektırdıgı muvzuat konuları benı yaktı
dierlerınde pek yanlısım yok gıbı bısıy..budurum bole ıken sen gelde mat sorularını ortaokul duzeyının altında sor..yanı sozelcıler bıle bu mat sorularını kolaylıkla yptı.. bu durumda soozelcıler sayılsacıların uzerıne cıkmıs oldu onu gordum..bence mat madem az soruyon bu kadar kolay olmamalıydıkı ortada bı esıtlık durumu olsun. yanı butun eleyıcı sorular memuruk soruları vede tarıhten geldı .. matematık eleyıcı etken olarak dııldı malesef.. bence bu sınavı egıtek yapmıs olması bı hataydı ..

halitunal;

enaz 5 soru olması lazımdı matten zorluk seviyesi yüksek olarak, sayısalcınında farkı ortaya çıksın, geometriden uzunluk veya alan sormaları lazımdı en basit örnek

Sosyal devletin ana ilkesi ile ilgili bi soru vardı hatırlıyor musunuz ?

ben bile bir sözelci olarak en çok matten korkuyordum ki sanırım en fazla 2 yanlı var matte benide görevin gerektirdiği mevzuat soruları yaktı malasef... belirleyici bence 10 tane belirsiz soru idi... onları iyi sallayan girecek:)) hepimiz için genede hayırlısı olsun

Şiirperisi;

Sosyal devlet vatandaşı adına en iyi hizmeti veren devlettir. Cevap: a) Vatandaşları sosyal güvenliğe kavuşturmak.

Not: c şıkkıda vardı hürriyet ve özgürlük gibi bir şey vardı. A ile C şıkları karıştırılır cinstendi ama C şıkkı temel hak ve özgürlükler kapsamında olduğu için Cevap A şıkkı doğrudur..

siirperisi;

valla ben guvenlıgın saglanması yaptım ne kadar doru ama tam bılemıyorum..

fullmoongokturk;

kök sorusu neydi cevabı 3 kök 3 müydü?

merhaba arkadaşlar şu aşar vergisi sorusu cevabı nedir
soruları hatırlayanlar yazarsa toplu olarak kısa kısa iyi olur ben yanlış yaptım bu soruyu fulledim zannediyordum ama 5 tane yanlış var gözüküyor herkeste böyle olursa kolay olmasının bir anlamı kalmayacak sanırım fulleyen olursa onlar atanır sorular kek dedik ama yinede yanlışlarım varmış belli olmuyor işte
neyse hayırlısı olsun hepimize arkadaşlar

Ewet bende Vatandaşları sosyal güvenliğe kavuşturmak yaptım inş doğrudur

evet koklu soru 3kok 3 tu yanlıs hatırlamıyorsam..

aşar vergisi ile ilgili soru şuydu
hangisi tarım alanında yapılan inkılap değildir
cevap eti bank kurulması olacak çünki eti bankası maden gelişimi için kurulmuştu

Sosyal hukuk devleti kişisel özgürlük, sosyal adalet, ve sosyal güvenlik öğelerini birbirleriyle bağdaştırarak “hukuk devleti ile sosyal devlet arasındaki gerilim ilişkisi”nin çözümü için bir dayanak oluşturmaktadır

en başta kişisel özgürlük demesi C Şıkkının doğru olmasını kanıtlar.

aşar vergisi ile soru etibank olacak

hızmetlı sınavında sosyla haklar adında bır soru vardı tam hatıtlamıyorum.sendıka hakkı mı olcaktı bılgısı olan var mı

ikinci cumhurbaşkanımız mustafa kemal atatürk değil ismet inönü dür.

ancıl ;
arkadasım sosyal devlet ılkesı hangı anasayasa ıle geldıgını bılıyosundur.. benım hatırladıgım c sıkkında kısı ozgurlugu dııl de dusunce ozgurlugu yazıyordu.. ee dusunce ozgurlugu ulkemıze cok sonraları yanı yakın zamanda geldıgı ıcın o sıkkın olması bıraz mantıksız olmuyomu.. bencede kişilerın can guvenlıgı sıkkı yanı a sıkkı gıbı .. ınternettende baktım ılk olarak can guvenlıgı yazıyodu tabı %100 emın olarak konusmuyorum..

