Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesine çağrıldım. %43 raporum vardı. Durumum ne olur?

Çok geçmiş olsun bende kanser atlattım vergi indirimiyle emekli oldum. Haziran ayında kontrole girdim. Önceki 68 di şimdi 63 verdiler bi sorun olmadı emeklilik için bakalım. Bu seferkini üç yıllık verdiler sgk da üç yıl sonra görüşürüz dedi adam. :cool: O zaman remisyon süreci bitecek inşallah bi sorun olmaz. Oran yüksek ben o sorumluluğa giremem ne demek onu anlamadım yönetmelik belli verilecek değerler belli insanları uğraştırmaktan strese sokmaktan başka bişey değil şu yapılan. Hem kendilerini uğraştırıyorlar hem bizi.

Mevzuat değişikliği öncesinde emekli olup da mevzuat değişikliği sonrasında kontrole çağırılan kişiler için son değişen mevzuata göre değil de ilk emekli olduğu mevzuata göre tekrardan rapor düzenlenir.

Eree

Hocam, SGK tekrar kontrol için beni Esenyurt Necmikadioglu Devlet Hastanesine yönlendirdi. Gittim, bütün heyet doktorlarına girdim . Sadece üroloji doktoru benim ameliyat olduğum Cerrahpasa hastesine sevk etti. Cerrahpasaya 2 hafta gittim geldim. Cerrahpasa üroloji doktoru tüm tetkilerden sonra beni sağlık kuruluna sevk etti. Cerrahpasanin üroloji doktoru puan vermiyor, sağlık kurulu veriyor. Kurula girdim ve sadece üroloji kısmı için yüzde 68 aldım. Cerrahpasa hastenesi bashekimi de bunu onayladi. Belge elimde. Necmikadioglu devlet hastanesi üroloji doktoru bunu kabul etmiyor, yok sayıyor. Pazartesi bir daha gideceğim.

Vergi indirimi eziyeti

10 ay önce %43 vergi indiriminden emekli oldum. Hastane Abdülhamid Han Devlet Hastanesi.
Hastalıklarım:
Böbrek Kanseri [2. Evre]
Hipertansiyon
Tiroid
Bel ve boyun fıtığı
5 ay sonra sgk'dan tebligat geldi.
Abdülhamid Han Hastanesi soruşturma geçirdiği için beni Esenyurt Necmi Kadioglu Hastanesine sevk ettiler.
Bütün heyet doktorlarına girdim.
Üroloji doktoru beni ameliyat olduğum Cerrahpasa Tıp Fakültesine sevk etti. Orada da heyete ve sağlık kuruluna girdim. %68 verdiler.
Bu raporla Necmi Kadioglu Devlet Hastanesinde sağlık kuruluna girdim.
Sonuç olarak %71 rapor aldım.
Sgk beni sevk ettiği Necmi Kadioglu Devlet Hastanesinin raporunu kabul etmeyerek hakem hastanesine sevk etti.
Sinirlerim çok bozulmuştu.
4. Kez heyete ve sağlık kuruluna girecektim.
Hakem hastanesi olarak İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Osmaniye Semt Polikliniği belirlendi.
3 gün de burada geçirdim.
Sonuç olarak %71 kesinleşti.
4 ay boyunca bu sitresi yaşadım.
Maaşımı kestiler, hâlâ kesik.
İş yerinde devamlı izin aldığım için rahatsızlık oldu
Patoloji raporu ve epikiriz raporu kaşeli ve imzalı olmadığı için Cerrahpasa Tıp Fakültesinden tekrar çıkarttım ve daha neler neler.
Saçma sapan bir süreçti.

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun, 26 YILDIR raporlarımız usulüne uygun olmasına ve rahatsızlıklarımız mevcut olmasına rağmen biz engellileri yoran SGK dır, benzer durumdayız bu zihniyet insanı yaşamından ve ülkesinden soğutuyor yazıklar olsun, SGK nın zulüm prosedürü, ama 3 yıldır uğraşıyoruz bu böyle kalmayacak....
YAZIKLAR OLSUN....

Kuru

Çok geçmiş olsun Efendim.
Sgk için çok şey yazabilirim ama mahkemede uğraşmak istemiyorum. :)
7365 gün sigortam 25.5 yıl çalışma sürem var. Eğer EYT çıkarsa normal emekliligime döneceğim.

Unkapani Sgk'da çocuğum yaşındaki memurlar benimle emir kipi ile konuşuyordu. O andan itibaren ortalık toz duman oldu. Herkes haddini bilecek. Mesela, İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Osmaniye Polikliniği sekreteryasinda çalışan memurlar çok kibar ve ilgiliydi. Allah onlardan razı olsun.

Bu arada Sgk beni İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesine sevk etti ama hastanenin bundan haberi yoktu. O da ayrı bir sıkıntılı süreçti.

Korkmak geri adım atmak YOK kardeşim bizleri tehdit etmeye kalkan DEVLET GÖREVLİSİ NE bile rastladık ama herkes bilsin ki Hukuk devletinde yaşıyoruz herkes haddini bilecek onlar bize hizmet etmekle yükümlü olduklarını benimseyecek benimsemezlerse gereği yapılacak, yaptıracağız, kimse onların kölesi değil herkes görevini gerekli mevzuat çerçevesinde ve gerekli davranış kuralları ile yapacak..... Bu sgk kurumu da olsa, sokakta temizlik görevliside olsa aynıdır....bizler bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz, hodri meydan...

Ben mağdurlardan biriyim ve bu sebeple bu konuda kimsesiz kaldığımıda belirtmek isterim, nerede devlet, nerede aile bakanlığı nerede sgk, nerede insanlık...3yıldır bulamıyoruz....

Konuya gelirsek; kişiyi yıllar sonraki (değişen) mevzuata göre 5-7-9 yıl sonra kontrol muayenesine tabi tutmak en hafif tabirle haksızlık, kişiyi aptal yerine koymak ve zulümdür,

Merhaba.
Üç ayı aşkın bol stresli günler sona erdi.
%43 engelli raporuma itiraz eden sgk/maliye beni sevk ettikleri hastaneden ₺71 engelli raporu verildi. Buda kabul görmedi başka eğitim araştırma hastanesine sevk edildim ve %71 onaylandı ve maaşım yeniden bağlandı. Şimdi 3 ayı aşkın süren bu stresli dönemin hesabını kim verecek.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Gözünüz aydın geçmiş olsun diyorum Allah güle güle yemek nasip etsin

İbrahim Topuz

allah belalarını versin ne diyelim birde bu çıktı kontrol muayenesi derdi...emekli olmaya sevinemiyeceğiz

Vergi indirimi, İfade

Merhaba
İki yıl önce kanser hastalığım ve kronik rahatsizliklarimdan dolayı %43 ile emekli oldum. Altı ay sonra kontrol muayenesine cagrildim ve bir devlet hastanesi birde hakem hastanesinden %71 rapor aldım. Bugün beni aradılar ve yarın ifade almak için eve gelecekler. Bu nedir?

Ayrıca yeni kontrol zamanım yaklaştı. Ben Giresun'da ikamet ediyorum beni İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesine sevk etmişler. Oysa burada da hastane var.

Teşekkürler

Üst Alt