Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi protezimizi kendimiz yapabilir miyiz sorusunun cevabını arıyorum..?

Şeffaf silikon yada akvaryum slikonu . Güdügünüzü bir mezro metre ile çapını ölçün bir pet şişeyi aynı ölçüde çapa getirin başlayın pet şişeye sıvamaya silikonu protez iç ölçüsüne gelene kadar etrafını doldurun en dışına ögretmen kadın çorabını geçirin tekk kat.
artık slikon çorabınız oldu. kuruması için bir hafta bekleyin.

pet şişe olmaz çünkü ölçüleri uygun değil.ben onun kalıbını alçıdan yaptım.üzerine kondom geçirdim.onun üzerine istediğim çalışmayı yapabiliyorum.fakat slikon liner yapmanız için eski ve çöp olmuş silikon linerin içindeki aparatı alıp bunun içine gömmek lazım.

uzun bir aradan sonra engelli kardeşlerim için yararlı olacağını düşündüğüm bir kendin yap köşesiyle tekrar aranızdayım.ben kendi sorunlarımı kendim çözerken edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmayı seviyorum.
bu günkü problemimiz silikon liner yırtılmaları ve eskimiş yüzeyleri değiştirmek.

silikonu alalı yaklaşık 4 yıl oldu.birkaç yerden yırtıldı ama slikonla yapıştırıldı.ama artık dış yüzeydeki kumaşıda yırtıldı ve eskidi.şimdi bakalım buna bişey yapabilecekmiyim.

bunun için önce dış yüzeydeki kumaşı soyacağız.kumaşı soyarken sanki balık derisi yüzer gibi yavaş yavaş gayet sabırlı bir şekilde çalışıyoruz.bazı yerlerde falçata yardımı alıyoruz

bunun için önce dış yüzeydeki kumaşı soyacağız.kumaşı soyarken sanki balık derisi yüzer gibi yavaş yavaş gayet sabırlı bir şekilde çalışıyoruz.bazı yerlerde falçata yardımı alıyoruz

silikonun dış yüzeyindeki çorabı çıkarıp silikonu çırılçıplak soyduk .tüm yırtıklar falan ortaya çıktı.şimdi yapılacak iş bir şırıngaya doldurduğumuz şeffaf silikon yardımıyla yırtık yerleri yapıştırıp strech filmle kuruyana kadar sabitleyecez.daha önceden silikonu geçirmek için yaptığım alçı kalıbın üzerine geçiriyoruzki daha rahat çalışalım ve silikon sağa sola bulaşmasın.

silikonun dışındaki çorabı çıkarırken bazı bölümlerde çukurlar oluştu.duvardaki çukuru alçı ile doldurur gibi falçata ucunu spatula gibi kullanarak boşlukları dolduralımki pürüzlenmesin.

silikonumuzun yırtılan bölümlerini yapıştırdık.kuruması için sabaha kadar müsade edip yarın yeni dış çorabını yapıştıralım.

paramparça olmuş silikon liner ,nalburdan alınmış şeffaf silikonla birleştirildi ve üzerine yeni kılıf geçirilmeye hazır oldu.bu gün televizyonda birisinin kolunda şu dövmeli kollukları gördüm ve silikonun dışını bunlardan birisiyle yapmaya karar verdim.o yüzden acele etmedim ve bu kolluklardan sipariş vereceğim.

Üst Alt