Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi çektim ödeyemiyorum. Ne yapabilirim? [Hukuk]

kardes sen ne iş yapıyorsun memurmusun ayrıca borcun cokmu bankaya

tek yol gidip borcunu yapılandırmak.onları engelli fakir fukara düşünmezler

Bazı arkadaşların verdiği yanlış bilginin aksine maaşınızın 3 te 1 ine haciz koyabilirler. Ev eşyalarınıza 2 tane olmamak kaydı ile haciz koyamazlar. Mesela 2 led tv varsa birini alabilirler.

Onun dışında gayrımenkul araç v.b. de haciz koyabilirler.

Tavsiyem call center merkezini arayarak borçlarınızı yapılandırmak istediğinizi belirtin. Genel müdürlük evrakları şubeye mail ile gönderiyor şubede imzalıyorsunuz.

Canınızı lütfen sıkmayın. Düşmez kalkmaz bir Allah... Ucunda ölüm yok... Allah sağlık versin...

Ev ipotekli kredi cektim arti ihtiyac kredisi cektim cok zorlaniyorum

salih_6071;

Evinizi satın ipoteği ve borçları kapayın. Kiraya çıkın...

benimde borcum var ödeyemiyorum üzerimde mal varlığıda yok neye haciz koyacaklarsa

Geçmiş olsun öncelikle emeklin varsa birkismına elkoyarlar misal 1000tl alıyorsan 400 tl sine her ay elkoyar evine birşey olmaz cunku eşinin uzerine zaten diyer banka 1 derece ipotekli arti şoyle birşey var 90 günü geçirmez sen taksitlerde birşey olmaz 90 + üzeri gün geçer se kanuni takip olur yapilandirma istersen yardımcı olurlar

Maaş varsa emekli varsa herturlu haciz olurgecine bileceğin kadarıni hesaplar one gore her ay maaşina elkoyar

arkadaşlar bilip bilmeden yorum yapmayın,banka borcu için ev eşyasına haciz kesinlikle olamaz (2. aynı lüx eşya olmama şartı ile) ve banka borcu için emekli maaşına kesinlikle hiç bi şekilde bi kısmına bile haciz koyamazlar sizin onayınız olmadığı sürece,üzerinize kayıtlı bişey yoksa hapis cezası olmamakla beraber hiç bişey yapamazlar,kesinlikle ama kesinlikle bankaların avukatları sizleri telefonla aradığında psikolojinizi bozacak konuşmalarına aldamayın,dediğim gibi,hiç bişeyiniz yoksa hiç bişey yapamazlar

Fatih kardas ben emekli calisanim ev eşimin uzerine banka kredisiyle aldik ipotekli benim bildigim emekli maasina haciz konmuyo biliyorum ama cok bunaldim dayanacak gucum kaldimi

arkadaşım konut kredisi çekmişsin ev zaten ipotekli bu nedenle maaşa yada eve icra gelirmi kısmı senin için pekte önemli değil bana garip gelen hiç kusura bakma istediğin kadarda arkamdan salla bir ev almak yani mal uğruna bu denli dara düşmek ve bu dertten kurtulamıyorum diye ölmek istemek ne saçma bir iştir
---------------------------
şimdi gelelim bol keseden atan arkadaşlara ben iş göremezlik ve emeklilik olarak toplam 2700 lira maaş alıyorum oturduğum evi annemin üzerine aldım odam tekno market misali bilgisayar ekranı olarak 3dli 42inç lcd kullanıyorum deniz banktan 2009 yılında bireysel kredi çektim o dönemde sıkıntıya düştüm ve yapılandırma talep ettim aldığım cevap ise "sizin borcunuz sizin sorununuz" oldu aradan yıllar geçti borç istanbul varlık yönetimi diye bi yere geçmiş faiz ve icra masraflarıyla 42,000 lira istediler sürekli yasal işlem başlatıyoruz diye evrak yolladılar geçen ramazan müjde ramazan kampanyası yaptık faizi sildik 10.000 lira verin borçtan kurtulun diye evrak yolladılar en son 2 hafta kadar önceydi cepten aradılar beyefendi size 10.000 liraya faiz uygulamadan 36 ay taksit yapalım dediler hani diyorsunuzya kuruşu kuruşuna alırlar sizce alabilseler bana 5 kuruş indirim yaparlarmıydı adamlar en son kul hakkıdır lütfen ödeyin ahirette yakanıza yapışmasına kadar düştüler şimdi diyeceksinizki imkanın var neden ödemiyorsun cevabım bana verilenle aynı alacaklı sizsiniz sizin sorununuz ben zamanında bankalara çok yalvardım çok uğraştım birazda onlar uğraşsın belki seneye öderim ne eve icra getirebiliyorlar nede maaşlarıma

