Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Engelliler İçin ÖTV İstisnası Emsal Mahkeme Kararı

araba 2023 model hyundai aldım vergi ötv muaf istiyorum bedeli geri alabilr miyim?

@Hüseyin İlik, engelli ehliyetim var ancak manuel ehliyet aldım bu etkiler mi illa otomatik mi olması lazım ayna yan görüş gibi kodlar mevcut

@nutymax, Engelliye genelde Manual vermezler ama fark etmez otomatik araç kullanabilirsin günümüzde manual araç kalmadı.

@Polmiks, ilk başta öyle dediler evet ama benm öyle isteyince verdiler. Bu ÖTV muafiyet indirimi almamda engel mi merak ettim

@nutymax, Vergi dairesine geçen sene sormuştum otomatik vites de olması laızm demişlerdi ama şimdi değişti mi bilmiyorum Maliye'ye sor

@nutymax, 42 ile başlayan kodlar (işitme engelliler için) varsa maliye kendisi uygulamıyor ama dava yoluyla alınabiliyor.

@Hüseyin İlik,
dava süresini belirtmiyorsunuz özellikle.
mesela en son aldığınız dava var mı aldıysanız ne kadar sürede sonuçlandı bunu merak ediyoruz hüseyin bey

@blowteam, davaların muhtemel süresini ve tüm şartları bana soran herkese söylüyorum öyle bir sonuca nasıl vardınız? Öncelikle idari başvuru yapıyoruz 30 gün içerisinde cevap verilmezse ret sayılıyor ve dava açıyoruz. Bazen daha erken cevap veriyorlar o zaman cevaptan sonra dava açıyoruz. Davada yürütmenin durdurulması talebimiz kabul edilirse 2-3 ay, kabul edilmezse 8-10 ay içerisinde araç alabileceğiniz kararı elde ediyoruz. Bir iki davada ilk derece mahkemesi incelenmeksizin ret verdi onları üst mahkemeden çevirdik bu süreç bir 2-3 ay daha aldığı oldu ama bunlar istisnai durumlar. En son aldığım davada yaklaşık 2,5 ay içerisinde yürütmenin durdurulması ve onun üst mahkemede onaylanması kararını aldık.

Üst Alt