Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

LOST / Dizi

Lost, Prison Break, Heroes ve diğer ABD yapımlı dizileri izleyen arkadaşlarımız için kötü haber.

Amerikan Senaristler Birliği yani WGA'nın grev kararıyla bazı dizilerin yeni bölümleri kesintiye uğrayabilir.

kaynak: www.22dakika.org

al benden de koca bir haydaa..tamam grev kararınızda haklı olabilirsinizde bizim suçumuz ne oluyor bu durumda bir anlasam:)

O rakamlarla bu hafta loto oynıyayım ben... 8) :D

Hugo nun başına gelen benim başıma da gelmesin sonra... :shock: :roll:

LOST...

Şu saat itibariyle 3 sezon da bitti :D gel şubat gelll... ;)

Neptün eğer birisi son anda kurtarmadıysa ölmeli...

[SPOILER=3. sezon finaline dair]
Çünkü kilitlediği kapıdan dışarıya su sızmıyor... Su sızsa haklısın diycem..

Ve fanus denilen istasyon biliyoruzki suyun altında... Suyun altında olan kapalı birşeye bir delik açarsan su dolar...
[/SPOILER]

UTOPYA' Alıntı:
Ve fanus denilen istasyon biliyoruzki suyun altında... Suyun altında olan kapalı birşeye bir delik açarsan su dolar...

Ama istasyonun da altı delik. :) İnsanlar oradan girip çıkıyor. Hava içinde kalıyor. Şubat ayında görürüz, belki de sen haklısındır.

BENDE BU DİZİYİ ÇOK BEĞENDİN İLK BÖLÜMÜNÜ DÜN AKŞAM İZLEDİM UÇAK DÜŞÜYOR BİLİYORSUNUZ ÖYLE BAŞLIYOR ALEM FM DEN DUYMUŞTUM VE TÜM BÖLÜMLERİ SATIN ALDIM VE İZLEYECEĞİM BAKALIM ANLATILAN KADAR VARMIYMIŞ...

Lewo bir başladın mı bırakamayacaksın. :D Bir izlemeye başlayan, birde izlemeyen pişman... :D :mrgreen:

Bende hayret ve merak içinde yazılarınız okuyorum :roll: ,
ne diziymiş bu yaw,
bu kadar kişiyi hipnotize etmiş demekten de kendimi alamıyorum,
ve iple izleyeceğim günü çekiyorum,
en iyisimi bir haftasonu kendimi eve kapatıp,
şöyle bir en baştan başlamalı :shock: ,

valla mınerva hafta sonu bıtmıstır sen hıcbır haftasonu halledecegın ıslerın hıcbırı olmamıs haftaya ben naptım modunda baslarsın bence

Başla sen de. :)

Sinemanın dahi çocuğu olarak anılan Spielberg'in başarılarını borçlu olduğu faktörlerden en önemlisi odağa sıradan insanları koymuş olmasıdır. Hepimiz gibi sıradan insanları alır ve sıradışı olayların ortasına koyar. Üstelik senaryoyu öyle kurar ki o olağandışı olayları her an biz de yaşayabilirmişiz gibi gelir. Seyirci ile film arasında bu şekilde sağlam bir bağ kurar. Jaws'ı seyredeli uzun yıllar olmasına rağmen hala denizde açıldığımda bir tedirginlik duyarım. :) O film, seyredenlerin çoğunu eminim benim gibi etkilemiştir.

Lost bu yaklaşımı birkaç adım daha ileriye götürmüş. Daha önce Dante'nin de söylediği dibi dizide başrol yok. Birçok karakteri zaman zaman öne çıkartarak başrolü dağıtmış. Üstelik karakterler öyle farklı ki, izleyen hemen herkese uygun kişiler bulunabiliyor. Herkes kendisini biriyle eşleştirebiliyor. Ayrıca bir numara daha yapmış, karakterlerin hemen hepsi anti-kahraman; yaşamlarında bir ya da daha fazla ciddi hatalar yapmış ama insan karakterine uygun olarak çoğunluğu bu durumu kabullenmiş ve sonraki yaşamlarını bunu sindirerek sürdürmüş. Çoğumuza uygun bir yaklaşım yani. :) Ama bu anti-kahramanlar, sıradan insanlar, bir uçak kazasından sonra iş başa düştüğünde gerçek kahramanlara dönüşebiliyorlar. Şairin dediği gibi, en iyi şiir, okurların bu şiiri ben de yazabilirim diyebildikleri şiirdir. Böylece izleyiciler karakterleri çok daha kolay benimsiyebiliyorlar. Bence dizinin çok tutulmasındaki ana iki faktör bu. Üstüne de herkesi tatmin edecek kadar; aşk, macera, kurgu-bilim, gizem gibi çeşniler de konunca, senaryo da geniş kapsamlı ve titiz hazırlanınca böyle bir kült ortaya çıkmış. Nete bakarsan gerçekten de durum "Lost çılgınlığı" nitelendirmesine uygun hale gelmiş. Üstüne kitaplar yazılmış, siteler, forumlar kurulmuş, hatta wikipedia'nın bir alt kolu; lostpedia - Lost ansiklopedisi bile yaratılmış.

Ama bir noktayı da göz önünde bulundurman gerek; eğer bir film sen görmeden önce çok övülmüşse beklentilerin çok yüksek oluyor ve umduğunu bulamayabiliyorsun. Sıradan bir film gibi yaklaş. :)

Hollywood yapımları beni çok fazla çekmiyor, daima bağımsız Avrupa Sinemasını tercih etmişimdir. İstisnalar elbetteki var, LOST'da bunlardan biri oldu üstelik, bir diziden bahsederken sinemadan örnek veriyorum ister istemez yazımda.

Bunun gerekçesi de LOST'un bugüne kadar Hollywood'un başroller ve yönetmeninden önce yapımcıları ile anılan balon popcorn filmlerinden görülmemiş bir şekilde sıyrılması. Şu ana kadar 3 sezon oynadı ve neredeyse amerikan film endüstrisinde bugüne kadar kullanılan ya da henüz kullanılmamış pek çok şeyle bezediler senaryoyu.

Nihayetinde bir dizidir, çok da abartmaya gerek yok. Akılda kalan ve merak uyandıran pek çok soru işaretiyle şu an ayakta. 6 sezon yayınlanacak ve büyük ihtimalle bir sinema filmiyle de final olacak deniyor. Şayet yapımcılar olup bitenleri kusursuz olarak finale taşırlarsa bundan çok daha fazlası konuşulacak LOST için, tersi bir durumda ise büyük fiyasko olur.

Evet... Neptune ve Dante aklımdakileri yazmış LOST için... Hollywood kalıplarının çoğu zaman dışında bir dizi LOST... Kalıplarda olanı ise yeniliklerle çok güzel harmanlamışlar... Bana Heroes i de övdüler... 1. sezonu izledim... Ama hiç bir farklılığı yok hollywood yapımlarından... Klasik kahramanlık öyküleri, kuru amerikan milliyetçiliği... Bazıları demiş Heroes LOST u geçer diye... Buna çok güldüm... :)
LOST dünyada gerçekten büyük bir fenomen haline geldi... Umarım ilerleyen sezonlarda bu başarıyı devam ettirebilirler...

UTOPYA' Alıntı:
Bana Heroes i de övdüler... 1. sezonu izledim... Ama hiç bir farklılığı yok hollywood yapımlarından... Klasik kahramanlık öyküleri, kuru amerikan milliyetçiliği...

Heroes'in bir bölümüne bir bakayım demiştim; adamın biri süper güçleri olduğunu farkediyordu, sonra da "Bana verilen bu güçleri insanlığın iyiliği için kullanmalıyım" diyordu. :) :)

"Sana başarılar" deyip başka kanala geçmiştim. :)

elbetteki lostun yeri ayrı ..ve ben 3. yıldır takip ediyorum bu diziyi:)) buna rağmen presion break ı da es geçemeyeceğim arkadaşlar...bence son zamanların en iyi dizilerinden bir..heroesi de takip ediyorum..tabiki lostun tadını almak zor..lakin ilk bölüm sıkıcı olmasına rağmen 2. bölümden sonra dizi akıcılığına kavuşuyor..

yinede presion break gerçekten çok iyi..bu nedenle bu diziyi de repertuatra dahil etmenizde yarar var..

Yani öyle bir anlatmışsınız ki
Dizin varmı? derdin var! Diyesim geliyor.

Bu dizi kurtlar vadisini sollarmı dersiniz? :)

sevgili fuzili;

sende kabul edersinki bizim toplum kökenimizde bir maçoluk,delikanlılık furyası gidiyor.. kurtlar vadisi de içinde bol bol bu terimlerin yer aldığı bir dizi...aksiyonunda hep vurmalı kırmalı olayların yer alması bizim toplumuzda bir çok genç kesimi mest ediyor..

lost..bunların dışında geliştiği için bir bağımlılık yaratıyor insanda..düşündürüyor..meraklandırıyor..kesinlikle (dizi sonrası çete kurmaya teşvik etmiyor....kiii ben bir çok okulda çocukların polat alemdar ismiyle haraç kestiğinin haberini aldım)

kurtlar vadisi sadece türkiyedeki bir kesime hitap ediyor..
ama lost dünyanın evrensel dili oldu artık:))

ooo kurtların yeri ayrı orda bi duralım. :))

ben şahsen kurtlarımı dökmek için kurtlar vadisini izliyorum, inanılmaz karakterler geldi geçti diziden hakkını yemeyelim :p

ben burda LOST konuşalım diye patlatmıştım başlığı, sanırım dizide herkes herşeyi çözmüş Charlie'nin derdi kalmış bi tek :)

Yok dante olur mu? Dizide çözülmesi gereken bir sürü şey var... Ama şimdi cevaplara bi girersek işin içinden nasıl çıkıcaz bilmem... Bence şubat ayını bekleyelim... Şubata da çok var daha... :cry:

Bu arada araya birde kurtlar vadisi girmiş... :) O diziyi bir süre izledim... Ama ısınamadım açıkçası... :)
Bana göre değildi... Sevgili Ada nın da söylemiş olduğu gibi Kurtlar Vadisi Sadece Türkiye'deki belli kesimlere hitap ederken, LOST dünyanın evrensel dilidir... Fuzulim demişki bu dizi Kurtlar Vadisi ni sollarmı? Dünya için konuşursak eğer sollamayı bırak üstüne bir kaç yüz defa tur bindirdi... :D

Bu arada Presion Brake'e de başlasam iyi olucak demekki... :wink:

Yoğun çabalarım sonucu lost dvd lerine ulaşmış bulunmaktayım,şimdi zaman bulup bir an önce izlemeye başlamak kalıyor... 8) İzledikten sonra sizleri daha iyi anlıyabileceğimi düşünüyorum :shock: Şu an yazıları Türk usülü Fransız kalma durumunda okuyorum :roll: lost öncesi son durumum budur :idea: lost tan sonrada hayat normal seyrinde devam eder di mi :?: ...ayrı bir boyutta takılıp kalmam umarım :shock: 8)

losttan kotu haber
lost hayranları desperate housewıes fanatıklerı yenı bolumler ıcın yenı yılın ılk haftalarına kadar beklemek zorunda kalacak

biz alışkınız beklemeye :)) bekleriz hoş..hem o zamana kadar heroes in 2. sezonu bitirir..presion breakları tamamlarım (3.sezondan) roma başlayacak 2.sezonu..ve ben 1. sezonun toplama uğraşındayım..ve listemdeki indirilmeyi bekleyen filimler..ve elimdeki izlenmeyi bekleyen filmler..oooo losta kadar oyalanacak çokkkk şey var :))

Benim için hele no problem dün itibariyle 1.sezon üç part izlemiş bir lost aday adayı olarak Şubat a kadar pek sıkılacağımı sanmıyorum :? o zamana kadar ancak biter hoş aslında daha öncede biter ama cephaneyi erken bitirmek istemiyorum :twisted: ada nın dediği gibi bekleyen filmlerim falan var ehhh oyalanacak çok şey var yani 8) ve ne alaka lost tan hop oyuna geçicem ama :shock: war chess süper bir satranç oyunu arada oynayıp biraz daha tecrübe kazanmak lasım satrançda :wink:
tavla oynamayı bilmeyen ben, atıp tutarım tavlada ne biçim bir oyun neresi zevkli diye :shock: dün lost tada tavla oyunundan bahsedilen bir bölüm vardı isadan bile önce bulunmuç 5000 yıllık bir geçmişi varmış mışşşş :arrow: acaba mit olabilir mi bu söylenen :?: ya da aslı var mıdır :roll: bilinmez ama öğrenmek lasım gibi görünüyor... :wink:

8 ay öncesinde Lost'un 4.sezonunun 4 şubatta start alacağı belliydi
kötü birşey olduğu yok herkes rahat olsun

bu diziyi bi ben izlemiyorum galiba kendimi fransız hissettim birden sizleri okuyunca:))

Açıkcası gülenkız seni çok iyi anlıyorum :roll: sırf fransız kalmamak için ve yazılar sonucu bayağı bir merak uyanınca lost dvd lerini bir şekilde ele geçirdim :twisted: şu dk itibariyle 6 bölüm izlemiş bulunmaktayım... lost ta yolculuğun ilk 3 bölümden sonra başladığını söyleyebilirim,sırf 6 bölüm izlememe rağmen bayağı soru işaretleri oluştu beynimi kurcalayan :?: ilginç, karmaşık bir gezi olacağa benziyor en iyisi lost un derinliklerinde yolculuğa devam :arrow: 8)

Üst Alt