Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hey gidi kulaklarım! [O an]

Pride

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
1
Herkes bir anısını paylaşmış bende paylaşmak istedim türkiyenin doktorları deseydim başlığa belki daha iyi olurdu.

Yıl 2007 yer Amasya. Lise son sınıfta iken başlıyor benim hikayem, O zamanlar kulaklarımda sorun vardı biliyordum bunu çünkü durduk yere kapı zili çalmaları, Buyur baba birşey mi dedin gibi sorular sorardım babama o da yok birsey demedim derdi. Kulağıma sesler geliyordu en sonunda doktora gitmeye ikna oldum
ilk odyometri testimde her iki kulağımda 40-45 db leri arasında idi önemsemedim tabi doktor ilaç verdi gecer dedi ilacı kullandım ama gecmedi sonra tekrar gittim doktora bu kez de başka doktor deneyim dedim o da biz bunu burada tedavi edemeyiz çok hızlı ilerlemiş sizi samsun 19 mayıs tıp fakültesine yollayacaz dediler. Tamam dedik geldik samsuna Buradaki asistan doktor da elimde iki tane test olmasına rağman sizin orası iyi yapamıyor testleri bizim burada hocalarımız yapıyor dediler ve 1 ay sonraya tarih verdiler. 1 ay sonra geldiğimde Sağ kulağıma coktan veda etmişim haberim yok
Samsundaki doktor sana işitme cihazı verecez dediler. Ağladım tabi ben takmam dedim dalga gecerler benimle okulda dedim. Sonra istanbula gittim tedavi olmaya 10'dan fazla profösor gezdim kortizon tedavisine ek olarak hiberbarik oksijen tedavisi gördüm sol kulağım durdu derken amasyaya geri geldim burada tedavim devam ediyordu.
1 de kız sevdim herşey cok güzel gidiyordu benim kulağım yeniden hareketlenmeye başladı yeniden tedaviler ilaclar artık iyice bıkmıstım doktor yüzü görmek istemiyordum duymam zorlaşmıştı amasya da da özel doktor olmasına rağmen sen gripsin dedi ondan duymuyorsun dedi ilaç verdi. hafta sonrada sol kulağıma veda ettim dünyam kararmıştı tek tesellim ailem ve kız arkadaşımdı kız arkadaşımda en fazla 1 ay sabretti o da bıraktı.
Ve intihar ettim midem yıkandı sonra bir umut Cochlear implant (biyonik kulak) Rast gele internette gezerken sağırlık tarih oluyor yazını görünce ameliyat olcam ben dedim kesin kararım korkum yoktu sessiz yaşamak daha zordu çünkü 9 ay kadar sessiz bir dünyada yaşadım sonra ameliyatı oldum

şuan herşey çok güzel çok ağladım artık hiç ağlamıyorum ne olursa olsun gülüp geciyorum
işte türkiyemin doktorları hepsi para göz olmuşlar

G.olsun samet şimdi daha iyisindir inşallah...

İlker abim seni burda görmek ne güzel ben amasyali abim

Sametcim fakülte doktorlarına özel muayeneye gidip 100 tl yi verseydin basardı acil mührünü ertelenmezdin hatta sıra bile beklemezdin muayene olmak için..

Resmen sekreterleri soruyorlar özel muayene mi olacaksınız diye..:) Adı üstünde özelse sende özelsin işte..

Haa yok özel değilsin sabah saat 9' dan akşam mesai bitimine kadar bekler haaa bekler muayeneni bile olamadan çıkarsın hastaneden..:mad:

Hele hele biyopsi olman gerekiyorsa hepten yandın beklersin sonuç çıkacakdaaaa tedavi olucam diye aylarca..Her yerde mi böyle bilmiyorum ama bizim tıp fakültesi meşhur gün atma olaylarında bu konuda..

Devletten maaş almıyor mu bu doktorlar..? Birde özel ne demek oluyor ki acaba..:mad: Bu mesleği seçerken amacı insanlara faydalı olmak olan hekim sayısı çok azdır genelde iyi para getiren kariyeri olan afilli bir meslek diye seçenler çoğunlukta onlardan biride sana rastlamış işte..

