Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk işe giriş tarihim nedir?

34Ahmet

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
10
Merhaba,
Ben 20.05.1985 doğumluyum.Meslek lisesinde okudum.Dolayısıyla,staj yaptım.Ancak,prim ödenmemiştir.Staj başlangıcım 16.09.2002.İlk olarak staj değil adıma prim ödenen tarih ise 27.05.2009.Sizlere sormak istediğim konu ise;Benim ilk işe giriş tarihim net ve kesin olarak hangisidir?

@AhmetK85, İşe giriş tarihin kesin olarak 27.05.2009. hiç boşuna staj yaptığın tarihmidir diye araştırma.

STAJ ZAMANI YAPILAN SİGORTA DEVLET TARAFINDAN YAPILIR VE SADECE SAĞLIKLA ALAKALI YAPILIR EMEKLİLİK PRİMİ ÖDENMEDİĞİ İÇİN EMEKLİLİK İÇİN SİGORTA BAŞLANGICI OLARAK KULLANILAMAZ.

Tamam staj başlangıcı emeklilikte sayılmıyor biliyorum.Ancak,emeklilik hesaplaması yapılırken doğum tarihim olan 20.05.1985+18 yıl yani,18 yaşı hesaba katılıyor mu?Ben bunu öğrenmek istemiştim.Dolayısıyla cevabınız evet ise yani benim ilk işe giriş tarihim 20.05.2003 olur değil mi?

@34Ahmet,

20.05.1985 + 18 = 20.05.2003 tarihi emekliliğe temel olacak ilk sigortalılık tarihidir

@34Ahmet, 27.05.2009 sizin sigorta başlangıcı olarak kabul edilir.

@OturanBoğa, Abi arkadaş daha üstteki mesajlarda yazmış 18 yaş öncesi ve 18 yaşında olduğu tarihlerde yatırılan uzun vade primi yok sadece staj yapmış.

2009 yılında 24 yaşında iken ilk uzun vade primi yatırılmaya başlamış. Emekliliğe esas olan sigorta başlangıcı bu tarih olmalı.

Staj sigortasının başlangıç tarihine etkisi olmadığı için 18 yaşını doldurduğu tarih 2003 başlangıç yılı olmamalı bence 🤔

Üst Alt