Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB de öğretmenlik için "çalışabilir" ibaresi raporun neresinde yazıyor?

kolibandi9

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bu çalışabilir ibaresi raporun neresinde olmalı detaylıca açıklama gerekiyor hastane ve meb dahil kimse cevap veremiyor lütfen bilgisi olan detaylıca paylaşsın
hatta raporun o kısmının linkini atsın ki bakalım gerekeni yapalım
ayrıca öğretmenliğe başvuru yapacaklar branşlarını yazabilirlerse çok iyi olur en azından fikrimiz olur[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

Matbu raporda var o değerlendirme satırı:

skron.jpg

Bülent abi hala anlıyamadım yani engelli ögretmen sinavına basvurucak her sahsın bu raporu yeniletmesi mi gerekiyor..
ben raporu 2006 nın 8 inci ayinca aldim. yani yönetmelik ciktiktan 1 ay sonra aldim. ve üste vermis oldugunuz sekli semali bir özürlü raporu degil. çalıştırılamıycagi alanlar kısmının yaninda; AGIR VE TEHLİKELİ İŞLERDE ibaresi var. yani bi nevi çalışabilir anlamına gelmiyor mu bu? illaki çalışabilir yada çalışamaz mi yazmasi gerekir..

ayrica merak ettigim konuda şudur; özürlü raporuma istisnaden degerlendirilerek tekrardan çalışabilir yada çalışamaz raporu istedigimizi dilekçe olarak versek, illaki tekrardan özürlü raporu aldigim gibi heyete mi girmem gerekiyor.. hem yeni rapor veremiyceklerini söylüyorlar hemde yeni rapor istiyorlar.. sıkıldım bu belirsizlikten.
bugün bulundugum il MEB müdürlügünü aradık. durumu izah ettim. hemen git yeniden rapor al dedi. yahu vermiyorlar diyorum. dinlemiyor.. engelli ögretmen aliminda bu özel sart gercekten şok edici oldu. eminim Bütün engelli ögretmen adayi arkadaslarim kara kara düsünüyordur..:(

memurlar için raporda çalışabilir ibaresinin olmasına gerek yok demi ?

sadece ögretmenler icin istiyorlar o ibareyi.

arkdaşım, ben raporumu yeni almıştm ( pazartesi). böyle bir durum olunca tekrar gittik hastaneye salı günü. sadece heyete girdm, doktrları tek tek gezmedim. heyette aralarında konuştular verdikleri rapora bakarak. "çalışabilir" dediler ve oraya o şekilde not düştü sanırm. yani insan görmeden de inanamıyor ama...öyle dediler en azından ;) ben raporu yeni almış olmanın avantajını yaşadım sanrım biraz. inşallah sizler de halledersnz. ben niğde'den başvuracağım. hepimiz hakkında hayrlsı...

linkteki gibiydi raporum. şimdi de değişmez sanrım. yani sadece "çalışabilir" diye ekleyecekler ;) elime geçince ne yazdığını daha detaylı söylerim. şu anda ben de gözümle görmediğim için net bir şeyler söyleyemiyorum.

inşallah özge hadi bakalım umarım rapor istediğin gibi çıkar.

arkadaşlar haftaya meb bu ibareyle ilgili düzenleme yapacak galiba
ben bugün sabah meb e gittim yeni rapor alınamayacağını açıkladım inceleyecekler
klavuzu takip edelim bu işin peşini bırakmayalım telefon edelim ulaşalım derdimizi anlatalım
sürekli raporu olanlara özellikle 2006 dan sonra almış olanlara yeni rapor vermiyorlar verseler bile çalışabilir ibaresi eklemiyorlar sadece engelli kardrolarında çalıştırılabilir bölümüne ewet yada hayır yazıyorlar.
mebi in bahsetmiş olduğu rapor şekli 2006 daki düzenlemeden önce veriliyordu 2006 temmuzdan sonra raporların hiçbirinde öyle bir ibare yok olamazda zaten
bu bilgiyide sağlık bakanlığı ve özürlüler idaresinden öğrendim ayrıca hastanelerde aynısını söylüyorlar.

