Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşitme cihazı kullanıyorum ve B sınıfı ehliyetim var. İşitme cihazına dair bilgi..?
30 dk sürmeden veriyorlar.yanınızda resim götürün mutlaka.ehliyete yapışacak olanla aynı olması iyi olur.
formu doktor yazıp kaşeliyor ama başhekim imza ve kaşesi de mutlaka olmalı.başhekime kaşe vurdurmayı unutmayın.
Çok güzel bir haber Bülent Bey,sevindim.
Emniyetten KBB raporu dendiğine göre tek doktor raporu yeterli oluyor,bunu da hemen verirler sanırım.
Bu arada ehliyet değiştiren birçok arkadaşı neden sürücü kurslarına yönlendirip boşa para ve zaman kaybına yol açtılar anlayamadım gitti.
İşgüzarlık parayla mı derler ya,işte öyle birşey.
ben sağlık raporunu kastetmiştim.
emniyette ehliyet için 35 lira kadar harç ücreti + 200 lira kadar da başka bir ücret alınıyordu.ama ilk ehliyet başvurusu için bunlar.
ehliyet değişimi için farklıdır tabiki ücreti.bilemiyorum şu an.
evt öyle işbaşı yaptım saat 8 de.
bence ehliyet için acele etmeyin.kendi kulak doktorunuz varsa ona bir danışın.
benim şu kadar işitme kaybım var ama cihazla %30 lara düşüyor ehliyet ve trafikde sorun olmazsa b sınıfıyla devam edebilirmiyim diye.
bana engelli sınıfı ehliyetin ileride sorun çıkarabileceğini söylemişlerdi.
mesela engelli araçlarını kullanabiliyormuşum hafif ticariye olan ama binek amaçlı kullanılan caddy gibi araçlar,normal plakalı binek otomobilleri sürememek gibi.
bazı şeyler engelli ehliyetinde kısıtlanıyormuş.öyle söylediler kurs yerinde vaktinde.
Ya bende öyle düşündüm sorun çıkana kadar ortalığı bulandırmayayım dedim.
Ama aracımın kaskosunu yaptırdım.Sigorta danışmanımla konuştuğumda ana firmanın bunu mazeret gösterip zor durumda kalabileceğimi söyledi. Ben açıkcası sigorta-kasko için yaptırıyorum bu durumu.
Ayrıca Ufuk beyden bir şey daha öğrendim.
"Aksine ruhsatında kamyonet yazan,hafif ticari sınıftaki doblo türü araçlar da kullanılabilir.
Buradaki ticari araç kavramından anlaşılması gereken kullanım amacıdır.O da ruhsatta mevcut,kullanım amacı yazan yerde ticeri değil hususi kutusu işlenmiş olmalı.
Benim aracım camlı koltuklu doblo combi.2005 de sıfır aldım ve hala kullanıyorum,sorun yok."
Yani bu tür araçları kullanmakta sorun gözükmüyormuş.
Ayrıca benim düşüncem kurs yerinde bulunan yetkililerde işin o kadar bilincinde değiller bence.
Onlardan kulaktan dolma bilgilerle cevaplandırıyorlar bizleri.
bende vw firma merkezinde çalışıyorum.doblo türü araçların 2 türü oluyor evt.
panelvan gibi olanlar ticari olarak işleniyor,combiler amaca göre binek olarak işlenebiliyor tescil belgesine.
ben combi türü araçlara girmeye korktum açıkcası herkes bişeyler söylüyordu ve hepside farklı görüşlerdi.vazgeçtim otomotik polo ya girdim martta.
şu an bende memnunum.1.4 motora göre mtv de az sayılır.
motor devrine göre trafikde çok sessiz.tem'de dahi dışarıdan gelen sesleri net alabiliyorum.
kurs yerleri çıkarını pek düşünmedi de daha önce görmüşler diyelim.
kısıtlamalar gerçekten engelli sınıfında oluyormuş.