Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hey gidi kulaklarım! [O an]

Benim işitme kaybım da doktor hatası ile olmuştu. Ilaç verdi kullan geçer dedi. Kullandık ve daha sonra olmadı bir başka doktorlara gittiğimizdi de kimse annemi anlamadı hattta babam bile belki geçer gibi düşüncelerle herkes erteledi. Annem çıldırmak üzereydi. Nasıl sabretti bilmiyorum. Ama eğer elimde olsaydı dava açardım ama yapamadım iş işten geçti. Keşke bügünün işini yarına bırakmıyım deseydim. Ama olan oldu işte... Herkese geçmiş olsun.

ben de işitme problemim ile lise yıllarında tanıştım.. 17 yaşımda fakülte hastanesinde ameliyat ile sol kulağıma teflon piston taktılar.. sonuç başarısız.. üstelik yapılmaması gereken bir ameliyat olduğunu öğrendim.. şuan 23 yaşındayım ve kaybım her iki kulakta da 85db civarlarında... işitme cihazını ilk alacağım zaman işitme merkezindeki kadın öyle üzmüştü ki beni.. bir hayal kırıklığı daha yaşamıştım.. o yaşımda kulağımın arkasında kocaman bir cihaz takmak istemiyordum.. sol kulağıma kanal içi cihaz vediler sağ kulağıma ise ameliyatlı olduğu için kulak arkası.. ben kulak arkasını senelerdir kullanmadım.. tek kulak ile duymaya çalışırken üniversiteyi bırakmayı düşündüm ama arkadaşlaım mani oldular.. zamanın ne göstereceğini nereden bileceksin deyip.. sene kaybı olmadan mezun oldum.. zor olmadı mı oldu.. çoğu derste hocaları anlamadan boş boş oturdum.. hoca birşey soracakta anlamayacağım dye aklım gidiyordu.. aa bunun bize faydası yok.. kulak arkası diye kullanmadığım o cihaz meğer kaybımın hızını arttırmış bunu da geçen ay öğrendim.. lütfen arkadaşlarcihazlarınızı takın.. bizler için bir veli nimet o cihazlar.. benim kaybım durdurulamıyor ve bir gün işitmemi kaybedeceğim diye çooook korkuyorum.. elbetteki bir süre bocalarım öyle bir durumda.. ama herşey Allah'tan.. rabbim beni bunun ile sınayacaksa buna şükretmekten başka yapacak birşey yok... ben şuan sözlüyüm.. 1 seneye kadar da düğünüm olacak kısmetse.. ama çoooooooookkkk şanslıyım bu konuda.. sözlüm bunu hiç bir zaman problem etmedi.. cihazın alınacağı zaman ne yapar eder alırım cihaznını diyor.. eğer bir gün iştmeni tamamen kaybedersen de ben senin kulağın olurum diyor.. Rabbim her kuluna bir kapı açıyor.. yeter ki şükretmesini ve sabretmesini bilelim..

Farkındamısınız bilmiyorum arkadaşlar ama hepimiz de doktor hatası mevcut! bende doktor hatasına gittim ve çoçukluğum,gençliğim kabus gibi geçti ve bazen çok dua ederdim, bazende lanet ederdim. Ama sonra anladım ki bu cihazli halim olmasaydı belki de memur olamayacaktım. şimdi düşünüyorumda bazen işime geldiği gibi duymamazlık bazen keyifli oluyor hatta komplekslerimi yokettikten sonra çevrem biraz daha genişledi. Şimdi tek sıkıntım evlilik:) Allah da onu da inşallah nasip eder herhalde...
Cihazlarınızı takın derim çünkü bana çok faydası oldu ve o komplekslerinizi yenin! Çünkü ÇEKİLEN BU SIKINTILARIN MUHAKKAK BİR MÜKAFATINI GÖRECEKSİNİZ!!!
Saygılar...

geçmiş olsun samet...Bende 4 yaşımdan beri kullanıyorum...Ailemin dikkati sayesinde daha iyiyim.Şuanda 3 yaşında kızım sayesinde duyamadığım durumlarda bana uyarıyor...Mesela kapı çalsa anne kapıya bakarmısın yada biri seslense anne arkadanki sana sesleniyor diyor...İşitme cihazı kullanmama rağmen anlayamadığım duyamadığım şeylede oluyor sonuçda bunlarada alıştım...Herşeye rağmen sonuçda hayat devam ediyor...Yeterki duymayıp işitme cihazı takmıcam diye inat etmeyin...Faydalanmaya çalışın...Sonuçda bu hayatı bizler yaşıyoruz...Allaha emanet olunuz...

nihalalver
yazını okuduğum zaman kendimi çok garip hissettim.. ben de işitme cihazı kullanıyorum ama cihaz ne zamana kadar yeterli olacak bilmiyorum.. işitmemi her geçen gün daha çok kaybediyorum.. rabbim o dünyalar güzeli kızına herşeyin en güzelini nasip etsin.. ömrü uzun ve güzel olsun.. sana destek olduğunu söylemen öyle hoşuma gitti ki.. bana doktorlar evlenip hamile kalırsan eğer kaybın daha da artacak diyorlar.. yani evlat için kulaklarımdan belki tamamen vezgeçmem gerekecek.. o yüzden düşünürüm hep acaba cesaret edebilecek miyim diye.. ben duymazsam evladıma nasıl bakacağım diye düşünürüm hep.. bu yüzden yazın çok ilgimi çekti.. güzel kızını çooookk öpüyorum..

ben işitme sorununu ilkokul zamanında başladı boy kısalığım yüzünden hocamda en ön masada dinlememi sağlardı sınıfta tek ağır duyan ben olduğum için hep ter dökmüşümdür sıkılganlıktan dolayı babam uzaklarda çalıştığı için ilgilenemedi ve izin alıp doktora gittiğimizde doktorlar cihaz ve ameliyat demişti ozamanlar babamın ilgilenmesi gereken abilerimin dertleri vardı ve kaldı benim işitme ilk okulu yinde hocam sayesinde başarıyla bitirdim hocam ali yılma ortaokulla git dediğinde hocam orda daha çok alaya alıncam artık okumak istemiyorum dedim ve ilk okulu bitirip öğrenim durumunu sona erdirdim ailemde çok istemişti ama duyma sorunum yüzünden ses etmemişlerdi geçte olsa 21 yaşında cihazla tanıştım ilk takındığım gün duyduğum sesler okadar çok hoşuma gitmiştiki anlatılmaz yaşanır ankara kızılayda takılan işitme cihazında sanki sesler orda doğmuş oldu işitmenin bana verdiği en büyük zararlardan biri şimdi iyi olmasına rağmen hala hisettiğim konuşma bozukluğumdur ve işitme cihazı takmaktan asla utanmadım ve utanmamda kim ne derse desin o benim hayatımın bir parçası oldu ve bundan sonrada o parça ölesiye benimle kalacak

bende sizlerdenim maalesef işitme cihazları allahın yaratttığı gibi olamıyo

Üst Alt