bülent beyin koymuş olduğu rapor 2006 öncesi yeni raporlarda çalışabilir ikadesi yok ayrıca konuyla ilgili meb'i 3 gündür arıyorum ya bilmiyorlar yada söyledikleri tek şey çalışabilir veya öğretmenlik yapabilir ifadesi olacak diyorlar. hastane heyetine 2 defa gittim onlarda asla çalışabilir ifadesi yazamayacaklarını sadece hangi işlerde çalışamayacağını yazarız diyorlar.milli eğitime aynen aktarıyorum öyle şey olmaz illlaki çalışabilir göreceğiz diyorlar. malesef ne hastaneyi nede meb'i ikna edemedim .meb çok katı bu konuda hiç orta yola yanaşmıyor, şu veya bu işlerde çalışamaz yazdırayım diyorum onu da kabül etmiyorlar.çağatay09 arkadaşın dediği gibi kara kara düşünüyorum ankarada ki arkadaşlar meb'e bastırsın ve izah etsin yoksa telefonda anlatamıyoruz derdimizi korkarım ki meb başlamadan jubile yaptıracak. bu arada özürlüler idaresi başkanlığını aradım onlarda bilmiyorlar .bülent abi bizi bilgilendirirsen sevinirim.

hastane çalışabilir yazılmaz diyor, il milli eğitim ve ankarayı aradım çalışabilir yazsalar noluyomuşki gibi garip çıkışlar ve ifadeler kullnanıyorlar.özürlü raporu görmemişler mevzuattan bahsediyorlar. inş bu ifadeden vazgeçerler.

hakbilir kardeş ben mebe gittim gittim acayip bastırdım ve baastırıyorum haftaya düzeltme yapabileceklerini söledilr
fakat lütfen sizde ulaşarak telefonla anlatın sadece benle olmaz ben hergün gidip bu raporun böle olmayacağını anlatmaya çalışıyorum sonunda dinleyewn birini buldum ilgilendi sağolsun sizde o kişiye ulaşın
öğretmen atamaları ile ilgilenen personel daire başkanı ayhan bey var ona mutlaka ulaşıp raporların 2006 dan sonra bu formatta verildiğini ve değiştirilemediğini iletin yardımcı olacak gibi bize
saygılar gelişme olursa paylaşırım tabi sizde konuşursanız paylaşın
bu hepimöizin meselesi böle fırsat elimize bir daha geçmez bastıralım düzeltmeyi yapsınlar raporlarımızla başvurabilelim

Arkadaşlar meb in kadro dairesine, atama dairesi ve mevzuat birimine aşağıdaki gibi mail attım. Lütfen bana destek çıkıp sizlerde yardımcı olurmusunuz?

Saygı Değer M.E.B Çalışanları;

Haziranda Yapılacak olan Engelli ögretmen alımı sınavının özel
şartları kısmında, 2006 yılında çıkan özürlülük yönetmeliği
hükümlerince Çalıştırılamıyacağı iş alanları kısmında "çalışabilir /
çalışamaz" ibaresi şartı istenmektedir.. Bir çok engelli ögretmen
adayında bu şekilde bir ibare yer almayıp , "agır ve tehlikeli işlerde"
vb. ibareler oldugu gibi kimi adayında hiç bir ibare olmayıp boş
bulunmaktadır. sürekli özürlü raporu alınan yerlere yeniden basvuru
yapılmasını kamu hastaneleri kabul etmemektedir. cünkü yönetmelige göre
yeniden rapor verilemiyeceğini söylüyerek talebimizi reddetmektedirler.
Bu nedenle birçok engelli ögretmen adayı magdur duruma düşmektedir.

2006 özürlüler yönetmeligi yayınlandığı tarihten sonra alınan özürlü
raporları ile beraber, tam tesekküllü kamu saglık kuruluşlarınca alınmış
"ögretmenlik yapabilir" raporu istenilirse hem kurum olarak yararlı
personel kazandırılmış olacak hem de engelli ögretmen adayları magdur
olmayacaklardır.

M.E.B kurumunca yayınlanan ilanın Engelli ögretmen alımı *özel
sartlarını Yeniden gözden gecirilmesini, düzeltilmesini ve
önerilerimizin dikkate alınmasını Rica ederek, Saygılarımı ve
Şükranlarımı Sunarım

İyi Çalışmalar.

