Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB sınavında lise mezunlarına hangi konularda sorular çıkacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dmert58

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR BENİM SORMAK İSTEDİĞİM AŞAĞIDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ KANUNDA LİSE MEZUNLARININ SINAVI A İLE F BENDİNİ KAPSAYACAK DİYOR
O HALDE LİSE MEZUNLARI İÇİN SADECE TC ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI VE GÖREVİN NİTELİĞİNE GÖRE SORULARDAN MI SORUMLU OLACAK YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Madde 14- Özürlü sınavları çoktan seçmeli test şeklinde yapılır. Bu sınavlarda ayrıca sözlü sınav yapılmaz.
Sınav konuları ve sorular
Madde 15- Sınav konuları şunlardır:

a) Atatürk İlkeleri ve Türk Inkılap Tarihi
b) Temel yurttaşlık bilgisi,
c) Türkiye coğrafyası
d) Türkçe,
e) Matematik
f) Görevlerin özelliğine göre mesleki bilgiler

Özür grupları itibariyle, ilkokul veya ilköğretim (ortaokul) mezunlarına (a) ila (e), lise veya lise dengi mesleki veya teknik okul ile yüksek öğrenim görmüş olanlara (a) ila (f) bentlerinde yer alan konuları kapsayacak, müracaat edenlerin girecekleri sınıf ve kadro için aranan bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde, ayrıca işitme ve zihinsel özürlülerin müfredat sorumlulukları da dikkate alınmak şartıyla, özel durumları ile başarı değerlendirme teknikleri esas alınmak suretiyle sorular ayrı ayrı hazırlanır.

Sen kendı kendıne cevap vermıssın baskasına ne gerek varkı.

biliyosan cevapla kardeş ben bilmiyorum diye konu açtım bilmiyosan dalga geçmene gerek yok

Dalga gecmıyorum..
b) Temel yurttaşlık bilgisi,
c) Türkiye coğrafyası
d) Türkçe,
e) Matematik

Bay_cin zaten önce gırmıs adaylara sorulan soruları paylasmıstı..ve anayasa tarıh Bu konulardan sorulmustu...

Yukarıdaki yönetmeliğe göre lise mezunlarına;
konularından sorular sorulacağı anlaşılmaktadır.
Fakat geçmiş sınavlarda bu seçeneklerinin tümünden sorular gelmiş acaba yanlış yorumluyoruz bu yönetmeliği

valla bende işte tam o konuyu merak ettiğim için sordum benimde bi bilgim yok

"Özür grupları itibariyle, ilkokul veya ilköğretim (ortaokul) mezunlarına (a) ila (e), lise veya lise dengi mesleki veya teknik okul ile yüksek öğrenim görmüş olanlara (a) ila (f) bentlerinde yer alan konuları kapsayacak, müracaat edenlerin girecekleri sınıf ve kadro için aranan bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde, ayrıca işitme ve zihinsel özürlülerin müfredat sorumlulukları da dikkate alınmak şartıyla, özel durumları ile başarı değerlendirme teknikleri esas alınmak suretiyle sorular ayrı ayrı hazırlanır"

Bu kısmı hangi kanunun veya yönetmeliğin neresinden aldın bilmiyorum ama. Meb'in yapacağı sınavla alakası olmadığı kesin çünkü;

- Bu sınava Ortaokul mezunları giremiyor en az Lise mezunu olmak gerekiyor.
- Sınavda alfabetik sıralanmış olan bütün konulardan sorular gelecektir.
- Yayınlanan Sınav Kılavuzunu incelerseniz hangi konudan ne kadar soru geleceğine kadar hepsi açıklanmıştır.
- Yapılacak olan sınavda sadece eğitim durumuna göre soru seviyesi değişikliği olabilir, bunun dışında herkes aynı konulardan sınava tabi tutulacaktır.

16.09.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır
Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmeliğin 15.maddesinde kimlere hangi soruların sorulacağı açıkça belirtilmiş.Bu yönetmelikte hiç bir kurum ayrı tutulmamıştır.Şunu belirteyim geçmişte yapılan sınavlarda tüm konulardan sorular sorulmuştur. O zaman bu yönetmelik niye yayınlanmış oda garirtir.

Lise ile ne alakası var arkadaşlar bu sına ilköğretim girmiyor diye yönetmelik yokmu sayılacak yani

Hasan58;

Sınav kılavuzu yayınlandı, açar okursun hangi konudan soru gelecek hangi konudan ne kadar soru gelecek hepsi açık açık yazılmıştır, zahmet edip okursanız dahada bilgilenirsiniz . .

NOT : SINAVA GİRECEK ADAYLAR BÜTÜN KONULARDAN SINAVA TABİ TUTULACAKTIR.

