Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlarla kaynaşmayan konuşmayan insan hakkında ne düşünürsünüz?

Duman6Kestik

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
Ortam üniversite olsun dersle ilgili hocaya soru soran biri
ve ya avm de satış personeli; müşteriler dışında diğer çalışanlarla kaynaşmıyor

Sürekli ciddi olan bi tip

Bu bir tercih meselesi bence.İnsanlar karakteri bozuk olanları değil böyle insanları sorguluyorlar nedense..

En iyisini yapıyordur bencs kimseye yüz vermeye gelmiyor bu devirde.

Bitmeyenumut

Milletle karışıyorsun sigara istiyorlar borç par a istiyorlar

Tekel bayii miyim
Banka mıyım
İşim olmasin bu tiplerle

Asosyallik bir tercihtir. Sosyal fobik sayılmam

uzak dur kanka insanlardan bu şehir seni kullanır santim santim çürürsün

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Sen uzak duruyon mu

Ben sadece gercekten dostluk kurabilecegim insanlara yogunlasiyorum

Yalnızlık, alınyazısının insanı kendi kendisine ulaştırmak için başvurduğu bir yoldur.

Yalnızım hiç arkadaşım yok edinmek içinde bir çaba içerisinde değilim. Hayata tek geldim tek yaşayacağım ve tek gideceğim. Böyle mutluyum. Beni mutlu eden tek şey yalnızlık kendi kendine yetebilmeli insan.

ben de öyleyim benim için tanıdığım kişilerden yüzde 95i salak , geri zekalı falan diye düşünüyor ayrıca organik olmayan psikoz hastasıyım

Hiç kimse yalnız kalıp dışlanmak istemez ki.

merhaba ,seni anlıyorum çünkü lisede çok yaşamıştım bu olayı hatta çok çok zordu.
ama illa üniversite okumak istiyorsan kontenjanı yüksek olan ve bu sebepten ders devam şartı aramayan okullar var. mesela istanbul üniversitesi böyle bir okul. (ben istanbul üni. mezunuyum) çoğu sayısal bölümlerde ders devam şartı yoktu.

son geldiğimde koydular ama çok saçma bi hal aldığından kaldırmışlardı sanıyorum (çünkü derslikler tıklım tıklım oluyordu)

yinede bence derse devam şartı aramayan okulları araştırırsan bence olabilir..

ama senin kararın tabi..

Factotum
sadece özne olarak tek kişiyi BAĞIMSIZ düşününce bu çok mutlu edici olabiliyor fakat diğer insanları sürekli birbiri ile haşır neşir görünce insanın içi gidiyor ,bağımsız bir hayatınız yok ise ister istemez mutsuz olabiliyor insan

Benimdir o kişi.. İnsanların samimiyetine güvenmiyorum.. Yapmacık gülümsemelerine.. Akraba ziyaretlerindeki samimiyetsiz ortamlarda içim sıkılır.. Yalnızlık en güzeli.. İşten eve evden işe

kasıntı olarak görüyorlar beni çünkü hazır cevap değilim laf ebesi değilim her soruya cevap bulmak istemiyorum belki

bence yalnızlığın güzel tarafı ne biliyo musunuz istediğin zaman biriyle laflarsın sıkılınca da hadi eyvallah bağımlı değilsin aga mis

Sosyal Geri Çekilme / Çekingenlik nasıl yenilir?

Hangi ilacı verdilerse var bu. akineton içiyorum etki edince çekingenlik yok 1-2 saat. Etkisi geçince tekrar çekinmeye başlıyorum. Stabil değilim. Abilify iğne de bi yere kadar geçirmiyor bu durumu, önceden kullandiğim 20 30 tane ilaçta da durum aynıydı. Ben bu durum için her saat başı akineton içemem zaten doktorlara yazdirmakta güç. Sabah 1 aksam 1 içiyorum. İlaçlardan artık umudu kestim bu cekingenlik konusunda. Kendim yapmalıyım ama nasıl.

