Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İçimizden geçirdiğimiz istemsiz düşünceler mi bizi hasta yapıyor?

Eğer hastalığın oluş nedenini soruyorsan bildiğim kadarıyla şizofreni psikoz gibi hastalıklarda genetik yatkınlık travmalar çevresel faktörler stres flan bunlar etkili oluyor

Bir çocuğun ileride şizofreni / psikoz olmasına sebebiyet veren en olumsuz etkenlerden birisi ergenlikte ebeveynlerinden dayak yemesidir.

Okul ortamında veya yaşadığı muhitte karşılaştığı akran zorbalığı da bu durumu tetikler

Son düzenleme:
@seda73838, :( hanım, çok özel değilse nasıl şiddet ve zorbalıklara maruz kaldınız ?

İstersen özelden de yazabilirsin. Tercih sana kalmış.

Hastalik demek icin surekli olup sizi rahatsiz,huzursuz etmesi gerekir

@sokr@t, kafana istemediğin düşünceler gelmesi ve bu düşüncelerin kafandan gitmesi için içinden sayı saymak gibi.

@sokr@t, OKB de öyle olurya.
O KÖTÜ DÜŞÜNCENİN AKLINDAN GİTMESİ İÇİN KİŞİ İÇİNDEN SAYI SAYAR. Ben öyle yapıyordum.

Senin tecrüben yok sanırım bu konuda.

@Sakar_Şakir_60, aklıma kötü düşünceler gelince hoşlandığım kızı düşünüyordum o da iyi geliyordu o da bitti maalesef .:(
Sayı olayını hiç bilmiyorum hiç denemedim olmazsa deneyeyim bakalım bende işe yaracak mı ? :unsure:İşe yarasa iyi olur kızda yok .😃

@Carl Jung, bu konu kitapta yazıyor mu?

Ben istanbul da Medipol hastanesinde
doktor OKB teşhisi koymuştudu.
(Doktora "benim kafama istemediğim düşünceler geliyor ve bu düşüncelerin gitmesi için içimden sayı sayıyorum" demiştimdi)

Son düzenleme:
“Bir çocuğun ileride şizofreni / psikoz olmasına sebebiyet veren en olumsuz etkenlerden birisi ergenlikte ebeveynlerinden dayak yemesidir.

Okul ortamında veya yaşadığı muhitte karşılaştığı akran zorbalığı da bu durumu tetikler”

@Descartes, aynen bu ben.

Genetik en büyük etken. Madde kullanımı da sebeplerinden birisi. Benim ki genetik soydan geliyor. Madde kullanmadım.

@Ş!zofren, demek ki yalnız değilmişim

:rolleyes: Buna üzülsem mi yoksa sevinsem mi ? arada kaldım .

Üst Alt