Cin kılavuzu okudum,sen okuduğunu anlamıyorsun galiba bizin yukarda yazdığımız konu ve tartışdığımız konu başka,sanırım anlamıyorsun,Zaten tüm konular soru sorulduğu belirtmişim konu yönetmelik MEB sınavı değil

Okuduğunu anlamayan senmisin benmiyim :)

Dmert58'in ilk mesajını bi daha okumanı tavsiye ederim ama bu sefer yavaş yavaş tane tane oku bakim arkadaş neyi sormuş :)

ya ne sormuyacakklarkii burasi turkiyeee herr ehlii sualde soracakklarr

Battusay noldu gülüm kuyruk acın mı var ?

Konu Meb'se evet bi çok kişiden bilgiliyim . . ÖZELLİKLE SENDEN . . :)

Görevlerin özelliğine göre mesleki bilgiler,,,,ALLAH AŞKINA BİRİ BUNU AÇIKLASIN...!...10 SORU YA..

herkes neden BaY_Cin'in üzerine bu kadar geliyor anlamıyorum. kendisi bildiği şeyleri bizimle paylaşıyor. kendisini ben de tanımam etmem. ama anlattığı şeylerde sanki bir çıkarı varmış gibi onun üzerine geliyorsunuz. amacı sadece bizlere yardımcı olmak. bu boş çekişmeleri bırakın da sınava odaklanın..

yok arkadaşım öyle bişey ben daha önce meb in sınavına girdim lise düzeyinden konu başlıklarının hepsinden sordular

yani sonuc oyleeee.... biz lisedeykenn hoca kitabii eline alirr ay sonu sinavinizdannn bu 100 tane sorudan 10 tanesiii cikacakk dedii..... neysekii bizddee sorununn cevaplarinii dersanedekii hocalara cozdurdukk//// 2 gunde..... 1 haftada sorularinn cevaplarinii ezberlemeyee basladikkkk ..... neyseee sinava girdikk sonucc husrannnn hocanin hic bi dedigide cikmadiii:))))))))) ama faydasii yine dokunduuu.... formull olrakk sorularinn ceavabinii ogrenmistikk..... hayatimda ilk defa ogunn kendii cabamlaa matematiktenn iyi not aldimmmm.....80;)

bylunatic, hala neden boş konuştuğunu anlamış değilim. BaY_Cin'e laf söyleyerek ne elde edebileceğini merak ediyorum.

meb konusunda kimse onun kadar bilemezmiş ya ben o konuda katıldığımı söylemek istedim.

Bylunatic sana cevap yazcaktımda sonra baktım yazcam harfe ve harcıycam zamana yazık DEĞMEZSİN . .

Gökhan boş ver kardeşim zihniyeti örümcek bağlayınca böyle oluyo tavan arasına kaldırmak lazım bunları . .

battusay eyvallah ;)

zihniyeti örümcek bağlamak

ata sözü herhalde : )))

klavyen eskimesin bana yazacakların için zahmet etme baycin efendi. Buradaki arkadaşları kendi düşünce göre daha nekadar yanıltacaksın merak ediyorum gerçekten. aslında seni nimet çubukçunun baş yaveri yapmak lazım. enazından ağzından çıkanlar gerçek değilse bile nimet ablayı sıkıştırır gerçek hale getirtirsin : ))

Şu sınav yapılsında ben size saklanacağınız deliği gösteririm . .

Sen o sözü anlamayacak kadar zihniyetsizsin :))

"milleti yanıltmak". Allah aşkı için Bylunatic ve Battusay denen zatı muheteremler siz boş boş konuşup bilmediklerinizi biliyormuş gibi konuşmaktan ve milletin beynini bulandırmaktan başka ne halta yararsınız ? Egoist olmalısınız ki kabullenememe eksikliğiniz mevcut bence bi psikaytr'a başvurup tedavi olun.

Bylunatic denen zatı muhterem, kendi düşünceme göre konuşup kimseyi yanıltmıyorum ben boş boş konuşacağına söylediklerimi araştır otur bi kaç kanun yönetmelik madde oku o zaman anlarsın.

Beni nimetçubukçunun yaveri yapsınlar, benimde aklımda seni yapmayı düşündüğüm çok güzel bi fikir var merak etme tam sana ve senin gibi aşağılık kompleksi bulunanlara layık bişey. Benim yazdıklarımı beyninle anlamadığın malum artık nerenle anlıyosan . .

Ha bu yazdıklarımıda git istediğin yere şikayet et sen ancak bunu yapabilirsin, gider bi yere sorarsın, gider bi yere şikayet edersin. !!

arkadaşlar şurada sınava birkaç gün kaldı. daha ileri seviyede bilinçlenmek çalışmak varken neden bu kadar geriliyoruz. ayrıca bay cin arkadaşıma teşekkür ederim sayesinde nelere çalışacağımızı bizlere günler öncesinden ipucu verdi, yardımcı oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt