Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiriyor mu?

Geçen paylaşmıştım resmi kurumun sayfasında engelli işçi aranıyor ve yazı aynen ''ENGELİ OLMAYAN ENGELLİ PERSONEL ALINACAKTIR'' .Gel buyur burdan yak.

Yaklaşık bir aydır engelli olarak işkur da mülakatlara katılıyorum ve aynı gurup sabah buluşuyoruz mülakatımızı yapıyoruz ve bir sonraki mülakatta buluşmak üzere ayrılıyoruz :) bu guruptan daha bir kişinin işe yerleştirildiğine şahit olamadım.%3 engelli deniyor da sadece belediye alsa o miktarı benim şehrimde iş arayan engelli kalmaz.

Bakalım sonumuz ne olacak bu gün öğrendiğime göre ulaşımda da bayram sonraya sürprizler olacakmış,şoförle konuştuk biraz gülerek bayram sonra sizden ücret alacaklar dedi,bende kanun var ama deyince olsun tüm ülkede olan burda olmayacak dedi ya burda yaşa kabul et yada defol git deniyor.Sağlık olsun ne diyelim

engeli olmayan engelli ha vayyy iyiymiş :)

8 yıl kadar önce,2022 maaşı için başvurmuştum.sonucu beklerken,bana işkur aracılığı ile ulaşan,bi tekstil atölyesinden davet yazısı geldi.hiç gitmedim görüşmeye,işkuru aradım ve yüzde 85,ilaç tedavisiyle çalışma olanağı vermeyen,kronik süreç yazan raporum olduğunu söyledim.çalışacak durumda olmadığım halde,niçin bana iş daveti gönderdiniz dedim.prosedür böyle falan gibi bi cevap aldım.bulunduğum yere 2 saat uzaklıkta bir işyeri bulmuşlar bana,hem de çalışamaz diye raporum olduğu halde.bence işkur un engelliler için üzerine düşen görevi,ne kadar yerine getirdiği gayet açık.kimsenin engelliler için bişey yaptığı yok zaten.engelliler için yapılan herşey laf sadece.uygulama sıfır.

iş kurda iş olsa dahı torpıl olmasa ıs sahıbı olamıyorsun

işveren sadece ceza yememek için taşeronluk yapıyor, eski işveren firmamın eşantiyon saatlerini duvarların da asılı işkur'un bizzat kendim gördüm. Buldukları işlerin %90'ı asgari ücretli işler. Biz engellilerin kendimizi ilgi alanlarımız da geliştirip ( sertifika v.s ) iş aramamız daha mantıklı..

"Az para, çok iş" sloganıyla hareket eden kapitalist köle sisteminde dezavantajlı bireylerin insanca çalıştırılması, toplumsal duyarsızlığı arkasına alan işverenlerce fazlalık görülüyor. İşveren, aradığı pozisyonun yanında bir sürü angarya işi yapabilecek sözüm ona "engelli" çalışanlar istiyor. İş-kur da buna bile bile çanak tutuyor. Ayrıca ilanlarda ayrıntılar yok. İki saat yoldan gelip ümitle başvurduğum çoğu ilanın laf olsun diye verildiğini öğrenip dönmüşlüğüm var. İş-kur özel sektörün çanakçılığını yapmaktan başka ne işe yarıyor bilmiyorum.

Arıkan

Sadece para saymak için bir araya gelmiş insanlar topluluğu yada sabah gelip akşam eve dönülen bir toplanma merkezi diyebiliriz.

Guncel

Bimerden yaziyorum eee kardes suna ceza kestinmi kesecem buna ceza kestinmi kesecem sonuc yok

Dvrm2 Arkadaş kısa ve öz sistemin nasıl çalıştığını anlatmış. Ellerine yüreğine sağlık. Ben açıkcası işkurdan hiç iş bulmadım. Hep internet üzerinden işimi buldum. İstanbul Beyoğlu iş kur şubesinde çalışan çok duyarlı iş danışmanları var. Ben bizzat oturup tüm sıkıntıları konuştum. Kendileride özel sektörün ne kadar kurnaz , ucuz , çalışma şartlarının ağır ve uzun adam arayışı içinde olduklarının farkında ama yaptırımları yok. iş kur pasif kalıyor şikayet edin bimer`e yazın iş kura yazın belki birşeyler düzelir. özel sektör artık iş kurda görüşme yapıyormuş iş arayanla işvereni burada biraraya getirmişler . Bunlar çözüm değil ceza veya ağır yaptırımlar olmadan düzelmez.