kolbandı9 ve çağatay09 arkadaşlarıma teşekkür ederim olayın vehametinin farkına varmışlar. inşallah özürlü öğretmenliğe başvuracak diğer arkadaşlarda bir an önce tehlikeyi fark ederler. çünkü meb çalışabilir ifadesinde ısrar ederse hemen hiç kimse başvuruda bulunamayacak , ben kaç gündür il milli eğitim, meb, özida, arıyorum fakat hepsi topu hastane heyetine atıyor, meb özellikle çalışabilir ifadesini görmek istediğini söylüyor, hastane ise mevzuat gereği bu ifadeyi yazamayacaklarını ancak yan ifadeler yazabileceklerini söylüyorlar fakat meb yinede çalışabilir ifadesinde ısrar ediyor tabi bu da bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor ama insanlara bunu anlatamıyorsunuz.ben bu mail i ilgili yerlere atacağım lütfen sizde vazgeçmeyin.ne üzücü ki lokman ayva nın söyleşisinde engelli arkadaşlara müjde öğretmen olabilmek için çalışabilir raporu almaları yeterli gibi bir ifade var raporu alalım da vermiyorlar ki ! sanırım lokman bey de bu konuda bilgilendirilmemiş. lokman beye de ulaşmaya çalışalım mail atalım ankaradaki arkadaşlar görüşmeye çalışsın en azından birileri için bişeyler yapmış oluruz biz sesimizi meb e fazla duyuramıyosak belki o duyurur nede olsa milletvekili. ( bu arada diğer memur kadrolarına başvuracak duyarlı arkadaşlarada ricam meb'e bu şikayetleri iletsinler mail atsınlar kendileri için çünkü 1000 kişi daha,öğretmen kadrolarına bu ifade nedeniyle başvuramaz ise doğal olarak ,memur kadrolarına başvuracak ve o arkadaşlarımızında şansı bir hayli azalacak, akılllı olalım hep beraber bastıralım.

99 yılında aldıgım raporum gecerli olmayacagı için bnde rapor için yeniden basvuranlardanım.smdide yüzde60 lık oranımın 40 ın altına dşüp düşmeyecegi konusunda bi telaş yasıyorum. sorunlu arkadaslara destek olmak için gerekli mail i gerekli kuruluslara bnde iletecegim bn sorun yaşamasamda..

arkadaslar ne olursun olsun "çalışabilir yada çalışamaz ibaresinde il milli egitim müdürlükleri israr edecek gibi görünüyor. oysa hastaneler 2006 özürlü yönetmeligine göre bu ibareleri kullanamıycaklari ve hatta 2006 dan sonra alanlara yeni rapor veremiycekleri söylüyorlar.. MEB ibaresi bos bulunanlar yeniden saglık raporu alsın diyerek 2006 özürlü yönetmeliginide ihlal etmis olmuyor mu? topu saglık kuruluslarını atıyor. saglık kuruluslarıda korkudan bu tür seyleri yapmıyor.. basvurular baslamadan bunu halletmemiz gerekiyor. bu sekilde bir özel sart özürlü yönetmeligine aykırı.

bendeki raporda çalışabilir ifadesi var fakat bendeki rapor 2003 yılına ait memurluk sınavına başvuru yapabilirmiyim yoksa raporu yenilememmi gerekiyor........

çağatay o9 arkadaşım sana aynen katılıyorum meb benim de anladığım kadarıyla topu sağlık kuruluşlarına atıyor bide anlamadığım diğer özürlü öğretmen adayı arkadaşlarımız nerdeler bu hepimizin sorunu daha fazla sesimizi duyurmalıyız ortada bir yanlış var ve bu yanlış hepimizi vuracak, ben milletvekili lokman ayva bey'e mail attım ban jet hızıyla cevap verdi sağolsun ancak lokman bey de sanki 2006 öncesi rapor formatını biliyor yenisini bilmiyor gibi geldi bana yeniden mail attım çok ilgili birisi sizde vakit kaybetmeden mail atın ve sıkıntıyı dile getirin hertürlü yardıma hazırım dedi özellikle kolibandı 9 ve çağatay o9 arkadaşlar biraz daha bilgi paylaşalım ben yarın yarın başbakanlıkta danışman bir arkadaşla daha görüşeceğim inşallah bir kamuoyu oluştururuz.

magnesia arkadaşım bildiğim kadarıyla sürekli raporu olanlardan yeni rapor istenmeyecek sadece raporunda çalışabilir ifadesi olmayandan yeni rapor istenecek, meb in klavuzunu iyice oku orada böyle yazıyor.

bu arada sadece öğretmen adaylarına bu şart getirilmiş.