Geçmiş olsun diyorum dini imanı para fakulte doktorlarının.

Şu an iyiyim allaha şükürler olsun ankara hacetepede ameliyat oldum

çok güzel anlatmaışıın arkadaşımm benimkide aynı öylle ama ben yine einat ediyorumm yakmıyorummm ... herkezden çekiniyorum utanıyorummm bişey duymudağımda kızarıyorummmm takmıyacam cihazı yine takmıyacammmm

Benimde gözlerim miyop soruyorlar taaa şurda bak gördün mü..? Görmedim ama gördüm haa diyorum...:):)

Takmıcam işte gözlük takmıcaam..:):) zaten zar zor kurtulmuşum ondan inat değil mi takmıcam..:)

Beyazgeceler yahu şimdi hap gibi cihazlar var kimse fark etmez inat etme bence tak tak sen..:) Böyle olur mu hiç..

Neden takmayacaksın merak ettim..?

beyazgeceler;
Aklım olsa takardım şimdi dostum İş işten gecince cok pişman oluyorsun valla bak sende hazır cihaz duymanı sağlıyorsa tak sonra cok pişman olursun şimdi kulak içi cihazlar varya görükmüyor bile

çok geçmiş olsun en azındansağlığımızı birazda olsa koruyacak aletler var kulaklık gözlük gibi.beyazgeceler bence takın dünyayı duymak güzel ve serap vuu sizde gözlük kullanın bende miyopum 2 numara takıyorum bende 95ten beri:)

serap_vuu;
Ben de bilgisayar bakarken takıyorum 2 bucuk ve 3 dereceli bendekilerde :)

geçmiş olsun Samet.
Ben şu an her iki kulağımda cihaz kullanıyorum.Kulak içi belli bile olmuyor derler hep.
Ben işimden dolayı bocaladım ilk zamanlar,ama şimdi hiç umurumda değil sağlık benim sağlığım.Engelli olsam ne olcak.İlahi takdir ne yazdıysa o olur.Böyle yaşayacağız.Teknoloji bizler için var,nimetlerinden faydalanacağız...

geçmiş olsun..insan hayatına önem verilmiyor ülkemizde.gerekli cihazları takın lütfen....

ama serap_vuu ben uzun süre çok çok ağır ayakkabılar kullandım...herkes kızdırsa da ilk benim geldiğim duyuluyordu okulda..kötü tarafı saklambaç oynarken hemen bulunmamdı(ayakkabının demirleri gevşiyordu:))))) )hep ebe oluyordum ama yinde gerekli cihazları kullanıyordum...

Siz beni boşverin el birliği ile Beyaz geceleri ikna edelim biz..:)

Bende kötü örnek olmayayım şimdi ben gözlük takayım beyazgecelerde işitme cihazını taksın o takmazsaaaa bende takmam işte o kadar..!!!

duymazay11;
Teşekkür ederim abi ben takıyorum da arkadaş takmıyorum deyince ona da tak pişman olma demek istedim

tamam herkes cihazlarını taksın ...Beyaz geceler zaten takacak

Bende kullanmam gereken süre içinde bütün inadımla kullanmıştım...

Çok geçmiş olsun Samet.. : )

çok geçmiş olsun arkdaşımm

Serap,
Gözde başka sorun yoksa miopi eximer lasık uygulamasıyla sadece 10 dakikalık bir operasyonla tarihe karışıyor.
Az bi miopim vardı yıllar önce,azdı ama gözlük takmayı hayatta sevmediğim için doktorlar pek de gerekli değil dediği halde yok ben yaptıracağım demiştim ve yaptırmıştım.
Hatta şimdi sosyal güvenlik kurumu bile karşılıyor bu operasyonun maddi külfetini,o tarihlerde karşılamıyordu bile.
Eğer göz yapısında engel teşkil edecek başka bir sorun yoksa tavsiye ederim.
10 yıl oldu rahat hiçbir yan etkisi olmadı sıfır duruyor gözler.

