Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği değişti | 28 Eylül 2021

Zelinda hanim cergi indirim belgenizde oran kac geldi bende ayni durumdayim ben kuruma 1 eylulde vasvurdum vergi indirim belgesi almadan ancak sgk saglik kuruluna yok su belgw ejsik bu belge eksik diye 2 aralikta girdi ve ret edildigini ogrebdim ancak 12 ocakta ayni rapirla 2022 12 ocakta naliyeye vergi indirimine basvurdum ve yuzde 44 calisma gucu kaybi vardir 3.derece vergi indiriminden faydalanabilir diye yazi geldi eger yeni yonetmelik gecerliyse en yuksek oran kalp yuzde 30 diye reddedilmesi gerekirdi

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

Vergi indirim belgemde oran 41, raporum 36 işitme 8 bel fıtığı ile toplam 41 di ,vergi indiriminde de aynı oran onaylandı,ama emeklilikte red cevabı geldi, iş gücü kaybının yeterli olmadığı açıklaması var,özelden yazdım size, tel. no paylaşırsanız, belgelerimi atarım

Arkadaşlar bu mağduriyetler için Kamu Denetçiliğine de başvurabilirsiniz.Yargı sürecinden önceki hak arama yöntemlerinden biri de ombudsmanlıktır.Şu an aynı engel oranına sahip 2 engelliden biri vergi indiriminden emekli olurken memur olanın hakkı yok.Böyle saçmalık olmaz.

login
Kamu denetciligine nasil başvuruluyor

Simdi baktım da,iyi fikir,sağolun, itiraz dilekçesi verdim ben, sonuçlanınca oraya da başvurayım, zaten öncelikle itiraz etmek gerekiyormus,ondan sonra kamu denetçiliğine başvurabiliyormuşuz

login arkadaşım kdk eskiden devlet ile vatandaş mahkemeye gitmesin arasında davaları çözsünler diye kuruldu,ama zaman içinde değişti kdk diyorki önce mahkemeye bas vur ve kesin kararı bana yolla ,yani anlıyacağın kamu denetçiliği kurumundan bir fayda göremezsiniz ben başvurdum bana önce mahkemeye bas vur kararı bana gönder diye yazı geldi,ben mahkemeye gidecem de kazanacam da sgk itiraz edecek te yargıtaya gidecek te la teşbih 10 yıl sonra bana kararı bildir diyor , başka bir konuda bana gelen kdk cevabını yayımlamıştım burada

Zelinda74

https://www.ombudsman.gov.tr/BasvuruYaparkenNelereDikkatEdilmeli

Burayı okursanız daha net bilgi edinebilirsiniz.

Bu arada 14/07/2021 tarihinden itibaren idareye verdiğiniz itiraz dilekçesinin süresi 2 aydan 1 aya indirilmiştir.
muntada al ansar

Size neden öyle dediler bilmiyorum.KDK yargıdan önceki aşamadır.Devam eden bir yargı süreci varsa onunla ilgili bir değerlendirme yapmaz.

Şunu da söyleyelim.KDK nın bir bağlayıcılığı yok.Ancak kamu kurumlarının burdan çıkan kararlara uyma oranı şu an yüzde 80 civarında.Burdan çıkan karar olumlu olursa ki yüzde 99 olumlu çıkacağını düşünüyorum.İdare yönetmeliği değiştirecektir ayrıca çıkan karar size mahkemede avantaj sağlayacaktır.

@muntada el ansar

Size gelen yazıyı okudum.İdareye başvurduğunuzla ilgili belge sunmamışsınız.Kdk size idareye başvurun, olumsuz cevabı alın ondan sonra bana gelin diyor.Yargıya gidin demiyor.Siz yanlış anlamışsınız.

O yüzden ben öncelikle SGK'ya itirazda bulunun diyorum.Zaten her zaman idareden son cevabı aldıktan sonra yargıya başvurmak gerekir.

Benim de yüzde 58 sürekli engelli sağlık kurul raporum var.21 yıl prim gün sayım var.51 yaşındayım.Devlet memuruyum.Bu genelge yüzünden SGK engelli emekliliğimi red etti.Bu genelge tam bir hak ihlali.1 ay önce başvursam kabul edilecekti.Bu genelgenin iptali ile ilgili mahkeme süreçleri var mı?.

