Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi şehirlerde engellilere toplu ulaşım ücretsiz?

Gezmeyi severim. Bir çok il'e gittim. şimdiye kadar gittiğim ada gezileri dahil hiç birinde belediyenin otobüsüne yada halk otobüsüne para ödemedim. Bir kere (neresiydi hatırlamıyorum) bir şoför o kart burda geçmez dedi. Bende "git derdini marko paşaya anlat" dedim. "Bana bu kartı verenler Türkiyenin her yerinde geçerli dediler" dedim. "Bende para mara yok git nereden alırsan al paranı" dedim geçtim içeri oda baktı kaldı arkamdan...

izmirde toplu ulaşım yani taksi ve dolmuş hariç tüm ulaşım araçlarında yani otobüs metro gemi ve izban bedava.

düzce de ücretsiz.serbest kart alıyorsun 1 defa 7,5 tl karşılığı.

bulva ne kartıymış o öyle ilginç her yerde nasıl geçer

bende öyle bi duyum almısdım artık yol kartında sehir ayrımı olmayaca k die ama sanırım daha yürürlüğe girmedi

Arkadaşlar izmir'de engelli kartı ile(belediyeden alınan) her türlü ulaşım aracına yani otobüs,metro,vapur gibi tüm belediye araçlarına ücretsiz binebiliyorsunuz artı su ücretindede engellilere % 50 ye varan indirim yapılıyor tabi su sizin üstünüze kayıtlı olmak şartı ile benim bildiğim kadarı ile şehirler arası otobüslerde % 25 indirim var birde thy uçuşlarında %25 indirim var

benim %80 raporum olmasına rağmen ağır bölümünde hayır yzılmadığı için antalyada öğrenci fiyatına binebiliyorum.bundan öncesi ücretsizdi

Gaziantep te ulaşım 10 tl kart parası içine para yüklediğin sürece 0,30 krs biniyorum yani % 80 indirimle biniyoruz :)

fethiye de toplu taşım belediye otobüsünde ücretsiz . Eğer diyaliz hastası ve sgk güvenceniz ya da anne-baba üzerinden diyalize giriyorsanız,iki tane özel diyaliz var .ikisi de yemek ,içmek ,süresiz konaklama ücretsiz ..denize giriş bile ücretsiz :

ne güzel fethiye tamamen ücretsiz desene:D
geçen yıl kuşadasında dolmuşlar engellilere ücretsizdi.başbakanlık kartı olana bedava idi.halen var mı bu uygulama bilmem ama güzel uygulama

Çanakkale'de 1 yıl geçerli ücretsiz kart alıyorsun ücretsiz olayı da 600 binime kadar onu geçersen ücretli binebiliyorsun sabah-akşam olduğunu düşünürsen 300 güne kadar ücretsiz ayrıca ilk önce kartı alırken 14 lira ücret ödüyorsun,her yıl yenilerken o ücret düşüyor 9tl veriyorsun

Bolu da ücretsiz diye biliyorum.

mhpr85;

eskişehirde nasıl bedava kart cıkarttırmak mı lazım :) ben eskişehire qeldiğimde beleş gezmek istiyom

ne yapalım oy verenler düşünsün izmirde bedava %kaç olursa olsun bedava biniyorsun

2008 de durum neydi onları da yaz.750 ye düşen limiti.Protestoları.

İstanbulda ve bazı illerde ulaşıım zaten ücretsizdi bu yeni bir şey değil ki zaten vardı olmayan illerde de indirimli seyahat mümkündü yani bu yazılan çizilenler yeni değil uyumayalım arkadaşlar

kocaelide yıllardır belediye otobüsleri,özel dolmuş,vapur ücretsiz engelli kent kart var bas geç

özer özkan;

izmirde eshottan kart mı aldın oylemi bedava biniyorsun yoksa sadece kimliğimi gösteriyorsun

FaCia;

burada belediyenin bilemi var oraya gidip alabilirsin

keşke kayseride de bedava olsa süper valla. kayseride resmi otobüslerde engellilere bedava onlarda sadece yakın köylere gidersen var. şehir içinde yok geriye kalanlar hep özel halk otobüsü izmirde engellileri demekki adam yerine koyuyorlar. burada belediyeyi yasa çıktı ne zaman ücretsiz olacak diye aramaktan bıktım. Yönetmelik çıkacakta falan filan... 6 aydır. uygulamadan eser yok.

Muğla Özel Halk Otobüsleri ve Belediye Otobüslerinde engelli kartı geçerli mi?

Merhaba arkadaşlar,
Muğlaya yarın gideceğim ulaşımda özel halk otobüsleri ve belediye otobüsleri'nde aile ve sosyal politikalar bakanlığınca verilen yeni engelli kimlik kartı geçerli midir ?

Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

8 yıl önce yazılanlarla ilgili bende bir şeyler yazayım dedim. engelliler örgütlü olurlarsa, örgütlü olmalarından gelen gücü kullanarak her yerde haklarını alırlar. devlet engelli kartı veriyor, bazı yerde toplu taşımadan yararlanıyorsun, bazı yerde yararlanamıyorsun. bu engeli örgütlü olursak aşabiliriz.

Aydın'da Belediye otobüsleri için ücretsiz kart çıkartılıyor ve bedava.

Üst Alt