Ufuk 2003 senesinde İstanbul göz hastanesinde bende lazer ameliyatı oldum.Fakat olması gerektiği gibi uygulanmamiş ilk bir hafta çok net görebiliyordum.Sonrasında yine bulanık görmeye başladım.Çok seçen seçintiye düşermiş:) yıllarca araştırdım soruşturdum ama yanlış doktoru seçtim.:) şimdi gözlüksüz rahat görüyorum ama uzağı çok net değil en azından ameliyattan önceki gibi değil gözlüğe muhtaç yaşıyordum yastığımın yanı başında dururdu.:) yani ikinci bir lazer uygulaması yaptırma şansım var ama riskli olduğu söyleniyor ne gerek var diyorum bende.Çok gerek duyarsam gözlük takarım yine yağmurlu havalarda hariç:) buhar yapıyor sıcak bir ortama girince:)

Serap aynı ameliyattan bende olmayı düşünüyordum ama şimdi tırstım.Bugüne kadar bu ameliyatlarla ilgili haberleri izliyorum hiç problem çıktıgını duymamıştım.Ben şu anda lens kullanıyorum.Herhangi bir sorun çekmiyorum ama imkan varken olayım diyordum.Şimdi yeni baştan hesaplar yaptıracaksın bana.Çok sagol.

Hasan herkes için geçerli değil ki benim yaşadıklarım..Sen yinede erteleme bak tedavisine gözlerinin..Ben çok alengirli işlerin içine düştüm bu ameliyat sürecinde uzun hikaye yani...:)

İşe yaramıyor değil ameliyattan önce ben gözlüksüz %30 görme oranına sahiptim ameliyattan sonra bu oran gözlüksüz %60 oldu..:) da bana yetmiyor daha fazlaaa diyorum çok uzağı göreyim diyorum aç gözlülük ediyorum belkide ne bileyim..:)

Lens kullanımıda zor bende kullanmak istedim ama mübarek gözlerim onada izin vermedi..:) Uyum sağlayacak bir lens bulamadık memlekette..:)

Hangi lensi taksak ııhh dedi beğenmedi gözlerim attı onları...:)

Tavsiye edermisin bu ameliyatı dersen "Ederim" en azından gözlük yada lense olan bağımlılığından kurtuluyorsun...:)

Serap milleti korkuttun yaa.
miopi,hipermetrop ve astigmat,uzun yıllardır dünyada ve ülkemizde sorunsuzca uygulanmış olup,bu zamana kadar dikkate değer olumsuz bir durum bildirilmemiştir.Ha dersen ki doktor hatası,o her alanda var.İşi ehline teslim edeceksin.Gerçi benim ki ufak bi numaraydı doktorlar bile gerek yok,parana yazık demişlerdi ama serde gençlik var,yok illa olacağım demiştim.Gözlüğü hiç hiç hiç sevmedim.Kışın buğulanır,yazın terletir,sportif aktiviteleri nerdeyse sıfıra indirir.Eee gençtik futbol oynamadan olmazdı de mi? :))
Serap operasyonu ben de İstanbul göz hastanesinde yaptırdım,İstanbul Bahçelievler'de,ama oranın doktorlarına değil.
Bence korkulacak,ertelenecek bir durum yok.

Ufuk haklısın aslında korkulacak bir durum yok daha düne kadar yani gözlüklü iken bendeniz..:) gözlüksüz bir metre ötemde ki hiçbir cismi seçemezdim..Şimdi 2003 yılından beri gözlük kullanmıyorum. Benimkisi "Neden daha iyi olmadı" dan başka birşey değil..:) Çünkü doğru uygulansaydı daha iyi olacaktı görmem..:)

Yağmurlu havalarda hem gözlüklü hem şemsiyesiz olmakta kötü...:) Dalga geçerdim kendimle hayel ederdim keşke derdim silecekleri olsaydı bu gözlüklerin diye..:)

Amaaa şimdi mesela ciddi bir görme kaybım olmuş olsaydı takardım süsüm bozulacak diyede takmamazlık etmezdim hiç sevmiyor olmama rağmen..:)

Madem devlette karşılıyor artık ben tavsiye ederim çok titiz bir muayeneden sonra yapılıyor zaten bu lazer uygulaması bizim gibi gözlüğe gıcık kapanlar varsa olsun kurtulsun ama mucizede beklemesinler ben mucize bekliyordum birazda..:)

Üst Alt