Biri yazmişti kızgınlık anında çekingenlik gidiyor beyin kimyası farklı çalışıyor cesaret geliyor diye bu durum benim içinde geçerli. Durduk yere de kızgın nasıl olsun insan...diyelim oldu bence kavga çıkarmaya meyilli bir kafayı da getirir belaya bulaştırır

Çekingenligi yenen biri var mı? Sosyal fobi belirtilerine bakınca yüzde kızarma görülmüyor bende daha çok titreme oluyor.

İnsanlarla göz teması dahi kurmayan, insanların yanında duramayan bir kişidir?

İnsanlarla göz teması dahi kurmayan( niye göz teması kurmadığı bilinmeyen),
İnsanların yanında duramayan(niye duramadığı bilinmeyen),

BİR KİŞİ MEMUR OLARAK ATANIRSA İLERDE NE GİBİ ZORLUKLARLA KARŞILAŞIR ve YAŞAM MÜCADELESİ NASIL OLMALIDIR?

bu devirde çekingen insan fazla olduğu için çok dert etmeyin bunu. ilkel çağda olsak klandan dışlanır mamutlara yem olurduk

iyi birisi oldugunu düşünürüm

Ne tuhaf bir psikoloji

Ölmekten / intihar etmekten korkmayan biri basit göz teması fobik şeylerden korkuyor yenemiyor bunu

Kişilik bölünmesimi nedir anlamadım kafam bozuk olunca ateist oluyorum, aşırı korku yada sakinlik olunca inançlı bir müslüman oluyorum. Hangisi benim? Bir türlü anlayamadım.

Bi taraftan herkesi düşman görüyorum diger taraftan arkadaş edinmek istiyorum

az insan çok huzur diyordur bncede öyle hatta insanları kötü olduklarını anlayana kadar tanıyacak derecede samimi olmamalı tanıdıkça konustukca saygıyı koruyabilen insan sayısı çok azdır

Susmak gerçekten en güzeli. Boş konuşmaktan kat kat daha iyi. İlla birileri ile kaynaşıp sohbet muhabbet etmek zorunda değiliz. Yavaş yavaş kendine yetmesini öğreniyor insan. Ama bu değil ki kendimizi tamamen çekelim sohbetlerden. Günümüzde bu kadar çok çıkar ilişkisi mevcut iken bırakın da yalnız kalalım. Gereksiz insanlarla oturmaktansa. Bazen de doğa ile bir kitap ile bir kedi veya köpek ile baş başa kalmak gayet hoş. En güzeli de bence şu`; yanında sessiz kalabileceğimiz veya karşılıklı susabileceğimiz insanlar olması. Gerçi buortamı bulmak veya gerçekleştirmek ise en zorlarından birisi..

VurdukDibine

karakter kişilik veya sonrada alınan bir karar neticesi olabilir.

Ama Türkiye gibi bi yerde insanlarla kaynaşmak kolay olsa bile daha çok sonuçları olumsuz olabiliyor. ( cıvıklık,küfür hakaret duyma , karşı kişiden zarar görme vs) bu nedenle tercih etmemiş olabilir.

Bende herkesle kaynaşabilecek potansiyeldeyim ama bunu genelde yapmam çünkü çıkarlarımı düşünürüm :D

İnsanlarla sohbet başlatmayı tercih etmeyebilirsin. Sohbetlerine katılmayabilirsin.

Bir engeli veya ciddi hastalığı olmayan insanlar normal davranış sergileyecek diye bir genelleme yok.

Kabadır mesela, görgüsüzdür, sonradsn görmedir, para şımartmıştır biraz, konuşmaya başlarsın, kendini övmeye başlar sen de keyif almazsın bu muhabbetten. Ya da çok pintidir, uzaklaşırsın.....vs..
Ancak, selam vermek ayrı birşey... Aynı ortamdaki kişilere selam vermeli.. Güler yüz şart değil... Bazı aksaklıklarımızı tolere edebilecek, parçalara takılmayıp, büyük resmi görebilecek kişiler çıkar karşımıza...

Kendimi yalnız hissediyorum

Kendimi yalnız hissediyorum.Kimsem yok gibi.Sosyal hayatta çekingen biriyim.Arkadaş ortamına girdiğimde hep susuyorum.Konuşamıyorum.Zaten çokta arkadaşım yok.

Üst Alt