Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için bir ürün geliştiriyorum ve yardımınıza ihtiyacım var..?

öcelikle böyle bir projeye başladığınız için gerçekten teşekkür ediyoum. arkadaşların yazdıklarını ve sizin yazdıklarınızı okudum. ben de arkadaşların söylediklerine katılıyorum. şükufe arkadaşımızı birabir tanımasam da forumlara yazdığı cevaplardan uzun zamandır biliyorum. aslında kendisinin söylediklerini çok fazla önemsiyorum. çünkü gerçekçiliği hiçbir zaman elden bırakıp kendisini çok fazla kaptırmıyor. ben sonradan işitme kaybı yaşadım. ilk cihazımı takacağım zman duyacağımı sanmıştım ama bu gerçekten hüsrandı benim için. bu nedenle şüküfenin söylemeye calıştıklarını gerçekten çok iyi anlıyor ve mühendis arkadaşa en fazla gerçekten hissettiklerini paylaştığı için şükufenin yardımcı olduğunu düşünüyorum. bence mühendis arkadaş en fazla şüküfenin yazdıklarına odaklanmalı ve eleştri olarak onları dikkate almalı. çünkü orada bir işitme engellinin bir üründen ne beklediği ve nasıl bir şey olmasını itediği fazlasıyla vardır. kendisiyle birabir tanışmaasam da birçok konuda şükufe hanımla hemfikir olmuşumdur. mühendis arkadaşıma projesinde başarılar diliyorum.

Tekrar merhaba;
Çalışmalarınız kapsamında aşağıdaki sorularınıza şahsım adına cevap vermek istiyorum.

1) Verdiğim bilgilere göre kafanızda ürünü canlandırabildiniz mi? Yoksa daha fazla bilgi sunmam mı gerekiyor?

-Ürün gayet hoş ve sade görünmekte ve kullanımı günlük hayatta gözlük kullananlar için farksız.Ancak diğer arkadaşların da dediği gibi bu ürün tablet şeklinde de olabilir. Şayet bu teknolojiyi gözlüğe sığdırarama durumu ortaya çıkarsa kesinlikle tablet düşünülmeli.

2) Böyle bir aygıtı kullanmayı ister misiniz? Her iki yanıt için de gerekçelerinizi lütfen belirtiniz.

-Piyasaya sürülecek bu tür bir aygıtı her işitme engelli istemektedir. buna inanıyorum çünkü hepimiz aynı dertten muzdaribiz. Gerekçe belirtiniz diyorsunuz "İŞİTME ENGELLİYİZ" diyelim :)

3) Böyle bir aygıtta başka ne özellikler olsun, işitme engellilerin yaşadığı başka insanların konuşmalarını anlama, etraftan gelen tehlike belirten seslerden (örneğin korna, bağıran insanlar, siren sesi) haberdar olma dışında hangi sorunlara daha çözüm bulsun isterdiniz?

-Öncelikle geliştirilecek cihaz için kesinlikle gürültü kalabalık vs. ortamlarda odaklama özelliği olmalı. Cihazı sadece dinlemek istediğiniz kişinin üzerine programlama gibi bir özelliği olursa mükemmel olacaktır.

4) Bu ürünün halihazırda kullandığınız yöntemlere (dudak okuma, kağıt kalem taşıma) göre avantajlı olduğunu düşünüyor musunuz? Neden?

-Kesinlikle bugüne kadar geliştirilecek en avantajlı cihaz olacaktır. hatta iddia edebilirim ki işitme cihazlarından daha fazla fayda sağlayacaktır. Çünküü biz işitme engellilerin en büyük sorunu konuşulanları anlamamak olmuştur. sesleri işitme cihazları ile istediğimiz kadar duyabiliriz fakat burada mühim olan sesleri duymak değil, duyduğunu anlayabilmektir.

