Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza yapan aracımı ÖTV'sini ödeyerek satıp yeni araç alabilir miyim?

@telyo,

Bunu daha önce yazmıştım, her pert hurda sayılmıyor diye, hurda belgesi alamadıgın sürece pert araç yeniden tamir edilip piyasaya sürülebilir niteliktedir.
Eğer aracın tamiri çoksa ötv sini ödeyip parasını alın yok hayır dersen yaptırma yolunu seçin.
Yoksa iş dallanıp budaklanıp sarpa sarıyor.
Mahkemeye götürsende firma bu işin iinden çıkar gibime geliyor.
En basiti aracı ben tamir ettirir sana veririm der.

Ötv sini ödeyip parasını almak istersen, vekalet vererek aracı satışını onlara yaptırabilir ve size aracın 2.el piyasa değerini verebilirler.
Öncedende dedim ötv siz bir daha araç almak istersen hurda belgesi şart.
Allah yardımcın olsun, zor bi karar senin için.

Avukat ile tekrardan bir araç alamama olayını konuştuğumuzda ise bunun sigorta şirketinin değil tamamen devletin hatalı uygulaması olduğunu belirtti. Özürlü aracının perte çıkarılması sonucu ötv si ödendiği halde 5 yıl içerisinde tekrar araç alımının engellenmesi ve hak mahrumiyetine uğratılması anayasada ki eşitlik ilkesine de ayrı bir olay olduğunu (normal araç alanların bu tip durumda sorunsuz araba alabildiklerine)ve idari mahkemede bu konu üzerine dava açılır ise kesinlikle kazanılabileceğini konuştuk. Bu durum hakkındaki yorumlarınız nedir, böyle bir dava açmak nekadar mantıklı olur?

Bence mutlaka ama mutlaka dava açmalısınız. ÖTV'sini ödedikten sonra yeniden ÖTV'siz araç almak için kısıtlama konması bence de hak ihlalidir. Yüzde yüz kazanırsınız diye düşünüyorum.

Bu tip bir davanın kime karşı açılacağı konusunda dahi bilgim yok ama bir soruşturayım bakalım. Ne kadar süre alır acaba böyle bir dava?

Eğer araba tamir edilebilir durumdaysa adamlar davayı kazanır sana söyliyim.
Adamlar sana tamir ettirip vermek zorunda sonuçta.

telyo bey sonuç nasıl oldu cevap yazarmısınız

Kaza yapıldıktan sonra sigortadan araç bedelinin bana ödenmesini ve ötv benim olduğunu onları ilgilendirmediğini önlerine kanun maddelerini sunmak için hangi maddeler var bu konuda bilgisi olan varmı

Bu tip durumlarda ötv yi onlar size öderler ve sizde o ötv miktarını gider vergi dairesine yatırırsınız. Böylece aracın üzerinden devlet rehini kalkmış olur.

Hiç bir şekilde sigortacılar ile bu konuda tersleşerek zaman tüketmeyin, ben tanıdık hukukçular ile de durumu görüştüm bir sonuç alamıyorsunuz. Siz arabayı aldığınızda vermiş olduğunuz beldeli sigorta şirketleri size geri ödüyor zaten. ÖTV miktarını da size verip vergi dairesine yatırmanızı istiyorlar ki aracı başka birisine satabilsinler. Eğer siz bu ötv miktarında iseterseniz bu sizin açınızdan zenginleşmeye neden olduğu için sigortacılığın mantığına aykırı oluyor.

Ben verilen ötv miktarını da aldım gittim vergi dairesine yatırdım, engelli aracı olma vasfı kalktı ve pert olan araç başkasına satıldı.

Sorun kanunda.

Sayın telyo;
Sonuca ulaşabildinizmi ulaştıysanız eger nasıl bir sonuç çıktı. Benzer bir durum benimde başıma geldi arcım pert oldu. Kasko firmasından herhangi bir cvp henüz gelmedi.
Fakat ben size verdikleri cevaptan farklı olacağını sanmıyorum. Sonucu paylaşırsanız memnun olurum. Hoşcakalın.

Emint bey bizim aracimizdav evet pert oldusiz kaskodan paranizi alicaksiniz otvnizi oduceksiniz ama mutlaka kaskodan arciniz pert olmus yazisi satilamaz diye yazi alin cunku kasko sirketleri tamir ettirip arabayi satiyorlarben yazimi aldim otvmi odedim ve tekrar otv indirimli yeni arac aldik burda telyo bey ve oturan boga abiden bilgi alin

Abi mrb bi gelişme varmı benimde aracım pert oldu. Nasıl bir yol izlemem gerek

Üst Alt