beike turkey türk temsilciliğine attıgım maıl ve aldıgım cvp
Sn Alp ErtungaBen sizleri ve kurulusunuzu hastalıgmın gecmısınden
haberdar etmek ve bunları ıfade ettıkten sonra bu dogrultuda bırkac soru sormak isterim. ben 21 yasımdayım ve tam bır bucuk yıl önce bana kendı sehrımde yanı trabzonda f.ataxıa tanısı koyuldu-gecen yılın subat ayında.bu tanı koyulmadan yaklasık 1 ay önce ben cok fecı bır sekılde duserek sol dızımı parcalamıstım.aynı yılın agustos-eylül döneminde aılemle bırlıkte- bir şifa olur diye almanya köln dekı özel bır klınıge gittim. burada her gun 9 saat olmak uzere 21 gunluk b ır tedavı gordum.şu anda 1 yıldır ilaç kullanıyorum-vitaminE, mnesis ve busp.bu ilaçların bende pozıtıf etkısını gordum. şöyle ki, ben almanyaya şu tarz sıkayetlerle gıtmıstım- konusmam cok bozuk ve tutuktu ne dedıgım anlasılmıyordu, el ve parmak kaslarımı tam anlamı ıle kullanamıyordum bu nedenle el yazım anlasılmıcak derecede köötuydu, sıcak yada soguk hıc bır ıcecek tasıyamıyordum, merdıven ınerken sorun yasıyordum-destekle iniyordum. düşmeden dolayı bende bır korku belırmıstı kendıme guvenemıyordum.hareketlerımde rahat degıldım, yürümem saglıklı bır ınsanın yurumesı gıbı degıldı. denge prooblemım vardı.zaman zaman dusme rısklerı yasıyordum fkt kendımı bu durumdan zor kurtarıyordum.- şikayetlerim bunlar. .ılaç kullanmaya basladıktan sonra kendımde önemlı degısıklıkler farkettım denge konusunda problemlerım azalarak devam etmekle beraber konusmam düzeldi.ıcecek tasıyabılıyorum.ellerımı cok rahat kullanabılıyorum. vucuduma gıren kramplar tam olarak gecmesede azaldı.artık tek basıma merdıven ınebılıyorum nadıren bır kısının koluna gırmek sartı ile. dusme rısklerı yıne yasıyorum.yazım bır turlu duzelemedı yıne denge problemım var. ve su anda ne yazıkkı 1 aylık bel fıtıgı hastasıyım.sureklı yatıyorum.
1) ben kesınlıkle ve kesınlıkle > kurulusunuza en ykn zaman da gelme taraftarıyım. görüldüğü gibi f. ataxıa benı hnz tam olarak yenemıyor.savasıyorum.çok agır bır hast.a degılım . kötu alıskanlıgım yok saglıklı beslenırım. bendekı var olmaya dvm eden problemler merdıven ınememek, el yazısı bozuklugu, kramp girmesi, denge bozuklugu.elimden geldıgınce spor yapmaya calısıyorum.yüzme yürüme bisiklet cevırme
2) uygulanack stem cell tedavısı sonunda duzelecegıme garantı verebılırmısınız. yenemedıgım problemlerını cözebileceginize inanıyormusunuz
3) dielimki stem cell tedavısını gördum ve olumlu sonuclar aldım.tedavı sonunda ilaç kullanacakmıyım yada ılaclarıma dvm edecekmıyım buna grk kalacakmı
4) şimdiye kdr hiç tedavı ettıgınız f. ataxıalı turk hastanız oldumu
5)ben ılerde saglıklı bırıyle evlenırsem dogacak olan cocugumda f.ataxıa gorulme rıskı varmı varsa neye baglı olarak var ve bunun önune nasıl gecerım
6) tanıdıgım pek cok f.a lı hasta sandalyeye bagımlı bnm öyle bır sorunum yok . ileriki yaşlarımda benı böyle bır rısk beklıyormu beklıyorsa bunun önune nasıl gecerim
7)su anda hastanenızde fa tedavısı goren yada gormus olup kesın ve net bır ıyılesme sonucu alan hastanız varmı
8) uygulanacak tedavı sonunda benım eskı halıme donme rıskım varmı
şimdilik bu kdr ilgilenir ve yardımcı olursanız sevınırım.cevabınızı mumkunse 7 agustos aksamına kadar maılle bıldırırmısnız cunku yarın aksam hastaneye donmem ve yyatılı kalmam gerekıyor. şimdiden tşkler. saygılar...Gülşah AYDIN 21/FEMALE/TURKEY > Date: Fri, 3 Aug 2007 09:09
Sn. Gülşah Aydın. Dr. Tuğrul aradı ve size hemen cevap vermem gerektiğini hatırlattı. Öncelikle şimdiden geçmiş olsun diliyorum. Umarım ameliyatınız çok başarılı geçer. Size daha sonra Beike B.China için bir form göndereceğim. Bunu doldurup bana iade ettiğinizde B.China dan sizin tedaviniz için önerileri olacaktır. Bunları size ileteceğim. O durumda sorularınızıda onlara iletip size aydınlatıcı cevaplar yazmaya çalışacağım. Öncelikle unutmamanız gereken husus kök hücre tedavisinin çok yeni olduğu ve istati,stiki bilgileri, bulunmadığı. Böyle bir beklentiniz olmamalı. Kök hücrelerin hiç umudu olmayan hastalara bir ışık olduğu kesin ancak bu her hastada farklı sonuç verecektir. Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Dr.Alp Ertunga