5) Bildiğiniz (veya bilmediğiniz) gibi ulaştırma bakanlığı yakın bir geçmişte görme engellilere sesli bir navigasyon aygıtı dağıtmıştı. Yine bir devlet kurumunun böyle bir aygıta ilgi göstererek işitme engellilere ücretsiz dağıtmasını ister misiniz? Sizce devlet böyle bir çalışma içine girmeli midir? Girme olasılığı nedir?

-Öncelikle belirteyim, ben Meb'de çalışıyorum. Görevim resmi yazışmaları da içeriyor. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü "Yaratıcı Fikirler" yarışması düzenlemektedir. sanıyorum ki bundan haberiniz var ve projenize desteği burdan sağlamayı düşünüyorsunuz. yok eğer bundan haberiniz yoksa http://burdur.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2013_01/04013112_yaratcfikirleryarmas.pdf bu linkten yazıyı inceleyip yarışmayı katılım gösterdiğiniz taktirde projeniz oldukça ilgi görecektir. Bu durumda projenize devlet her türlü katkıyı sağlayacaktır.

Çalışmalarınız için şimdiden teşekkür eder, projenin en kısa zamanda sonuçlandırılıp seri üretime geçilmesini dilerim.

NOT:BİR YAZINIZDA "Başarılı bulduğunuz bir ses tanıma yazılımı varsa lütfen onu da belirtiniz araştırmalarıma dahil edeyim." DEMİŞSİNİZ AMA ŞUAN PİYASADA DOĞRU DÜZGÜN SES TANIMA YAZILIMI YOK. VARSA DA TÜRKÇE OLARAK TAM VERİM ALINAMIYOR. SON MODEL AKILLI TELEFONLARDAN KULLANIYORUZ ANCAK HİÇBİR ZAMAN CÜMLEYİ TAM OLARAK YANSITMIYOR. SADECE KELİMELERİ YANSITABİLİYOR. DOLAYISIYLA ÇALIŞMALARINIZ KAPSAMINDA YENİ BİR SES TANIMA YAZILIMI GELİŞTİRİRSENİZ GERÇEKTEN ÇOK İYİ OLACAKTIR.

Eleman konuyu açmış, atmış ortaya haber yok :) insan bir bilgilendirme yapar

bence bu is hikaye.nedenmi?10 kisini oldugu bir ortamdasiniz ve hepsi konusuyor,cihaz kimin ne dediyini hepsini ayni anda yaziya nasil doker?diyelim ki dokdu,peki ya sen bunlarin hepsini nasil okursun?gozlukm gibi olursa yazi gozluyun camina yazilacak,karsi tarafi nasil goreceiz ayagimizin altini?en iyisi bireysel konusmalarda yardimci ola bilir deye dusunuyorum,oda tablet uzerinde yazili olarak,gozlukde olmaz

yirizma muhendisimiz mesgul :)bizler icin en iyisini yapmaya ugrasiyor belki ama

gasanov bi umit bulduk aman golge dusurme
biz zaten ole topluca bagrisan sesleri cikaramiyoruz muhendisimizde dedi iste tablette ses tanimayi gelistirebilirim diye
tablette bu ses gelismesi iyi olursa eklesin bi telefon ahizesi gibi bisey tek kimle muhatap oluyosak telefonla konusur gibi ona uzatalim parcayi olduda bitti masallah:)

ahali istermisiniz bu muhendis yapti bunu iyice:) bide yazdiklarini kaydediyomu bu yapilacak mucize:)

konustugumuz bazi insanlar bizleri yalan soylemekle duymadigimiz icin oyle demedim sen duymadan uydurdun diyemiyecek:eek: oysa cok guzel anlarizda islerine gelmeyen yerde biz duymayanlari haksiz cikarip kendileri yalan soyler bu duyanlarda dimi ama

Müthiş buluşta müthiş sahtekarlık
spacer.gif

spacer.gif

28 Şubat 2013
spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

19406699.jpg

İnternet devi Google'ın bir kısım yazılım geliştiriciye yarışma sonucu dağıtacağı akıllı gözlükleri açık artırma sitelerine düşmeye başladı.

spacer.gif

Google, Twitter ve Google Plus sosyal medya siteleri aracılığıyla başlattığı kampanyayla akıllı gözlüklerini seçilmiş yazılım geliştiricilerine sunuyor. Ancak eBay'da ortaya çıkan bir açık artırma kafaları karıştırmaya yetiyor.

