Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Madde bağımlısı kardeşim babamın evinde zorla oturuyor. Nasıl tahliye edebilirim?

@yalniz06

80 metrekarelik bi yer burası

@trky

arkadaş konuyu iyi okumamışsın galiba tedavi ettirmek istedik zorlada istedik müracatları yaptık devlet bişey yapmıosa biz napalım ayrıca uyuşturucu kullanmasada bu hep saldırgan ve sinirli oluo o evden beni kovdu bende onu evden atmak istiom nereye giderse gider

ben burda ölüm korkusundayım bonzaicili paşazadeyimi benmi düşüncem benmi dedim kullan die o uyuşturucuyu ben insanlık görevimi yaptım zamanında aşevinden yemeğini getirdim zaman zaman parada verdim ama adam azdı ve nankörleşti allah bile böylelerini dinden çıkartıp ebedi cehennemde yakıo ben nabayım yani allah kurtarsın deriz ancak artık gerisi allaha kalmış

basari

o zaman o evin değeri yok yedi kardeşler size ne düşer.

@basari Allah böylelerini dinden çıkarıp Cehenneme atıyor demişsinde orası belli olmaz Allah'ın işine karışılmaz
bunun kararını sen verme takdir bizlere ait değil unutma sende onunla sınanıyorsun kimin Cehenneme gideceği belli olmaz onun kafa yerinde olmadığı için mesuliyet durumu ne kadar tartışılır, git gide tabi azgınlaşır o uyuşturucu gün gün onu bitiriyor, para verdim şöyle böyle nankör diyorsunda o kafada ne bekliyorsun,

devlet bir şey yapmıyorsa biz ne yapalım diyorsunuzda sizde bir el insanı gibi olmuşsunuz kusura bakmayın biraz yazdıklarım size ters gelebilir, aşevinden yemek getirdim şunu yaptım bunu yaptım ne oldu yaptınız sonra bıraktınız sonrada başına kaktınız yaptığınız nerde kaldı, madem böyle bir durumu var otursun evde bırakın o evi ona otursun niye düştünüz bu evin peşine ihtiyaçlarını karşılamaya çalışın diyeceğim ama benimde durumum iyi değil diyorsunuz belki bir şey olmaz kimse acından ölmez belki evden atarsanız belki siz daha çok dara düşebilirsiniz her şeyi gören bir Allah var öyle değilmi kim bilir ne olacağını Allah'tan başka, onun tedavi işini kendi kafasına bırakmayacaksın karşında normal biri yok ki ikna etmeye çalışıyorsunuz,

at sokağa sürünsün başkalarına saldırsın

Düşene bir tekme atmak

Allah kimseyi kendinden başkasına muhtaç etmesin, kardeşin bile eline düşürmesin

ne günlere geldik

trky

benimde o eve ihtiyacım var sokaklarda yatıp kalkıom benden bu kadar diyom başkasıda yardım etsin o halde ama etmiolar bonzaiyi içti diye suç işleme özgürlüğümü var yazdıklarından o manayı çıkartıom ayrıca keyfi madde kullanmak büyük günahlardandır allahıda inkar edio zaten mehdiyim diyerek başka söze gerek yok benim ne suçum var bende akıl hastasıyım yaptıklarımdan sorumlu değilim

trky kardeş varya en doğrusunu sen ifade etmişsin kesinlikle doğru söylüyosun başarı kardeş madem iyilik yapıyon babannem gibi başına niye kakıyon yahuu sonuçta senin öylede böylede kardeşin karşılıksız fedakarlık yapman lazım trky kardeşin dediği gibi kimin cennete kimin cehenneme gideceğini rabbim bilir ne diyeyim allah şifa versin..

herkesin kendisine göre düşüncesi var kötü biri o kardeş mardeş farketmez daha ağır ifadeler kullancamda neyse ona yardım etmek zorunda değilim allah kurtarsın derim o kadar ayrıca engelliler birbirlerine yardım etmio lafa gelince yardım et demesi kolay daha bu sitede engelli birliği sağlanamadı herkes kendine çıkar sağlıo

basari Bence çok yanlış düşünüyorsunuz benim bu siteye geleli 1 hafta oldu. Allah razı olsun herkesten yardımcı oldular. Bende bilgim vea önerim olursa yardımcı olmaya çalışıyorum insanlara.

