muhendis3232 ben yorumumda genelleme yaparak tüm ev sahipleri haksızdır veya şudur budur demedim. Tüm kiracılar için de şudur veya budur demedim. Sözüm gözü doymayan veya vicdanı olmayan ev sahipleri içindir. ''Devlet kafasına göre %25 diyemez.'' dediniz. Pardon ama bu ülkede hiçbir ev sahibi devletten veya hukukundan büyük değildir. Borçlar kanununa geçici madde eklenmiş ve devlet demiş ki : ''1 Haziran 2022 ile 15 temmuz 2023 tarihleri arasında imzalanacak sözleşmeler bir önceki yılın kirasını en fazla %25 arttırabilecek.'' bu madde zten geçicidir. ve ortada bu döneme ait olağanüstü bir hal var. mesela enflasyonun birden tavan yapmasıyla örneğin 1500 tl olan ev kirası için bazı ev sahipleri normal zammın dışında yüzde 300 zam istiyor. yani bu geçici madde bazı hak hukuk tanımayan ev sahipleri için. Bana ev sahibim dedi çık evden yüzde 300 arttırarak evi başkasına kira vereceğim. Durum böyle olunca devlet de el attı işte bu duruma.
muhendis3232 devlet memuruna yüzde 40 zam yaptı. ama bu pahalılıkta ne zor şartlarda geçiniliyor bu da işin diğer yanı. asıl mesele şu ki bir kiraya birden yüzde 100 ile yüzde 200 zam yapılması. siz kiracı olsanız bu duruma maruz kalmak istemezdiniz sanırım. saygılar.
muhendis3232 devlet memuruna yüzde 40 zam yaptı. ama bu pahalılıkta ne zor şartlarda geçiniliyor bu da işin diğer yanı. asıl mesele şu ki bir kiraya birden yüzde 100 ile yüzde 200 zam yapılması. siz kiracı olsanız bu duruma maruz kalmak istemezdiniz sanırım. saygılar.