Ancıl; iyi araştırmanı tavsiye ederim. C şıkkı temel hak ve özgürlüğe girer.
Sosyal devletin bariz 8 maddesi:
1-Milli gelirin artırılması
2-Milli gelirin adaletli dağıtılması
3-İşsizliğin giderilmesi (İstihdam sağlamak)
4-Fırsat eşitliği sağlamak
5-Özgürlüklerin gerçekleşmesi için maddi imkan sağlamak
6-Devletin ekonomik planlama yapması
7-Asgari ücretin artırılması
8-VATANDAŞLARI SOSYAL GÜVENLİĞE KAVUŞTURMAK

Sosyal Devlet=Para=Vatandaşı adına en iyi yardım ve hizmeti yapan ;)

tabiki sosyal güvenlik hakkı benim bildiğim ve yaptığım.sendika kurma hakkı kişi haklarına giriyor...

e ılk cunhurbaskanımız ataturk dıılmı nasıl ısmet ınonu oluyor.. su sorunun tam seklını bılen bı yazsın bakalım..kıtaplarda ılk cumhurbaskanımız ataturk yazıyor .. :)

arkadaşlar yanlış bir bilgi vermişsem özür dilerim. Ama soruları görmeden yanıtlamamız çelişki bırakır. eğer kişisel özgürlük varsa benim dediğim yok düşünce özgürlüğü ise sosyal güvenlik olması gerekir.

ya sosyal hak olarak sendıka hakkı sosyal bır hak degılmıdrı cvpı bılen varsa aydınlatabılır mı hızmetlı sınavı ıcın

sendika kurma; sosyal ve ekonomik haklara girer.

Bu soruya niçin bu kadar takıldınız bilmiyorum ama açıklama şeklinde veriyim dedim..

İlk başbakan: İsmet inönü
İlk cumhurbaşkanı: Atatürk
ikinci cumhurbaşkanı: İsmet inönü

hizmetlı sınavında turkceden bıldıgınız soruların cvpları aklında olan var mı arkadaslar

arkadaşlar herkese öncelikle hayırlı olmasını diliyorum
bence sınav çok saçma oldu bu kadar kolay olmamalıydı ben hizmetli sınıfından girdim hepsini yaptım Alahın izniyle ama sevinemiyorum çünki alacakları 2000 kişi rahat 5000 kişi üzeri full yapmıştır aqtama bence 48 net üzeri olur diye düşünüyorum ama umarım yanılıyorumdur birde şu sorun var bangır bangır merkezi sistem dediler bakalım p0uanlarımız belli olacakmı yada herzamanki gibi puan yerine isim mi grecez bkalım bekliyoruz büyük bi heyecanla hakımızda hayırlısı...

Arkadaşlar sorunun saçması olmaz. Bilgi bilgidir, zor sorarlar bu ne yaa deriz, kolay sorarlar saçmaydı deriz, adamlar nasıl yapsınlar sizin bildiğiniz zor sorularımı bulup sorsunlar :) bence puanlar yüksek olacak ve tercihini akıllı yapanlar istedikleri yerlere girecekler, hepimiz içim hayırlısı olsun...

Lise mezunlarının soruları > Bilgi düzeyindeydi, yani şu şu şu nedir diye bilgiyi soruyor.
Üniv. Mezunlarının soruları> analiz-setez düzeyindeydi, yani verileri birleştirip yada parçalayıp sonuca varılıyordu.
Öğretmen adaylarının soruları> ise uygulama ve değerlendirme seviyesindeydi yani bilgiyi yoğurup yeni bilgi üretme ve eldeki bilgileri değerlendirip sonuca varma şeklinde.

Yukarıda gözme çarptı ittihat ve terakki jön türkler tarafından Atatürk değil II. Abdülhamit zamanında kuruldu ve ona kan kusturmadılar mı :( meşrutiyeti felan kurup tahttan indirdiler adamı.

Öğretmen adaylarının sorularından polinom sorusunu ve denklem sorusundakim m değerini salladım, yazım yanlışı süpriz dedim, daimicilik ve esasicilik arasında kararsız kaldım, daimicilik dedim.

meb hizmetli adayları sınavınız nasıl geçti arkadaşlar

Evett eğrisi ile doğrusu ile bir sınavı daha atlatmış bulunuyoruz .Bence çoğu kurum sınavlarına göre yapılış açısından gayet ciddi bir sınavdı şahibeye maal vermeden güzel bir şekilde yapıldı .Yanlız sorular bana fazla kolay gibime geldi yani bu sorularla eleme nasıl yapılacak ki bence herkes çok yüksek puan alıcak

40-45 net çıkar arkadaşım basitti bende çok merak ediyorum nasıl elenecek insanlar....

Şu bi gerçek ki soru sayısına bakılmayacak diye düşünüyorum çünkü soru sayısını aynı yapan çok insan olacak yaş konusu devreye girebilir diye düşünüyorum atanmada...

Üst Alt