Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kredi çektim ödeyemiyorum. Ne yapabilirim? [Hukuk]

salih_6071

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi aksamlar benim bir konu hakkinda fikir alabilirmiym ben bir bankadan ihtiyac kredisi cektim 60 ay ve 24 ayini odedim geri kalan 36 ayi odeyemiyorum imkanlarim zayif ne yapabilirim engelli bir vatandasim cok zor durumdayim

Kardeş yapacak bir şey yok bankaya kolunu kaptırdın mı iliğini kurutana kadar o borcu alırlar.
Ancak şöyle bir şey yapabilirsin banka müdürü ile görüşüp eğer yapılandırmaya giderler ise belki ödeme de yardımcı olabilirler yoksa başka türlü şansın yok. Adamlar icra yolu ile parayı tahsil ederler...

Kardeşim geçmiş olsun yapılandırma hikaye, kesinlikle bankaya ben ödemek istiyorum dersen bırak indirimi aksine şartları zorlaştırılar. Hiç canını sıkma ne haciz yapabilirler nede icra. Sık dişini bir kaç sene sana ulaşamaz ve tahsil edemezlerse afedersiniz eşşek gibi yola gelir çıkar bir yol bulurlar. Ödeyemiyosan canını sıkma. Ha bu arada rekabet kurumu kararına göre fazla faiz tahsil ettiler diye bi de dava aç o zaman tam olur

selam salih bey geçmiş olsun öncelikle,tabi sıkıntılı bir durum allah yardımcınız olsun,bankanıza gidin konuşun öncelikle,bu şartlarda bu krediyi ödeyemeyeceginizi anlatın,belki size uygun bir çözüm bulurlar,bankanızla anlaşmaya bakın,ama olmazsada zaten oluruna bırakın,emekli maaşınıza haciz gelmez,haciz koysalar bile itiraz edin,kanunen emekli maaşından ancak nafaka kesebilirler,bunun yanında ev hacizlerininde sınırlı oldugunu biliyorum,yani evde tv buzdolapı birer taneyse onlarıda alamazlar.ama sonuçta sıkıntı yaşarsınız tabiki,inşallahh bunlara gerek kalmadan çözersiniz allah yardımcınız olsun...

allah yardımcınız olsun bankanın muduruyle gidip yapınlandırma için görüşün ve bunda sıkıntı cıkarcaklarını sanmıyorum onlar için para varsa gerisi yoktur..
yada krediyi krediyle kapatabilirsiniz farklı bi bankaya gidip ordan cekerek..
birde yanlış anlaşılmasın ama bazı aracı kişiler war böyle şeyleri ii bilirler mesela benım arkadaş okula kayıt yaptırdı ama gitmedi okuldan atılmamak içinde gidip benım param yok fln diye bi kagıt cıkarıp götürdü bu sene gitti okuyor.. işi ehli birine sorarsanız belki onunda bi dümeni wardır pek herkese duyurmak istenmiyordur..
tekrar geçmiş olsun..

Salih maaşının bir kısmına haciz koyarlar bilgine

yapılandır 300 yerine 100 ödersin her ay en mantıklısı yapılandırma

İron;

arkadaşım bilip bilmeden yorum yapma lütfen,emekliyim diyor okumadınızmı? emekli maaşına haciz nerde görülmüş:)

emekli maaşına haciz gelmez ondan zerre kadar şüpen olmasın ilk seçeneğin: başka bir bankadan kredi alıp borcunu kapatırsan zokayı yutarsın çünkü 24 ayda banka zaten senden faizi tahsil etti borcun tamamını kapatsan bile ödeyeceğin miktar anaparaya yakın olur bu nedenle ikinci krediyi çektiğin an bir anaparaya iki faiz ödemiş olursun bankanla konuş tekrar yapılandırma iste yine ek faiz biner ama diğerine oranla daha az kazık yersin
ikinci seçeneğin:borcu ödemek gibi durumun yoksa tabanları yağlıyorsun evden taşınıyorsun kira konturatını arkadaşın veya akrabanın üzerine yapıyorsun banka 1-2 yıl seni arar sonra peşini bırakır aradan 5 yıl geçer banka sigortadan parasını alır sana borç bilmem nereye geçmiştir uzlaşmak için şu numarayı arayın yoksa yasal işlem başlatılacak diye evrak gelir bir ay geçer borcunuzda faiz indirimi yaptık hadi ödeyin derler 1 ay daha geçer ayda şukadarını ödeyin kendinizi kasmayın kalanını sonra halledelim diye evrak gelir sonra sil baştan bu işlemler tekrarlanır lakin 20 yıl içinde mal edinirsen anında devlet el koyar
-----------
sana tavsiyem ikinci şıkkı uygularsan köşeye para atmaya bak devlet faiz indirimi yapınca borcunu öde 10.000lira ana paraya 6 yıldan sonra 6.000lira kadar faizle borçtan yırtarsın

Sotiece genarel mi nedir fransizlarin nerden bulastim bilmiyorum ben ihtiyac kredisi cektim ama evde banka kredisiyle esimin uzerine banka haciz koydu borcu bitmeden bir sey yapamazlar degilmi

abim senin yine emekli maaşın var benim hiç bir maaşım yok altı binden fazla kredi kartı borcum var beş aydırda işsizim? Ben ne yapayım? Şükret haline beterin beteri var.

selamlar bende aynı durumdayım gecen yıl kısmı felç gecrdim /94 oranında özürlüyüm rapor çktı gelirim sadece iş göremezlk 750 tl oda ev kira 2 çock fatralara bille yetmiyor napmalıym bna yol gösterin yapılndırma ypsam gnede ödiyemem hiç bir mal varlığım yok komşularım sayesinde evimize erzak giriyo dha ne diym size bir yol gösterin bna tşkl edrim şimdiden.