Sana saldırıp vurursa darp raporu al. Sonra bununla kaymakamlığa şikayet dilekçesi ver. Polis zoruyla Bakırköy'e yatır. Orada 1 ay kalsın muma döner. Başka türlü bu işin altından kalkamazsınız. Hayırlısı olsun...

perseküsyon

o yoluda denedim kaymakamlık bişey yapmadı ilçe sağlık müdürlüğüne yönlendirdil sonuç alamadım keşke o iş o kadar kolay olsaydı

basari

Evden tahliye etmenin en sağlam yolu, sahip olduğunuz dairenin satışını mahkeme marifetiyle istemektedir. Adı, ortaklığın giderilmesi diğer bilenen adıyla İzale-i Şuyu davası açmanız gerekir. Bu dava Sulh Hukuk'ta görülür. Masrafı dosya, vekalet haricinde bilirkişi için de çıkar. Zira değer biçilecek ve sonra da icra yoluyla daire satılacak. Ortaklardan (miras hakkı olanlar) herhangi biri daireyi almak isterse ona, istemezler ise mezat yoluyla satışa çıkarılır.

hozgul evet o yöntemde iyi ama uzun süreci var vede maliyetli bide benim vasim olması işi bozuyo müptela ya kendini öldürcek o maddeyle ki fazla yaşamaz yada bi suç işleyip hapse girmesini beklicem gibi duruo bana saldırırsa tekrar bunu pahalıya ödetirim ona hapse girme pahasına olsa bile

Bir çok (üzücü) yorum okudum. Bu iş hacı hoca mezil ile hâl olacak iş değil elbet. Kardeşim annen baban sağ mı? Şuan abin kiminle yaşiyor? Nasıl yaşiyor? Büyük ihtimal güveneceği bir dal yok. Ve her ayıldığında kendini kötü hisettiği için maddelere yöneliyor. Bunun yanı sıra fizikselde bağımlı oluyorsun. Maddeyi almadığın zaman veya etkisi geçtiği zaman terliyorsun agresifleşiyorsun elin ayağın titriyor. Aranızda büyük sorunlar geçmiş belli. Bu vaka madde bağımlılar'da sık rastladığımızdır. Lakin en büyğk destekçin ailen olmazsa kim olur? Aileden görmediğin sevgiyi desteği saygıyı hiç kimsede görmezsin. Sen abine bir tekme atarsan dişarda ki neden atmazsın? İnan senide anliyorum. Her satırında çaresizlik okuyorum. Sende bununniçin psikolojik tedavi alabilirsin. Sonuçta senin abin iyileşmesi gerekiyorsa etrafındaki insanlarda değişmesi lazim.

Ayrıca önemli hususa değinmek istiyorum. Bir çoğunuz tarafından zorla yatsın kliniğe mum gibi olur dendi. Bu insanı mum gibi yapmamız mı çabamız olmalı yoksa topluma yararlı faydalı insan yapmak mı çabamız olmalı? Ben zorla elde edilmiş tedavilere pek sıcak bakmiyorum. 3 ay sonra belki kendini daha iyi his edebilir ve geri döndüğü zaman eski evine dönecektir eski çevresine geri dönecektir. Ve o çevrede herkes ona bağımlı diye arkasından konuşacak. Ailesi tarafından hor görülen kişi olarak anılacak. Ve en önemlisi maddeleri satan kişi abini tanıyacaktır. Bir hayır der iki hayır der üç hayır der ama dördüncü defa'da diyecek mi? Bu iradeye sahip olması için öncelikle kendisi bırakmak isteyecek. İnsanlara zorla bişey yaptırmaya karşıyım bu tedavi olsa bile!

özgürkız, Bu iş hacı hoca mezil ile hâl olacak iş değil,
Haklısın yerden göğe kadar.

ÖzgürKız

annem babam hayatta değil ayrıca o benden 2 yaş küçük abim falanda değil kardeşlerim var ama onlarda pek sahip çıkmıo artık söylencek bişi kalmadı zamanında çok yardım ettim öldürcek beni hala yardım etin falan denio ne yardımı kardeşim hayatım tehlikede benim

Sakin ol ya. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor kendince. Ha abi ha kardeş ne fark eder aynı anne babanın evladısınız.
Evde ki payın neden bu kadar peşine düştün? Gerçekten paraya mı ihtiyacın var yoksa kardeşinden intikam almak için mi yapşyorsun? Öyle bir his uyandırdı bende..

Evi satın hakkına düşeni verin yada uyuşturucu kullanırken yakalattırın ben olsam kardeşimdir derim düşmüş bi tekmede sen abisi olarak atamazsın bu konularda bilgili tecrübeli uzmanlarla konuşun ama önce niyetinizi belirleyin maddi çıkarlar için kardeşini mi yakacaksın yada manevi değerlere sahipsen kardeşini kurtarmak için çabalayacakmısın - şahsi düşüncem -

Ev elden gitmeyecekse sadece oturacaksa otursun bence. Evi satsan, sokakta mı kalacak, bir gün karşına çıkar yine musallat olur. Hele senden korkmuyorsa...