Kardeş aylık ödemelerin ne kadar ,eve giren toplam para ne kadar.yanlış anlama cevap vermekte tabiki özgürsün .mesela banka taksitleri biraz daha kolaylaştırsa vadesini artırsa,bence arayın iyi niyetli oldugun için olumlu cevap vereceklerini sanıyorum en azından şuanki darboğazlık durumdan kurtulursun.herşeyin çaresi mutlaka var,sabır her kapıyı açar

demirc arkadaş çok güzel ifade etmiş,burda hala konuyu bilmeden yorum yapma merakı olan arkadaşlar var:) madem yorum yapacan gogle var dimi ama,tıkla ona biraz bilgi al sonra yorum yap.daha öncede yazdık emekli maaşına nafaka borcu harici kimse haciz koyamaz,kanunen yasak,yasal haklarıda yok zaten,eve içraya gelse hiç bir şeyinii alamaz,iki tane tv varsa alır birini gider onun dışında tek olan hiç bir eşyana dokunamaz..
gelelim borcu olan arkadaşıma,kardeş intihar etmek senin sorununu çözmez,böyle aptalca şeyler düşünme,ödeyemiyorsan zamana bırakacaksın,allah büyük deyip sabredeceksin.ilerde ödeme imkanın olur ödersin borcunu,olan olmuş artık,bundan sonra kafanı takmayacaksın...

Kardes odemekten baska bi yolu yok herhalde ya bişeyler satıp kapıcan yada calısıp oduycen

Emekli maaş a birşey olmazdiyen arkadaş bu banka bu adamın neyıne guvenip bu krediyi veriyor ? çaliş ma şekline ve gelirine göre verir hiç bir banka çalişmayan yada birgeliri omayan insanlara kredi vermez emeklisinede tedbir koyar yasal yolla maaşının 3/1 yada3/2 sine elkoyar yada ustune araba ev yada arsa vs gibişeyler varsa ona tedbir koyar ensonun dada satar bu borç nasıl odenir 1 yol yapılandırma 2yol eşdost dan borçla 2 seçenek daha iyi en azın dan faiz işlemez

Bir de ben engelli olarak finansbank da çalişIyorum saygılar

kendimizden örnek vermek istiyorum.akrabam ziraat bankasındna 15000 tl kredi çekmişti.Üzerinde ne bir araba,ne ev hiçbirşey yok.Tek sahip oldugu varlık emekli maaşı.Çektiği kredinin taksitleri her ay emekli maaşından kesiliyor.

fartih Allah aşkına bilip bilmeden sallama emekli maaşına haciz konulamaz ha normal maaşada konulabilen haciz 4/1dir daha maaşa hangi oranda haciz konulabileceğini bilmiyorsun bankada çalışıyorum diye ahkam kesiyorsun

Arkadaş bilmeden atmıyorum araştırdım özellikle bü işlerebakan arkadaşa sordum 3/1 ya 4/1 ikesilir diyor bir de emekli maaş inin neden kesilemiyceni yazar san bizim de bilgimiz olur

sen bu işlere bakan arkadaşına selam söyle bi zahmet işinin hakkını versin 4857 sayılı iş kanunun 35. maddesine göre maaşın 4/1den fazlasına haciz konulamaz (nafaka bu durum dışındadır) 5510 sayılı kanunun 88. maddesine görede nafaka hariç emekli maaşlarına icra getirilemez al sana kanun bide araştırdım diyorsun googleye yazsan karşına çıkar
----------------
fatih madem bu kadar eminsin gel senle iddalaşalım bana 1.000 lira ver bende sana 500.000 liralık senet imzalayım emekli adamım senin hesaba göre 3/1 maaşımdan kesinti yapılsa 900lira yapar faizle birlikte en az 50 yıl ayda 900 maaş almış olursun varmısın ha istersen o danıştığın arkadaşınlada bunu yapabiliriz