Google'ın akıllı gözlüğünü 15 bin 900 dolara satan satıcı, ürün bilgisi kısmına şunları yazmış: "Google'ın cihazı test etmek için seçtiği insanlardan biriyim. Ürünü sıfır bir şekilde kutusuyla beraber satıyorum."

Kısa sürede 36 kişinin katıldığı açık artırma yankı bulunca Google konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şirketin Mart tarihinden önce kazananlara gözlüklerin gönderilmeyeceği belirtildi. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra sahte olduğu anlaşılan açık artırma da apar topar yayından kaldırıldı.

19406708.jpg

Yahu ne oldi bu bizim mühendise ses seda yok. vazmıçaydı acep :))

pabuc pahali geldi galiba:eek:
google glases butun yasaklaniyormus okudugum kadari zatende bu daha cok gormeyenlerin isine yariyacak galiba insanlarin saklisi gizlisini merak edenler icinmis gibi duruyo:eek: oyuncak misali bana gore:eek:
insanlar biz isitmeyenleri hep ayni kefeye koyuyorlar:(
mesela isaret diliyle konusan bi sagira anlayis gosterebiliyorlarda
dudak okuyan sagira inanmiyorlar istme engelliyim dedikte oyle bi anlayisla yaklasamiyorlar cogu:( en iyisi dogan isitme engellileri isaret diliyle konusturmak olmali bana sorarsaniz:) cunku hani bi deyim var AKILLI OLUP DUNYANIN KAHRINI CEKECEGINE DELI OL DUNYA SESNIN KAHRINI CEKSIN:)
DUDAK OKUYANLARIN YUZUNE BAKARAK BIRAZ YAVAS KONUSULDUMU BIRDE ISITME CIHAZI TAKIYORSA MUKEMMEL ANLIYOR ama insanlar isaret dilini bilmeyince daha bi anlayisli kesiliyorlar nedense
en iyisi bulusmus mulusmus isaret dili cok agir isitiyorsak isaret dilini ogrenelim:)

Gasanov un dediği gibi olur. Ekrana bir filmdeki gibi anlaşılmaz karakterler çıkar, bunları anlamaya çalışırken de kafayı yeriz :D

Google'ın sihirli gözlüklerinde flaş gelişme!

Haber;

Google'ın sihirli gözlüklerinde flaş gelişme!

ABD’de internet bağlantılı yeni gözlükleri deneyecek 8 bin şanslı kullanıcıyı belirledi.
Google, şanslı kişilere, gözlüğün deneme versiyonunu kullanmaya hak kazandıklarını dünden itibaren bildirmeye başladı.

‘Google Glass’ (Google Gözlük) ürününü deneyecek kullanıcılar, gözlük başına 1500 dolar ödeyecek ve gözlüklerini teslim almak için New York, Los Angeles ya da San Francisco’ya gidecek.

Akıllı telefonlarla benzer özelliklere sahip olan yeni ürünün dokunmatik ekran yerine sesli komutlara yanıt verecek biçimde tasarlandığı belirtiliyor.

Çerçevelerinden birine küçük bir kamera ve ekran yerleştirilen gözlükler sayesinde kullanıcıların, e-postalarını kontrol edebilecekleri, sosyal paylaşım sitelerini ziyaret edebilecekleri ya da ellerini kullanmadan fotoğraf ve video çekimi yapabilecekleri ifade ediliyor.

Google için çalışan mühendisler, deneme kullanımlarının ışığında ürünün eksiklerini gidermeye çalışacak ve beklentilere göre “Google Glass” bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında, 700 ila 1500 dolar arasında bir fiyata piyasaya sunulacak.

