Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için de stikır zorunluluğu kaldırılmalı..?

Hayatta engelliler için birsürü saçmalık varken neden stıkırı takıntı yaptınız ki? orda stıkır olmasa noolur işitme engelli olmadığımız anlamına mı gelcek?
Evet işitme engelliyim ve trafikte şahsen o stıkırın mantıklı olduğunu düşünüyorum örneğinarkadaki araçta herhangi birşey olup sana korna bassa "çekil önümden fren patladı" gibi sonra sen tınlamadığın için birde sana bascak :):) o stıkır orda olduğunda arkadaki araç ona göre davranacak arabalarımızın üzerine biz millet olarak bir çok şey yapıştırıyoken bu gerekli birşeyi neden yapıştırmayalım?

Bunlar için bir yerlerle görüşmek yerine iş olanağının artması için görüşsek daha mantıklı sanırım..Kasmayın kendinizi bi stıkır için bukadar..

murat temizyurek;

sen niye ikna olmayi istiyosun bakiim:)avruupada yasaman senin isitme engellinin ne oldugunu bilmenimi sagliyor su sagirlara vitamin diye sacmalamanda bizleri rencide ediyor bilesin
varsa bi engelin ona gore uzun uzun edebiyat yaparsin
burda isitme engelliler icin damgayi savunmak sana dusmedigini duusunuyorum:cool:

quote_icon.png
Alıntı Yapılan Kişi: murat temizyurek
faydasi saymakla bitmez.,a,b,c vitaminleri mevcut olup :))ya kardesim sen daha iyi biliyorsun.faydasini..
insanoglu iste,elindekilerin degerini bilmiyor.ilerde kazalar cogalinca bu sefer ehliyetleri iptal edecekler göreceksiniz..
sagir oldugunu kabul edeceksin.
sen bize ne acidan istemedigini anlatirsan biz ikna oluruz belki..
uc bes kisi yüksek müzik aciyor diye bunu istmemezlik olmaz..baska bi amac var gibime geliyor.. bu yapılan yorum çok saygısız işitme engellilere hakarettir

bi dünya tartışma çıkmış biz stikir kaldırılsın demiyoruz STİKİR TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILSIN DİYORUZ. isteyen asar istemeyen asmaz. 40 - 50 db olan biri ehliyet almaya giderse raporuna h sınıfı işlenir dediğim gibi bu adam arkadan gelen korna sesini duyabilir ama ne yazıkki 100 db olan kişiyle aynı sınıfa girerek o stikiri takmak zorunda kalıyor . ayrıca araç değiştiren kişiler o koskoca stikiri günlük hayattta yanındamı taşıyacak . bizde biliyoruzki insan güvenliği için o stikir takılmalı lakin ZORUNLULUK KALDIRILMALI

STİKİR KALDIRILSIN DİYE BİŞE DEMİYORUZ ZATEN STİKİR KALDIRILMAZ SADECE ZORUNLULUK KALDIRILSIN çok az duyuyor isen tak o stikiri çık trafiğe...

İnsan güvenliği için olduğunu biliyorsan ve eğer o zorunluluk kalkarsa herkesin takmayacağını da biliyo olman lazım sanırım..
Arabaların arkasına önüne bir yığın şey yapıştırılıyor dert etmeyin bunu bu kadar ne zararı var orda duran küçücük bi kağıt parçasının araba içindekine?

glkrnck;

yazdığım yazıyı doğru okusan böyle cevap yazmazsın
ben motor sesini dahi duyuyorum
ve bunu takmak istemiyorum az duyuyor isen trafikte çile çekmemek için zaten takarsın

ayrıca ARACIN önüne arkasına yapıştırılıyor dediğin yazılar kanunen yasak

biz zorunluluk kaldırılsın diyoruz ayrıca YAPIŞTIRILMASIDA YASAKLANMAZ
sana takma diyen mi var git Bir matbaaya az para ver eni 100 cm boyu 200 cm olan stikir hazırla tak

pop-rap-map ben de sana az da olsa duyabildiğin için sevin ve bunu dert etme diyorum yazdığımda terslenmen gereken herhangi bir unsur yok..
zorunluluk olmasaydı sağır olanlar da takmak istemeyebilirdi dedim ve arabada yapışık küçücük bir şey etkilemesin takmayın kafanıza dedim yanlış bir şey söylediğimi sanmıyorum..!
Yani polemiğe girmek için deildi söylediklerim..Benim için her halükarda değişmeyen bir konu o stikır olsa da duymuyorum olmasa da ..
Dert edinmeyin diye söylemiştim herkesin kendi görüşüdür saygı duyarım...! size getirilen önerileri de saygı duymanızı tavsiye ederim..!
Tekrar okursan yazdıklarımı tek bir kinaye bile yok laflarımda..

Ben orta derece bir işitme engelli oalrak yıllarca araba sürdüm ve deneyimlerimden şunu anladım ki işitme engelliler bu yapıştırmaları takmalı.Emin olun trafik çok hassas bir yerdir ve küçük hataları affetmez.Ben taktım arabama ve sorunsuz kullandım.Kimsede aa bu işitme engelli demedi.Bu yüzden abartmaya gerek yok bence .olsa çok faydalı olmasa eksik olur.

dediğim gibi
BEN ZORUNLULUK KALDIRILSIN DİYORUM
zaten
YAPIŞTIRILMASIDA YASAKLANMAZ

BEN BU ÖNERİYİ SUNDUM bu işle uğraşabilecek arkadaş var mı dedim
arkadaş T.C SINIRLARI DIŞINDA oradan hemen atılmış yok takacaksın manasında konuşuyor ehliyeti dahi yok
ben az kaybım var diyorum ilerleyen kayıp değil diyorum. arkadaşın biride yanlış anlamış aynen şöyle yazmış
pop-rap-map ben de sana az da olsa duyabildiğin için sevin ve bunu dert etme diyorum

arkadaşın biri orta kayıplıyım demiş sorun yaşadığı için takıyor ne güzel

BEN SİZLERİ TANIMAM SİZDE BENİ TANIMAZSINIZ BURASI BİR FORUM SADECE DÜŞÜNCELERİMİZİ YAZIYORUZ

TARTIŞMAYI KAPATIYORUZZZZZZZ.

delfina;
avukatla görüştün mü?

al bunu;
çok doğru demişsin

baho65;

CİHAZLA STİKİRİ AYNI KESEYE BIRAKAMAZSIN cihaz senin duyman için bir ilaç
arkadaş demişki üzerimizde sokakta yürürken bantmı yapıştıralım

Senin sadece takıntıların var sanırım.. Henüz başlatmamış olduğum tartışmayı da kapattım..! Bol şans

aynen bende kalksın o uygulama araba almıcam bu gidişle

Üst Alt