Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanmak kulağı tembelleştirir mi?

bosverin cannancigim nasilrahat ediyorsan oyle yap
isitme cihazi saticilari kac cihaz daha satabilirlrse onlara kar
doktor odyocu milletide bilgic
biz sagir olanlara is verseler bile az para verirler
devlet desen ne engelli hakkinda nede isitme cihazi parasi verirken soyle bi yardimci olmuyo
essek gibi caliscaz isitme cihazlarina para yetstirmek icin her seyimizden kisacaz
sankiaman allah duyabiliyozmu
nerde iste ses yuksek
anlayabilenler isitme kaybi az olanlar
bazen insani deprasyona sokar bu meret
bir tane isitme cihazida ses yukseltiyo iki taneside oyle
birde yuksek ses dinleye dinleye cihazi cikarinca dahada sagir olmamiz cabasi

cannan iş yerinde kullan cihazı evde cıkar cihazını ki kulagın hava alsın evde takmasanda olur cnm

Kızlar odriyocular ne derse desin ben kendime göre takiyorum. Yelizciğim bende işte takmaya çalışıyorum bazen takmıyom ama bu aralar takıyorum cihazımı.
Shukufe bizde bu sorun oldukca ne cihazlar deneriz kimleri zengin ederiz bilmem allah yardımcımız oldsun

gereğinden fazla yükseğe ayarlı olursa işitme kaybını ilerletebilir demissiniz...
gereğinden fazla olduğunu nasıl anlarız?

bir de kulak şimdi 120 desibelden fazlasında zarar görmeye başlıyor değil mi?
şimdi 120 desibeli 60 gibi duyan birisine kulaklık verince kulak zarar görmüyor mu cihazın kulağa verdiği ses yüzünden?

zaten biz duyduklarımızı az anlasak da kulak zarımız falan normal birisinin duyduğu şekilde çalışmıyor mu yani diğerleri gibi sese aynı şekilde tepki vermiyor mu?o zaman o kulağa fazladan 70 küsür desibel vermek uzun vadede o kulağı işlemez hale getirmez mi?

bende de işitme kaybı var sağ 55 sol 72.kulaklık takmıyorum genellikle ne bileyim işitme kaybım ilerleyecek diye korkuyorum :s

agır işiten birinin tüylü hücreleri hasarlı olur. cihazı kaybın kadar acarak normal dyma seviyesine getirtmeye calısılır yani demek istedigim bu tuylu hucreleri hareketlendirmek için kaybın kadar yukseklikte ses verilmesi lazım. kulak zarın normal işitenle aynı olablr ama işitme sinirlerin aynı degil. ama dedigin gbi normalden fazla ses acarsan işitme kaybın artabilir. normal bir insanın surekli gece kulubne gittigini dusun..
tembellestirme konusu ise; eger bir kulagınız normal standartlarda duyuyorsa digerinde kayıp varsa, kayıplı olana cihaz taarak saglam olanı tembellestrebilirz. diger turlu tembelleştirme olucagını sanmıyorum aksine işitme kaybı olan birisi cihazı takmayarakdan sesleri unutup kulagını tembellestrebilir bu da sesleri anlama esigini dusurur.

not: uzman degilim, 5 yıllık tecrubelerimden ve supersonik mantıgımdan esinlendim..

işitme cihazı duymaya yarayayan bir alet. Cihazı kullandığımız zaman güç duyan bir kulağa duyabileceği eşikte ses gönderiyorsun. Bu sebeple kulağımız aşırı ses almadığından duyabileceği kadar eşikte ses aldığından kulağa zarar vermiyor. Kulak belli lbir zaman sonra cihazın eşiğindeki sese alışıyor. Cihazı çıkardığımız zaman sanki eskisinden daha az duyuyor hissine kapılıyorsun. Ben cihazın duymayı güçleştirdiğini düşünmüyorum.
Ben 1999 dan beri cihaz kullanıyorum. Aslında iki kulakta sorun var ama bir tanesi bana yetiyor. Ve yıllardır cihazımın ayarında değişiklik yapma durumum olmadı. HAla aynı şekilde ilk aldığım zamanki gibi kullanmaya devam ediyorum.
Eğer güç duyuyorsan, işitme cihazıyla bu problemi çözebilirsin. Cihazın tedavi edici yanı olmadığını, daha iyi duymayı sağladığını düşünüyorum.
Bir arkadaşın dediği gibi olay kulak içi tüycükleriyle alakalı bir durum.

Üst Alt