Tamam bir araya getiriyor o kadar 15 gün içinde alması gerekiyor ne alan var ne eden işkur ceza yazıyorum derse o zaman anında aranıyorsun yoksa ebedi aramıyorlar ben de sorusturma açtırdım bimer den işkur görevini layıkıyla yapmıyor diye

Ben engelli raporumdan umutu kesdim bir haftadir normal iş ariyorum olur olmaz bilmiyorum ama engelli olacagina öl daha iyi herşeyden once insan yerine konmuyoruz sanki agirlik yapacak mişiz gibi davranyorlar en son iş başvurumu anlatayim arkadaşlar davet almişlarya bende o davetten aldim.param olmadigi icin saat iki sicaginda bir saat yurudum gittigimde işveren vaz gecmiş gelmicekmiş birde alayli şekilde soylemeleri yetti.30 yillik tamirciyim engel oranim 52 piskolojik.artik engelliyim demiyorum birde boyle şansimi denicem

iskurdan bimer sikayetine gelen cevap devlet sirri soyleyemem engelli aciklarini kapatip kapatmadiklarini takdir sizin

Ha birde oyle bir konu var işkurdaki memurlar kanun acıklarini o kadar iyi bilyorlarki engelliden olan yok patrondan olan var tum duygasal yanlarini hep onlardan kullanyorlar

Bimer den de sadece ilğili bakanlığa gönderiliyor ilğili bakanlık ta ilğilenmeden ilğili yere gönderiyor sonuç sıfır

Herkes iş kurla ilgili deneyimlerini anlattı BOŞ KUR lafı çok hoşuma gitti yalnız bende yaşadıklarımı anlatmak istiyorum İş kur un yönlendirmesi sayesinde almış olduğum %45 lik raporumla iş aramaya ilk kez başladığımda ilk okul mezunu bile değildim.. Bir çok yere başvurmama rağmen bana iş verilmedi. Ve geri döndüm. Ailem başka bir şehirde olduğu için onların yanında kalmak durumundaydım. Günün birinde eve bir telefon geldi! Arayan Türkiye nin en büyük hazır beton üreticilerinden biriydi. Neyse İstanbul a geldim ve görüşmeye katıldım. Bana Evladım diye hitap eden patronumu hiç unutmayacağım. Hiç unutmuyorum. Askerdeki kardeşime para yollamak yana yana para aradığım bir gündü. Ofiste başım önde dolanıyorum.. Patron beni yanına çağırdı Oğlum derdin nedir dedi Bende durumu utana sıkıla anlattım yüzüm kızarmış tabi patron;

Oğlum madem böyle bir derdin var ne diye yanıma gelmezsin diyerek henüz bir ayımı bile doldurmadığımı halde bana çıkartıp bir maaş tutarında avans verdi al bunu dedi! Bir daha paraya ihtiyacın olursa el işareti yap yeter diye tembihleyerek... Bir süre çalıştım orada yer değişikliği talebimi de olumlu karşıladılar. Marmaray ı bilirsiniz orada çalışan mühendislerden çok şey öğrendim. Henüz İlk okul mezunu olduğum halde laboratuvar teknisyeni olmuştum. Tek isteğim bu işin sertifikasını almaktı günün birinde işsiz kalırsam lazım olur diye.. Neyse iş veren maliyet gerekçesi ile kurs talebimi ertesi yıla bıraktı. Aslında yönetmeliği bekliyorlardı zira o sertifikayı alırsam beni asgari ücretle çalıştıramayacak teknisyen maaşı vermek durumunda kalacaklardı. Durumu öğrenen bir arkadaşımın jurnallemesi ile o iş yerinden ayrıldım ama patronlarım la ilişkim uzun süre devam etti. Daha sonra iş kur kanalı ile bir çok iş buldum son bulduğum yer bir kargo şirketi ydi bana yaptıkları haksızlığın bedelini 1,5 yıllık emeğimin karşılığını 20,000 tl lik tazminat olarak mahkeme yoluyla tahsil ettikten sonra oradan da ayrıldım. Şu anda devlet memuruyum... Ve işimden gayet memnunum ama yakın zamn içinde gerçekleştirmeyi planladığım bir projem var merak edilirse onu da açıklarım memuriyet konusdaki geleceğime karar vermemi gerektirecek kadar büyük bir iş söz konusu . Kader kısmet! Diyeceğim o dur ki; Kader Gayret e aşıktır! Siz elinizden geleni yapın. Emin olun ki bir çok şey zamana yoluna girmeye başlayacak

Üst Alt