işin garip yanı. eski raporlarda çalişabilir yada çalışamaz kutucuk seklinde ibaresi var. ama yeni yönetmelige göre cikan raporlarda böyle birsey yok. sadece çalıştırılamıycagi iş alanlari diye bir bölüm var o kadar. orayada asla çalişabilir yada çalışamaz diye bi ibare koyulamaz. saglık bakanligi yasaklamis. bu bölüme sadece engel durumu belirtilerek genelleme yapilabilir demis; ayakta fazla çalıştırılamaz, isitme cihazi ile çalışabilir, agir ve tehlikeli islerde calisamaz vs.

ayrica MEB bu konuda hic bir çalışma yapmamis. lokman beye bende mail aticam bu işi cözerse lokman ayva cözer.. kalın saglıcakla.. ögretmenlik mezunu engelli arkadaslar lütfen sizlerde sorunu birimlere iletelim. yoksa böle sadece ilanlara bakıpdurucaz.

Ayrica arkadaslar Lokman bey ve danışmanlari özel sartlar ile ilgili çalışamalarini yapmakta oldugunu söyledi. netice alinir alinmaz kişisel web sitesinde yayinlanacagini söyledi.. umarim güzel bir netice aliriz. haftaya basvurular basliyor:(

milli eğitim bakanlığını defalarca aradım çalışabilir/çalışamaz iafadesi hakkında konuşmak için bir allahın kuluna ulaşamadım onlarda hiç birşey bilmiyorlar, dün an az 9 farklı tel aradım ben bilmem şu bilir diyerek topu atıyorlar yani konudan habersizler
benim anladığım meb yetkilileri bu ilana hazırlanırken onlara 2006 yılı ve öncesi özürlü raporları gösterilmiş onlar da bu rapor üzerine çalışma yapmışlar.
öğretmen adayı arkadaşlar lokman ayva' ya mail atalım konuyu çözerse o çözer, yoksa çok geç kalırız ve başvuru da bile bulunamayız yazık olur.

hakbilir ve ğağatay kardeş ben bügün MEB e konuyla ilgili dilekçemni verdim ve konuyu detaylıca tekrar anlattım
MEB de 2. katta öğretmen atamaları personel daire başkanlığında şube müdürü ramazan bey ve daire başkanı ayhan bey var onlara ulaşmaya çalışın en fazla bilgi onlarda var ( tabi yeteri kadar değil ama napalım )
onlar konuyu en geç perşembe görüşüp karara bağlayacaklarını sölediler ben perşembede gidicem sizde lütfen ulaşıp durumu anlatın
bu durumda mağdur olan sadece 3 kişimiyiz çok merak ediyorum yoksa sadece 3 kişi mi uğraşıyoruz
lütfen herkes gereken abayı göstersin ki sonra çok geç olmasın eğer elimizi taşın altına koymazsak işsiz öğretmenler olmaya dewam ederiz
saygılarımla...

arkadaşlar, raporu aldım bugün. çalıştırılamayacağı iş alanları alanları kısmında "engelli öğretmen kadrosunda çalışabilir" diye yazıyor. umarım daha fazla sorun yaşamadan sizler de alırsınz. hepinize kolay gelsin.

çok teşekkür ederim. inşallah, hayrlısıysa olsun. gerçekten hak eden tüm engelliler umarım raporunu alır ve başvurusunu yapabilir..

hocam hayırlı olsun
ama ben hala anlayamadım bu ülkenin işlerini senin raporuna yazabiliyorlarsa bizimkilere neden yazamıyorlar bi türlü çözebilmiş değilim
senin adına sevindim zaten bu gidişle biz başvuru yapamayacağız gibi

mayıntarlası;
hayırlı olsun kardesim, fakat birsey soracagim sen yeni rapor almistin degil mi? üstüne gidip böyle bi ilanı görünce raporunu degistirdin mi? nasil izin verdiler degistirilmesine? bizim raporları doktorlar bir harfini bile degistiremem dedi ve yönetmelige göre bu böyle dedi. sen simdi raporunun üstüne yeni raporu nasil aldin? bende mesela özürlü raporuna istisnaden ek olarak ayri bi kagitta ögretmenlik yapabilir seklinde heyet raporu verebiliriz ancak dediler.. bu celiski nasil birsey ya:)

kolibandi9;
dostum seni bilemem ama benim elim armut toplamıyor. gereken neyse yaparim.. hakkımı ararım.. pesinide birakmam..

Üst Alt