Google Glass numaralı olacak!
Google Glass’ın numaralı olacağı dedikodusu kulislerde konuşulurken Google’dan açıklama geldi. 14 Mart’ta yapılan açıklamaya göre ‘numaralı Google Glass gözlük’ de üretimde olacak. Göz problemleri olanlar bu ürünü tercih edebilecek. Uzağı ya da yakını görmekte zorluk çekenler de bu ürünü zorluk çekmeden kullanabilecek.

Haber, ürünü almayı düşünen fakat göz bozuluğu sebebiyle çekinceleri olan kişiler için oldukça sevindirici oldu.
Edinilen bilgilere göre numaralı cam kullanımı maliyeti artıracak bu konuyla ilgili Google’dan yakın zamanda bir açıklama bekleniyor.

Microsoft da gözlük modasına uydu
İnternet devi Google’ın ardından Microsoft da Google Glass benzeri bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Ancak Microsoft’un gözlüğü ‘artırılmış gerçeklik’ teknolojisini de içeren Google Glass’ın gelişmiş bir formu olacak.

Microsoft’un aldığı son patent, kullanıcıların gözlükleriyle gerçek zamanlı olarak bilgileri görüntüleyebildiğini gösteriyor. Örneğin futbol maçına giden kullanıcı, futbol maçlarıyla ilgili en son bilgileri hızlıca görebiliyor.

Patent başvurusunda herhangi bir cihaz ismi belirtilmediyse de, Google’ın gözlüğünde olduğu gibi kafaya takılan bir ekranın gerçek zamanlı etkinlikleri, ilgili verileriyle birlikte, nasıl göstereceğini gözler önüne seriyor.

Sistem bunu gerçekleştirmek için nerede olduğunuzu ve görüş açınızda nelerin olduğunu tanıyor ve sonrasında nelerin olduğu veya nereye baktığınıza bağlı olarak sürekli yeni bilgi geçişinde bulunuyor.

Google’dan sihirli gözlükler
Google, Mayıs ayında kamuoyuna tanıttığı sihirli gözlükler için dokuz yeni patent başvurusu yapmıştı. Başvurusu yapılan patentler arasında işitme engelli kullanıcılar için konuşmayı yazıya çeviren bir yazılım da bulunuyor.

Google'ın geliştirdiği bu sistem sayesinde duyma güçlüğü çeken ve işitme engeli olan kullanıcılar çevrelerindeki sesleri tanıyıp anlamlandırabilecek. Gözlüklerin ekranındaki oklar ve yanıp sönen ışıklar sesin yönünü ve yüksekliğini gösterecek. Hatta konuşma sesleri yazıya dökülecek.

"Ses göstergelerinin giyilebilir bir hesaplama sisteminde görüntülenmesi" başlıklı patent metninin içeriğinde gözlüklerden bahsedilmiyor ancak "kafaya oturtulan kask benzeri bir yapı" deniliyor.

Ancak metinde adı geçen mucitlerden biri olan Adrian Wong, "sihirli gözlük" olarak da bilinen Project Glass'ın yürütücülerinden biri. Dahası patent başvurusunda yer alan prototip resimleri de sihirli gözlüğe çok benziyor.

Patent listesine göre kask benzeri cihazda ayrıca kullanıcıların girdilerini almak için "parmakla yönetilen dokunmatik ekran" ve mikrofonlar da bulunuyor.

Google tarafından yapılan bir diğer ilginç patent başvurusu ise cihazın kullanılıp kullanılmadığını otomatik olarak algılayacak "burun kemeri sensoru"…

tuk hay bu googledekiler biz sagirlari ucubeye benzetcek:)
kafaya kaski takinca nasi dudak okunur ustelik saclarimizda BOZULUR BEN ALMAYAYIM KALSIN:(
UHH BIDE TERBIYE EDILEN AYILAR MISALI burun kemeri sensoru
agliyasim geldi valla ole duymakmi olurmus ben isitme cihazimdan memnunum arkadas

shukufe, tüm hayatı film gibi izleyeceksin, altyazılı olarak :)