istemiştir.
İcra Tetkik Mercii; icra müdürünün, borçlu ve ailesinin geçinmesi için gereken miktarı araştırıp saptadıktan sonra, haczedilecek azami miktarı belirlemek zorunda olduğu, salt muvafakate dayalı olarak maaşın tamamının haczine ilişkin işlemin bu nedenle yasaya uygun bulunmadığı gerekçesiyle, şikayetçi borçlunun Emekli Sandığından almakta olduğu maaşın dörtte birinden fazla kısmı üzerindeki haczin kaldırılmasına, fazlaya ait istemlerin reddine karar vermiş; hüküm Özel Dairece yukarıdaki gerekçeyle bozulmuştur.
Tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, dosyadaki tutanak ve kanıtlara, bozma kararında açıklanan gerektirici nedenlere göre, Hukuk Genel Kurulu'nca da benimsenen Özel Daire bozma kararına uyulmak gerekirken, önceki kararda direnilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Bu nedenle direnme kararı bozulmalıdır.
SONUÇ : Davalı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile, direnme kararının Özel Daire bozma kararında ve yukarıda gösterilen nedenlerden dolayı HUMK.nun 429. Maddesi gereğince BOZULMASINA, istek

Senet imi aliyim

vallaha benciddiyim atla gel 500.000 lira için değmezmi getir 1.000 liramı istersen boş senedede imza atarım adresi istersen telefonumla birlikte özelden mesaj atarım

