@Polmiks, ah bir bilsem, 28 yıldır araç kullanıyorum, her içi, dışı, Ankara trafiği, hatta İstanbul trafiği vs vs.
Gel görkü yönetmeliğin 8. ci maddesinin bilmem kaçıncı bendi diye dillerine dolamışlar, skolyozlu birin gördümü hemen bu maddesi yapıştırıp sürücü olamaz diye yapıştırıp gönderiyorlar.
Kamera, körnokta aynası vs hikaye olduğunu biliyorum. Madem bunlar çok iş görüyor, o zaman onların olduğu kodları yazsınlar ehliyete, bizde yaptıralım araçlarımıza,
Neden hemen sürücülük iptal, bizi başkalarına muhtaç hale getiriyorlar.
ÖTV yi çıkarttılar, ama yine ortopedikler araçlarını başkası kullanacak, ne değişti anlamadım ki, yine araçları taşımalı araçlar gibi sağlıklı insanlar kullanacaklar. Yine sağlıklı insanlara yaradı kısacası.
Engelli yine evde kaderiyle baş başa, ne deyim, artık yoruldum hayatın bittiği yerdeyim sanki....
Zaman geçtikçe çıkan kanunun boşlukları netleşiyor,
Ortopedik engellilerin araçlarına neden tertibat takılıyor, tamamlayıcı bir aparat olduğu için, engellinin yapamadığı işlevi bu tertibat sayesince yapıp, aracını kendisinin rahatça kullanabilmesi için. Hal böyle olunca, tertibat kullanan ortopedik engellinin, ehliyet alamaması en başta bu saçma zaten,
Ayrıca madem ehliyet vermiyorsunuz, neden başkasının kullanması için veya ÖTV den yararlanması için tertibat isteniyor. O tertibatın makine mühendise çizdirilmesi raporunun onaylanması, tertibattın yapılması ayrıca engelliye ayrı maddi yük, madem engelli bu tertibatı kullanamayacak neden illaki ÖTV indirimi için tertibat şartını koyuyorlar,
%90 ve üzeri engellilerde olduğu gibi sadece ortopedik engelli rapor yetmez mi?
Bu kanun daha çok su kaldırır...