İnsan daha ne ister ki :)

bizim mühendis nerde ya???????????????????

muzucum :) hani sen bilgisayar muhenisiyim demistin galiba her ne kadar elektronik muhendisi olmasanda bu islerden az bucuk cakarsin:) bi diyiver bakalim
intel muhendisleri dite programi gelistirmisti cok pahali milyarlik bisiylerdi bi zamanlar bu yazilimda bizim isimize yariyacak bisey gordunmu sen:(
benim anladigim bilgisayara ses tanitilacak bilgisayar duyacak ama ezberletilmeyen sesler tanimayacak yaniiii fosssss

tabletler konusmayi yaziya ceviriyormus:) pek duzgun cumle olmasada
inceleme imkanim oldu:) biraz ustunde calisilirsa duzgun cumlelerle yazmasi daha kolaymis gibi geldi
birtek konusanin yuzune tutan goruyor buna bi kordonla uzatilip ahize gibi birsey yapilirsa bu cok isimize yariyacak eminim simdiki halde bile olur bu

bu halde bile konusanin yuzune tutup kendine cevirirp okursan oluyor:eek: ama iste is uzun biz sagirlar okuyana kadar karsindakinin ilgisi dagilacak
ahizeye konusursa olacak bu
tablete bu ahize parcasini yapmak muhendise zor bisey olmasa gerek
bunu yapan cok para kazanir
tabletler bi kere isitme cihazlari kadar pahali degil
ustelik hic duymayan isaret diliyle konusanlar icin iyi birsey olur nasilsa okuyup yazmayi biliyorlar isaret dilinide herkes anlamiyor:eek:

Tablet veya akıllı telefon ile konuşmayı yazıya dökerek iletişim kurmanın pek pratik olamayacağını düşünüyorum, eğer olursa gözlük daha mantıklı.

Benim google glass'da asıl ilgimi çeken olay "Kemik iletimi" teknolojisi, google glass tanıtımlarında bu teknoloji ile müzik dinletiminden bahsediyor, normal duyan bir insana müzik dinletebilecek kadar kaliteli demek ki.

Bu ileriye dönük "konuşmayı ayırt edebilme" konusunda yeni tür işitme cihazları için daha ümitli olmamızı sağlar bence...

sevgili optix isitme cihazi kullaniyormusunuz bilmem:) gecen birisi isitme cihazindaki muzik programinin gurultu programini kullanmamak gibi anlatti ben oyle anladim:(:( cok agir isitenlerin muzikle isi olamaz diyorum cunku kanusmalari dudak okuyarak zar zor isitme cihaziyle anliyor
ilkten muzigin tadini alan ritmlerle muzik dinler ama ben gibi bebekliginden konusmayi ayiramayan dudak okuyanlar ritmdende birsey anlamazzatende gerekli olmuyor bilmedigimiz alem:) gurultuleri bosa dinlerler muzik diye sozleri cikaramadiktan sonra
isitme cihazini almak o kadar para sayiyosun bide ustelik ayarlar oturana kadar resmen ISKENCE buna sabretmektense ZATENDE HER KONUSULAN purdikkat olmadigim yerlerde uydurmasyon
bende diyorumki bu tablet isi olursa satar bizler gibi cok ileri isitme kayiplilar isitme cihazndan iskence gibi yenilemeleden gina gelenler oyle guzel alir sevinerek kullanir

Ben işitme cihazı kullanmıyorum shukufe, geçen sene oticon ino almaya karar vermiştim, 1500-1700 TL lira civarı alabilir miyim diye pazarlık etmeye gittim sağolsun(!) işitme cihazı satıcıları beni vazgeçirdiler.

Uzun bir süre işitme cihazı satıcısı görmek istediğimi sanmıyorum...

O nedenle böyle alternatif çözümler bulunca dikkat kesiliyorum :)

işitme engellı olarak benım tum duyduklarım saten dunyada esı benzerı olmayan bı dilden gelmıyormu bırakta adam lehce konussun lehce olarak gerı gelsın

Üst Alt