ben avukatım durumu şöyle izah etmeye çalışayım
emekli birinin kredi kullanırken muhtemelen emekli maaşına güvenip banka kredi veriyor
ve yapılan sözleşmede kredinin ödenmemesi durumunda maaşından kesilmesi için muvafakatname veriyor
normal şartlar altında emekli maaşına hiçbir şekilde nafaka borçları hariç haciz koyulamaz, koyuldu ise icra müdürlüğüne bir dilekçe yazılarak haczin kaldırılmasını talep edeilirsiniz ve daha sonra haciz kaldırılır eğer buna rağmen haciz kaldırılmaz ise dava açılarak haczin kaldırılması talep edilebilir
ayrıca nafaka borcundan başka bir de sigorta borcu varsa yani devletin alacağı varsa amme alacağı olduğu için aynı şekilde bunda da emekli maaşından kesinti yapılabilir ve bu kesinti 1/4'ü geçemez eğer ssk yanlışlıkla 1/3 oranında kesinti yapıyorsa yine dava ile bu oran 1/4'e düşürülebilir
bu anlattığım şeyler bizzat tecrübe ettiğim olaylardır
ikinci olarak emekli birinin kredi çekip ödeyememesi durumuna devamla eğer kredi sözleşmesi imzalanırken maaşından kesinti yapılmasına olur vermişse verdiği kesinti oranında maaşından kesilebilir, bunu tecrübe etmedim ancak bildiğim bu şekilde kararlar var
bununla birlikte bu kesintiyi iptal ettiren kararlar da mevcut yine borçlu dava açarak emekli maaşına haciz koyulamaz maddesine dayanarak bu kesintiyi engelleyebilir
ev almışsınız, eviniz ipotekli olsa da eğer kendi üzerinize almışsanız eve haciz koyulabilir, satış istenebilir ev kredisinin bir kısmı ödenmiştir diye düşünüyorum
şöyle ki ev 100.000 tl olsun, siz de 100.000 tl kredi çektiniz 120,000 tl olarak geri ödeyeceksiniz ve bunun 40.000 tl'sini ödediniz geriye 80,000 tl borcunuz kaldı ihtiyaç kredisinden dolayı takip maruz kaldınız ve eve haciz koydu, burda eve haciz koyabilir ancak siz dava açtığınızda eviniz tek olduğundan ötürü bu haczi kaldırma imkanınız var, kaldıramadınız ve ev satışa geçildi, tabi süreleri kaçırmamak lazım, ev değerinde satılır ise geriye 40.000 tl'lik bir açık kalıyor yani size verilmesi gerken işte burda ikinci durumda olan haciz koyan 40.000 tl'nin borca yeter miktarına konar ve borcunuzu o paradan tahsil edebilir
gerçi ev eşinizin üzerine dolayısıla eşinizin borcundan dolayı siz sorumlu olmazsınız, eşinizin evi için ödeme imkanınız da yoksa eve haciz koyulduğu zaman bu haczin iptali yollarına çalışacaksınız haline münhasır ev olduğu için yani tek eviniz olduğu için belki haczi iptal ettirme şansınız olabilir yani eşinizin
peki çözüm nedir?
ilk önce siz ihtiyaç kredisini hiçbir şekilde ödeyemiyorsanız size icra takibi yapılır ve emekli maaşınıza haciz koyulmaya çalışılır, haczi engellemeye çalışın engelleyebilirseniz sorun kısa vadede çözülür uzun vadede sizin dosyanız için aciz vesikası alınabilir kendi üzerinize herhangi bir mal almadığınız sürece sıkıntı olmaz
aciz vesikası yerine borcu devam ettirebilir, siz vefat edene kadar hiçbir sıkıntı yaşamazsınız ancak vefat ettiğiniz zaman borç mirasçılarınıza karşı devam eder, dolayısıyla sizin kendinizi öldürmeniz hem dinen günah ahirette sıkıntı çekersiniz, hem de bu dünyada mirasçılarınız, eşiniz ve varsa çocuklarınız sıkıntınıza ortak olup çekmeye başlar
yapılandırmada şöyle bir husus oluyor tahminimce bankacı değilim o yüzden çok iyi bilemiyorum
10.000 tl ana borcunuz var, bu tarihe kadar faiziyle birlikte 15.000 tl olmuş olabilir yapılandırmaya gittiğinizde banka size 10.000 tl üzerinden bir yapılandırma yerine sanki 15.000 tl kredi çekmişsiniz gibi bir yapılandırma yapıyor ve borcunuz oluyor 22.000 tl
aslında ana borcunuz 10.000 tl'ye 22.000 tl ödeme zorunda kalabiliyorsunuz
ancak şöyle bir husus var bunu banka yapabilir yapabilir ancak faize faiz işletilemediği için dava yoluyla fazla ödediğini faizi geri alabilme şansınız var
şansınız var diyorum bunlar hesaplanıp oturulup düşünülerek karar verilecek ve çok yönlü bir araştırmadan sonra harekete geçirilecek mevzular o yüzden avukatlar var :)
güvendiğiniz bir avukata başvurmanız ve bunları ciddi bir şekilde konuşup karar vermeniz tavsiye olunur
siz de avukat da araştırmasını yaptıktan sonra
biraz uzun tuttum kusura bakmayın
umarım verdiğim bilgiler az da olsa size yardımcı olur
bir avukat olarak çok borçlu ile karşılaştım aynı şekilde çok alacaklı ile
unutmamak lazım herkes bir gün borçlu olduğu gibi bir gün alacaklı olabilir
o yüzden dengeyi çok iyi kurmak lazım
bir alacaklı müvekkilimin borçlusundan hiçbir şey tahsil edemediği için kendisinin de battığını ve kendi borçlarını ödeyemecek hale gelip ailesinin yuvasının yıkıldığını bilirim
aynı borçlu ise başka türlü yollarla yine başkalarını tabiri caizse yolarak hayatına devam ettiğini hiçbir şey olmamış gibi başkalarının üzerinden yaşadığını bilirim
ancak bankaların durumu biraz daha farklı onlar bir şekilde normal vatandaş gibi olmadığından işlerine devam edebiliyorlar
sadece büyük vurgunlar ve yolsuzluklar dolayısıyla bankalar kapanıyor aksi halde vatandaştan alamadığı alacakları yüzünden değil
son olarak tekrar etmek gibi olacak ama uzmandan yani bir avukattan bilgi almanızda sizin için fayda var diye düşünüyorum tabi burda diyebilirsiniz avukata gidicek soracak para bile yok diyebilirsiniz o zaman iş başa düşecek ve çeşitli hukuk sitelerinden konunuzla ilgili bilgileri toplamaya çalışacaksınız
umarım bir gün hayatınız normale döner
şahsen benim bile çok dara düştüğüm zamanlar oldu, sağolsun eşim dostum yardım etmese sizin durumunuzdan çok daha beter durumlara düşebilirdim
gerçekten siz ve sizin gibileri anlıyor ve duadan başka yardımcı olamıyorum
saygılar

Üst Alt