Merhabalar
2017 yilinda bir trafik kazasi gecirdim. Kaldirimda yururken hizli giden bir servis minubusu viraji alamayip kaldirimia cikmis ve beni altina almis ben hatirlamiyorum. Gecesi beyin ameliyati oldum ve halen epilepsi ve duygu durum ile gece uyuma uykuya dalma problemleri yasiyorum adli tip bana yalnizca epilepsiden puan vermis oysa benim kafatasimda 13 cm² kemik yok kafamda iz var olaydan beridir hastane yatisli psikolojik tedavi goruyorum ve epilepsi ilaclari kullaniyorum adk nin bana yalnizca epilepsiden puan vermesi dogrumudur. Bilen varsa yardimci olursa sevinirim

ardakadir2007

Yönetmeliğe iptal davası açılıp açılmadığını bilmiyorum.Siz bizzat mağdur olduğunuza göre kendi hakkınızı öncelikle kendiniz aramalısınız.

login

Kardeş kdk 'nın yazısındaki idare dediği şey mahkeme oluyor ,önce rapor sonra yüksek sağlık kuruluna itiraz sonra kdk daha itiraz edilecek yer neresi , sadece mahkeme,ben avukata okutturdum yaziyi diyorki mahkeme kararı istiyor kdk

muntada al ansar

Hayır.Yazı net.İdare dediği yargı değil.İdare kamu yönetimi-devlet yönetimi demek.İstersen kelimenin anlamı için sözlüğe bakabilirsin.Avukat böyle dediyse bir daha yanına uğrama.Her Avukatı da gözünde büyütme.

@ogin kardeş ya şunuda söyler misin peki daha sgk ya itiraz nasıl olur 1rapor 2.yuksek sağlık kuruluna itiraz 3.kdk
Daha itiraz nereye yapılır neresi var mahkeme haricinde itirazı nereye yapabilirsin bana söylermisin

muntada al ansar

İtiraz etmedin demiyorum.Kdk ya başvurduğunda itiraz ettiğinle ilgili belgeyi koymamışsın.İdari başvuru yolu henüz bitmeden Kdk ya başvurduğun için usulen reddetmişler.Sana gelen yazıdaki 5.maddeyi oku.

Login ciğim kardeşim yüksek sağlık kurulundan gelen ret cevabını gönderdim kdk ya
Sen anlamak istemiyorsun galiba neyse

itirazımı sgk yüksek ksağlık kuruluna gönderdim.Burdan ret cevabı gelme ihtimali çok yüksek.

Engel oranınız ne olursa olsun bu listede hastalığınız yoksa engelli emeklisi olamazs

SGK 28 EYLUL 2021 de çıkardığı çalışma gücü kaybı tesbiti ve maluliyet yönetmeliği ile ekli listede belirtilen hastaligi olmayanları emekli etmemektedir.
SGK yüksek sağlık kuruluna itirazlar başlamış olup ,dava hazırlıkları devam etmekte birçok arkadaşın !
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=38968&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
En alttaki hastalık listesini indirin lütfen

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ölünce ancak emekli olunur yani verilen haklar böyle böyle azaltılarak normal çalışan olacağız...yani kimle neyle savaşıyoruz kendileri 4-5 yıl milletvekili olup ömür boyu milletvekili emekli maaşı en yüksekten alıyorlar burda gelmiş biizmle uğraşıyorlar .suriyelilere verile çeyizparası , 5 li çetenin sürekli silinen vergi borçları , dolarla yapılan ihaleler , geçiş garantili köprü yollar , 3 birimlik işi 1000000 birim gibi gösterip hakediş alanlar , açılmayan kuyulardan verilen ihale paraları, 9-10-16 yerden alınan aylıklar , kendini hastalık raporu ile hasta gösterip avrupada gezen memurlar , güreşçi olup devlet bankası YKÜ olanların maaşları , tek gün belediyede çalışıp sonra ertesi gün amerika da 1.5 milyon dolarlık bursla okula gönderilenler BÜTÇE AÇIĞINA sebep olmuyor bizim engelli maaşlarımız sarsıyor bütçeyi....zaten enegelliyi asgariden gösterip en az maaşka emekli edecekler.yazmayayım daha sonra mesaj kutusu doluyor.....

Allahım gör yalvarıyorum gör artık .....

SGK engelli emekliliğinde de artık balthazard kullanmıyor.
Yani en yüksek orandaki hastalık neyse ve o hastalık şayet ek1 hastalık listesinde varsa emekli olabiliyorsunuz .

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kısaca engelli emekliliği realitede kesinlikle kalktı.84 milyonluk ülkede ancak bir yılda 8-9 kişi engelli emeklisi olabilir.Bu kişilerde en az yüzde 90 engelli raporları olanlardır.You tube da kendini bilirkişi gösteren ama durumdan bir haber olan kişilerde gerçeği saptırmaktadır.Ben yüzde 58 engelliyim 22 yıllık memurum.52 yaşındayım red geldi.Başvuranların yüzde 99 red edilmiş.Teoride yasa duruyor ama pratikte yasa yok.

Bu hastalık listesi 4c ve 4b statüsünde çalışanlar için mi?

Klingbeil

Ağır hastalık olarak listede var zaten vergi indirimi ile erken emeklilik hakediliyor yorumunuz eksik değil mi

Üst Alt