Ben olsam o evde oturmasına izin verip bağımı koprırdım ondan. Bunun ötesinde bana bulaşsaydı ıssız bir yere götürüp temiz bir dayak çekerdim ona. Benden bağımsız, benle alakasız yaşamasına yol açardım. Geberip gittiğinde evi alırdım.

@ÖzgürKız
sokakta yaşıom tabiki evdeki hakkımı isticem ister intikam deyin ister başka bişey ben hak almak diom buna

@Ronican
gücüm yetse temiz bi dayak atardım ona ama gücüm yetmio bende şikayetle vs ile çözmeye çalışıom durumumu

Ben daha berbattim.iyilestim çok şükür Allah'ın izniyle.Adıyaman Menzil'deki Şeyh'e götür.Onlar vesiledir.İnternetten arastir..Namaz kılsın.birde tedavide şart.Allah yardım etsin.kardesine sahip çık.benim basimada geldi.amaben sorun çıkarmadım aile destek olsaydı. bana aksine ailem destek çıkmıyordu.maddi manevi olarak açık lise den üniversite kazandım.su an 4.siniftayim.ailem gene aynı.hep maddiyat işte.kendinide haklı çıkarma kardeşine yardım et.bu vebal boynunda kalır merhametle yaklaş sonu güzel olur

besyo0419

onun şeyhi var saidi nursi d artık onla ilgilenmiyom başka yerde dedem den kalan yerde kalıyom Allahından bulsun diyom

basari , nasıl bir hayatın var senin .

Konuyu okurken bir yandan üzüldüm öte yandan güldüm .

Trajikomik olaylarhep seni mi buluyor be kardeşim .

Madem bu kardeşin bu kadar belalı , tek çaren ondan uzak durmak .

Belalı insanlar eninde sonunda birilerine bulaşır ve kendilerinden daha belalı birine denk gelince de belalarını bulurlar .

Hayattaki en büyük güç sabırdır .

Sabretmeyi başarırsan kazanan sen olursun .

Kardeşin de olsa ,o tarz insanlardan uzak dur .

Kardeşim babamın evinde oturuyor demişsin,
Oda babanın evladı sanırım.
Bırak otursun,durumun iyi ise karışma.dünya hayatı ve malı kimseye kalmadığı gibi size bize hiç kimseye kalmıyor,madde bağımlısı demişsin.elinden geliyorsa ona iyilik et,kurtarabiliyorsan bu bağımlılıktan kurtar onu sevaba girersin . SERAFİM gibi biraz güldüm kusura bakma.ama bayağıda düşündüm. ..

Niyemi?
Dedemden kalma 300 500 hektar yer var, diğer amcalar hepsini almış bir şekil,babama ve diğer amcama 20 30 hektar vermişler,

Güya akılları sıra kurnazlık yapmışlar,ama ALLAH insanı öyle bir yakalar ki kimseye benzemez, hak yiyen amcamlar 60 yaşına gelmeden öldüler ne acılarlar içinde.çocukları perişan şuan,

Babam ve hakkı yenen amcam,babam 83 dğer amcam 93 hala hayatta gayette mutlular,kimseye muhtac da değiller .

Özet olarak .bırak kalsın haklıysan bir şekil hesabını soran var.

basari
Kardeşim babamın evinde oturuyor demişsin,
Oda babanın evladı sanırım,öyle değilmi?

Bırak otursun,durumun iyi ise karışma.dünya hayatı ve malı kimseye kalmadığı gibi size bize hiç kimseye kalmıyor,madde bağımlısı demişsin,o zaten bitmiş,elinden geliyorsa ona iyilik et,kurtarabiliyorsan bu bağımlılıktan kurtar onu sevaba girersin . SERAFİM gibi biraz güldüm kusura bakma.ama bayağıda düşündüm. ..

Niyemi?
Dedemden kalma 300 500 hektar yer var, diğer amcalar hepsini almış bir şekil,babama ve diğer amcama 20 30 hektar vermişler,

Güya akılları sıra kurnazlık yapmışlar,ama ALLAH insanı öyle bir yakalar ki kimseye benzemez, hak yiyen amcamlar 60 yaşına gelmeden öldüler ne acılarlar içinde.çocukları perişan şuan,

Babam ve hakkı yenen amcam,babam 83 dğer amcam 93 hala hayatta gayette mutlular,kimseye muhtac da değiller .

Özet olarak .bırak kalsın haklıysan bir şekil hesabını soran var.

Üst Alt