Harun Kardeş hangi bankadan kredi çektiniz yapılandırma yapıldımı...eve haciz gelirse bu ailenizin ve sizide psikolojisini bozar...borç kaç para kaç taksit kaldı ne kadardır ödemediniz...yapılandırmayıda ödeyemem derseniz olay çıkmaza doğru gider...

öncelikle borcu olan tüm arkadaşların allah yardımcısı olsun,türkiyede yaşamak gerçekten çok zor,birde kredi kartın varsa 5 yada 10, tane insanlar tamamen bataga saplanıyor,adamın asgari ücret maaşı var.8 tane kredi kartı var,düşünün artık siz geriisini:) insanların maaşı yetmiyo,iş güç yok,kirası var çocugu var eşi var,bayramı var tatili var,mecburen kartlara yükleniyo,çevremde bu durumda çok insan var,haliyle üzülüyorsunuz.ama yapacakta bişey yok,bankaya borcunuz varsa anlaşıp ödemeye çaılışın,yok ödeyemiyorsanız maaşınızın 4 de 1 zaten sizden keser,onun dışında haciz filan kalmadı,korkmayın,ancak evde 2 tane tv 2 tane buzdolabı varsa onun 1 tanesini alabiliyorlar,tek olan eşyaya dokunamıyorlar,tabi eve gelir gderler siizn ve aileniizn pisikolojisini bozmaya çalışırlar,ayrıca emekliyseniz maaşınıza dokuyanmıyorlar,çünkü kanunen emekli maaşına ancak nafaka hacizi koyabilirler,onun dışında haciz koyamazlar.koyarlarsa icra dairesine ve cumhuriyet savcılıga şikayet ediyorsunuz,dilerim kimse bu duruma gelmesin,kimsenin eşi çocugu böyle acı günler yaşamasın,inşallah bu durumda olan arkadaşlar bir an önce bu sıkıntılardan kurtulurlar,allah yardımcınız olsun....
saygılar...

finansbanka normalde 9 bin idi ama ablma gitmiş ypılndırma ypmış olmuş 16 bin neye daynarak ypyı onu da anlmış dilim ama .9 ay boyunca aksatmadan ödedim ama işte şu felç bi girdi tüm düzen hayat biti .

ölüm durumunda sigorta bu krediyi kapatıyor.acaba yüzde 94 raporu alan birinin kredisini neden kapatmıyor sonuçta çalışma gücünü kaybetmiş biri sigortadan faydalanmalı.

Bu bankalar varya kemikteki iliği kurutuyor hiç durmadan arayip duruyorlar ben bir karar verdim 10 lt benzinle borçlu olduğum bankaya gitsem benzini üzerime döksem desem ki borcumu ödeyecek param yok canimi vermeye geldim desem sonuç ne olur

En kısa zamanda bir şekilde borcunuzu kapatmaya bakın.
Banka ilk önce size bir kaç kere telefon açıp uyarıda bulunacaktır.
Daha sonra adınıza yasal takip dosyayı açılacaktır.
Size verilen süre içerisinde borcunuzu ödeyemezseniz yasal yollardan işlem başlatılıp evinize icra gelecektir.
Ne yazık ki engelli olmanız banka için hiç bir anlam ifade etmiyor.

bankalar yok engellisin özürlüsün kimsenin gözünün yaşına bakmaz senden ıslak imzayı aldıysa sen de onayladıysan ağlamak fayda sağlamaz.uyanalım artık bankalardan uzak durun.45 ay vadeli kredi almak da nedir yahu.hadi 5 ay bilemedin 12 ay bile çok..kusura bakma imzayı attığın an kaybetmişsin.

Bankadan yapılandırma isteyin. Yapacak başka birşey yok.

Arkadaşın biri kaç git demiş...
Kaçıp gidersen nolur söylim. Bankalar tahsil edemedikleri paraları varlık yönetim şirketlerine devrediyor. Onlarda bir şekilde sana ulaştıklarınlarında öttürüyorlar 10 tl borcun kalmış olsa faizi bile çatır çatır senden alıyorlar..

Ben deeee :)
Bıktım ödemelerden daha 1 sene bile olmadı bitmezz bu bitmeezz
Yapılandırma istedim yıl sonuna kadar taksit yıl sonunda kalanını ödenecek inşallah.
Ne diye bulaştıysam

demirc;

Emekli maaşına haciz gelmez evet ama kesintiye uğratırlar her ay içinden biraz biraz kesintiye uğratarak bir şekilde verdikleri parayı geri alırlar.

Üst Alt